• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi suçladım

Oturma odasına da koku geliyordur belki. O da en kokusuz arka odayı seçmiştir belki. Annemle babamda beni misafirlikte uyunmaz diye yetiştirdiler. Sebebi olmasa haklısınız dedim zaten. Her bünyede hamilelik farklı ilerliyor. Sudan midesi bulanan insanları biliyorum 😊
Sudan midesi bulanan insanlardan biri de benim. Özellikle ilk 4 ay ağzıma yemek sürmedim. O dönem gittiğimiz yerlerde midem ağzıma dahi gelse gidip uyumayı düşünmedim açıkçası, ortamdan uzaklaşıp oturuyordum. Konu sahibi yapabilir veya siz, bu bana yanlış geldi sadece. Ilk yorumda dediğim gibi olayda herkesin haksız herkesin yanlış davranış sergilediğini düşünüyorum.

Sudan midesi bulanan insanlardan biri de benim. Özellikle ilk 4 ay ağzıma yemek sürmedim. O dönem gittiğimiz yerlerde midem ağzıma dahi gelse gidip uyumayı düşünmedim açıkçası, ortamdan uzaklaşıp oturuyordum. Konu sahibi yapabilir veya siz, bu bana yanlış geldi sadece. Ilk yorumda dediğim gibi olayda herkesin haksız herkesin yanlış davranış sergilediğini düşünüyorum.
Ben de fikrimi belirttim sizinkine de tabiki saygı duyuyorum efendimm 😊. Ama hamileymiş yaa affedelim hadi bu seferlik

Eşek kadar adamlar otururken bir kadının hizmet etmemesi gözüne batmış paşazadenin. Siz yine iyi sabretmişsiniz ben olsaydım dünyayı başına yıkardım. Kim o? Kendini ne sanıyor? Siz ister yardım edersiniz ister etmezsiniz hiç kimseyi hele onu asla ilgilendirmez. Terbiyesiz herif. Bir daha bu adamla konuşmayın. Kendinizi de suçlamayın. Sizin eşiniz yatıp uyusaydı o adam nasıl yardım etmezsin diye böğürür müydü? Yok çünkü o erkek. Ama siz zaten doğuştan hizmetçisiniz öyle mi? Burada ki niye yardım etmediniz sorularınıda ciddiye almayın. Eşinizin kardeşinin zihniyetindekilerle dolu burası

Eşek kadar adamlar otururken bir kadının hizmet etmemesi gözüne batmış paşazadenin. Siz yine iyi sabretmişsiniz ben olsaydım dünyayı başına yıkardım. Kim o? Kendini ne sanıyor? Siz ister yardım edersiniz ister etmezsiniz hiç kimseyi hele onu asla ilgilendirmez. Terbiyesiz herif. Bir daha bu adamla konuşmayın. Kendinizi de suçlamayın. Sizin eşiniz yatıp uyusaydı o adam nasıl yardım etmezsin diye böğürür müydü? Yok çünkü o erkek. Ama siz zaten doğuştan hizmetçisiniz öyle mi? Burada ki niye yardım etmediniz sorularınıda ciddiye almayın. Eşinizin kardeşinin zihniyetindekilerle dolu burası
Ben şımarık prenses bi kız olarak büyümedim daha doğrusu hangimiz büyüdü ki tabiki hepimiz biliyoruz uyunmaması gerektiğini ama orası benimde evim sayılır kimse sesini etmezken abisinin kendinde söz hakkı bulması üzdü daha da ötesi benim yüzümden bişey oldu diye biz kadınları görev ve objeden ibaret gördükleri için bunun dışında bişey yapmamızı kaldıramıyorlar kendi karısı önünden alır yıkar önüne koyar gocunmaz ama eşim asla öyle değil yeri gelir evi süpürür yeri gelir yemek yapar ikisi aynı anneden farklı karakterler işte

Ne terbiyesizlik bir erkegin kardesi bile olsa başka birisinin karisini iş yapmadin diye uyarması.Daha önce ne yasadiniz bilmem ama anksiyete degil sadece bu adamin derdi bence ruh hastasi.Eşiniz çok haklı bir erkek karisina asla laf soyletmez.Eger orada sussaydi adam degildi bence

Hepimizin hamileliği farklı geçiyor demek ki ben hiç bişi yiyemiyorum erken yaşadığım için belirtileri ve koku olarak yani kedimin maması BİLe beni tiksindiriyor şu ara en arka odada biraz uzanıp içeri geçicektim az kalmıştı iftara eşime de uyursam kontrol et uyandır dedim ama oda içerde uyumuş yoksa kendi annemin evinde bile yapamam yani rahat edemem zaten ama durum farklı olduğundan tabiri caizse içim geçmiş.

Kendisi yardım etmiş mi acaba? Sırf erkek diye geçmiş oturmuştur bir köşeye paşa hazretleri. Sizden de hizmet bekliyor utanmadan. Ne gicigim var ya şu erkeklerin oturup kadınlarin da iş yapmasına.

Aynen o lafları yedirirdim ona. Kendisi ne yapmış acaba fitne fücurdan başka.

yardim etmeniz gerekiyordu gerekmiyordu o ayri konu. icap ederse kayinvalide veya elti biri yardim etseydin diyebilirdi size.. kaynina dusmezdi bunu soylemek.. sizin yemek hazirlamaniza guvenip mi gelmis, siz yardime tmeyince sofra kurulamamis mi ac mi kalmis.. catacak yer aramis bulmus belasini.

Benimki de nişanlıyken eşime benden eşya gibi bahsetmişti bu demişti bende benim bi adım var diye karşılık verince senle muhatap değilim dedi herkesin içinde ağlamıştım sonra eşime bana laf söylerken bişi söylemedin bu iş burda bitti ben basiretsiz bi adamla yapamam dedim belkide bu sefer o yüzden eşim laf söylemesine izin vermedi
Canı esin ailesinin zulmü bitmez o yüzden uzak durulmalıdır hiçbir ozelini anlatmamali,en ufak konuda uzaklasmalisin yoksa bakarlar halen aynı ortamdasin her turlu çeneyi yaparlar, bende hep hosgordum abisi it gibi davranmaya başladı, gelini ezmeyi büyüklük olarak görüyorlar

Hani KV evinde iş yapılınca hizmetçi moduna giriliyordu.

Merhaba
Keşke iftara gitmeseydiniz. Bence uyuyakalmış olmanızda bir sorun yok, hamileliğin başında oluyor öyle. Siz oraya misafir olarak gittiniz, yardım edip etmemek sizin gönüllülüğünüze kalmış bir karar. Eşinizin abisinin üzerine bunun lafını etmek hiç vazife değil. Kendisi aile ferdi, yemek hazırlığına sizden daha çok o katılmalı. Katıldı mı acaba, size laf ediyor? Böyle şeylerin lafını etmek bence en hafif tabirle görgüsüzlük. O yüzden kendinizi suçlu hissetmeyin. Gereksiz insanların hislerinin sorumluluğunu üzerinize almayın. Eşinizin sizi savunmuş olması da hoş. Bence böylece bırakın.

Sonuna kadar katılıyorum

ben sizde bir hata goremedim. Cok istiyorsa kendisi yardim etseymis siz sanki yardim etmek zorundamisiniz. Iyice sacmaliyorlar ya karsilarinda hizmetci var sanki. Ayrica uyuyabilirsiniz ne var bunda kendinizde suc aramayin iciniz rahat olsun bence.

Back
X