- Konu Sahibi Eskilerdivanii
-
Öğretmenlik çok saygın bir meslektir, iki üç hadsiz birseyler dedi diye mesleğinizi küçümsemeniz çok acı..Sevgili kk kadınları,
Kendimi çok yetersiz ve başarısız hissediyorum. Mesleki ve para kazanma anlamında. Öğretmenim devlette. İyi bir üni yüksek lisansım var. 1 yıl yurtdışı eğitim tecrübem var. Ortanın biraz üstü yabancı dilim var. Hiç bir zmaan kendine güvenen dışa dönük biri olamadım. Her zaman bi yetersizlik hissim vardı. Şimdi etrafımdaki insanlara bakınca daha iyi şeyler yapabilirmişim diye düşünüyorum. Daha başarılı olabilirmişim diyorum. Bilinçli anne babaya sahibiym. Beni her konuda yönlendirilen her türlü maddi manevi desteği veren... Ancak bunlara rağmen saygın bir meslek iyi bir maaş alamıyormuşum gibi. Öğretmenlik herkesin ağzına pelesenk olmuş öok önemli bir meslek diye ama maalesef kimse aaygı duyup değer vermiyor. Kime öğretmenim desem bi ezmeye çalışmalar laubali konuşmalar vs... Hala bir şeyler yapmaya çalışıyorm yksye hazırlanıyorm tekrar bebeğim de var üstelik. Hukuk okuyayım diyorm ama o da boşa çaba gibi her yer torpile dönmüş. Bir ara üniye gireyim dedm aynı şekilde torpiller havada uçuyo.Benimle aynı hisleri yaşayan arkadaşlarım var mı? Neler yapıyorsunz?
E insanlar tek tip mi? Herkes canım cicim tarzı üslup mu kullanmak zorunda? Hem burası sanal alem bu kadar mana yüklemeyin Allah aşkına. Ayrıca da bana konunuz bu kadar ciddi gelmiş. Daha çok mızmızlanma gelmiş. Hatta ben size sinirlendim böyle yazdım.Her konu açışımda hemen olumsuz birşeyler yazanlar üşüşüyor da ondan diyorumyani yardım çağrışı bir nevi açılan her konu. Basit bir mızmızlanma nazlanma değil hani. Ciddi bir depresyon geçiriyor olabilirm belki belki geçirmek üzereym fln ne biliim koştur koştur hemen olumsuz şeyler yazılması artık cansıkıcı bir hal almaya başladı da. Sadece benim için değil her gönderide bu şekilde
Yardm alacak maddi durumum yok maalesef, ama haklı olabilrsinz. Babam biraz despot bir insandır. Çabuk kızar sinirlenir.. Hala bazen anlaşamaz çatışırızOnla ilgili yardım alabilrsiniz.
Uzman değilim ama acaba kücükken cok mu hor gördüler?Önemsemediler.
Mesela simdi uzmanlar cocuklara her olayda aferin demeyin,asırı büyük tepkiler vermeyin basarılarına diyorlar.
Hep aferin beklermis cocuk,gelmeyince ruhsal cöküntü.
Sizde de acaba hic aferin mi demediler?Basardın mı demediler?
Peki madem ne diyimE insanlar tek tip mi? Herkes canım cicim tarzı üslup mu kullanmak zorunda? Hem burası sanal alem bu kadar mana yüklemeyin Allah aşkına. Ayrıca da bana konunuz bu kadar ciddi gelmiş. Daha çok mızmızlanma gelmiş. Hatta ben size sinirlendim böyle yazdım.
Depresyondaysanız da minnoşluğumuzla sizi tedavi edecek değiliz.
Saygı görmeyen mesleğiniz değil de siz olabilir misiniz acaba?Kk hiç bir şeyi beğenmeme timi...
Bakın diyorum ki herkes böyle diyor ama kimseden saygı görmüyorum mesleğimi söyleyince. Öğretmenim diyince herkes laubali konuşmaya başlıyo önemsemiyo diyorum. Bence öğretmenlik şöyledir böyledir demiyorum. Diğer bir deyişle mesleğimi söylediğimdeki karşı tarafın hareketlerinden konuşmalarından saygı görmediğimi düşünüyorm. Anlatabildim mi emin değilim
Olabilir tabi ama görev yaptığım yerde bir sıkıntı yaşamıyorum genel olarakSaygı görmeyen mesleğiniz değil de siz olabilir misiniz acaba?
Yav havalı bölüm mü kaldı hem ya... Adım başı özel üniversiteler sağolsun. Ağızlarına kadar havalı bölüm dolular. Arkadaşlarımdan en gerizekâlı dediğim tipler doktoralarını bitirdi inan. Akademik hayat da leş bu ülkede.Kesinlikle katılıyorum. Ben kaç tane öğretmen tanıyorum hepsi etrafında bilgisine çok saygı duyulan ışık saçan insanlar. Ben üniversiteden sonra araştırma yaptığım dönemde bile akademideki hocalardan ziyade yüksek lisanslı lise öğretmenimden fikir almış ona çok konuda danışmıştım. Yüksek lisans yaptım diye saygı ve özdoyum beklemeniz saçma biraz kusura bakmayın ama bu devirde artık herkes yapıyor. Yks ye hazırlanıp sizi bir yere götürmeyecek ama havalı bulduğunuz bir bölüm okuyup zamanınızı boşa harcamaktansa alanınızda kendinizi geliştirin. Öğrencilerinizin seneler sonra bile örnek alıp hayran kaldığı biri olabilirdiniz ama bu kafayla zannetmiyorum kusura bakmayın.
E zaten mesleğinden memnun olmayan gidip ankara hukukta da okumuyor beyaz köşk apartmanı no:5 hukuk fakültesi mezunuyum. mezun mu mezun. Tahsilsiz insan komplekse girmesin diye overlok makinesi ayağınıza geldi. Niye kompleks olur onu da anlamıyorum. Kullanmadığın tahsil neden var, var demek için demek ki.Yav havalı bölüm mü kaldı hem ya... Adım başı özel üniversiteler sağolsun. Ağızlarına kadar havalı bölüm dolular. Arkadaşlarımdan en gerizekâlı dediğim tipler doktoralarını bitirdi inan. Akademik hayat da leş bu ülkede.
Bende öğretmenim ve hep saygı gördüm çünkü ben mesleğimden ibaret değilim… Bana saygı duyulması için mesleğimin varlığına ihtiyacım yok.. Ben kadınım, anneyim, evladım, dostum , eş oldum hepsinin toplamıdır benim saygı değerim, biraz depresif bir dönem yaşıyor olabilirsiniz, bu duygudan kurtulmaya bakın, yapışıp kalmasın size.. Hukuk dediniz ya, 2 gün önce 2 tane avukat olan öğrencim geldi elimi öptü benim, ben onların gözünde kıymetliyim ya gerisi boş..Olabilir tabi ama görev yaptığım yerde bir sıkıntı yaşamıyorum genel olarak
Seni çok iyi anlıyorum. Ben tam aksine özgüveni oldukça yüksek biriyim. İşimi de iyi yaptığımı düşünür çalıştığım herkes ama ben de daha iyisini yapabilecekken tamamen maddi sebeplerden öğretmenlik okumak zorunda kaldım ve evet daha iyisini yapabilecekken özellikle maddi ve prestij anlamında daha azıyla yetinmek insana koyuyor. Maddi anlamda sıkıntım yok çok şükür eşimden kaynaklı. Ama ben de sürekli başka ne olabilir diye tepinip duruyorum senelerdir halaSevgili kk kadınları,
Kendimi çok yetersiz ve başarısız hissediyorum. Mesleki ve para kazanma anlamında. Öğretmenim devlette. İyi bir üni yüksek lisansım var. 1 yıl yurtdışı eğitim tecrübem var. Ortanın biraz üstü yabancı dilim var. Hiç bir zmaan kendine güvenen dışa dönük biri olamadım. Her zaman bi yetersizlik hissim vardı. Şimdi etrafımdaki insanlara bakınca daha iyi şeyler yapabilirmişim diye düşünüyorum. Daha başarılı olabilirmişim diyorum. Bilinçli anne babaya sahibiym. Beni her konuda yönlendirilen her türlü maddi manevi desteği veren... Ancak bunlara rağmen saygın bir meslek iyi bir maaş alamıyormuşum gibi. Öğretmenlik herkesin ağzına pelesenk olmuş öok önemli bir meslek diye ama maalesef kimse aaygı duyup değer vermiyor. Kime öğretmenim desem bi ezmeye çalışmalar laubali konuşmalar vs... Hala bir şeyler yapmaya çalışıyorm yksye hazırlanıyorm tekrar bebeğim de var üstelik. Hukuk okuyayım diyorm ama o da boşa çaba gibi her yer torpile dönmüş. Bir ara üniye gireyim dedm aynı şekilde torpiller havada uçuyo.Benimle aynı hisleri yaşayan arkadaşlarım var mı? Neler yapıyorsunz?
Yani anlamadınız herhalde kendimi alanımda yetkin kılmak için yüksek lisans yaptım yurtdışında alanımda ilgili 1 sene eğitim gördüm zatenKesinlikle katılıyorum. Ben kaç tane öğretmen tanıyorum hepsi etrafında bilgisine çok saygı duyulan ışık saçan insanlar. Ben üniversiteden sonra araştırma yaptığım dönemde bile akademideki hocalardan ziyade yüksek lisanslı lise öğretmenimden fikir almış ona çok konuda danışmıştım. Yüksek lisans yaptım diye saygı ve özdoyum beklemeniz saçma biraz kusura bakmayın ama bu devirde artık herkes yapıyor. Yks ye hazırlanıp sizi bir yere götürmeyecek ama havalı bulduğunuz bir bölüm okuyup zamanınızı boşa harcamaktansa alanınızda kendinizi geliştirin. Öğrencilerinizin seneler sonra bile örnek alıp hayran kaldığı biri olabilirdiniz ama bu kafayla zannetmiyorum kusura bakmayın.
Kendinize siz değer verin..baskalarinin verecegi sahte değer çok mu önemli.Sevgili kk kadınları,
Bu yetersizlik hissi Türkiye gibi bir ülkede her meslekte var. Avukatlık diyorsunuz ya. Şu anda o kadar çok hukuk mezunu var ki... Avukatlık yapanlar da şu an ellerinde olsa koşa koşa öğretmenliğe geçer.Bu kadar plansız arttığı için özel sektörde rekabet şartları, asgari ücretler, kendi işinizi kurmanın zorluğu ve finans durumları, mesai şartları, ülkemizdeki yargıya güvensizlik gibi sorunlardan avukatlar yılmış durumda. Kamu avukatlarının da mesai saatleri, iş yoğunluğu düşünüldüğünde öğretmenlikle kıyas edilemez. Ayrıca kamuda tüm birimlerin maaşını ödeyen bir idareci olarak görüyorum ki, öğretmenler ek dersle birlikte aldıkları maaşla hemen hemen bir avukatla aynı maaşa ulaşıyor. Toplumdaki algı ise avukatların dava kazanmak uğruna her türlü yalana, hileye başvurdukları ama öğretmenlerin ise o kadar çok çocuğun hayatına dokunarak geleceğimizi inşa ettiği. Ayrıca bir avukatın icra v.b gibi durumlarda sağlam soğukkanlı olması gereken durumlar da olabiliyor.Sevgili kk kadınları,
Üni sınavında 9bindeydim. Ankara değil belki ama konya kırıkkale hukuk kazanabilecek seviyedeydim. 100binlerden öğretmenlik yazmadım. Tabi ki her mesleği ezenler var umursamamak lazım ama kendim de doyum sağlayamıyorm maalesef. Etkileniyorum başkalarının düşüncelerinden o konuda benim eksiğim sanırm haklısınzKonu sahibesi öğretmenlik kötü bir meslek değil, averaj bir meslek. Geliri de prestiji de averaj, öğretmenlikten zengin olamazsınız ama sürünmezsiniz de normal bir hayat sürmenize yeter.
Taşlamayın beni ama doktor, avukat olacak olsaydınız zaten ünv sınavında o puanı alırdınız, o bölümlerden birine giderdiniz. Sizin elinizden gelen bu kadarmış, bunu kabullenmeniz lazım. Sizin beklentileriniz gerçeğinizle örtüşmüyor bence probleminiz bu. Sıradan bir mesleğe sahip olduğunuzu kabullenmeniz gerekiyor. Mükemmeli aramayın, olduğunuz kişiyi ve yeri kucaklayıp. Sıradan olmakta yanlış veya kötü hiçbir şey yok, sıradan ve mutlu olabilirsiniz gayet.
Konuşanlara gelince hadsiz ve saygısız lar. Her konuda yazıyorum artık eğitim seviyesi yerlerde, okumuş etmiş kültürlü geçinen insanlar bile kaba, saygısız ve sinir bozucu. Kadın düşmanlığı, hayvan düşmanlığı, farklı düşüncede olanlara hakaret, farklı etnik kökeni olanlara hakaret.... Türkiyede yaşamak başlı başına sinir hastası olma sebebi. Toplum bir bku beğenmeme hastalığına tutulmuş. Öğretmenliğe laf edenler ayrıca dangalak ve ruh hastası. Ekşisözlük denen mezbelelikten toplumun linç trendini takip edebilirsiniz. Önce öğretmenler, sonra doktorlar, sonra yazılım ilinde çalışanlar, sonra şu sonra bu... Ruh hastası bir güruh ulaşamadıklarına laf sayıyor. O platformda benim mesleğine de laf sayıyorlar ama umrumda değil, ezikler diyip geçiyorum. Bu konuda size tavsiyem, mesleğinizle gurur duyun, olduğunuz yeri kucaklayıp o zaman kimsenin hakaretlerini ciddiye almazsınız.
Öğretmenlik çok saygın bir meslektir, iki üç hadsiz birseyler dedi diye mesleğinizi küçümsemeniz çok acı..
Bu memlekette doktorada aynısını yapıyorlar, hatta 2 güne bir sağlıkçılar şiddet görüyor, yaptıkları ne kadar zor ve kutsal oysaki…
Yetersizlik hissine gelince siz elalemin ağzına baktığınız için böyle düşünüyorsunuz bence.. Bu grupta o kadar çok bayan varki ; öğretmenlik değil sadece bir işi olması için, anne babası ona destek olsun diye dua eden.. Elinizdekinin kıymetini bilin, yoksa birgün sahip olduklarınızla sınanırsınız..
Anlamadım evet. Madem yüksek lisansınız tırt değil madem eğitim gördünüz siz kendiniz gördüğünüz eğitimi takdir etmiyorsunuz ki böyle bi ruh haline girmişsiniz. Şu an ülkede zaten kimsenin eğitimi maddi olarak karşılık bulmuyor. Doktorlar üç kuruşa çalışıyor hem de 5 dkda 1 hasta bakarak. Asgari ücrete çalışan mühendisler avukatlar var. Beklediğiniz şey tam olarak insanların size hey maşallah yiğidim Aslanım demesi ama yetişkin bir kadın eğitimine güveniyorsa başkasının lafıyla komplekse girmemeli. Ciddiye alamadım kusura bakmayın.Yani anlamadınız herhalde kendimi alanımda yetkin kılmak için yüksek lisans yaptım yurtdışında alanımda ilgili 1 sene eğitim gördüm zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?