Sürekli kıyaslıyorum

Yurt ici yurt disi ajanslarin falanin filanin pesinde kostugu sanki yuzu fizigi estetik harikasi gibi bir kuzenim var ve esi onun ustune gül kokladi. Ve ben artik dis görünüşün hic mi hic onemli oldugunu sanmiyorum. Olsaydi bu kiz el ustunde tutulurdu. Iyinin iyisi guzelin de guzeli vardir. Kendini kaf dagin8n tepesinde görme. Hersey dis gorunus degildir.

Bunların vesvese ve ayrıca imtihan olduğunu düşünüyorum. Güzellik her şey değildir. Güzel olduğu için iyi olmaz bir insan ya da çirkin olduğu için kötü olmaz veyahut tam tersi de olmaz. Bunlar kıstas değildir. Çirkin şansı da ne demek? Bu kalıplaşmış sıfatı hiçbir zaman sevmedim, doğru da bulmadım. Ne yani çirkin (bu görecelidir), dış görünüşü güzel görünmeyen bir insan seviliyorsa sadece şansı sayesinde mi seviliyor oluyormuş? Karşınızdakinin karakterini, merhametini, sadakatini değerlendirmek varken dış görünüşü değerlendirmek yanlış olur. İyi insan olmak için çabalamak bence çok daha lüzumludur. Eşinizi dış görünüşü için değil de evlenmeden önce size evlilik kararında etkili olan olumlu özelliklerini düşünebilirsiniz. Güzellikten, boydan, posttan ziyade, iyi insan olmak için çabalamak, karşındakini de iyiliğe sevk edecek şekilde yaşamak çok daha tatmin edici olacaktır. Kıyaslama yapmak isterseniz bunun sonunu getiremezsiniz. Umarım bu dönemi atlatırsınız ve sahip olduklarınızın değerini bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
+1 güzel olduğunuz için daha iyisini hakettiğinizi düşünüyorsunuz. Problemin sebebi egonuz. Haksız mısınız bence evet. Size göre öyle değilse ayrılın başka birini bulun. Çözümler var aslında.

+1 güzel olduğunuz için daha iyisini hakettiğinizi düşünüyorsunuz. Problemin sebebi egonuz. Haksız mısınız bence evet. Size göre öyle değilse ayrılın başka birini bulun. Çözümler var aslında.
Çok doğru yazmışsınız bencede

Bence asıl problemin kendini çok guzel buluyor olman ve esini kendine layik gormemen. Yoksa herkes orda burada esinden yakışıklı birini görüyor olabilir. Umursamaz bile geçer gider. Ama icinden ya ben aslinda boyle birini hakediyorum bu guzelligimle diye geciyorsan sorun var demektir.
Bence sen yavas yavas egonu indirmeye çalış ya da ayril daha yakisiklisini bul.

Herkesin eşini övmesini çok önemsemeyin bence kimse kötülemez eşini. Ama kendinize layık görmediğiniz konusunda arkadaşlara katılıyorum.

Back
X