- Konu Sahibi uckisidenbiri
mide koruyucu reçeteli ilaç değil. Gidip eczaneden alabilirsin. Söyle eczacıya reflüm midede şu sorunum var diye o verir. Öyle yan etkileri vs de yok.Sevmeyen insan çok diye belirtmedim o 5 kiloyu verdiğim dönemde Karatay diyeti yapıyordum 2 öğün kesin ama ben bir de ara öğün eklemiştim kendime uyarlayıp. Yemek siparişi verdiğimde kola söylemem, kolayı ayrıca gidip marketten alırım 2.5luk
6 öğünlü beslenme programlarıyla olmuyor, aklımın sürekli yemek düşünmemesi gerek bunun da farkındayım. Endişeleniyorum ne yiyeceğim, ne yemem lazım sürekli böyle düşünmekten tükeniyordum bunu da denedim. 1.5 gündür içmiyorum. Devam edeceğim buna. Öğleden sonra sağlık ocağına gidip bi mide koruyucu yazdırmam şart oldu ama dünden beri boğazımda yanma var. Randevuyu da 2 hafta sonraya anca verdi. En azından doktora gidene kadar tutmak ilk hedefim şimdilik. Teşekkür ederim. :)
Canan karatayın işe yaramasının sebebi de 6 öğün olmaması zaten. Doğala daha yakın olması. Doğada hiçbir canlı 3-4 saat arayla yemek yemez. Vücudumuz buna programlı aslında. Hormonal dengemiz acıkma mekanizmamız var. Bunlara izin vermek gerekiyor.
Ben diyet yapmadım diyen kadınlar nadirdir burada. O yüzden çoğunluğumuz biliyoruz ki o fazla öğünlerde acıkmadan yemek yemek zorunda kalıyorduk. Bu şekilde de direnç kırılmaz.