Sürekli kıyaslıyorum

Huyunu suyunu dusunun. Sevmis evlenmissiniz. Ona asik oldugunuz yanlarini dusunun. Gececek bir surec bence. Bende derim esim daha uzun olsaydi vs diye ama kimseyle de kiyaslayip kiskanmam. Herseyi iyi hosta 3 5 cm uzun olaydi derim guleriz. Sizinki biraz asmis bu boyutu. Icinizde buyutmeyin. Asik oldugunuz yanlarini dusunun. Gececektir.

Valla boyu uzun tipi düzgün olurdu ama içkisi kumarı aldatması şusu busu da olabilirdi yanında. Eşinizi sevmiş evlenmişsiniz, ondaki olumlu özelliklere odaklanıp mutlu olmaya bakın. Yani elimizdekilerin kıymetini bilmek gerek. Ben de birden fazla evlilik yapmış ve ayrılmış bir insan olarak şimdi düşünüyorum da evlendiğim kişiler yanıma yakışmıyordu aslında. Ama bunu çok da dert etmedim. huyları da kötü çıktı. Huy güzelliği daha önemli.

Ben anneme anlatırdım eşimin güzel taraflarını annemde mutlu olur yuvamda huzurum yerinde diye. Ama her defasında başka yerde anlatma der . Şimdi anlıyorum neyi kastettigini

Nazarı hasetliği boşverin, onun kocası daha iyi diye kafayı bozup milletin kocasına sünenler var :KK70: Evlenene kadar gerçekten başka bir masal dünyasında yaşıyormuşum. Şimdi evli kadınlardan bir şeyler dinledikçe, gerçekten dünyanın ne kadar tuhaf olduğunu, kimsede haya kalmadığını net olarak anlıyorum. O yüzden evet, artık kocaları kötülemek lazım :KK70:

Ya valla benim eşimde uzun değil sadece benden uzun.Ortalama bisiy yani Ama tanışırken niyeyse boya pek takilmamisim evlendikten sonra bazn oluyo boşluktan. Ama eşim yakışıklılık konusunda birçok ünlüyle yarışır zaten bitane ajanstan teklifte almis kabul etmemiş yaptigi meslekten dolayı.Kıyas yapsakta boş yani çok takmayın öyle şeyleri herkessin kendine göre özellikleri var

Eşimi seviyorum kesinlikle eminim. Sadece bi kıyaslama içine giriyorum kıskançlık demeyeyim aslında imrenme diyeyim.

Sadece yakışıklılık kısmına takılmışsınız . Mesela eşim çok dağınık bazı arkadaşlarım eşim çok toplu diyor benden önce temizler diyor buna aşırı imreniyorum yani maddi şeyler değil istediklerim. Keşke benim eşim de toplu düsenli olsaydı vs

Benim eşimin de başka güzel tarafları var diye düşünmek istiyorum ama düşünemiyorum asşında var tabi ki.

Biliyor musunuz ben şu anki kadınlara gerçekten acıyorum. Ne kadar mutsuz ediliyoruz.
Belki çok iyisiniz ama bu zaaflara yenik düşmek ne kötü.
Sosyal medyada herkes mutlu, tatillerde, el ele kol kola, herkes mıç mıç, aşkım bebeğim aşk böcüğüm. İnsanlar herkesin yanında dünyanın en mutlusu. O yüzden yaşadığımız her derdi kendimize özel sanıyoruz ve benim niye bunum yok, benim niye kocam şöyle diyerek depresyona giriyoruz.
Herkesin iyi ve kötü yanları var. Sizin için değişmesini istedikleriniz başkalarının duası belkide.
Hep bunları düşünün. Hiç kimse 4 4lük değil. Kendinizi soğutmayın eşinizden, eminim çok iyi yanları vardır. Kıyaslanmak çok kötü bir şey ve kıyasladığınız kişilerinde bir çok kötü huyları olduğunu unutmayın.

Yıllar gectikce insan değişiyor çünkü...
Ben asla maddiyatci biri olmadım ama ara ara aklimdan gecmiyor değil 'su an ki aklim olsaydı maddiyata daha cok önem verirdim' diye vs...cunku artık istediklerini ve istemediklerini daha iyi biliyorsun
O yuzden anlıyorum seni...fakat hersey de yolundaysa cok da can sıkmamak gerek

evet sürekli evliliğimle ilgiki konuları başkalarıyla kıyaslıyorum ve malesef hep benden iyi taraflarıyla. İçten içe yiyorum kendimi eşimin haberi yok.

Ben küçüklükten beri güzelliğiyle övülen bi insanım her girdiğim ortamda okulda vs hep çok güzel olarak nitelendirildim.
Bi gün eşimle tanıştım yakışıklılık yok boy vs benim kadar ben 170 ama nasıl olduysa evli buldum kendimi bi şekilde aşık oldum

Şimdi sürekli kuzenlerimin arkadaşlarımın eşleriyle kıyaslıyorum malesef
Mesela gerçekten huysuz bi kuzenim vardı çok yakışıklı ve sessiz sakin efendi biriyle evlendi parmağında oynatıyor. Bunu kıskanıyorum

Çirkin şansı diyorlar ya işte o oluyor sürekli etrafımda

Benim eşim olaylarda çabuk parlayan biri ve öyle her dediğimi yapan ikiletmeyen biri değil. Ben de baskın karakterli biriyim. Keşke öyle olsaydı diyorum öyle sessiz sakin toplum tabiriyle kılıbık birini görünce

Maddi değil hiç düşündüğüm şeyler mesela daha zengin olması hiç ilgimi çekmiyorken uzun boylu biri olunca keşke benim eşim de öyle olsaydı diyorum evlenirken hiç aklıma gelmeyen şeyler bunlar

Bekar kızkardeşim var yakışıklı biriyle evlenirse kıskanır muyım onu bile bilmiyorum
Bi arkadaşım aramıştı yeni evli eşinin melek gibi bi adam olduğundan sürekli yardım ettiğinden bi dediğini iki etmediğinden bahsetti buna bile imrendim

Biliyorum hain kıskanç arkadaş-abla -kuzen gibi görünüyorum şuan ama bunları kendime bile itiraf edemezken buraya açık yüreklilikle yazdım

Yardım edebilir misiniz bana nasıl kurtulabilirim bu beynimi kemiren şeylerden

Ek.; ben zaten yanlış bi davranış olduğunun bilincindeyim o yüZden kırıcı konuşmazsanız sevinirim yardımcı olabilecek varsa yazsın
Eşinizi beğenmeden evlenmişsiniz. Beğendiğinizi sanmışsınız. Bunu aşmanız zor. Yanınıza yakıştırmıyorsunuz. Yanlış bir evlilik olmuş. Çözüm öneremem buna. Ama iyi yönlerini de yazın mesela. Belki onlara odaklanmak iyi gelir.

Siz kocanızı sevdiğinize emin misiniz insan elinde olduklarının kıymetini bilmeli ve ayrıca yakışıklılık göreceli bir kavramdır

evet sürekli evliliğimle ilgiki konuları başkalarıyla kıyaslıyorum ve malesef hep benden iyi taraflarıyla. İçten içe yiyorum kendimi eşimin haberi yok.

Ben küçüklükten beri güzelliğiyle övülen bi insanım her girdiğim ortamda okulda vs hep çok güzel olarak nitelendirildim.
Bi gün eşimle tanıştım yakışıklılık yok boy vs benim kadar ben 170 ama nasıl olduysa evli buldum kendimi bi şekilde aşık oldum

Şimdi sürekli kuzenlerimin arkadaşlarımın eşleriyle kıyaslıyorum malesef
Mesela gerçekten huysuz bi kuzenim vardı çok yakışıklı ve sessiz sakin efendi biriyle evlendi parmağında oynatıyor. Bunu kıskanıyorum

Çirkin şansı diyorlar ya işte o oluyor sürekli etrafımda

Benim eşim olaylarda çabuk parlayan biri ve öyle her dediğimi yapan ikiletmeyen biri değil. Ben de baskın karakterli biriyim. Keşke öyle olsaydı diyorum öyle sessiz sakin toplum tabiriyle kılıbık birini görünce

Maddi değil hiç düşündüğüm şeyler mesela daha zengin olması hiç ilgimi çekmiyorken uzun boylu biri olunca keşke benim eşim de öyle olsaydı diyorum evlenirken hiç aklıma gelmeyen şeyler bunlar

Bekar kızkardeşim var yakışıklı biriyle evlenirse kıskanır muyım onu bile bilmiyorum
Bi arkadaşım aramıştı yeni evli eşinin melek gibi bi adam olduğundan sürekli yardım ettiğinden bi dediğini iki etmediğinden bahsetti buna bile imrendim

Biliyorum hain kıskanç arkadaş-abla -kuzen gibi görünüyorum şuan ama bunları kendime bile itiraf edemezken buraya açık yüreklilikle yazdım

Yardım edebilir misiniz bana nasıl kurtulabilirim bu beynimi kemiren şeylerden

Ek.; ben zaten yanlış bi davranış olduğunun bilincindeyim o yüZden kırıcı konuşmazsanız sevinirim yardımcı olabilecek varsa yazsın
Kıskanmak çok insani bir duygu, öncelikle bunu kabul edin. Burada sizi kınayanlar da dahil olmak üzere herkeste az ya da çok var bu duygu. Ancak bu duygunun sizi mutsuz etmeye başlaması problem.

Kıskandığınız kişilerin asıl evliliklerini bilemezsiniz. Size kendilerini nasıl ve ne kadar gösterirlerse onu bilirsiniz. Bu yüzden takmamaya çalışın.

Emin olun sizin evliliğinizi kıskananlar da vardır. Her zaman sizden iyiler ve kötüler olacak. Siz sadece kendi standardınızı yükseltmeye bakın.

Eşinizle evli olmaktan mutlu değilseniz, neden ayrılmıyorsunuz? Huyunu da sevmiyormuşsunuz. İleride karşınıza hem tipini hem huyunu sevdiğiniz biri çıkabilir. Bu kişi karşınıza siz evliyken hatta belki çocuk sahibiyken çıkarsa hiç hoş olmaz. Bu şekilde eşinize de haksızlık ediyorsunuz. O da onu beğenen biriyle olmayı hakediyor.
Sanırım yanlış anlaşıldım eşimi gerçekten seviyorum tipi de çirkin değil ortalama bir insan ayrıca iyi de anlaşıyoruz kendi içimizde gayet iyiyiz ne zaman biri evlense biriyle tanışsam anlatsa eşini vs kıyaslama içine girip mutsuz oluyorum ayrıca çocuğumuz var

Belkide eşiniz hissediyordur onun hakkında düşündüklerinizi.beğenmediğiniz yönleri de bu seveplerlerdendir belki de.ben sevgisizliğin ve beğenmemeZliğin saklanabileceğine inanmıyorum.o negatif enerji illaki hissedilir.

Belki esiniz yakisikli degildir ama cok guzel baska ozellikleri vardir, kendinize bunlari hatirlatin ve baskalariyla kiyaslamayin. Benim esim de oyle cok yakisikli, romantik falan degildir, tabi bana gore bir cekiciligi var orasi ayri ama baska oyle guzel ozellikleri var ki, hep sukrederim iyi ki evlenmisim diye, insallah hicbir zaman degismez bu fikrim. Mesela hasta olsam bana nane limon yapar, evle cocukla ilgili her sorumlulugu paylasiriz, empati yetenegi yuksektir gibi gibi.

Bendede tam tersi herșeyin en mükemmeli bende. Yani özgüven tavan yapmış ... ❤

Kıskanmak çok insani bir duygu, öncelikle bunu kabul edin. Burada sizi kınayanlar da dahil olmak üzere herkeste az ya da çok var bu duygu. Ancak bu duygunun sizi mutsuz etmeye başlaması problem.

Kıskandığınız kişilerin asıl evliliklerini bilemezsiniz. Size kendilerini nasıl ve ne kadar gösterirlerse onu bilirsiniz. Bu yüzden takmamaya çalışın.

Emin olun sizin evliliğinizi kıskananlar da vardır. Her zaman sizden iyiler ve kötüler olacak. Siz sadece kendi standardınızı yükseltmeye bakın.

Nasıl gerçekçi bir yorum. Üye sadece dürüst olup itiraf etmiş. Bazılarımızda az, bazılarımızda çok var bu duygu. Bazılarımız başarıyı, bazılarımız güzelliği, bazılarımız parayı lüksü zengliği kıskanırız , bazen de mutluluğu vs vs. Bunu kabul etmek de öyle kolay değil sanırım. Yapabilen ancak tebrik edilir durum klinik düzeyde değilse.

+++

Ahaha güldürdün beni :))))

Sanırım burada herkes aynı şeyi yapıyor boyu kısa olana " ay canım benim boyum 1:70 ama bir bil nasıl zor" esmer olmaktan şikayet edene " ay beyaz ten nasıl kızarıyor haberın var mı" diye yazmalar :KK70:
:deli:
Hadi onu yapanı anlarım, karşındakini soğutmaya çalışıyordur da.. Alakasızca mükemmel evliliğinden bahsetmek ne bileyim... :işsiz:

Back
X