Kendimi yalnız hissediyorum ne yapmalıyım?

berry092

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2025
14
2
1
Merhaba üniversiteye yeni başladım fakat ne zaman toplu bir ortama girsem sanki kendime kötü insanları çekiyorum hep menfaatci ve çıkarcı kişilerle karşılaşıyorum. Bir arkadaşla tanıştım ve beni sessiz sakin bulmuş olacak ki gerçek yüzünü gösterdi öğrenci evinde kalıyorum ve kendini zorla evime davet ettirmeye çalışıyor. Mesela birisinin evine ilk kez gidecek isek ne yaparız bir hediye alırız veya malzeme hesabını öderiz üstelik o kişiye yemek yapalım dediysek fakat bu arkadaş yarı yarıya ödeyelim market alışverişini dedi karşımdaki iyi biriyse sorun yok ama tek bu konuda değil işi düşmediği zaman beni umursamaz ve sadece telefonuna bakar mesafe koyabilirim evet ama yalnız kalacağım çünkü bütün bir sınıf hep birlikte takılıyor birkaç kişi dışında ben ise mesafe koyarsam tamamen yalnız kalacağımı düşünüyorum hayatta böyle insanlar var ama ben bu kişilere tahammül edemiyorum iletişim kurmak istemiyorum bu ilkokul ortaokul liseden beridir böyle zaten çekingen biriyken bu tarz durumlar beni içine kapanık birisi yapıyor ve sonra dalga konusu oluyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Öyle içimi dökmek istedim çözüm ve önerileriniz benim için kıymetli

Aşkım bence onunla da görüşme seni çekmiyorsa eğer ne kadar arkadaş olabilirsin ki böyle biriyle tek kalmaktan da dert yanma. bi bakarsın kafa dengi birileri seni bulmuş ya da kim sana öyle geliyorsa sende ona o şekilde yaklaş ki ne yaptığını anlasın ve şunu da unutma sen ne kadar sessiz iyi niyetli davranırsan insanlar seni o kadar çok kullanır maalesef ki :)

Beraber vakit geçireceksiniz neden hepsini o ödesin? İkiniz de öğrencisiniz tabi ki yarı yarıya ödenir.
Sen cimrisin bence

Birinin evine gidince malzeme parasını misafir öder diye bir şeyi ilk defa duyuyorum. Normalde her şeyi ev sahibi öder ama ikiniz de öğrencisiniz yarı yarıya teklif etmiş gayet makul. Neye kızdınız? Beraber hazırlayıp beraber yiyeceksiniz, neden yarı yarıya olmasın? Her şeyden nem kapan bir insan olabilir misiniz? Hiç özeleştiri yapıyo musunuz?

Beraber vakit geçireceksiniz neden hepsini o ödesin? İkiniz de öğrencisiniz tabi ki yarı yarıya ödenir.
Sen cimrisin bence
Tek bu değil mesela bugün yemek parasını benim ödememi bekledi ve yanımdayken para taşımıyor yeterli mi

Tek bu değil mesela bugün yemek parasını benim ödememi bekledi ve yanımdayken para taşımıyor yeterli mi

Başta rengini belli eden birisiymiş neyse ki

Bende sizin gibileri anlamıyorum yalnız kalırsanız kalın hayır istemiyorum diyeceksiniz kötü olursanizda olun hem yalnız kalmayım hem hayır demeyim hemde kötü insanları çekiyorum olmuyor öyle hayatlar .Bende şunu sevmiyorum içine atmayı içine kapanık olup bazı insanlara kötü niyetli demeyi .Sizde yalnız kalmamak için hayır demiyorsunuz buda iyi niyet falan degi

Sen cimrisin bence
Canım boşuna dememişler sessiz atın ciftesi pek olur diye yorma kendini onlar dünya iyisi zaten bende sessiz insandan korkarım yüzüne söylemez biriktirir biriktirir böyle patlar .

Her insanla sorun yaşıyor ve yalnız birakiliyorsaniz biraz kendinize bakacak insanlara kötü demek yerine rahat iletişim kurma becerisi edineceksiniz bunlar öğrenilen şeyler istemediğiniz seylerede yalnız kalma pahasına hayır diyeceksiniz her sevgili narsist her sizi anlamayan insan kötü falan değil .Kimse kimseye mecbur değil ben sessizim içime kapaniğım sizin kaosunuz.Bu tavırla ne korunabilir ne arkadaş edinebilirsiniz .Kendinize uygun olan arkadaşları bulmak için önyargılarınizi bırakın

Beni tanımadan da yorum yapmanız komikmiş sizce aldığım eşyaları sormadan kullanan üstüne sende varsa getir diyip işi düşmediğinde yüzüme bakmayan muhabbet açtığımda cevap vermeyen birisi mi iyi. Ayrıca neden hayır diyemediğimi de belirttim. Siz de dahil yorum yapan birkac kişi yazdığımı yarım okumuş.

Yalnız kalmak bu tip bir arkadaşlığın içinde olmaktan kat be kat iyidir. Bunu 4 sene bir arkadaşının parmağında zincir gibi sallanmış biri olarak söylüyorum.

Birisi evimize üstelik de ilk defa geliyorsa yenilen içilen bir şeyin parası misafirden alınmaz. Çüş derler. Öğrenciymişsiniz kız yarısını teklif etmiş, madem görgü kurallarına meraklısın asıl senin kabul etmemen gerekirdi.
mesafe koyabilirim evet ama yalnız kalacağım çünkü bütün bir sınıf hep birlikte takılıyor birkaç kişi dışında ben ise mesafe koyarsam tamamen yalnız kalacağımı düşünüyorum
Sosyal olarak pasifsin, kızı beğenmiyorsun ama yalnız kalmamak için kullanıyorsun. Sonra da gelip burada şöyle yaptı böyle yaptı diyorsun. Saçma sapan konu.

Birisinin evine gidince neden malzeme parasını ödüyoruz? Öğrenci icin yari yarıya gayet makul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…