- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
İlk yorumda eşine olayı anlatan konu sahibi yalnız?aileyi birbirine düşüren görümce . aralarında geçen olayı 7 düvele anlatıp milleti oğullarının üstüne göndermelerinin amacı ne ?
eee üstünden yıl geçti konununun, yeni yaşanmış gibi anlatıyorsunuz.işiniz mi yok sizin beŞaka derslerle ilgili.Onun şu a mı dediğine yok kız b diye söylediğim saçma sapan bir şaka diyim sana.Ben onla dalga geçmişim yani o kadar saçma ki çok girmek istemiyorum bu konuya.Görümceme rest çeksem herkes üstüme gelecekti.Annesi neden x i sormuyorsun telefonda diyip duruyor.Bir ara aranız mı bozuk sen okumuş kızsın gibi saçmalıyordu sırf telefonda nasıl diye sormadım diye.Evet şaka yapmamalıydım.Annesi ara sor diye o kadar sık dedi ki kendimi illa iyi geçinmek zorundaymışım gibi hissettim.Zaten eşimin nişan zamanı ablalık yap diye defalarca söylemesinden bahsetmiştim sana.Ortalığın karışacağını düşünmemiştim saçma bir şakayla.
Görümcemle görüşmicem zaten bana kalsa.Ama biliyorum bana yüklenilecek neden konuşmuyorsun neden aramıyorsun vs vs.
çok müh,m değil abiye kimin anlattığı. akıllı bir aile olsalardı görümceleri tek tek kardeşlerini arayıp nasihat vermez, kayınvalide facelerden laf sokmaz. herşeyleri saçma. bu konuda zaten yeni değil yıl geçti üstünden yeni yaşanmış gibi anlatıyor konu sahibi.hala etkisinden kurtulamamış demek.İlk yorumda eşine olayı anlatan konu sahibi yalnız?
Kvsi bikac laf sokmus diye görümcesinin aralarında gecen olayı anlattıgını düşünüp eşine olayı kendisi anlatmıs
Eşide dayanamamıs görümceyi aramıs vs vs
En azından öyle yazıyor bi daha okuyun isterseniz
Görümcenizin o şaka olayında, (!) işareti koyarak ironi yaptı diye, kendisine bana saygılı davran ben senden 8-9 yaş büyüğüm triplerine girmiştiniz.
Sürekli ama sürekli ben ondan büyüğüm, ben ondan büyüğüm triplerindesiniz. Evet ondan büyüksünüz. Kız daha 18 yaşında, ergenliğin ateşli zamanlarında. Dünyanın onun etrafında döndüğü, akıl yaşta değil baştadır atasözünün vücut bulmuş hali dönemlerinde. Sürekli bir çekişme, aşağı görme içindesiniz. Size çok yapmış, tamam yapmış da şimdi 18 yaşındaysa siz evlenirken, nişanlıyken, sevgiliyken ederken bu kız kaç yaşındaydı Allah aşkına da bir çocuğu böyle kafanıza takıp büyütmüşsünüz. Eşiniz kardeşine bir ihtiyacın var mı demek istemiş, para göndermek istemiş onu bile çekememişsiniz. Abi-kardeş onlar. Bugün birbirlerini bıçaklar, yarın dönüp yaralarını sararlar. Kardeş olmak çoğunlukla böyledir -ki kardeşi henüz küçük.
24 yaşında, iki çocuk annesiyim. 33 yaşındaki abimin gözünde hâlâ küçük bir çocuk gibiyim. İnşaallah büyük yengem gibi ablam dediğim biri olur eşi. İnşaallah çok severim, çok sever.
Büyük abim evlendiğinde ben 15 yaşındaydım. Yengem bana abla oldu. Hiç saygısızlık ettim mi bilmiyorum ama yaptıysam da abla gibi sarıp sarmalamıştır. Şu dünyada tek sırdaşı, dert ortağı benim. Başlarda bize çok uzak ve soğuktu ama sonradan canımız gibi oldu. Yaptığım bir yanlışta o daha çocuk demek yerine, yaptıklarımı kafaya takıp abime şikayet etse benden ne farkı kalırdı? Yengem çok şey kattı bana, çok şey öğrendim ondan. Allah razı olsun. Belki çocuk olduğumu hep bildi ama bana hiç sen çocuksun demedi, kendini üstün görmedi. Derdim olduğunda dinledi yol gösterdi. Yanlış bir şey yapsam bana hissettirmeden hatamı düzelttiği olmuştur muhakkak.
Bugün bir hata yapsam da kafasına taksa anlarım. Çünkü artık çocuk değilim. Ergen değilim. Fakat sizin görümceniz daha yeni 18 olmuş, kanunen çocuk olmaktan çıkmış ama hâlâ ergenlik çağında bir genç-yetişkin. Yaptıklarını bu kadar ciddiye almanız, kafaya takmanız anlamsız. Yaptığınız şakadan sonra size verdiği ironik cevapta da bir saygısızlık yok. Siz saygısızsın triplerine girmişsiniz.
görüşmeyin madem öyle, bukadar çile çekip ısrarla görüşme arzunuzu anlamadım .Çocuk dediğiniz 20 yaşında.Nikah da geçen seneydi zaten öncesinde tanışmıyorduk.Kuzenlerine gittiğimizde bile ilk tanıştığımızda abisine hemen kalkmadı sofrayı kaldırmak için bekledi öyle demiş.O zamandan başladı daha tanımadan.Ben hep iyi yaklaştım ona karşı her zamannnnn...laf soktu bir şey demedim ters baktı bir şey demedim herkesin içinde rencide oldum bir şey demedim.Allah yengenle aranı bozmasın daim etsin.Ben karşımdakinden en ufak bir sevgi görsem eriyen bir insanım.Bana sevgiyle yaklaşsa yine yaklaşırım.Ama sanmıyorum.Evet bize de derdi büyüklerimiz o senin büyüğün diye.Bana yaşıtıymışım gibi saygısız davranamaz.Bu konuyu savunmanızı anlamıyorum herkesin yapısı farklı demek ki ben kendimden 7 yaş küçük eşşek kadar kızdan azar işitemem.Kendine yedirebilen varsa o yedirsin.Her yüzüme tükürülüğünde yarabbi şükür çocuk o desem benim kişiliğim ne olucak.Benim de ailem üzerime titredi bana da laf söyleyen olmazdı.Şimdi ben naz mı çekicem durduk yere bir şey yapmadığım halde.
Benim sizinle ne problemim olabilir ki ?
Size duzgunce haksizsiniz deseler de kabul etmiyorsunuz , kiziyorsunuz, tartisiyorsunuz.
Ben size net,oz, art niyet olmaksizin dedim. Ona da laf soylediniz. Evet "premses" gibi davraniyorsunuz. Gorumce sizden ozur dileyecek, esiniz gorumcenizin gonlunu almayacak, siz sakanin ucunu kacirsaniz da insanlar bunu gormeyecek, sirf yasiniz yuzunden saygi goreceksiniz. Burdaki uslubunuza, insanlara hiddetle yazmaniza deginmiyorum bile.
Empati mi kuruyorsunuz gercekten ?
Mesela bu kadar insanin nahos buldugu sakaniza gorumcenizin alinmis olabilecegi, esinizin her ne olursa olsun kucuk kiz kardesiyle barismak isteyecegi, burdaki insanlarin sadece sizin dediklerinizden yola cikarak haksiz oldugunuz kanisina varabilecekleri gercegiyle empati kurdugunuz gibi mi ?
eee üstünden yıl geçti konununun, yeni yaşanmış gibi anlatıyorsunuz.işiniz mi yok sizin be
:) televizyonum bile bağlı değil. Ayrıca burda banada sert eleştiri yapanlar olmuştu ama kimseye saldırmadım, oturup bir düşündüm nerede hata yapıyorum diye. Çokta iyi yapmışlar, bu sayede bir adım daha öteye gidebildiğimi düşünüyorum.Bu kadar fazla hint filmi izlememeye ne dersiniz?İyi görmedim durumunuzu.
Ama şimdi yediremiyorum.Dün de telefonda konuştuk görümceme laf atıyor gönlünü yapmaya çalışıyor.Bana onca laf söylendi ama nasıl hala peşinde koşuyor anlamıyorum.
Eski konularına bakmamiz konusundaki tavsiyeni dinledim ve ulasabildiklerime göz attigimda kayınvalidem olarak belirttiğin kişinin eşinin üvey annesi olduğunu, kız kardeşin bu anneden doğma olduğunu,eşinin rahmetli annesinden kalma tarlanın satılıp bu kızın okul masraflarına harcandığını gördüm. Esin belli ki bu ailenin bir parçası olmak ve kabul görmek için herşeyi yapabilir ama senin bunlara ihtiyacın yok. Bu şartlarda olsam evime gelseler kapımı açarım ama evlerine gidip arayıp sormam bile ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?