Kendimi görümcem yüzünden değersiz hissediyorum.Yardımcı olur musunuz kızlar:-(

Aneksenamunnn

Seni bekliyoruz kızım💗💗💗
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2018
4.348
3.219
63
Görümceme bir şaka yapmamın ardından aramızda bir münakaşa oldu...Bana samimiyetsizsin,ablam değilsin (zaten aramızda 7 yaş olmasına rağmen bana bir kere yenge demedi),sen kimsin,boş konuşuyorsun tarzında şeyler söyledi.Bunun karşılığında benim tek söylediğim ben senden kaç yaş büyüğüm biraz saygılı ol oldu.Önceki konumdan da bulabilirsiniz.Kayınvalidem laf sokucu şeyler paylaşınca görümcemin anlattığını düşündüm.Eşime kendim anlatayım istedim.Eşim ilk başta çok kızdı.Arayacak konuşacaktı,engelledim.Bundan sonra konuşmuyorsun burnu sürtsün dedi.Ben de burnu sürtmez dedim zaten umrunda değil.Eşim işte sen konuşma sürter falan dedi.Sonra kendisi aramış ve tartışmışlar.Görümcem şakamı kendisiyle dalga geçmişim olarak anlamış.Baya tartışmışlar sen karını tutuyorsun demiş küfür etmiş ortaya.Küstüler.3 ay geçti diğer görümcem aradı.İşte benim kardeşim saygısız değildir yaptıysa bir bildiği vardır dedi eşimle tartıştı.Eşim de büyük görümcem yurt dışına evlendiği için 'sen ne kadar tanıyorsun nasıl saygısızlık yaptığını nereden bileceksin' diye sitem etti.Ablası da onla küstü.Ablası bana yazdı işte kardeşim saygısız değildir biz bir aileyiz dersleri var üzülmesin falan dedi.Ben de tamam abla dedim.Sonra kayınvalidem de kardeşlikle ilgili paylaşımlar yapmaya başlayınca eşim küçük görümceme adım atmış.Yazmış.Görümcem seni sildim demiş eşime.O benle dalga geçti hep karını tutuyorsun diye.Eşim de geçmişte yaptıklarında seni bir kere uyardım mı hep karıma söyledim dersleri var alttan al diye demiş.Görümcem de o zaman da ona haksızlık yapmışsın demiş.Eşim bana bunları anlatınca fıttırdım.Neden dedim aranı düzeltmeye çalışırken ben karımı tutmuyorum zamanında da seni tuttum diye beni aşağı çektiği için.Ben kimseyi sürekli alttan almak zorunda değilim diyince o da çıldırdı.Ben senin arkanda durdum daha ne yapabilirim kimse dediğin benim kardeşim ondan ne farkın kaldı şimdi diye bağırdı.Ben de aile olduğumuzu bana değil kardeşine anlat dedim.Baya ağladım sonra geldi o da sarıldı tek sen varsın diye.Gözleri doldu.Konu kapandı.Ama şimdi yediremiyorum.Dün de telefonda konuştuk görümceme laf atıyor gönlünü yapmaya çalışıyor.Bana onca laf söylendi ama nasıl hala peşinde koşuyor anlamıyorum.Kimseyi alttan almak zorunda değilim diyince çıldırdı resmen.Kardeşi gibi kötü mü davranmalıyım acaba eşime ondan mı anlıyor anlamıyorum.Yazın oraya gidicez eminim surat asıcak.Hiç huzurum olmayacak.Belki de bana alttan al diyecekler.

Tamam görümceniz cins ama eşiniz hep yapıcı davranmış. Ben eşinizin dediklerinin kırılacak kadar ağır şeyler olduğunu sanmıyorum. Artık siz çok doldunuz, bunaldınızda patladınız mı acaba? Sonunda yanınıza gelmiş, gönlünüzü almış bence bu konuyu görmezden gelin artık. Siz lafını açmayın, lafı açıldığındada politik olun, cevap vermeyin.

sarıldı tek sen varsın diye
bir kere şu lafa asla ve kata inanmamakla başlayın
ikincisi ne yaparsanız yapın ailesiyle arasını bozmayacak
sizin yanınızda size gülecek onların yanında onlara
gardınızı bunlara göre alın kendinizi yıpratmayın

Doldum evet ama.Görümceme zamanında seni tuttum karımı değil demesi ardından görümcemin o zaman ona haksızlık yapıyorsun diyip bana üzülmesi.Artık eşim ikna için ne dediyse bilmiyorum.Ben açıkcası eşimin görümceme karımı tutmuyorum ispatı için beni aşağı çektiğini düşündüm.Çünkü görümcem de demiş beni o zaman hiç uyarmadın diye.Demek ki sakinleşmiş ve bu sefer bana üzülmeye başlamış benden haz etmemesine rağmen .Ve ona bu yüzden sinirlendim tartıştım.

tam olarak ne istiyorsunuz anlamadım,kardeşiyle hayatı boyunca bir daha görüşmemesini mi?bir yanlış anlaşılma olmuş taraflar konuşmuş,eşiniz sizin yanınızda olduğunu kendi ailesine dahi göstermiş,lütfen artık sukunetle bu zamanın geçmeseni bekleyin ki evliliğiniz yıpranmasın.ailelerimizden öyle kolay kolay vazgeçemeyiz,kesip atamayız değil mi?

Bunu demesinin sebebi kardeşinin ona hiç sevgiyle yaklaşmamış olması.Ailesinin de öyle.Ablası da hemen küstü.Kendini yalnız hissediyordu.Yoksa inanmıyorum zaten.Bilmiyorum yıpranıyorum

Ben de şakayı merak ettim. Size göre şakadır, başkasına göre olmayabilir. Madem aranız da öyle çok iyi değil, niye şakalaşma ihtiyacı hissettiniz?

Eşinizin suçu ne, en masumunuz o aslında. Olaylar sizin şakanızla patlamış, görümce uzatmış, saygısız konuşmuş, eşiniz arayı bulmaya çalışmış. İstiyorsunuz ki kardeşine tamamen resti çeksin ama kardeş işte, kolay değil. Aralarındaki ilişkiye çok fazla karışmayın bence. Üstelik beni aşağı çektin dediğiniz olay bile kardeşine ders verme amacıyla söylenmiş laflar. Bana göre çok negatif odaklısınız ve eşinize patlayasınız var. Çünkü kardeşini yerin dibine sokmadı, sizi göklere çıkarmadı. İyi de adam istese ne haliniz varsa görün, beni karıştırmayın diyebilirdi, bence demeliydi, en büyük hatası bu. Ortayı bulayım, olay büyümesin derken, kabak onun başına patlıyor. Benim olaydan anladığım bu açıkçası.

Vay be, ben burada küçük görümceyi tutuyorum. 7 yaş küçük ama hepinizi dize getirmiş
Siz küçüklere nasıl davranacağınızı bilmiyorsunuz, ergen hareketleri olan çocukla şakalaşıp belli ki onun gururunu kırıp sonra da birşey yapmadım yeeeaahh bana saygılı olması lazım diyorsunuz.
Geçiniz yeni nesil yemez bunları. Sonunda karı koca bir başınıza kalmışsınız.

Ben ömür boyu küsmesini değil benden bir özür dilenmesini beklerdim.Eşim kendi küsüp kendi adım attı.Görümcem üzülmüş derslerine çalışamamış ama sonuç olarak bana yine saygısız davranıcak.Çünkü umrunda değil nasılsa abisi küsse de barışıyor.Benim arkamda kimse yok.Ben bi laf söylesem eminim kötü olan ben olurum ama görümcem ne saygısızlık yaparsa yapsın hiçbir şey yok.Yine onun etrafında dönülüyor.

Gereksiz ve yorucu bir düşünme biçimi. Olmuş bitmiş. Görümcenizin sizi haklı bulmasını niye gurur meselesi yapıyorsunuz ki. Birde görümcenizde sizde yetişkin insanlarsınız niye ikili bir ilişkiyi yönetemeyip eşinizden sürekli birşey yapsın, birşey desin gibi beklentilere giriyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…