Kendimi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorum

katzee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
12
16
3
29
Önceden hiç böyle huylarım yoktu. Ta ki mutsuz olmaya başlayıncaya kadar. Eskiden hep güzelsin güzelsin derlerdi bu yaşıma geldim etraftan soran eden bile olmadı. Gerçekten güzel değilmişim.

Şimdi diyebilirsiniz güzellikle alakası yok diye ama bir kızın hiçbir meziyeti olmayıp sırf çok güzel olduğu için bile onlarca isteyeni oluyor.

Kendime baktığımda artık net görüyorum. Kimsenin ilgisini çekmiyorum. Beğendiğim karşılıklı hoşlandığım biri de mi olmaz. Hep beğenmediklerimin biraz da olsa ilgisini çektim.

İnstagramda yaşıtım olan yakınlarımın çocuklu fotoğraflarını görmekten psikolojim bozuldu.

Kendimi etraftakileri geçin kardeşimle bile kıyaslamaya başladım. Hem kariyeri benden çok daha iyi hem de benden daha güzel. Kafamda hep kuruyorum o kesin benden önce evlenir benim yerime o tercih edilir, ben de evde kalırsam ömür boyu ailemle yaşarım…
Benim de mesleğim var ama severek seçmemiştim. Şimdi fena değil durumum öyle ya da böyle işe gidip geliyorum. Zamanın hızlıca geçmesi de tabii tuzu biberi oluyor.

Lütfen bana kızmayın ama böyle hissediyorum. Bir zamanlar ben de böyle kişileri komik bulurdum ama aynı duruma düştüm. Sürekli dua ediyorum ama artık umutsuzum.
Bana biraz tavsiyede bulunur musunuz

Yaşım 27 bu arada

Eşimle tanışmamı bi arkadasim istemisti
Fotosu atmisti cocugun baktim tipim degil sagol dedim gectim o zamanlar :)
Aradan aylar gecti arkadasim bu cocukta israr etti
Cocuk esinin yigeniymis
Neyse dedim tamam taniyayim
Bulustuk biraz isindim gibi oldu zaman istedim tanimak icin
Az once gomleklerini utuledim kendisinin ☺️
O zamanlari dusunuyorum da nasil hemen asik olmamisim diyorum
Zamanla cok sevdim
Boylesi daha saglam
O yuzden birini tam tanimadan, 2 fotoyla asik olmayi bekleme derim
Hic olmadi arkadas kalirsin
Insanlari tanimaya calis

Önceden hiç böyle huylarım yoktu. Ta ki mutsuz olmaya başlayıncaya kadar. Eskiden hep güzelsin güzelsin derlerdi bu yaşıma geldim etraftan soran eden bile olmadı. Gerçekten güzel değilmişim.

Şimdi diyebilirsiniz güzellikle alakası yok diye ama bir kızın hiçbir meziyeti olmayıp sırf çok güzel olduğu için bile onlarca isteyeni oluyor.

Kendime baktığımda artık net görüyorum. Kimsenin ilgisini çekmiyorum. Beğendiğim karşılıklı hoşlandığım biri de mi olmaz. Hep beğenmediklerimin biraz da olsa ilgisini çektim.

İnstagramda yaşıtım olan yakınlarımın çocuklu fotoğraflarını görmekten psikolojim bozuldu.

Kendimi etraftakileri geçin kardeşimle bile kıyaslamaya başladım. Hem kariyeri benden çok daha iyi hem de benden daha güzel. Kafamda hep kuruyorum o kesin benden önce evlenir benim yerime o tercih edilir, ben de evde kalırsam ömür boyu ailemle yaşarım…
Benim de mesleğim var ama severek seçmemiştim. Şimdi fena değil durumum öyle ya da böyle işe gidip geliyorum. Zamanın hızlıca geçmesi de tabii tuzu biberi oluyor.

Lütfen bana kızmayın ama böyle hissediyorum. Bir zamanlar ben de böyle kişileri komik bulurdum ama aynı duruma düştüm. Sürekli dua ediyorum ama artık umutsuzum.

Yaşım 27 bu arada
Senin etrafindakiler küçük evlenmiş canım. Hani sen millete ozeniyorsun ya inan sana özenen daha çok. Ben 23 yasimda 10 yıldır sevgili olduğum adamla evlendim çok şükür mutluyum ama evlenmeden önce hayatımda kimse olmadan kendi parami kazandığım ve keyfimce harcayıp gezebildigim bir dönem yaşamak isterdim. Şimdi ne anlatsam da senin kafan takılmış bir kere akışına birakmak çok zor olacak. Ama bi is yerinde bir bayanla sohbet etmiştim bir seferinde 30 yaşında evlenmişti ve hayatım da kimse olmadı çünkü ben nasibimin beni beklediğini biliyordum o yüzden hayatımı kariyer yaparak gezerek hayatın tadını çıkararak yaşadım ve esimi bulup evlendim demişti. Aslında biz ne kadar kosarsak koşalım nasibimizin önüne gecemiyoruz. Stres yapip sağlığımıza zarar verdigimizle kalıyoruz oysa hayatta o kadar çok nimet var ki tek yapmamız gereken takıntı yaptığımız şeylerden kurtulmak. Sana bunları söylemek kolay geliyor ama bende bunu Yapamayanlardanim. Eğer çok sıkılıp kendini yalnız hissersen özelden de yazabilirsin dertleşebilirim.

Diyeceğim tek şey kendini sev.

Önceden ben de öyleydim yavaş yavaş narsistliğe mi kayıyorum bilmiyorum valla çok beğeniyorum kendimi 1 elimde 10 marifet 😂😂ne ararsan var valla 😂 kimseyle kıyaslamayın kendinizi Allah aşkına biz güzeliz az önce biri Şeyma Subaşıyı övmüş içimden ben daha güzelim valla dedim kadın zapzayıf yahu 😂

Eminim çok guzelsindir sadece karşı cinsten bi atak gelmediği için öyle hissediyorsun. Akışına bırak valla ya su akar yolunu bulur 💐

Ben eşimle tanışmasaydım şuan sırtımda çanta kimbilir hangi ülkedeydim bu kişilikle alakalı sanırım benimde instagramda gezginleri gördükçe psikolojim bozuluyor 😁
Daha 27 yaşındasın fazla düğün nişana gitme instagramdan da bi süre uzak dur kendinle kal bu hayattan gerçekten bunu mu istiyorsun?
Çocuk yapıp instagramda sidik yarışına girmek mi ? Bu soruları sor kendine
He baktın evet çok istiyorsun ozaman sana olumlama tavsiye edebilirim istediğin özellikte insanı kendine çekebilirsin

bence siz umudu kesin.27 yaş aşırı ilerlemiş bir yaş. artık olmaz. ailenizle yaşlanacaksınız. hiç beğenilecek dikkat çeken tarafımız yok bakın etrafınızdaki kızlara nasıl güzel yetenekli peki siz ? desem bana kızarsınız. oysa bu cümleler sizin cümleleriniz. kendi öz şefkat duygunuz yok. kendinizi düşmana davranır gibi yargılıyorsunuz. mutlaka güzel şeyler olur hayatınızda ama öz şefkat yoksa bedeninizi aşırı strese sokuyorsunuz. yazık. genç kızlar neden böyle bilmiyorum. kendini sev bağışla kabullen. lütfen.

Son düzenleme:
Bu yaşıma kadar sadece kendimle yarıştım.
Nasıl daha başarılı olabilirim, nasıl kendimi daha çok sevebilirim, nasıl daha çok para kazanabilirim gibi.
Sadece kendinize odaklanın, kendinizde neyi sevmiyorsanız onunla başlayın.

Arkanıza yaslanın ve özgürlüğün tadını çıkarın 😁 bir kaç yıla kalmaz ayyy iyiki evlenmemişim aydınlanması gelir.

Evet evliliğin kolay olduğunu savunmuyorum ama yine de insan belli bir yaşa geldikten sonra kendi hayatını kurmalı. Tek başına hiçbir şeyin anlamı yok

27 yaşındasınız daha. Hayat gerçekten bu yaşlarda başlıyor. Hiç ama hiç bir şey için geç kalmadınız. Bu platformda takılıyorsanız görmüşsünüzdür. Her gün kaç tane kayınvalide kayınpeder ve koca konuları açılıyor.

Biz bir arkadaşım ile aynı zamanlarda evlendik. Nişanlı iken bizden mutlusu yok. Böyle ayaklarımız yerden kesilmişti. İşimiz evimiz yuvamız her şeyimiz oldu gözüyle bakıyorduk. Evlendikten 1 yıl sonra ikimizde “ Ne vardı evlenecek bekar bekar takılıyorduk ne güzel “ dedik birbirimize.

Buna da şükür. Her evlilikte olan sorunlar bizde de oluyor. Ama alışınca artık sorun gibi de gelmiyor. Hayatınızı yaşayın gerçekten nasibiniz sizi gelip bulacak. Hobi edinin. Yeni şeyler öğrenmeye bakın. İnsanın kafası dolu olunca daha iyi hissediyor bence

İnşallah sizin değerinizi bilen birileri ile tanışırsınız

Yaşım 27 bu arada
“Bu yaşa geldim”ifadesini okuyunca dedim herhalde bayağı yaş almış bir ablamız. Sonra yaş 27 yazmışsınız. Yazdıklarınızdan zaten az çok şekilci bir insan olduğunuz, rakamlara takıldığınız belli. Böyle böyle hayatı kaçırırsınız. Biraz boşverin akışına bırakın. Kendi hayatınızı, kendinizi sadece fiziksel olarak değil zihinsel olarak da güzelleştirmeye çalışın.

Evet evliliğin kolay olduğunu savunmuyorum ama yine de insan belli bir yaşa geldikten sonra kendi hayatını kurmalı. Tek başına hiçbir şeyin anlamı yok
Tek başına hayatın anlamı yok cümlesi bağımlı insan cümlesidir. Önce kendiniz yalnızken de hayatınızda biri yokken de kendinizi mutlu etmeye çalışın. Ailenizle, arkadaşlarınızla, hobilerinizle, uğraşlarınızla yapın bunu. Kendinizi mutlu etmedikçe kimseyi mutlu edemezsiniz.

Yaşım 27 bu arada
Yaş 27 diyorsunuz ya bir durun yemin ederim 40 yaşındasınız sandım. O kadar karamsar olmaya gerek yok.Evlilikte bebekte aceleye gelmez. Ikısıde çok onemli dogru kisilerle yapilmasi gereken bisey yanlis olursa ömür boyu pişmanlık yaşarsın. Bebekte oyuncak degil disaridan görüldügü gibi degil bebegin olunca anliycaksin. Ömür boyu sorumluluk demek bebek sahibi olmak.

Yaşım 27 bu arada
Kimsenin onlarca isteyeni falan yok artık.bak burada günlerdir kimse bana bakmıyor, yanaşmıyor diye konu açıp duruyor kadınlar. Hepsi mi güzel değil yani.gencecik, pırıl pırıl, çok güzel kadınlar. Ben de aynı yollardan geçtim ve çok iyi anlıyorum. Bizi bu şekilde beklentiye sokarak yetiştirdiler.güzelsen herkes ilgi gösterir, erkekler güzel kadına daynamaz falan filan bir sürü saçma sapan algı. 27 yaşına gelmişsiniz artık gerçekleri kabul etme zamanınız geçmiş bile.bizim ülkenin erkekleri aşırı kalitesiz.eee bu kalitesizlikte de kimse birini tanıyayım, ilişki yaşayayım, hayatımı güzelleştireyim diye düşünemiyor.öyle rezil bir coğrafyadayız. bizimkiler anca yemek yemeyi bilir, uyumayı, kalkmayı bilir başka da bir b.k bilmez.yüzde 80'i oksijen israfıdır.bunlara dünya güzeli olsan kaç yazar. Adamda ona karşılık gelecek duygular yok ki.sadece karnını doyurup nefes alıyor.diğer işlevler fazla gelişkin kalıyor adam için. haa eskaza daha normal birilerini bulan kadınlar da var.onlar da idare ediyor işte. O kadarı bile lüks.yani sadece sen değilsin, hepimiz aynı durumdayız.hepimiz de güzeliz.keşke böyle olmasa ama böyle yani.şımarık kız çocukları gibi bunları düşünmek size birşey kazandırmaz.basit basit, yapmacık yapmacık teselliler mi verelim size şimdi 27 yaşında koskoca kadın hâlinizle.en fazla şans dileyebilirim.

Ben eşimle tanışmasaydım şuan sırtımda çanta kimbilir hangi ülkedeydim bu kişilikle alakalı sanırım benimde instagramda gezginleri gördükçe psikolojim bozuluyor 😁
Daha 27 yaşındasın fazla düğün nişana gitme instagramdan da bi süre uzak dur kendinle kal bu hayattan gerçekten bunu mu istiyorsun?
Çocuk yapıp instagramda sidik yarışına girmek mi ? Bu soruları sor kendine
He baktın evet çok istiyorsun ozaman sana olumlama tavsiye edebilirim istediğin özellikte insanı kendine çekebilirsin
Ben de yerimi aldım. Olumlamayı bekliyorum 😂

Back
X