- 23 Temmuz 2014
- 1.035
- 2.133
- 133
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
şimdi hakime hanım bu sizin şaka konunuz
"Görümcem hukuk okuyor 1.sınıf 18 yaş.ben de hakimliğe hazırlanıyorum.Ona anayasadan not attım işine yarar diye.Bu nerden çıktı türk anayasası mı bu diyince ben de alman anayasası diye güldüm..." şeklinde devam ediyor
tarih 26 KASIM 2018
bu tarihte hakimliğe hazırlanıyorsunuz amenna
yazılı sınav 2018 Aralık sonunda
mülakatlar ise halen devam ediyor
yazılı sınavda başarılı oldunuz tebrikler diyelim
mülakatlar yapılacak mülakatta başarılı olursanız idari hakim adayı olarak atanacaksınız
sonra 2 yıl staj süresi ve sonrasında da hem yazılı hem sözlü sınav bitecek ve hakim olacaksınız
ben de ne ara zaman buluyor da bize laf yetiştiriyor hakime hanım diye düşünmüştüm neyse...
Eşinize acıdım. Biraz hoşgörülü olsanız. Takmasanız. Sizden küçükmüş mesafe koyun. Eşiniz hiç karışmamalı bence. O zaman görümce ile aranız düzelir.Görümceme bir şaka yapmamın ardından aramızda bir münakaşa oldu...Bana samimiyetsizsin,ablam değilsin (zaten aramızda 7 yaş olmasına rağmen bana bir kere yenge demedi),sen kimsin,boş konuşuyorsun tarzında şeyler söyledi.Bunun karşılığında benim tek söylediğim ben senden kaç yaş büyüğüm biraz saygılı ol oldu.Önceki konumdan da bulabilirsiniz.Kayınvalidem laf sokucu şeyler paylaşınca görümcemin anlattığını düşündüm.Eşime kendim anlatayım istedim.Eşim ilk başta çok kızdı.Arayacak konuşacaktı,engelledim.Bundan sonra konuşmuyorsun burnu sürtsün dedi.Ben de burnu sürtmez dedim zaten umrunda değil.Eşim işte sen konuşma sürter falan dedi.Sonra kendisi aramış ve tartışmışlar.Görümcem şakamı kendisiyle dalga geçmişim olarak anlamış.Baya tartışmışlar sen karını tutuyorsun demiş küfür etmiş ortaya.Küstüler.3 ay geçti diğer görümcem aradı.İşte benim kardeşim saygısız değildir yaptıysa bir bildiği vardır dedi eşimle tartıştı.Eşim de büyük görümcem yurt dışına evlendiği için 'sen ne kadar tanıyorsun nasıl saygısızlık yaptığını nereden bileceksin' diye sitem etti.Ablası da onla küstü.Ablası bana yazdı işte kardeşim saygısız değildir biz bir aileyiz dersleri var üzülmesin falan dedi.Ben de tamam abla dedim.Sonra kayınvalidem de kardeşlikle ilgili paylaşımlar yapmaya başlayınca eşim küçük görümceme adım atmış.Yazmış.Görümcem seni sildim demiş eşime.O benle dalga geçti hep karını tutuyorsun diye.Eşim de geçmişte yaptıklarında seni bir kere uyardım mı hep karıma söyledim dersleri var alttan al diye demiş.Görümcem de o zaman da ona haksızlık yapmışsın demiş.Eşim bana bunları anlatınca fıttırdım.Neden dedim aranı düzeltmeye çalışırken ben karımı tutmuyorum zamanında da seni tuttum diye beni aşağı çektiği için.Ben kimseyi sürekli alttan almak zorunda değilim diyince o da çıldırdı.Ben senin arkanda durdum daha ne yapabilirim kimse dediğin benim kardeşim ondan ne farkın kaldı şimdi diye bağırdı.Ben de aile olduğumuzu bana değil kardeşine anlat dedim.Baya ağladım sonra geldi o da sarıldı tek sen varsın diye.Gözleri doldu.Konu kapandı.Ama şimdi yediremiyorum.Dün de telefonda konuştuk görümceme laf atıyor gönlünü yapmaya çalışıyor.Bana onca laf söylendi ama nasıl hala peşinde koşuyor anlamıyorum.Kimseyi alttan almak zorunda değilim diyince çıldırdı resmen.Kardeşi gibi kötü mü davranmalıyım acaba eşime ondan mı anlıyor anlamıyorum.Yazın oraya gidicez eminim surat asıcak.Hiç huzurum olmayacak.Belki de bana alttan al diyecekler.
Yani şimdi şunu okuduktan sonra size çok şey demek isterdim ama demeyeceğim tabi ki de. Madem büyük bir başarı göstererek idari hakimliği kazandığını söylüyorsunuz, artık yargı teşkilatında görev aldığınız mesleğinizin prestijine daha uygun cümleler sarf edin isterseniz. İibfliler idari hakimlikte hukukçuları sollamıyor, hiçbir iyi hukuk Fakültesi mezunu idari hakim olup iibf mezunları ile aynı kurulda yer almak istemez, öncelikle bunu söyleyeyim. Benim okulumdan mezun olup da idari hakimliğe başvuran 1 arkadaşım var onun da gerekçesi şu: “kebap iş ya hem doğuya tayin derdi de yok şimdi kim uğraşacak sulhle asliyeyle”. Geçen idare mahkemesinde açtığımız bir davada gelen kararı okuyunca gözlerim kanadı, mübaşir mi yazdı acaba bu kararı dedim. Kuruldakilere bir baktım hepsi iibf mezunu. Yapmayınız allah aşkına. Yapmayınız. Size kitaptaki hukuk bilgileri her halükarda yüklenir onda hiçbir sıkıntı yok zaten ama hukuk nosyonundan görüyorum ki malesef şu anda dahi çok uzaktasınız nitekim bu da sizin suçunuz değil. Ne de olsa size üniversite hayatınız boyunca yönetim nosyonu yüklendi.Ben önce vergi müfettişi sonrasında idari hakimim.İİbflilerin idari hakimlikte hukukçuları nasıl solladığını iyi araştır..Görümcem de bana sorular soruyordu onla ilgili bir derdi yok.Konuyu saptırmak dediğim işte buydu.Konu bu değil konu benim şakam
Konu sahibi böyle ölmez, füze atınBaştan aşağı bencillik kin kıskançlık kokuyor
Şaka karşı tarafı rahatsız etmiş olabilir özür dilersin bidaha yapmazsın
Bunu yapmadığın gibi karseşleri birbirine düşürmüşsün
Eşin doğruyu görüp sana haddini bildirmeli
Sen kardeşler arasına nifak sokmuşsun
Allah ıslah etsin
aaaaaaaaa hukukçu olmasını kıskandığımı da bulduuuuuuuu inanmıyorummmm seni zeki şeyyy
hıhı beni ailem sevmiyor ben çirkinim ondan önünde yıllar da var ben ise pörsüdüm bir ayağım çukurda....
çok takılıyosunuz buralarda çokkkk yazık bu beyinlere
Aynen, görümceye bende hayran kaldım. Biz daha tanımadan laflarına, tavırlarına illallah ettik, o zavallılarda ne yapsınlar uzaklaşmaya çalışıyorlar haklı olarak. Konu sahibi hiç demiyor ki aklın yolu bir, bunca insan aynı fikirdeyse bir bildikleri var.beynine yazık eden ayan beyan ortada.
kocaman evli barklı, eğitimli insansınız.
18 yaşındaki kızla aşık atıyorsunuz.
fitne sokan, kin tutan, kıskanç, kötü ruhlu birisiniz. bunları üzerinize alınmıyor olmanız böyle olmadığınız anlamına gelmiyor. siz kendinizi haklı görmeye devam edin.
işin aslı geyiğe devam edip size inceden laf da sokabilirim, ama ciddi anlamda acıdım halinize.
umarım kendi hayatınız ve hayallerinizle ilgilenecek kadar seversiniz kendinizi.
o genç arkadaşım için de her şeyin en güzelini ve en iyisini diliyorum. çok sevildiği, çok mutlu, çok başarılı bir hayatı olur insallah.
Yoo siz bir yetişkinsiniz. Sınırlarınızı siz belirleyeceksiniz. Eşiniz yanınızda durduğunu belli edecek sadece. Eşiniz kararınız ne olursa olsun sana destek oluyorum mesajını size ve ailesine vermeli. Eşiniz bunu epey başarmış ama siz olması gerekenden fazla sertlik talep ediyorsunuz. Siz eşisiniz, yeni ailesi sizsiniz, ama evlilik birliğinde yeni bir aile kurmak için eski aileden feragat etmek gerekliliği yok.Bu her zaman söylenmez mi her şey eşte biter diye.Bana saygı duyduracak ya da ben saygı duymuyorsam ailesine saygı duyduracak kişi o değil mi
Siz görumceye o notu , sen hukuk okuyorsun ama bak ben iktisattan hakim oldum bile demek icin attiginiza suradaki cevaplarinizdan emin oldum.
Bir bilmislik havasinda attiginizi düşünüyorum.
Burada bile ayni tavirdasiniz.
Diğer konularinizi hatırlıyorum.
Genelde size haksizsin deniliyor kavga edip gidiyorsunuz.
Görumceyi kiskaniyor olabilir misiniz
Biraz sapkayi önünüze alip düşünün .
görümcemi kıskanıyorum diye konu açmış zaten geçmişte.
evet nasıl bir şaka yaptıysam aile birbirine düşmüş.eşim kardeşiyle düşman olsun diye uğraşıyorum ama beceremedim henüz.ne kadar zekisin çözdün olayı
Aile faciası cıkmıs ,ablacm sen saka yapma belliki beceremiyyorsn.Görümceme bir şaka yapmamın ardından aramızda bir münakaşa oldu...Bana samimiyetsizsin,ablam değilsin (zaten aramızda 7 yaş olmasına rağmen bana bir kere yenge demedi),sen kimsin,boş konuşuyorsun tarzında şeyler söyledi.Bunun karşılığında benim tek söylediğim ben senden kaç yaş büyüğüm biraz saygılı ol oldu.Önceki konumdan da bulabilirsiniz.Kayınvalidem laf sokucu şeyler paylaşınca görümcemin anlattığını düşündüm.Eşime kendim anlatayım istedim.Eşim ilk başta çok kızdı.Arayacak konuşacaktı,engelledim.Bundan sonra konuşmuyorsun burnu sürtsün dedi.Ben de burnu sürtmez dedim zaten umrunda değil.Eşim işte sen konuşma sürter falan dedi.Sonra kendisi aramış ve tartışmışlar.Görümcem şakamı kendisiyle dalga geçmişim olarak anlamış.Baya tartışmışlar sen karını tutuyorsun demiş küfür etmiş ortaya.Küstüler.3 ay geçti diğer görümcem aradı.İşte benim kardeşim saygısız değildir yaptıysa bir bildiği vardır dedi eşimle tartıştı.Eşim de büyük görümcem yurt dışına evlendiği için 'sen ne kadar tanıyorsun nasıl saygısızlık yaptığını nereden bileceksin' diye sitem etti.Ablası da onla küstü.Ablası bana yazdı işte kardeşim saygısız değildir biz bir aileyiz dersleri var üzülmesin falan dedi.Ben de tamam abla dedim.Sonra kayınvalidem de kardeşlikle ilgili paylaşımlar yapmaya başlayınca eşim küçük görümceme adım atmış.Yazmış.Görümcem seni sildim demiş eşime.O benle dalga geçti hep karını tutuyorsun diye.Eşim de geçmişte yaptıklarında seni bir kere uyardım mı hep karıma söyledim dersleri var alttan al diye demiş.Görümcem de o zaman da ona haksızlık yapmışsın demiş.Eşim bana bunları anlatınca fıttırdım.Neden dedim aranı düzeltmeye çalışırken ben karımı tutmuyorum zamanında da seni tuttum diye beni aşağı çektiği için.Ben kimseyi sürekli alttan almak zorunda değilim diyince o da çıldırdı.Ben senin arkanda durdum daha ne yapabilirim kimse dediğin benim kardeşim ondan ne farkın kaldı şimdi diye bağırdı.Ben de aile olduğumuzu bana değil kardeşine anlat dedim.Baya ağladım sonra geldi o da sarıldı tek sen varsın diye.Gözleri doldu.Konu kapandı.Ama şimdi yediremiyorum.Dün de telefonda konuştuk görümceme laf atıyor gönlünü yapmaya çalışıyor.Bana onca laf söylendi ama nasıl hala peşinde koşuyor anlamıyorum.Kimseyi alttan almak zorunda değilim diyince çıldırdı resmen.Kardeşi gibi kötü mü davranmalıyım acaba eşime ondan mı anlıyor anlamıyorum.Yazın oraya gidicez eminim surat asıcak.Hiç huzurum olmayacak.Belki de bana alttan al diyecekler.
Yahu o zaman neden aynı konunun devamını açıyorsunuz?Geçmiş konumdan bakabileceğinizi yazdım konuma.hepinize ayrı ayrı baştan bir konu mu anlatıcam.çok meraklıysanız girin bakın
Neden o zaman yeni konu açtınız?Geçmiş konumdan bakabileceğinizi yazdım konuma.hepinize ayrı ayrı baştan bir konu mu anlatıcam.çok meraklıysanız girin bakın
Uslubunuz çok çirkin hatta çirkin ötesi.
Sizin tarzınızdaki biriyle muhatap olmak en son isteyecegim şey ,Allah görümceye bol sabır versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?