Kendimi kimseye layık göremiyorum, bana birşey söyleyin

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.781
1.836
333
Nasıl başlasam bilemiyorum. Ancak içinde bulunduğum durum sandığımdanda vahimmiş.

24 yaşındayım üniversite son sınıftayim. 13 yaşımdayken yaşadigim topraklardan ayrılıp yurtdışına geldim. Herşey ozaman başladı. Okulda 3 yıl boyunca psikolojik şiddete maruz kaldım. Nedendir bilmiyorum kimseyle paylaşmadım. Birkaç defa ögretmenime şikayet ettim, daha dogrusu şikayetimi tercume ettirdim. Pek birsey degismedi. Sürekli cok cirkin olduğum, benimle asla(!) Birinin evlenmeyecgi bir cocuk tarafindan icime islendi.

3 yıl sonunda hersey bitti sandım. Kotu gunler geride kaldı. Yanılmısım 11 yildir kabus peşimi birakmiyor. Aynalara bakamıyorum, vitrinlerin camında kendi yansımama tahammul edemiyorum. Bir erkekten hoşlanma hayalini kendime kurdurmuyorum. Bir sürü güzel kız dururken beni ne yapsın diyorum.

O cocugun dışında cirkin olduguma dair bir sey duymadim cevremden. Aksine gözlerim, kaslarim saclarima hep iltifat aldım kendim inanmasamda.

Bir ay önce psikiyatra gitmeye basladim. Anlatirken agladim suanda gözlerim doldu. Yasadigim bir travmaymis ve derin izler birakmis uzerimde. Artık düzelecegime inanmiyorum. Umudum gittikce tukendi. Sizlere icimi dokmek, " gececek" demeniz icin yazdim.

Guncelleme:

Hanımlar bahsettigim gibi psikiyatrist randevumun yanında paralel olarak psikologlada görüstüm. Psikiyatristim cok seker, ilk bulusmamizdan itibaren guzel bir frekans yakaladık. Benim icin türk olmasıda etkiliydi nitekimde oyle oldu.

Ancak psikolog hanim hakkinda biraz tereddutluyum. Ilk bulusmamızda biraz konustuk. Ben anlatirken tekrar agladim. Ama nasil anlatsam hic kanim isinmadi. Bana zamaninda cok cirkin oldugum soylendi dedim belkide gercekten cirkindin ozamanlar? Dedi. Ve bende ipler koptu. Yani bilmiyorum cok tuhaf hissettim. Şimdi gitmesem diger psikiyatristime nasıl anlatayım? Ki kendisi benim bir bayanla konusup biraz guclenmemi istiyor. Ama bende tam ters tepiyor sanki. Birde psikolog bulmakta kolay degil. Ama hic isinmadigim insanada daha fazla icimi dokmek istemiyorum.

Genel olarak hoslanmadim kadindan ve beni anladiginida zannetmiyorum. Bir sonrasi gorusmemiz icin randevuda verdi kendisi. Ne derseniz bir sans daha verip goruseyim mi? Yoksa iptal mi ediyim?Fikir verirseniz swvinirim.
 
Son düzenleme:
Yaşın da küçük değil. Ama bilinç altı bambaşka.

Psikologla da görüşmeni tavsiye ederim
 

Farkindayim herseyin ama beynim bir turlu kabul etmek istemiyor. Hayal bile kurdurmuyor
 
Farkindayim herseyin ama beynim bir turlu kabul etmek istemiyor. Hayal bile kurdurmuyor
Anlıyorum. Ne kadar inanıyorsunuz bilemem ama bilinçaltı telkinleri yapın. Kendinize sürekli güzel, alımlı, hoş olduğunuza dair cümleler kurun ve inandirin kendinizi. Bir süre devam edin buna. 21 gün bilinçaltı tabularinin yıkılması için geçmesi gereken süre olarak söylenir.

Kolaylıklar dilerim. Sevgiler.
 
o yaşlarda erkekler hep öyle ne yazık ki pislikler.

hangi ülkedesiniz? bazı ülkelerde gerçekten bir yüzyıldır sağlıklı nesiller sürdüğü için çocukları çok güzeller, sportif, sağlıklı besinler, doğru bakım hepsi uzun ve güzel/yakışıklı maşşallah.

bizim genlerimiz de belli sonuçta tabi bu çirkinlik değil ama farklıyız.

şimdi boyun kilon vs ne olursa olsun, spor yapmanı tavsiye ediyorum vücudun saçın cildin güzelleştiği gibi kafan da daha sağlam oluyor, mesela bu travmayı negatiflikten pozitifliğe çevirebilirsin, isyan edebilirsin spor sayesinde.

içselleştirmek yerine karşı çıkmalısın bu olaya.

bir de şunu diyeceğim artık teknoloji o kadar gelişti ki insanın kalbi çirkin olmasın, her şeyin çaresi var, takma kafana. biraz çalışır maddi durumunu düzeltince çok çok rahatsız olduğun bir şey olursa müdahale edersin (tabi gerçekten ihtiyacın varsa)

onun dışında güzel kıyafetler, biraz güzel bir saç kesimi renklendirme azcık makyaj ve harika hissedeceğine eminim.

inan bunlar o kadar basit ki, bi süre sonra o basit süslenme ritüellerini yapmak bile istemeyeceksin gerek bile duymayacaksın şu psikolojiden çıkınca.
 

Sagolun okadar iyi geldiki yorumunuz. Almanyaya geldim, ancak bu kisi alman degìl lübnan kökenli bir cocuktu. Şimdilerde anlıyorumki onunda psikolojisi iyi degildi.

Spor yapıyorum suan ama aman aman bir fark hissetmedim bu konuyla ilgili. Vücudumda degistirmek istedigim bir yer yok. Sadece yüzüm biraz zayıf. Ama hoşlandıgım,"evet bu o olabilir" dedigim bir insan olursa kaskatı kesiliyorum, çok ezik zavallı hissediyorum. Ve asla bana bakmayacagını dusunuyorum.
 

muhtemelen onun psikolojisi kötüdür.

şöyle bi şey diyeyim, insanlara kendilerine benzeyen karşı cins güzel gelmez. mesela esmerler sarışınları, sarışınlar esmerleri beğenir olayı burdan gelir. o yüzden mesela yabancılar o ülkeye etnik ve çekici gelir, çünkü insan doğasında sürekli farklı genlerle karışıp daha sağlıklı çocuklar üretme içgüdüsü vardır (evrimin kanunu)

o yüzden alman erkeklerine egzotik ve çekici geleceğine eminim sapsarı mavi gözlü değilsen, yani aslında kendini gereksiz yere sinirini bozuyorsun.

ufak bi anımı anlatayım hollanda'daydım tabi kızlar erkekler hepsi upuzun sağlıklı muhteşemler bana göre.

bi baktım yakışıklı uzun viking erkeği gibi 3-4 hollandalı durmuşlar bi köşede bi kızı çekiştiriyorlar off ne güzel harika bi kız falan diye.

baktım kıza kız 1.50 boyunda koca popolu dediğimiz türden bizim (ben de koca popoluyum he kimseye laf etmiyorum) esmer bir brezilyalı kız.

yanlarındaki hollandalı kızları sallamıyordular bile.

başka bir anım da yine orada maçta önümdeki grupta bi kız üstünü açıp durdu ben bile şaşırıp baktım kıza alışkın değildim çünkü yanındaki erkek arkadaşları hiç dönüp bakmadılar bile. sonra o erkeklerden biri benle tanışmaya çalıştı ben de kabul etmedim sevgilim vardı.

hani dediğim gibi... yabancı ülkede işler sandığımız gibi değil hiç aslında dikkat etsen sen de fark edersin bunu ama muhtemelen kendini çok kapattığından farkında değilsin.

bir de avrupalı erkekler daha düzgün insanlar oluyorlar, en azından feministler ve insan gibiler. ortadoğu erkekleri ise kadını şişme bebek gibi gördüğünden çocukken bile böyle sana yaptığı gibi yanlış tutumlar içine girmiş. bizim ülkede bile çok var böyle.

o yüzden gerçekten takma, farklılıklarının tadını çıkar ve ön plana çıkar hatta. mesela ince yüz dediğin aslında çekici bir şey çoğu erkek için.
 
Lisede gicik bir cocuk bana da öyle diyordu. Sonra kendisi okulun en zilli kızıyla ve aynı zamanda bence çok çirkin bir kızla çıkmaya başladı. Ben meslek olarak hepsini ezdim geçtim,ayrıca cirkin olduğumu da düşünmüyorum. O çocuk çok pis biriydi,baba parasıyla hep bir yerlere gelmeye çalışan,dersleri bile torpille geçen biriydi. Ve en yakın arkadaşının sevgilisiyle çıkacak kadar da karaktersiz.
Bu tarz sözleri söyleyenler zaten hep kötü kalpli insanlar olur. Siz birini bile isteye kirabilir mısınız ? Hayır. Böyle bir onun bunun evlatlarının ne dediğine pek takılmayın. Ya ders konusunda ya da başka bir konuda siz kiskanmistir. Yüzde bimilyon kendi başarısızlığını başkalarının canını acitarak kapatmaya çalışıyor pislik.
 

Evet psikiyatrda bunu soyledi. Kendini çok kasiyorsun yaklaşamiyorlar diye. Ama ben bundan farklı bir davranış sekli bilmiyorum. Daha dogrusu kendimi nasıl kastıgımi ve dolayisiylada tersi davranıs nasil olmaliyi kestiremiyorum
 

Aynen dediginiz gibi dusunuyorum. Geriye baktıgimda erkeklerle bir sorunu oldugunu anladım. Cünkü cirkin kızları erkege benzetirdi. Yani onun lügatında cirkin=erkek demekti. Umarım sizin darınız bana olur ve kurtulurum. Insan baskasıyla problemi oldugunda kapisini kapatip bitiriyoda kendiyle sorunu oldugunda kendinden kacamiyor
 

sevgili olarak değil ama erkek arkadaşın var mı?

önce arkadaş edinmelisin bence. okuduğun/çalıştığın yer varsa ordaki kişilerle hafiften sohbet etmeye başlayıp çay kahve tatlı yemek sinema vs gibi biraz muhabbetini geliştirmeyi dene. şu erkek anksiyetisini at üzerinden biraz.

erkekler kadınlardan biraz daha düz ve anlaşması daha kolay yaratıklar :)

eğer bi kız arkadaşın varsa, kızlı erkekli grubu varsa onların arasına seni sokmasını rica et. önce bi normalleşsin kafanda.

sonra zamanla hoşlandığın biri çıkarsa karşına önce arkadaş olup oradan geliştirmeyi düşünebilirsin.
 

Arkadas olarak selam verdigim bir kac tane var ama okadar icime kapanmisimki kiz olsun erkek olsun genel olarak sosyal ortamlardan kaciyorum. Acaba benimi inceliyorlar, hakkimda ne dusunuyorlar diye kendimi yiyorum.

Sirf karsi cinse karsi degil beni tum insanlara karsi kapatmis.
 
İnsanlar hep bir yolunu bulup eleştirir. Böyle kötü insanlar hep var. Doğru da değil onun söyledikleri. Eminim çok güzel bir kızsın. Belki tacize,tecavüze uğradı bir erkek tarafından . Hiç belli olmaz bu işler. Şuan hayatında olmayan biri için kendini üzme canım, eminim o pislik hiçbir yere gelememiştir hayatta
 
+1
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…