- Konu Sahibi uckisidenbiri
Motive olacak şeyi bulamıyorum diyerek açmıştım konuyu başında zaten. Yapamıyorumdan ziyade duygusal olarak kontrol edemiyorum kendimi. Çünkü aşırı stresli bir insanım günlük hayatta kimsenin önemsemeyeceği şey bile bende çarpıntılara neden oluyor. Bu sefer de yemeklere saldırıyorum. Sonra pişman olsam dahi.
Abur cubura ulaşmanın kolay olması konusunda da çok haklısınız. Almamayı başarabilirim ama ben almayacağım deyince inadına eve alındığında içmemeyi başarmak çok zorluyor. Kendi evim olduğunda bunu daha iyi yönetebilirim gibi düşünüyorum. En azından almam ya da yapmam zararlı şeyler. Annem de şeker hastası ama bayılır hamur işi yiyeyim, pirinç pilavı yiyeyim, bütün dolmaları pirinçli yapayım gibi şeylere. Yapma deyince de öleyim ben o zaman der. :)
Yürüyüşü sürdürebilirsem güzel olur. Randevu da aldım, hiçbir şey olmazsa şu mide koruyucuyu tekrar versinler. Ne yersem yiyeyim ağrı çekiyorum artık çünkü. Çok teşekkür ederim.
Ben anlıyorum sizi çünkü ben de stres olunca sürekli yiyecek içecek bir sey arıyorum ve o an ne yediğini bile anlamadan yediğim oluyor, yemek değil aslında bu tıkınmak yani. O yüzden sağlıksız besinler yerine sağlıklı alternatifleri hep hazır bulundurun ki yemek istediğiniz anda önünüzde olduğu için onları yiyin. Ben hep sıcak su bulunduruyorum masamda mesela nasıl siz şişeden bardağa kola koyup içiyorsaniz ben de içinde yeşil cay olan bardagima sıcak su koyup içiyorum tekrar tekrar cay. Bi de yaseminli yeşil çayı çok severim üstelik stresli olduğum zamanlarda beni sakinleştiriyor da. Ayrıca malesef madensuyunu ben de hic sevemedim ama bitki çayları favorim.
Ailenize gelince, siz onlara hic aldırmadan kendi yemeğinizi yapın. Laf ederlerse de size ne diyin zaten bir6süre sonra sizin ne kadar kararlı olduğunuzu görünce onlar da rahatsız etmeyi bırakırlar.
Ve bence aileniz sizi kıskanıyor da olabilir. Yani onlar sağlıksız beslenirken sizin kendinize bakmanız onları rahatsız hissettiriyordur , o yuzden sizi asagi çekmelerine izin vermeyin