- 21 Temmuz 2021
- 311
- 376
- 53
- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
Kk hiç bir şeyi beğenmeme timi...O kadar çok kişinin hayalini yasıyorsunuz ki... Saygın meslek değil gibi demeniz çok üzücü.
En kutsal meslek ya...
Yani dışarda ayaküstü tanışıp konuştuğum bir insan benim mesleği taşıyıp taşımadığımı nereden biliyor?O eziklemeler de sizin mesleğin yüceliğine inanmamanızdan. Mesleği taşıyamamanızdan. Kişisel yani.
O karsı tarafın problemi?Kk hiç bir şeyi beğenmeme timi...
Bakın diyorum ki herkes böyle diyor ama kimseden saygı görmüyorum mesleğimi söyleyince. Öğretmenim diyince herkes laubali konuşmaya başlıyo önemsemiyo diyorum. Bence öğretmenlik şöyledir böyledir demiyorum. Diğer bir deyişle mesleğimi söylediğimdeki karşı tarafın hareketlerinden konuşmalarından saygı görmediğimi düşünüyorm. Anlatabildim mi emin değilim
Evet açıkcası bende öyle olacak gibi düşünüyorum. Temel sorunum bu aslında ama aşamıyorumHukuk okudunuz,daha iyi hukuk bürosuna girebilirdim,burası yetersiz ben yetersizim diyeceksiniz gibi bir hal sezdim sizde.Devlete girmissiniz,nekadar zor bisey basarmıssınız.
Ki ögretmenlik bence cok yüksek bi mevki.
Sizin özgüveniniz olmadıgı sürece hic bir meslek sizi tatmin edemez.
Bütün meslekler için geçerli bu saygı görme durumu, mutsuzsanız başka mesleğe geçmeniz sizin için daha iyiKk hiç bir şeyi beğenmeme timi...
Bakın diyorum ki herkes böyle diyor ama kimseden saygı görmüyorum mesleğimi söyleyince. Öğretmenim diyince herkes laubali konuşmaya başlıyo önemsemiyo diyorum. Bence öğretmenlik şöyledir böyledir demiyorum. Diğer bir deyişle mesleğimi söylediğimdeki karşı tarafın hareketlerinden konuşmalarından saygı görmediğimi düşünüyorm. Anlatabildim mi emin değilim
Bu ülkede meslekten dolayı insanların davranışları değişiyor. Bunu kabul etmeliyiz. Gelişmiş bir ülkede değiliz maalesef. Hakim savcı ya da polis vs olsaydım insanların tavırları da farklı olurdu.O karsı tarafın problemi?
Dr ,avukat olsanız daha mı cok saygı görecektiniz?
eğer öyleyse o kişilerle görüsmeyi keserim,mesleği değistirmem yani.
Onla ilgili yardım alabilrsiniz.Evet açıkcası bende öyle olacak gibi düşünüyorum. Temel sorunum bu aslında ama aşamıyorum
Enerji, aura, mesleğin adını anış biçimi filan anlatmakla uğraşmayacağım...Yani dışarda ayaküstü tanışıp konuştuğum bir insan benim mesleği taşıyıp taşımadığımı nereden biliyor?
Amin hepimizeTek derdiniz mutlu olmamak.. Rabbim mutluluk versin...
Hemen bi timleştirin zaten. Eyvallah.Kk hiç bir şeyi beğenmeme timi...
Her konu açışımda hemen olumsuz birşeyler yazanlar üşüşüyor da ondan diyorumHemen bi timleştirin zaten. Eyvallah.
Ben öğretmenim ve mesleğimi çok seviyorum. Toplumda da saygınlık görüyorum. Siz ne bekliyorsunuz o önemli ve tabi sizin mesleğinize bakışınız da.Sevgili kk kadınları,
Kendimi çok yetersiz ve başarısız hissediyorum. Mesleki ve para kazanma anlamında. Öğretmenim devlette. İyi bir üni yüksek lisansım var. 1 yıl yurtdışı eğitim tecrübem var. Ortanın biraz üstü yabancı dilim var. Hiç bir zmaan kendine güvenen dışa dönük biri olamadım. Her zaman bi yetersizlik hissim vardı. Şimdi etrafımdaki insanlara bakınca daha iyi şeyler yapabilirmişim diye düşünüyorum. Daha başarılı olabilirmişim diyorum. Bilinçli anne babaya sahibiym. Beni her konuda yönlendirilen her türlü maddi manevi desteği veren... Ancak bunlara rağmen saygın bir meslek iyi bir maaş alamıyormuşum gibi. Öğretmenlik herkesin ağzına pelesenk olmuş öok önemli bir meslek diye ama maalesef kimse aaygı duyup değer vermiyor. Kime öğretmenim desem bi ezmeye çalışmalar laubali konuşmalar vs... Hala bir şeyler yapmaya çalışıyorm yksye hazırlanıyorm tekrar bebeğim de var üstelik. Hukuk okuyayım diyorm ama o da boşa çaba gibi her yer torpile dönmüş. Bir ara üniye gireyim dedm aynı şekilde torpiller havada uçuyo.Benimle aynı hisleri yaşayan arkadaşlarım var mı? Neler yapıyorsunz?
O zabıtaların mesleği kötüye kullanması yalnız.Bu ülkede meslekten dolayı insanların davranışları değişiyor. Bunu kabul etmeliyiz. Gelişmiş bir ülkede değiliz maalesef. Hakim savcı ya da polis vs olsaydım insanların tavırları da farklı olurdu.
Zabıtalar da seyyar satıcıları dövüyor her gün hırpalıyor saygısızca konuşuyor. Adamlar aa karşı tarafaınproblemi bu diyebilir mi
Kesinlikle katılıyorum. Ben kaç tane öğretmen tanıyorum hepsi etrafında bilgisine çok saygı duyulan ışık saçan insanlar. Ben üniversiteden sonra araştırma yaptığım dönemde bile akademideki hocalardan ziyade yüksek lisanslı lise öğretmenimden fikir almış ona çok konuda danışmıştım. Yüksek lisans yaptım diye saygı ve özdoyum beklemeniz saçma biraz kusura bakmayın ama bu devirde artık herkes yapıyor. Yks ye hazırlanıp sizi bir yere götürmeyecek ama havalı bulduğunuz bir bölüm okuyup zamanınızı boşa harcamaktansa alanınızda kendinizi geliştirin. Öğrencilerinizin seneler sonra bile örnek alıp hayran kaldığı biri olabilirdiniz ama bu kafayla zannetmiyorum kusura bakmayın.O eziklemeler de sizin mesleğin yüceliğine inanmamanızdan. Mesleği taşıyamamanızdan. Kişisel yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?