• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi Sürekli Başkalariyla Kıyasliyorum

Nazansamyeli

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
8
2
1
38
Arkadaşlar merhaba. Benim sorunum sürekli kendimi başkalarıyla kıyaslamak. Bu durum erkek arkadaşımla olan ilişkimi artık zedelemeye başladı. Yakın geçmişte erkek arkadaşımla yeniden başlama kararı aldık bir süre ayrıydık. Sonrasında sosyal medya hesaplarından zamanında görüştüğü hoşlandığı vs. Kadinlari silmemekte ısrarcı bahanesi de bana bir zararları yok kendimden eminim ben vs. Hatta silmemek icin hesabini bile kapatmayı talep etti. Sonucunda sildi ama hala içimde ona karşı şüpheler var. Silmekte direndiği kişiler de hakikaten çok güzel ve kariyer sahibi kadınlar. Erkek arkadaşım da çocuk doktoru. Şuan da ben çalışmıyorum üniversite mezunuyum. Hal böyle olunca acaba bu adam da hala birşeyler mi var onlara dair icinde diye düşünüyorum. Sorduğum da ise onlarla mı evlencem ciddi değildim öyle takılmaca diye açıklama yapıyor. Ancak neden sildiğini sorduklarında da açıklama yapacak kadar centilmen! Ama bu durum içim de zerre kadar olan özgüvenimi tüketmeye neden oldu. Sürekli kdinlarla kendimi kiyaslamaya başladım. İnsanların hangi meslekte olduklarını sorma gibi bir hastalığ yakalandım resmen. Sokaktan geçen insana artık ne iş yaptigini soracağım o derece kötü durumdayım. Bunun için kendinizi geliştirin diyeceksiniz çok doğru ancak ben kafam da bunları kurmaktan hicbir şeye adapte olamiyorum. Bu kadinlar güzel, kariyerli benden daha çok artı yönleri var ve bu adam bunları silerken de direndi neden o halde benimle diye sürekli kuşkularım var. Ciddi de düşündüğümüz bir ilişki. Acaba bu durumu nasıl çözebilirim. Bununla ilgili tedavi de görüyorum; Küçük yaşta babanın veremediği özgüven ne yazık ki olgun çağlar da kişi tarafından açığa çıkıyormuş terapistimin söylediğine göre. Sahiden bir babanın küçük yaşta ilgisiz bırakması ilerde bu kadar korkunç durumlara sebep olabilir mi?

Şu baba ilgisizliği kanayan yaramdır. Kesinlikle öz güveni etkilemede büyük etken. Terapi görüyormuşsunuz ne güzel.. Zamanla da yakından ilgili bu süreci aşmak. Yeni bir işe girdiğinizde, kendi paranızı kazanmaya başladığınızda emin olun daha iyi hissedeceksiniz. Genelde üni sonrası işsiz kalan gençlerin yaşadığı geçici bir sıkıntı bu. Ayrıca her daim bakımlı olun, özen gösterin bedeninize ve ruhunuza. Demek ki diğer kadınlardan farklısınız ki erkek arkadaşınız sizinle olmayı tercih etmiş, böyle düşünün. Size tavsiyem kesinlikle belli etmeyin öz güven eksikliğinizi..Çünkü bu durum karşı tarafın size olan saygısını da etkiler. Kıskandığınızı bile çaktırmayın, yapan her türlü yapacaktır. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor.

Şu baba ilgisizliği kanayan yaramdır. Kesinlikle öz güveni etkilemede büyük etken. Terapi görüyormuşsunuz ne güzel.. Zamanla da yakından ilgili bu süreci aşmak. Yeni bir işe girdiğinizde, kendi paranızı kazanmaya başladığınızda emin olun daha iyi hissedeceksiniz. Genelde üni sonrası işsiz kalan gençlerin yaşadığı geçici bir sıkıntı bu. Ayrıca her daim bakımlı olun, özen gösterin bedeninize ve ruhunuza. Demek ki diğer kadınlardan farklısınız ki erkek arkadaşınız sizinle olmayı tercih etmiş, böyle düşünün. Size tavsiyem kesinlikle belli etmeyin öz güven eksikliğinizi..Çünkü bu durum karşı tarafın size olan saygısını da etkiler. Kıskandığınızı bile çaktırmayın, yapan her türlü yapacaktır. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor.
Cevabınız için teşekkür ederim. Öyle belli ediyorum ki hatta o bile “Nazan sen böyle biri miydin?” Diye söyleniyor. Meğer nasıl da özgüvenli tanımiş beni.. Belki de ilişkimiz de ilk defa bu durumları yaşamamız beni böyle etkiledi. İçten içe de babama kızgınım

Cevabınız için teşekkür ederim. Öyle belli ediyorum ki hatta o bile “Nazan sen böyle biri miydin?” Diye söyleniyor. Meğer nasıl da özgüvenli tanımiş beni.. Belki de ilişkimiz de ilk defa bu durumları yaşamamız beni böyle etkiledi. İçten içe de babama kızgınım

Erkekler Öz güveni eksik kadınlara saygı duymuyorlar. bu yüzden önce sen kendine değer verip saygı duyacaksın. Ben ergenlik çağlarımda çok özgüvensizdim. Zamanla aştım bir şekilde. Eğitimse eğitim, işse iş, güzellik konusunda herkesin özenerek baktığı bir tipim ki asla havaya girmek nedir bilmem ben. Etrafıma baktığımda hiç bir vasfı olmadığı halde ( konuşmayı bile beceremeyen tipler) insan ezikliyorlar. Baba sevgisini fazla almış kişiler yapıyor sanırım bunu:)))

Back
X