• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi suçladım

galenia

matru$ka
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
2.466
754
363
Merhaba,Eski konumu bilenler bilir..
eşimle nişanlılık dönemimizde abisi yüzünden zor günler geçirmiştik. sonrasında abisi özür diledi ve pişman olduğunu dile getirdi hem ailemden, hem benden, babamda benden önce davranıp onu affetti.. hatta şuan araları çok iyi.
Herneyse, abisi sağlık bakanlığına bağlı zor bir işte çalışıyor aşırı stresli ve bundan iki hafta önce ağır anksiyete (panik atak)hastası olduğunu öğrendi. (kırmızı reçeteli bi ilaç kullanıyor) bugün kayınvalidem çok ağlandı mecbur kaldık artık gittik iftara. bende kokulara hassas olduğum için, arka odaya geçtim yattım uyumuşum, iftara 5 dk kala kalktım eşimin yanına geçtim oda sarıldı bana bekliyoruz öyle..
abisi döndü “abicim sen neden geldin“? Dedi nasıl yani dedim “hastaydın madem neden geldin evinde dinlenseydin“ dedi bende hasta değilim hamileyim sadece dedim tamam o zaman kalkıp bi yardım edebilirdin bu saate kadar uyuyunca hasta sandım dedi ben sustum eşim;ya sanane benim karımın uykusundan! dedi sonra tartışmaya başladılar sen benim karıma kafana göre sataşamazsın dedi oda“ona sordum sana mı sordum iyiki bi karın var ya ne haliniz varsa görün aynı ortama girmem sizinle bi daha” dedi. kalktı, başı döndü kalbini tuttu o an ben müdahale etmek istedim istemiyorum bırak dedi Arka odaya geçti eşi ağlamaya başladı büyük abisi eşime; idare edemedin adam şu Ara sıkıntılı neden uzatıyorsun diye sitem etti...anlayacağınız masa bi anda dağıldı kayınvalidem sana yapmadı boşver falan dedi ama eşim çok üzüldü bu sefer ben kendimi suçladım bilmiyorum belki de alttan alsaydım uzamayacaktı eşim hadi kalk gidiyoruz diye celallendi onu sakinleştirmeye çalıştılar kendimi aşırı derecede kötü hissettim sizce gerçekten sorumlusu ben mi oldum?

Eski konunuzu bilmiyorum ama bende yardım etmeniz gerektiğini düşündüm.
Ettim zaten fakat şimdi aile komple gelin dilini tutamadı kardeşleri birbirine düşürdü diye düşünüyor mudur? Eşime söyledim için rahat olsun o bütün sinirini bizden almak istedi ama her zamanda ezilecek değiliz sen hiç üzülme dedi

Ettim zaten fakat şimdi aile komple gelin dilini tutamadı kardeşleri birbirine düşürdü diye düşünüyor mudur? Eşime söyledim için rahat olsun o bütün sinirini bizden almak istedi ama her zamanda ezilecek değiliz sen hiç üzülme dedi
5 dk kala uyandım diyorsunuz nasıl yardım ettiniz?

İlk konunuzu okumadım ama iş yerinde bir şeye dolmuş streslenmiş önceden sana zaten sanırım takıktı şimdi yine saldırmış.Sen haksız değilsin konu sahibi içini ferah tut.Kendisi sofraya yardım etmiş mi ? Bir tabak getirmiş mi de senden bekliyor.Cinsiyeti erkek diye sana kendi yapmadığı birşey üzerinden laf sokuyor.Herifin canı kavga istemiş sana bulaşmış amacına ulaşmış bence.Kocana bir sarıl derim seni olması gerektiği gibi korumuş çünkü :)

Açıkcası size karşı böyle bir konuşma yapamaz. Onu alakadar etmez. Ama sizde daha 5 haftalık hamilesiniz. Tamam bulamıyorsanız dile getirin en azından tabakları felan getirin iftar gidilen yerde uyumak bana tuhaf geldi. Sonuçta tüm insanlar oruçlu. Zor oluyor bu iftar davetleri birlikye yapılsa oruç tutan ev sahibinde çok zorlanmasa daha iyi.tabi erkeklerde dahil buna.

İnsanlık hali uyuyakalmissiniz. Adam eşi yerine trip atmış sanırım. Madem o kadar meraklı kalkıp oda yardım etseydi. Eski panik atak hastası olarak söyliyim: tabaklar ele yapışmıyor. Üstünüze alınmayın hiç. Normalde yardım edilir. Ama madem birisi uyuyakalmis bir göz ardı edilebilir

Yani hem hamilesiniz hem şu virüs döneminde iftara gitmişsiniz. Ne denir ki?!
Valla bende bayıla bayıla gitmedim ben zaten virüs başladığından beri dışarı çıkmıyorum izoleyim kayınvalidem de aynı şekilde ve çok yalvardı ağladı artık eşimde dayanamadı gönlü olsun gidelim dedi kıramadım

Evet yardım etseydiniz iyi olurdu ama hamilesiniz ve kokudan rahatsız olup uzanmanız normal hoş görülebilir abisi ne munasebet le bunu size dile getiriyor abisinin eşi var mı ya da kayınvalideniz gelip size söyleyebilirdi uyumaya mı geldin diye abisini biraz kıskanç olabilcegini düşünüyorum eşinizle arasında kıskançlık durumu olabilir o yüzden bir şeylerin acısını sizden çıkartabilir ya da olay çıkmasını istemişte olabilir

İnsanlık hali uyuyakalmissiniz. Adam eşi yerine trip atmış sanırım. Madem o kadar meraklı kalkıp oda yardım etseydi. Eski panik atak hastası olarak söyliyim: tabaklar ele yapışmıyor. Üstünüze alınmayın hiç. Normalde yardım edilir. Ama madem birisi uyuyakalmis bir göz ardı edilebilir
Daha sonrasında kalktım ortalığı toparladım ama zaten masaya oturduğumda tüm olay bitmiş iftar bekleniyordu yoksa asla öyle prenses davranmam çokta iyi bilirler hep yardım ederdim mutfağa giremedim yağ kokusundan midem çok kötü oldu geçtim yattım eşime uyandır dedim oda uyuya kalmış dediğiniz gibi bi kerelik bişey gözardı edilebilirdi

Hamile halinizle kim ağlarsa ağlasın iftara gitmeniz yanlış. Olayda herkes hatalı aslında. Abisinin gelip sizinle böyle bir konuşma yapması yanlış, sizin yardım etmemeniz yanlış evet dediğiniz gibi hasta değil hamilesiniz, kötü olacağınızı biliyorsunuz madem neden gidiyorsunuz? Benim de koku hassasiyetim vardı hiçbir yere yemeğe gitmedim bu yüzden evde çok uzun süre haşlanmış patates yedim o yüzden koku hassasiyetini anlayabiliyorum su bile kokuyor geliyordu. Eşinizin abisinin rahatsızlığını bildiği halde abisine o şekilde çıkışması yanlış. Kayınvalideniz zaten bu iftarı düzenleyerek en büyük yanlışı yapmış.

Millet hayatına devam ediyor
Sosyal izolasyon falan filan hikaye
Hamileyim değil davet yürüyüşe bile çıkmıyorum
Bu konuları okuyunca enayi gibi hissetmiyor değilim
Ayrıntılar umrumda bile değil konu sahibi
Ne haliniz varsa görün
Bende sizin gibi düşünüyorum bugün öğlen markete çıktık bı bsktim heryer insan dolu parkta oturanlar yaşlılar yürüyüş yapanlar sanki normale donmusuzde bizim haberimiz mi yok gibi hissettim,biz neden evde oturuyoruz bu gidişle dahada otururuz hakkımı helal etmiyorum boş gezenlere.

Hamile halinizle Bir sağlık personeliyle ve daha başka bir sürü kişiyle aynı evde iftar yapacağınız için kendinizi suçlayın bence.
Kendimde sağlıkçıyım kendi açımdan ne gerekiyorsa yapıyorum onların da izole olduğundan eminim zaten fakat annesinin hepimizi çağırdığından haberimiz bile yoktu oraya kadar gelip geri dönemezdik

Valla bende bayıla bayıla gitmedim ben zaten virüs başladığından beri dışarı çıkmıyorum izoleyim kayınvalidem de aynı şekilde ve çok yalvardı ağladı artık eşimde dayanamadı gönlü olsun gidelim dedi kıramadım
Ayılarak ya da bayılarak gitmek arasında fark yok ki. Sonuçta gitmişsiniz ve artık izole değilsiniz. Herkesin akrabası, ailesi, kıramadığı yakınları var. Herkes bir kere gitse ohoooo..

Evet yardım etseydiniz iyi olurdu ama hamilesiniz ve kokudan rahatsız olup uzanmanız normal hoş görülebilir abisi ne munasebet le bunu size dile getiriyor abisinin eşi var mı ya da kayınvalideniz gelip size söyleyebilirdi uyumaya mı geldin diye abisini biraz kıskanç olabilcegini düşünüyorum eşinizle arasında kıskançlık durumu olabilir o yüzden bir şeylerin acısını sizden çıkartabilir ya da olay çıkmasını istemişte olabilir
Evet onunda eşi var kayınvalidem kendisi geç uzan kötü görünüyorsun dedi ama masada hiç bişey demedi

Merhaba,Eski konumu bilenler bilir..
eşimle nişanlılık dönemimizde abisi yüzünden zor günler geçirmiştik. sonrasında abisi özür diledi ve pişman olduğunu dile getirdi hem ailemden, hem benden, babamda benden önce davranıp onu affetti.. hatta şuan araları çok iyi.
Herneyse, abisi sağlık bakanlığına bağlı zor bir işte çalışıyor aşırı stresli ve bundan iki hafta önce ağır anksiyete (panik atak)hastası olduğunu öğrendi. (kırmızı reçeteli bi ilaç kullanıyor) bugün kayınvalidem çok ağlandı mecbur kaldık artık gittik iftara. bende kokulara hassas olduğum için, arka odaya geçtim yattım uyumuşum, iftara 5 dk kala kalktım eşimin yanına geçtim oda sarıldı bana bekliyoruz öyle..
abisi döndü “abicim sen neden geldin“? Dedi nasıl yani dedim “hastaydın madem neden geldin evinde dinlenseydin“ dedi bende hasta değilim hamileyim sadece dedim tamam o zaman kalkıp bi yardım edebilirdin bu saate kadar uyuyunca hasta sandım dedi ben sustum eşim;ya sanane benim karımın uykusundan! dedi sonra tartışmaya başladılar sen benim karıma kafana göre sataşamazsın dedi oda“ona sordum sana mı sordum iyiki bi karın var ya ne haliniz varsa görün aynı ortama girmem sizinle bi daha” dedi. kalktı, başı döndü kalbini tuttu o an ben müdahale etmek istedim istemiyorum bırak dedi Arka odaya geçti eşi ağlamaya başladı büyük abisi eşime; idare edemedin adam şu Ara sıkıntılı neden uzatıyorsun diye sitem etti...anlayacağınız masa bi anda dağıldı kayınvalidem sana yapmadı boşver falan dedi ama eşim çok üzüldü bu sefer ben kendimi suçladım bilmiyorum belki de alttan alsaydım uzamayacaktı eşim hadi kalk gidiyoruz diye celallendi onu sakinleştirmeye çalıştılar kendimi aşırı derecede kötü hissettim sizce gerçekten sorumlusu ben mi oldum?
bu dönemde iftara mı gittiniz? e haklı da lafında yani iftara gelip ay ben hassasım deyip yatıp uyunmaz.madem hassassınız son anda gidersiniz ya da gitmezsiniz.bu dönemde gidilmez ama.isteyen istediği kadar yalvarsın, virüs tipine bakıp da aaa bu zamana kadar izoleymiş ben bulaşmıyım o zaman demiyo.

Ay vallahi anlamıyorum ben ya. Annemle aynı apartmanda oturuyoruz ve 2 aydır sadece demir kapıdan torununu arada bir gösteriyorum İnternetten görüntülü konuşuyorum. Eşim çalışıyor çünkü annemin kronik hastalıkları var Allah korusun. Siz hamilesiniz üstelik. Anladığım kadarıyla da eşiniz lafını ailesine geçiremeyen biri değil diye düşünüyorum. Keşke ailesine gelemeyiz deyip gitmeseydnz

Back
X