Kendimi ezik ve mahçup hissediyordum (parasal konular)

esiniz de bebek icin sizin bedeninizi harcadiginizi dusunup uzuluyor mu acaba?

normal yollardan dahi olsa bebek sahibi olmak daha cok kadina yük olurken bir de tesaviyle o kadar acilara katlaniyorsaniz esiniz de bi zahmet masrafina katlansin.

evliliginizde dengeli bir rol paylasimi varsa, para kazanmasaniz dahi o evin yasaminin devam etmesi icin emeginiz var.

kadinlar bankada para olarak gorunmeyen emeklerini yok saniyorlar malesef.

erkegin disarda calismasini ve eve para getirmesini mumkun kilan da kadinlar.

bunlari unutmayin.

kadin cocuk sahibi olunca neden calisamiyor ? cunku cocuga bakacak birileri yok.

peki erkeklerin de cocuga bakacak birileri problemini kim cozuyor?

esleri.

yani erkege para kazandiracak sartlari kadinlar sagliyor.

maas yari yariya sizin de sayilir, gule gule harcayin 😁😁
Son derece haklısın. Nişanlıyken kadın evlenir işi bırakır diye işe almıyorlar. Evleniyorsun yakın zamanda çocuğu olur diye işe almayanlar oluyor. Çocuk olunca bebeğe bakacak biri yok bakıcı tutsan asgari ücret ödeyeceksin para vermeyeyim ben bakayım diyorsun yine işe gidemiyorsun. Özelde çalışmak kadınlar için gerçekten çok zor bir durum oluyor patron izin vermiyor, geç saatlere kadar mesai evin işleri vs.. Ama erkek için durum böyle değil eşi çalışsa da çalışmasa da evde yemek hazır, temizlik, çamaşırı bulaşığı halledilmiş oluyor. Bebek için onca sıkıntıyı kadının bedeni çekiyor, doğumda bir dünya sancıyı çekiyorsun. Doğduktan sonra baba ne kadar ilgilenebilir ki asla anne gibi olmaz. Kadın çalışsın veya çalışmasın asla bir şey yapmadan durup eşinin parasını harcıyor değil. Siz kendinizi üzmeyin bu dönem kafanızın rahat olması gereken dönemler ve eşinin de parasal konularda öyle düşünmediğine eminim. İnsan hayatını, yatağını, ömrünü, bedenini bölüştüğü kişiyi ezik ve yük olarak görmez.

Çocuk yetiştirmek çok önemli haklısınız küçük bebeği başkasına bırakmak kolay değil üstelik

Evet doğmadan önce diyorsunuz 1 sene bakar işe başlarım ama doğunca öyle olmuyor rabbim en kısa zamanda Sizede nasip etsin sabrınızın meyvesini bu yolda en büyük piskolojinizin iyi olması o yüzden bu tarz şeylerle kendinizi yormayın lütfen

dişsiz olur ama cocuksuz olmaz.

nitekim bizim annelerimiz de "dişinden tirnagindan" fedakarlik yaparak bizleri dunyaya getirdiler.

cunku insanlarin cocu duygusal, içgüdüsel, fazla düşnmeden alışkın oldugumuz gibi otomatige baglanmis davranislarda bulunurlar.

cocuk sahibi olma davranisi da bunlardan birisi.

rasyonellik ararsaniz çok fazla "yanlis" bulursunuz. aramayin, bulmayin 😜

rasyonel olan ; her insanin önce kendine yetmesi, sagligini yasamini olabildigince iyi seviyede tutmaya calismasi. daha sonra yeni nesil icin hayatinda yer acmasi

içgüdüsel olan, alıstiğımız, duygusal olan; ben açım ama olsun bir tane daha "insan" dunayay a gelsin,( o da aç kalabilir ama sorun değil, sonucta dunayaya geldi, yasamaya devam edecek)
Sen git az òtede dalga geç aç falan değilim çok şükür dünyaya gelecek çocuğuma da gayet güzel bakarım senin gibi duygu yoksunu gudubetler de gelir burda ahkam.keser kendi kadar anlamsiz emojileri buraya dizer cidden komiksiniz ama ne yaptınız aklınız sıra benimle dalga mi geçtiniz anneniz disinizden tırnağından arttırıp sen doğuracağına keşke terbiye vermeyi biseymis valla çok rasyonel bir hareket olurmus😅 ha bu arada randevumu falan aldım.disimi yaptıracak sen o pis
içini üzme

esiniz de bebek icin sizin bedeninizi harcadiginizi dusunup uzuluyor mu acaba?

normal yollardan dahi olsa bebek sahibi olmak daha cok kadina yük olurken bir de tesaviyle o kadar acilara katlaniyorsaniz esiniz de bi zahmet masrafina katlansin.

evliliginizde dengeli bir rol paylasimi varsa, para kazanmasaniz dahi o evin yasaminin devam etmesi icin emeginiz var.

kadinlar bankada para olarak gorunmeyen emeklerini yok saniyorlar malesef.

erkegin disarda calismasini ve eve para getirmesini mumkun kilan da kadinlar.

bunlari unutmayin.

kadin cocuk sahibi olunca neden calisamiyor ? cunku cocuga bakacak birileri yok.

peki erkeklerin de cocuga bakacak birileri problemini kim cozuyor?

esleri.

yani erkege para kazandiracak sartlari kadinlar sagliyor.

maas yari yariya sizin de sayilir, gule gule harcayin 😁😁
En guzel bakış açısı bu oldu galiba çok haklısınız evde kadının emeği çok ama paha bicilmiyor iste😊

Evet doğmadan önce diyorsunuz 1 sene bakar işe başlarım ama doğunca öyle olmuyor rabbim en kısa zamanda Sizede nasip etsin sabrınızın meyvesini bu yolda en büyük piskolojinizin iyi olması o yüzden bu tarz şeylerle kendinizi yormayın lütfen
Amin cok sagolun kendimi rahatlatacagim

Son derece haklısın. Nişanlıyken kadın evlenir işi bırakır diye işe almıyorlar. Evleniyorsun yakın zamanda çocuğu olur diye işe almayanlar oluyor. Çocuk olunca bebeğe bakacak biri yok bakıcı tutsan asgari ücret ödeyeceksin para vermeyeyim ben bakayım diyorsun yine işe gidemiyorsun. Özelde çalışmak kadınlar için gerçekten çok zor bir durum oluyor patron izin vermiyor, geç saatlere kadar mesai evin işleri vs.. Ama erkek için durum böyle değil eşi çalışsa da çalışmasa da evde yemek hazır, temizlik, çamaşırı bulaşığı halledilmiş oluyor. Bebek için onca sıkıntıyı kadının bedeni çekiyor, doğumda bir dünya sancıyı çekiyorsun. Doğduktan sonra baba ne kadar ilgilenebilir ki asla anne gibi olmaz. Kadın çalışsın veya çalışmasın asla bir şey yapmadan durup eşinin parasını harcıyor değil. Siz kendinizi üzmeyin bu dönem kafanızın rahat olması gereken dönemler ve eşinin de parasal konularda öyle düşünmediğine eminim. İnsan hayatını, yatağını, ömrünü, bedenini bölüştüğü kişiyi ezik ve yük olarak görmez.
Dogru düşününce kadının emeği büyük .kadınların çalışması için bile zemin hazırlaması gerekiyor erkek-kadın hayatı daha rahat düşününce

dişsiz olur ama cocuksuz olmaz.

nitekim bizim annelerimiz de "dişinden tirnagindan" fedakarlik yaparak bizleri dunyaya getirdiler.

cunku insanlarin cocu duygusal, içgüdüsel, fazla düşnmeden alışkın oldugumuz gibi otomatige baglanmis davranislarda bulunurlar.

cocuk sahibi olma davranisi da bunlardan birisi.

rasyonellik ararsaniz çok fazla "yanlis" bulursunuz. aramayin, bulmayin 😜

rasyonel olan ; her insanin önce kendine yetmesi, sagligini yasamini olabildigince iyi seviyede tutmaya calismasi. daha sonra yeni nesil icin hayatinda yer acmasi

içgüdüsel olan, alıstiğımız, duygusal olan; ben açım ama olsun bir tane daha "insan" dunayay a gelsin,( o da aç kalabilir ama sorun değil, sonucta dunayaya geldi, yasamaya devam edecek)
Ayrıca koru körüne yarı aç yarı tok kalsın diye çocuk yapmıyorum ben evimiz arabamız herşeyimiz var su anki sıkıntı sebebi sağlık sorunĺari sen mahcubum eziliyorum falan deyince heralde beni biseyden anlamayan sadece üreme hedefli biri zannettin öyle olsam tedavimi evliliğinin ilk yıllarında yapardım

Öğretmenseniz özel ders denemeniz en mantıklısı. Branşınızı bilmiyorum gerçi. Udemy'ye filan da konu anlatım videosu yükleyebilirsiniz. Özellikle kpss için vs. Akmasa da damlar belki hem size maddi kayıbı olmaz denemenizin. Hem infertilite hem diş için üniversite polikliniklerinden de randevu alın bi de. Evet sıra zor geliyor ama geldiğinde çok detaylı incelemeler yapıyorlar. Tahlillerinizi özelde kullanabilirsiniz böylece. Ya da özel sağlık sigortası yaptırmayı da bir araştırın. Eşiniz esnafsa çok pahalıya geliyordur bütün sağlık harcamalarınız belki sigortayla daha ucuza ogregetirebilirsiniz.
öğretmen degilim ozel egitim alaninda sertifikam var devlet okulunda ücretli öğretmenlik yaptım 2 dönem su an yapmıyorum bu dönem çıkmadı. Özel.saglik sigortası mantıklı olabilir araştırayım hemen

Ne fedakar bi eşiniz var aynı şekilde siz de oylesiniz.hastalık için her türlü destek verilir elbette ama.kumar borcu bile ödemişsiniz. Benim amacım ailemi genisletebilmek anne baba olabilmek umar im boşa cikmaz
Valla Ne diyeyim bilemedim işyerinde maaşına haciz gelmişti ve Hapis kararı çıkmıştı. Kayınpeder kalp hastası kvalide ise kanser olunca kulaklarına gitmesin dedik. Yine de atıldı işinden tabi kumar borcu olduğu öğrenilince. Benim abim de en azından maddi sıkıntı çekmedi sayesinde diye sesimi çıkarmadım

Sayın konu sahibi yanlış hatırlıyor da olabilirim
Ama ben sizi boşandıniz olarak biliyorum tekrar mi birlestiniz acaba
Yanlış hatırliyorsam özür dilerim

bunu çok para harcadiginizi dusundugum icin soylemiyorum yanliş anlamayin ama
bebek islemleri için özele gitmeyin demeye geldim.
nerede yaşıyorsunuz?

bunu çok para harcadiginizi dusundugum icin soylemiyorum yanliş anlamayin ama
bebek islemleri için özele gitmeyin demeye geldim.
nerede yaşıyorsunuz?
Ankaradayım aslına bakarsanız bu kadar fazla ödeme yapmayacaktık ama hesapta olmayan işlemler rahatsızlıklar çıktı

Ankaradayım aslına bakarsanız bu kadar fazla ödeme yapmayacaktık ama hesapta olmayan işlemler rahatsızlıklar çıktı
eğer duşunurseniz size kendi dr umunda adini vereyim ben çok memnun kaldim kendisinden islemi tuttugu icin degil ilgisi alakasi bilgisi herseyiyle iyi bir dr düsünurseniz eger

Çok sevindim Rabb'im ömür boyu mutluluklar versin sizlere
Amin çok sağolun yeniden böyle bir karar aldık eskiye dair problemleri duzelttik artık daha düzenli ve istediğim gibi hayatım çok sıkıntılar çektim ama.simdi Iyyim yeni sorunlarda bunlar işte

eğer duşunurseniz size kendi dr umunda adini vereyim ben çok memnun kaldim kendisinden islemi tuttugu icin degil ilgisi alakasi bilgisi herseyiyle iyi bir dr düsünurseniz eger
Tedavide baya baya sona yaklaştık ama yazmanı isterim sonuç da ne olacağı beli degil

Tedavide baya baya sona yaklaştık ama yazmanı isterim sonuç da ne olacağı beli degil
başkent hastanesi prof. dr. hulusi bülent zeyneloğlu.
inşallah gerek kalmaz insallah guzel sonuclar alirsiniz ama bu hoca aklinizin bi kosesinde dursun yinede 💜

Back
X