- 4 Nisan 2018
- 8
- 2
- 1
- 38
- Konu Sahibi Nazansamyeli
Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum sürekli kendimi başkalarıyla kıyaslamak. Bu durum erkek arkadaşımla olan ilişkimi artık zedelemeye başladı. Yakın geçmişte erkek arkadaşımla yeniden başlama kararı aldık bir süre ayrıydık. Sonrasında sosyal medya hesaplarından zamanında görüştüğü hoşlandığı vs. Kadinlari silmemekte ısrarcı bahanesi de bana bir zararları yok kendimden eminim ben vs. Hatta silmemek icin hesabini bile kapatmayı talep etti. Sonucunda sildi ama hala içimde ona karşı şüpheler var. Silmekte direndiği kişiler de hakikaten çok güzel ve kariyer sahibi kadınlar. Erkek arkadaşım da çocuk doktoru. Şuan da ben çalışmıyorum üniversite mezunuyum. Hal böyle olunca acaba bu adam da hala birşeyler mi var onlara dair icinde diye düşünüyorum. Sorduğum da ise onlarla mı evlencem ciddi değildim öyle takılmaca diye açıklama yapıyor. Ancak neden sildiğini sorduklarında da açıklama yapacak kadar centilmen! Ama bu durum içim de zerre kadar olan özgüvenimi tüketmeye neden oldu. Sürekli kdinlarla kendimi kiyaslamaya başladım. İnsanların hangi meslekte olduklarını sorma gibi bir hastalığ yakalandım resmen. Sokaktan geçen insana artık ne iş yaptigini soracağım o derece kötü durumdayım. Bunun için kendinizi geliştirin diyeceksiniz çok doğru ancak ben kafam da bunları kurmaktan hicbir şeye adapte olamiyorum. Bu kadinlar güzel, kariyerli benden daha çok artı yönleri var ve bu adam bunları silerken de direndi neden o halde benimle diye sürekli kuşkularım var. Ciddi de düşündüğümüz bir ilişki. Acaba bu durumu nasıl çözebilirim. Bununla ilgili tedavi de görüyorum; Küçük yaşta babanın veremediği özgüven ne yazık ki olgun çağlar da kişi tarafından açığa çıkıyormuş terapistimin söylediğine göre. Sahiden bir babanın küçük yaşta ilgisiz bırakması ilerde bu kadar korkunç durumlara sebep olabilir mi?