• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi vijdansız gibi hissediyorum 😭😭😭😭??

Öncelikle vijdan değil vicdan.
Yazmayı öğren önce.

Iki lafi biraraya getiremeyen bu tulum peyniri kiliklilar memur oluyor ya bende onu anlamiyorum arkadaş.

Ayrıca kalpsiz.Anneni huzurevine vereceğine cok zorlanıyorsan paraciklarina kıy eve yardımcı tut annen gözünün önünde olur hem de başından atmamış olursun.

Annenizin hastalıkları çok yaygın hastalık gruplarında ve esas sorunun başı kilosu, kalp yetmezliğinde zaten ödem olur kilosu arttıkca hareket etmedikcede bu artar. Yaralar iyileşmezse enf çıkar, üstüne böbrek yetmezliğinede girebilir. Kalp yetmezliği belli seviyede tutulmazsa buda kaçınılmaz, şeker hastalığı kontrol altına alınabilen sosyal hayata adapte edilebilcek bir hastalık, anneniz önce bi 20 kilo verecek sıkı bir diyet ile, sonra pasif egzersiz yapacak.
Başka ek hastalık eklenmeden acilen bunu yapmanız gerek. Bu tamamen salmışlıktan oluyor, sadece yakınları için değil hastalar içinde böyle. Kendini koyvermeyen yaşlılar, bakım vereni de varsa felç geçirse bile topluyor kendini, koyverenler zaten felçliyim diye fizik yapmayan diyet yapmayan sonrası bir sürü ek hastalık edinen grup oluyor (basit geçirilebilir felç grubu için bu grup bile ek hastalıklarla 1i 10 edebiliyor)
Siz üstüne düşüp uğraşacaksınız başka çaresi yok. Kendi istemezse yatalak olsa kim bakacak kim kaldıracak birazda bunları düşünsün gayret etsin

Bu arada hastaneye yatış vs yazanlar olmuşta bu tanılara sahip her hasta hastaneye yatsa ülkede yaşlı kalmaz. Durumuna ek hastalık olmaması için bakım verilecek bu kadına yoksa sorun büyüyüp yatalak olmaya kadar gider. Evde sağlık hizmetleride belli profil hastalara bakıyor, şeker hastalığı yarası için anca pansuman yaparlar onada sıra gelirse.
Kimse başında durup egzersiz yaptırmaz kilo versin diye yada yemeğini düzenleyip önüne koymaz, bunlarla yakınları ilgilenecek.

Öncelikle vijdan değil vicdan.
Yazmayı öğren önce.

Iki lafi biraraya getiremeyen bu tulum peyniri kiliklilar memur oluyor ya bende onu anlamiyorum arkadaş.

Ayrıca kalpsiz.Anneni huzurevine vereceğine cok zorlanıyorsan paraciklarina kıy eve yardımcı tut annen gözünün önünde olur hem de başından atmamış olursun.
neden hakaret ediyorsunuz
ve nereden biliyorsunuz ikiz çocuğu ile ancak geçiniyorlar belki
hemen kalpsiz bakıcı tut vs diyorsunuz da ne kadar haberiniz var mı?
saygısızsınız!

Diyetisyene götürdüm kendi biliğini okuyan bir kaadın benim annem. Yapmadı

Hiçbir zaman dikkat etmedi 65 yaşında elimden geleni yapıp yardım istiycem

Konuştum hiç umursamadı daha önce
Geçmiş olsun Turkish Delight Turkish Delight 🙏
Annem morbid obezdi, hipertansiyonla diyabete bağlı kalp yetmezliği sonucu vefat etti, aylarca hastanelerde de yatırdık, bizzat baktık da fakat sadece sizin çabanızla olmuyor, annenizin de çaba göstermesi gerekiyor lakin morbid obezlerin büyük bir kısmı yeme bağımlılığından vazgeçmiyor, biz senelerce mücadele ettik, dolabındaki tatlı tuzlu tüm atıştırmalıkları, hastalığını kötüleştirecek tüm yiyecek ve içecekleri attık ama biz arkamızı dönünce o dolap yine doluyordu, yatak odasında bile abur cubur saklıyordu, hastaneye yatırdık doktorun onun için hazırladığı yemek listesine bile uymadı, yemek saati dağıtım yapan personelden refakatçi yemeklerini isterdi, personel veremem deyince başka hasta yakınlarına para verip kendisine dışarıdan yemek getirmelerini söylerdi, hastanedeki yatağının altına sakladığı ekmekleri tatlıları yakaladım defalarca, güzellikle söyledim kavga ettim ama asla vazgeçiremedim, ki gerek evde gerek hastanede yattığı dönemlerde sırf canı çekmesin diye yemek bile yemedim, o yüzden sizi o kadar iyi anlıyorum ki.

Velhasıl bunun sizin vicdanınızla alakası yok o yüzden vicdan yapmayın, suçlu da hissetmeyin.
Evet hasta bakımı önemli ama öncelik hasta olan kişinin iyileşmek için çaba göstermesi, anneniz çabalamadıkça siz ne yaparsanız yapın nafile.

Back
X