Huzur evine öyle kolay almıyorlarmış .
bir gün komşularla çocukları aldık yemek yedik sonra
Bu avm deki kum parkları falan varya dedik çocukları koyalım çay alıp oturalım izleyelim yorulduk çocuklar oynarken bizde dinleniriz . oynayan çocuklardan annesi olması gerek bi kadın gelip oturmustu aramıza laf lafı açar misali huzur evinde çalışıyorum die anlatmıştı başvuru yapılıp kaydı alınıyormuş falan, sıradaki acil evi çoluğu çocuğu bakacak kimsesi olmayanları alıyorlarmış 2-3 sene bile sürebilirmiş bu sıranın gelmesi başka şehirlere gönderimlerde tamam gitsin derseniz boş olan illere gonderıyorlarmıs .
AdChoices
ADVERTISING
Hani dedik kadın sokakta kaldı nolacak sıralamamı bekleyecek hayır karakola gidip kimsem yok dese bile misafir olarak alıp sonra para ödemesi falan istiyorlarmış ailelerden genel sağlık sigortası ıcın yani sıralamayı beklersenız 2-3 sene gereken ücreti ödeyip yatırıyormuşsunuz ama öbür türlü gittiğinde yaşlının maaşıda huzur evi tarafından yönetiliyormuş
İşte meraklıyız ya sorduk peki böyle eziyet varmı toplumda lafı çok dönüyor ister istemez düşündürüyor haberlerde falan görüyoruz die , olsa da yapıyorum demez kimse ama şu cümleyi kurdu yani kameranın görmediği yerde hallederler acımasız çok dedi E aileler tepki vermiyor mu söylüyorlardır çocuklarına falan dedik , kimse kimseyi şikayet etmiyor bilse bile zaten atmış başlarından kurtulmuşlar dönüp aramıyorlar bile gibisinden die konuştu . Hatta biri varmış çocuğu olmamış kocası ölünce kardeşleri bırakmış gitmiş 8 senedir oradaymış kadın kafayı falan yemiş . Dedik hiç mi rahat yok…
ordakiler 65 yaş üstü Eğer arkasında arayan soran evladı varsa haftasonları geliyorsa ilgileniyorsa yaklaşmazlar öbür başka illerden gelenler kimsesi olmayanlar arkası sorulmayanlar her türlü acımasızlığa uğrayabilirler yeme içme konusunda sıkıntı yok ama piskolojisi bozuk olan çok kavgalar falan oluyor hakkından gelinmiyor çoğunun dedi
Zaten ailelere söylüyorlarmış burda birbirlerini döverler hastanelik olurlarsa ayırmayız bizede saldırıyorlar die kabul edip bırakıp gidiyorlarmış getirenler . Guvenlıkler ayırırmış onlarda zorbalayarak
cimere şikayet edildi o gün orda oturanlar duyunca yazdı tabi.
Kadın yazsanız ne fayda kurum görevlileri tüm yaşlıları korkutuyorlarmış işte burda elimizdesiniz bisey söylerseniz sizi yatalakların yanına koyarız sidik kokusu çekersiniz yada ne bileyim döveriz aç koyarız gibisinden herkes çok memnunuz bakımdan die konuşurmus korkudan .
görüntü alın siz şikayet edin dedik kadına hatta o an vıcdansız muamelesi yapıldı orda niye susuyorsunuz die yemekhane de yemek dagıtırız yaslı katlarına çıkmayız biz hemşireler hasta bakıcıları ilgileniyorlar dedi ne bilionus o zaman dediğimizde de yaşlılar bize anlatır ağlarlar demişti asla unutmuyorum o gün annem gözümün önünden geçivermişti .
Hatta ağır yaşlıları kadın bakıcılar kaldıramaz die banyoya falan erkekler götürür perde arkasında kadınlar yıkarmış sonra öyle paçalarından pantolonlarını geçirir erkeklerin ellerine verirlermiş aklı yerınde olan elinden geldiğince kendını kapatır toplanırmış bisey yapamayanda odasına öyle sere serpe cıplak götürülürmüş sandalyeyle herkesin ortasından
Çok iyi merhametli bakanlar da varmış ama illa bi çürük elma çıkar bunlar temizlemeyle bitmez biri gider biri gelir . Ancak çocuklar ana babaya sahip çıkacaklar başka çözümü yok demişti
Belki size suan okurken ay nasılda yazmış herseyı gibi gelebilir ama kadın bunları 10 dk demedi anlatması beynimizi uğusturup gitmişti . Googleye yazın huzur evi eziyet die binlerce var gerçekten bitmiyorlar .
Evet çok zor ama en zor zamanınızda iki çocuğunuza anneniz bakmış çalışmış hayata tutunmuşsunuz . gerek manevi gerek maaşıyla size maddi yardımcı olmuş yanınızda durmuş .
Bırakın evınızde köşenizde otursun kaldırmayın pamuklarla silin elini ayağını yıkayın 13 lira maaşıyla ayda 2 de olsa yardımcı alıp duş aldırın beden temizliği yaptırın ama oralara bırakmayın .lavabo ihtiyacını karsılayabiliyordur umarım

Sizin evlatlarınız varmış onları düşünün. çocuklarınız kendılerıne bakabılıcek yaşta mı Bilmiorum ama annenizi verırsenız oralara çocuklar yalnız kalacak zaten annenızden beklentiniz kalmamış çocuklar ıcın anlaşılan .
Çok zor yaşlıya bakması tuvaleti kahvaltısı yemeği hayatınızda her alanda onu düşünmeden hıc bır adım atacamayacaksınız sizin içinde kolay değil .
Başka çocuğu varsa maddi destek talep edin düzenli bakım için .
Kaymakamlığa başvurun banyosu sağlığı ıcın eve gelıyorlar temızlıgı ıcınde gelıyorlar 65 yaş üstü ise engelli maaşına da başvurma şansınız varsa ona da başvurun .
Devlete bağlı huzurevleri hasta olan yaşlıları kabul etmiyor maalesef. Sağlıklı olması gerekiyor ancak onda da yaklaşık 3 sene sıra bekleme süresi var başvurudan sonra.
Devlete bağlı bakım evleri de genelde kimsesiz olanları kabul ediyor. Orda yer bulma imkanı sıfıra yakın gibi bir şey zaten.
Yani ben yaşlıma bakmakta zorlanıyorum, hadi vereyim devlet baksın gibi bir durum maalesef söz konusu değil ücretsiz bakım için.
Özellerde de üç kişilik odalar 45 bin liradan başlıyor. Şu durumda sizin için bu da seçenek değil.
Vicdanı falan işin içine karıştırmanıza gerek yok şimdilik çünkü zaten öyle bir imkan yok.
Aynen böyle .
zannediyorlar ki al ben getirdim sen bak . Öyle olsaydı sokaklarda onca yaşlı kalır mıydı ?