• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi vijdansız gibi hissediyorum 😭😭😭😭??

Öncelikle vijdan değil vicdan.
Yazmayı öğren önce.

Iki lafi biraraya getiremeyen bu tulum peyniri kiliklilar memur oluyor ya bende onu anlamiyorum arkadaş.

Ayrıca kalpsiz.Anneni huzurevine vereceğine cok zorlanıyorsan paraciklarina kıy eve yardımcı tut annen gözünün önünde olur hem de başından atmamış olursun.

Annenizin hastalıkları çok yaygın hastalık gruplarında ve esas sorunun başı kilosu, kalp yetmezliğinde zaten ödem olur kilosu arttıkca hareket etmedikcede bu artar. Yaralar iyileşmezse enf çıkar, üstüne böbrek yetmezliğinede girebilir. Kalp yetmezliği belli seviyede tutulmazsa buda kaçınılmaz, şeker hastalığı kontrol altına alınabilen sosyal hayata adapte edilebilcek bir hastalık, anneniz önce bi 20 kilo verecek sıkı bir diyet ile, sonra pasif egzersiz yapacak.
Başka ek hastalık eklenmeden acilen bunu yapmanız gerek. Bu tamamen salmışlıktan oluyor, sadece yakınları için değil hastalar içinde böyle. Kendini koyvermeyen yaşlılar, bakım vereni de varsa felç geçirse bile topluyor kendini, koyverenler zaten felçliyim diye fizik yapmayan diyet yapmayan sonrası bir sürü ek hastalık edinen grup oluyor (basit geçirilebilir felç grubu için bu grup bile ek hastalıklarla 1i 10 edebiliyor)
Siz üstüne düşüp uğraşacaksınız başka çaresi yok. Kendi istemezse yatalak olsa kim bakacak kim kaldıracak birazda bunları düşünsün gayret etsin

Bu arada hastaneye yatış vs yazanlar olmuşta bu tanılara sahip her hasta hastaneye yatsa ülkede yaşlı kalmaz. Durumuna ek hastalık olmaması için bakım verilecek bu kadına yoksa sorun büyüyüp yatalak olmaya kadar gider. Evde sağlık hizmetleride belli profil hastalara bakıyor, şeker hastalığı yarası için anca pansuman yaparlar onada sıra gelirse.
Kimse başında durup egzersiz yaptırmaz kilo versin diye yada yemeğini düzenleyip önüne koymaz, bunlarla yakınları ilgilenecek.

Öncelikle vijdan değil vicdan.
Yazmayı öğren önce.

Iki lafi biraraya getiremeyen bu tulum peyniri kiliklilar memur oluyor ya bende onu anlamiyorum arkadaş.

Ayrıca kalpsiz.Anneni huzurevine vereceğine cok zorlanıyorsan paraciklarina kıy eve yardımcı tut annen gözünün önünde olur hem de başından atmamış olursun.
neden hakaret ediyorsunuz
ve nereden biliyorsunuz ikiz çocuğu ile ancak geçiniyorlar belki
hemen kalpsiz bakıcı tut vs diyorsunuz da ne kadar haberiniz var mı?
saygısızsınız!

Diyetisyene götürdüm kendi biliğini okuyan bir kaadın benim annem. Yapmadı

Hiçbir zaman dikkat etmedi 65 yaşında elimden geleni yapıp yardım istiycem

Konuştum hiç umursamadı daha önce
Geçmiş olsun Turkish Delight Turkish Delight 🙏
Annem morbid obezdi, hipertansiyonla diyabete bağlı kalp yetmezliği sonucu vefat etti, aylarca hastanelerde de yatırdık, bizzat baktık da fakat sadece sizin çabanızla olmuyor, annenizin de çaba göstermesi gerekiyor lakin morbid obezlerin büyük bir kısmı yeme bağımlılığından vazgeçmiyor, biz senelerce mücadele ettik, dolabındaki tatlı tuzlu tüm atıştırmalıkları, hastalığını kötüleştirecek tüm yiyecek ve içecekleri attık ama biz arkamızı dönünce o dolap yine doluyordu, yatak odasında bile abur cubur saklıyordu, hastaneye yatırdık doktorun onun için hazırladığı yemek listesine bile uymadı, yemek saati dağıtım yapan personelden refakatçi yemeklerini isterdi, personel veremem deyince başka hasta yakınlarına para verip kendisine dışarıdan yemek getirmelerini söylerdi, hastanedeki yatağının altına sakladığı ekmekleri tatlıları yakaladım defalarca, güzellikle söyledim kavga ettim ama asla vazgeçiremedim, ki gerek evde gerek hastanede yattığı dönemlerde sırf canı çekmesin diye yemek bile yemedim, o yüzden sizi o kadar iyi anlıyorum ki.

Velhasıl bunun sizin vicdanınızla alakası yok o yüzden vicdan yapmayın, suçlu da hissetmeyin.
Evet hasta bakımı önemli ama öncelik hasta olan kişinin iyileşmek için çaba göstermesi, anneniz çabalamadıkça siz ne yaparsanız yapın nafile.

Geçmiş olsun Turkish Delight Turkish Delight 🙏
Annem morbid obezdi, hipertansiyonla diyabete bağlı kalp yetmezliği sonucu vefat etti, aylarca hastanelerde de yatırdık, bizzat baktık da fakat sadece sizin çabanızla olmuyor, annenizin de çaba göstermesi gerekiyor lakin morbid obezlerin büyük bir kısmı yeme bağımlılığından vazgeçmiyor, biz senelerce mücadele ettik, dolabındaki tatlı tuzlu tüm atıştırmalıkları, hastalığını kötüleştirecek tüm yiyecek ve içecekleri attık ama biz arkamızı dönünce o dolap yine doluyordu, yatak odasında bile abur cubur saklıyordu, hastaneye yatırdık doktorun onun için hazırladığı yemek listesine bile uymadı, yemek saati dağıtım yapan personelden refakatçi yemeklerini isterdi, personel veremem deyince başka hasta yakınlarına para verip kendisine dışarıdan yemek getirmelerini söylerdi, hastanedeki yatağının altına sakladığı ekmekleri tatlıları yakaladım defalarca, güzellikle söyledim kavga ettim ama asla vazgeçiremedim, ki gerek evde gerek hastanede yattığı dönemlerde sırf canı çekmesin diye yemek bile yemedim, o yüzden sizi o kadar iyi anlıyorum ki.

Velhasıl bunun sizin vicdanınızla alakası yok o yüzden vicdan yapmayın, suçlu da hissetmeyin.
Evet hasta bakımı önemli ama öncelik hasta olan kişinin iyileşmek için çaba göstermesi, anneniz çabalamadıkça siz ne yaparsanız yapın nafile.
Başın sağolsun munem.Maalesef kendilerini düşünmüyorlar bilinçsiz yaşamak sonları oldu.Allahımdanöelenlere rahmet kalanlara acil şifa diliyorum iyi ki varsınıx

Son düzenleyen: Moderatör:
Annenize daha iyi bir bakım sağlamak istemeniz sizi kötü evlat yapmaz. Hepimizin yetebildiği ve yetemediği şeyler var. Annenizin bu konuda ne düşündüğü de çok önemli.

Başın sağolsun munem.Maalesef kendilerini düşünmüyorlar bilinçsiz yaşamak sonları oldu.Allahımdanöelenlere rahmet kalanlara acil şifa diliyorum iyi ki varsınıx
Amin 🙏
Siz elinizden geleni yapın ama anneniz sağlığını hiçe sayıyorsa yapabileceğiniz bir şey olmuyor maalesef.
İnanın yazması kadar kolay değil bazı şeyler, biz dile kolay 25 yıl annemi zayıflatmak için çabaladık.
Çok zorlarsanız ya sinirlenip bağırıyorlar ya ağlıyorlar, diyetisyen +psikolojik destek olmasına rağmen biz annemin inadını kıramadık umarım siz kırarsınız🙏

Çok üzüldüm, Allah yardımcınız olsun. Allah size ve annenize sabır versin inş en doğru şekilde bir yol bulursunuz

Huzur evine öyle kolay almıyorlarmış .
bir gün komşularla çocukları aldık yemek yedik sonra
Bu avm deki kum parkları falan varya dedik çocukları koyalım çay alıp oturalım izleyelim yorulduk çocuklar oynarken bizde dinleniriz . oynayan çocuklardan annesi olması gerek bi kadın gelip oturmustu aramıza laf lafı açar misali huzur evinde çalışıyorum die anlatmıştı başvuru yapılıp kaydı alınıyormuş falan, sıradaki acil evi çoluğu çocuğu bakacak kimsesi olmayanları alıyorlarmış 2-3 sene bile sürebilirmiş bu sıranın gelmesi başka şehirlere gönderimlerde tamam gitsin derseniz boş olan illere gonderıyorlarmıs .
AdChoices
ADVERTISING
Hani dedik kadın sokakta kaldı nolacak sıralamamı bekleyecek hayır karakola gidip kimsem yok dese bile misafir olarak alıp sonra para ödemesi falan istiyorlarmış ailelerden genel sağlık sigortası ıcın yani sıralamayı beklersenız 2-3 sene gereken ücreti ödeyip yatırıyormuşsunuz ama öbür türlü gittiğinde yaşlının maaşıda huzur evi tarafından yönetiliyormuş

İşte meraklıyız ya sorduk peki böyle eziyet varmı toplumda lafı çok dönüyor ister istemez düşündürüyor haberlerde falan görüyoruz die , olsa da yapıyorum demez kimse ama şu cümleyi kurdu yani kameranın görmediği yerde hallederler acımasız çok dedi E aileler tepki vermiyor mu söylüyorlardır çocuklarına falan dedik , kimse kimseyi şikayet etmiyor bilse bile zaten atmış başlarından kurtulmuşlar dönüp aramıyorlar bile gibisinden die konuştu . Hatta biri varmış çocuğu olmamış kocası ölünce kardeşleri bırakmış gitmiş 8 senedir oradaymış kadın kafayı falan yemiş . Dedik hiç mi rahat yok…
ordakiler 65 yaş üstü Eğer arkasında arayan soran evladı varsa haftasonları geliyorsa ilgileniyorsa yaklaşmazlar öbür başka illerden gelenler kimsesi olmayanlar arkası sorulmayanlar her türlü acımasızlığa uğrayabilirler yeme içme konusunda sıkıntı yok ama piskolojisi bozuk olan çok kavgalar falan oluyor hakkından gelinmiyor çoğunun dedi
Zaten ailelere söylüyorlarmış burda birbirlerini döverler hastanelik olurlarsa ayırmayız bizede saldırıyorlar die kabul edip bırakıp gidiyorlarmış getirenler . Guvenlıkler ayırırmış onlarda zorbalayarak
cimere şikayet edildi o gün orda oturanlar duyunca yazdı tabi.
Kadın yazsanız ne fayda kurum görevlileri tüm yaşlıları korkutuyorlarmış işte burda elimizdesiniz bisey söylerseniz sizi yatalakların yanına koyarız sidik kokusu çekersiniz yada ne bileyim döveriz aç koyarız gibisinden herkes çok memnunuz bakımdan die konuşurmus korkudan .
görüntü alın siz şikayet edin dedik kadına hatta o an vıcdansız muamelesi yapıldı orda niye susuyorsunuz die yemekhane de yemek dagıtırız yaslı katlarına çıkmayız biz hemşireler hasta bakıcıları ilgileniyorlar dedi ne bilionus o zaman dediğimizde de yaşlılar bize anlatır ağlarlar demişti asla unutmuyorum o gün annem gözümün önünden geçivermişti .

Hatta ağır yaşlıları kadın bakıcılar kaldıramaz die banyoya falan erkekler götürür perde arkasında kadınlar yıkarmış sonra öyle paçalarından pantolonlarını geçirir erkeklerin ellerine verirlermiş aklı yerınde olan elinden geldiğince kendını kapatır toplanırmış bisey yapamayanda odasına öyle sere serpe cıplak götürülürmüş sandalyeyle herkesin ortasından

Çok iyi merhametli bakanlar da varmış ama illa bi çürük elma çıkar bunlar temizlemeyle bitmez biri gider biri gelir . Ancak çocuklar ana babaya sahip çıkacaklar başka çözümü yok demişti

Belki size suan okurken ay nasılda yazmış herseyı gibi gelebilir ama kadın bunları 10 dk demedi anlatması beynimizi uğusturup gitmişti . Googleye yazın huzur evi eziyet die binlerce var gerçekten bitmiyorlar .

Evet çok zor ama en zor zamanınızda iki çocuğunuza anneniz bakmış çalışmış hayata tutunmuşsunuz . gerek manevi gerek maaşıyla size maddi yardımcı olmuş yanınızda durmuş .
Bırakın evınızde köşenizde otursun kaldırmayın pamuklarla silin elini ayağını yıkayın 13 lira maaşıyla ayda 2 de olsa yardımcı alıp duş aldırın beden temizliği yaptırın ama oralara bırakmayın .lavabo ihtiyacını karsılayabiliyordur umarım 😞 Sizin evlatlarınız varmış onları düşünün. çocuklarınız kendılerıne bakabılıcek yaşta mı Bilmiorum ama annenizi verırsenız oralara çocuklar yalnız kalacak zaten annenızden beklentiniz kalmamış çocuklar ıcın anlaşılan .
Çok zor yaşlıya bakması tuvaleti kahvaltısı yemeği hayatınızda her alanda onu düşünmeden hıc bır adım atacamayacaksınız sizin içinde kolay değil .

Başka çocuğu varsa maddi destek talep edin düzenli bakım için .
Kaymakamlığa başvurun banyosu sağlığı ıcın eve gelıyorlar temızlıgı ıcınde gelıyorlar 65 yaş üstü ise engelli maaşına da başvurma şansınız varsa ona da başvurun .
Devlete bağlı huzurevleri hasta olan yaşlıları kabul etmiyor maalesef. Sağlıklı olması gerekiyor ancak onda da yaklaşık 3 sene sıra bekleme süresi var başvurudan sonra.
Devlete bağlı bakım evleri de genelde kimsesiz olanları kabul ediyor. Orda yer bulma imkanı sıfıra yakın gibi bir şey zaten.
Yani ben yaşlıma bakmakta zorlanıyorum, hadi vereyim devlet baksın gibi bir durum maalesef söz konusu değil ücretsiz bakım için.

Özellerde de üç kişilik odalar 45 bin liradan başlıyor. Şu durumda sizin için bu da seçenek değil.

Vicdanı falan işin içine karıştırmanıza gerek yok şimdilik çünkü zaten öyle bir imkan yok.
Aynen böyle .
zannediyorlar ki al ben getirdim sen bak . Öyle olsaydı sokaklarda onca yaşlı kalır mıydı ?

Annem 10 yıldır beenimle yaşıyor. İkiz kızlarımı beraber buyuttuk. Ben eşimden ayruldım. Ve annem engelli ben Devleette teknik memurum. Ben işe gidince annem evde kalabiliyordu. Hareketsilikten otura otura aniden bir gun ödemler başladı ve şeker hastası oldugu içşn vucutta gözenekler açılmaya başladı.Kalp yetmezliği tehşisi konuldu. Doktor ilaçları içtikçe ayakları düzelir dedi. Bende yurtdışına arkadaşımın yaanına gitmek için 2 ay önce bilet almıştım. İlaçları başladık. Komşulara emanet edip gittim😪Ben gittiğimde durumu kötü değildi. Döndüğümde bacaklarında yaralar açılmıştı.Cildiye ye giddeceğiz. 1 ayda 4 dr gezdik. Gittiğime pişman oldum😭😭😭😭. Bugun düştü bide. Been çalıltıgım için devletten taşeote bulundum. Annem 100 kilodan fazla ne kaldırabiliyorum nee indirebiliyorum düşünce. Merdiveen çıkamıyor evin içinde bile yürüyemez oldu. Huzur evinden yaardım istesem vijdanım el vermiyor, Çalıltıgım için 3vde bırakmakta öyle delirreceğim. Sanki huzur evine verirsem Cehennemle cezalandıralacagım😭😭😭ne yapacagımı şaşırdım siz olsanız ne yapardınız?
Lütfen huzur evi düşünmeyin . Gerekirse evde bakıcı tutun . Ayrıca kilo uzmanları var mide ameliyatı olup bütün hastalıkları geçen , iyileşenler var . Lütfen hemen kilo çaresine bakın zaten anneniz sağlığına kavuşacak . Geçmiş olsun…..

Anneniz ne dusunuyor?
Toplumsal olarak huzurevi/bakimevi konusuna öcü gibi bakiyoruz. Ama aslinda oyle olmamali. Fiziksel olarak layikiyla bakamiyorsak hak ettikleri bakimi verebilecek bir yerden yardim almak dunyanin en korkunc seyi degil.
Huzur evi layıkıyla bakılan bi yer değildir hele hak ettikleri bakımı asla sağladıklarına inanmıyorum . Şurda eli ayağı tutan sağlam insanlarız devlet hastanesine gidiyoruz da nasıl muameleler görüyoruz Allah esirgesin doktorların sekreterleri bile sanki vebalıymışız ondan muhtaclık dileniyormusuz gibi davranıp tersleme hakkı buluyorlar kendılerinde .-ağzımızı açsak kendınızı savunsak sağlıkçıya saldırdı oluruz hakaret etti sayıp bizi cezalandırırlar .devlet dairelerinin hıc birinde saygılı muamele görmüyoruz toplum olarak heryerde mutlaka bir iki tane kötü çıkıyor sanmıyorum ki huzur evlerinde terkedilmiş insanlara sevgiyle baksınlar insan yeri geliyor kendıne tahammül edemiyor orda çalışanlar da akşama kadar yüzlercesini kaldır kondur artık fırlatırlardır die düşünüyorum çünkü masa başında iş yapan bile adam kesmişiz muamelesi yapıyor işimizi yaparken devlet kurumunda . Heryer kötü demiyorum ama yok da değil kötü olanlar .

Toplumsal olarak öcü gibi bakmakta haksız sayılmayız her yıl kaç tane yaşlıya eziyet haberleri okuyoruz sonu yok gelmeyecekte 😭😭
Nasıl ki bir evlada annesinden daha iyi kimse bakamazsa bi anneye de evladından daha iyi kimse bakamaz .

Özel bakım evlerini de maddi olarak konu sahibi ödeyemez zaten .

Back
X