Kendimize nasıl güvenebiliriz sizce?

Kamburluk için doktora gittim evet dik durmak için çabalıyorum ama bu kambur denilecek şekilde değilmiş evet. Dişlerimi bu hafta sonu başlıyoruz bir nevi diş estetiği olacağım.Hani giyimimde kuşamımda bir nevi değişiklikler yaptım.Hep spor tarzı giyinirdim biraz etek ve kısa elbiselere ağırlık verdim. Bana sizin memleketteki kızları anlatıyordu, nasıl giyindiklerini :1: saçma gelecek ama kıskanırdım görmediğim kızları kaydirigubbakcemile3

Harikasın o zaman.Hemen adımı atmışsın.Bunları yapman senin görüntünün kötü olduğu anlamına gelmiyor.Sadece kendini kampa çekiyorsun.Her kadın bunu zaman zaman yapar.Kimi saçını değiştirir,kimi estetik olur,kimi yeni ciciler alır.:1:
Bizim memleketteki kızları nasıl anlatıyordu bilemem ,ama İzmir'in sıcağın 7'den 77'ye zaten rahat,tril tiril giyinmek zorunda.kaydirigubbakcemile3

Harikasın o zaman.Hemen adımı atmışsın.Bunları yapman senin görüntünün kötü olduğu anlamına gelmiyor.Sadece kendini kampa çekiyorsun.Her kadın bunu zaman zaman yapar.Kimi saçını değiştirir,kimi estetik olur,kimi yeni ciciler alır.:1:
Bizim memleketteki kızları nasıl anlatıyordu bilemem ,ama ızmir'in sıcağın 7'den 77'ye zaten rahat,tril tiril giyinmek zorunda.kaydirigubbakcemile3

Sizin memleketin kızları hem çok güzel, hemde çok rahat giyinirlermiş, adam sapık ruhlu olunca pek iyi şeyler sölediği düşünülmez kaydirigubbakcemile3
ayrıca haklısınız o sıcakta tiril tiril giyinmekten başka yol yokki, bizim burada bir rüzgar, bir yağmur henüz yazı göremedik bile :1:

Durduk yere size kusur bularak egosunu mu tatmin ediyordur nedir,

şöyle olumsuz böyle kötü.. E o zaman neden devam ediyorsun diye sormazlar mı adama..

Çok mu değer verdin de takıntı derecesinde kaldı onun söyledikleri ?

seni çirkin buluyordu da niye seninle birlikteydi acaba saçmalık bence kendisi kompleksli
bir insan sizin ondan daha üstünlerini bulabileceğinizi anladıysa böle yapmıştır yada aşağlık kompleksi vardır

Durduk yere size kusur bularak egosunu mu tatmin ediyordur nedir,

şöyle olumsuz böyle kötü.. E o zaman neden devam ediyorsun diye sormazlar mı adama..

Çok mu değer verdin de takıntı derecesinde kaldı onun söyledikleri ?

Onun manyaklıkların sonra resti çektim epey peşimde dolandı. Dengesiz biriydi. Burdaki sorun onun dediklerine cidden kulak astım, inandım. Çünkü daha öncede hoşlandıklarım oldu 1 görüşmeden sonra arkası gelmedi, onun dediklerine inandım doğal olarak..

seni çirkin buluyordu da niye seninle birlikteydi acaba saçmalık bence kendisi kompleksli
bir insan sizin ondan daha üstünlerini bulabileceğinizi anladıysa böle yapmıştır yada aşağlık kompleksi vardır

Sorunları vardı, evet tam çözemedim. İnanın güzelce konuştum kaç kere bak böle yaparak etrafında kimse kalmayacak dedim, bana sendemi gidiyorsun dedi? evet dedim, artık dayanamıyorum senin bu hareketlerine demiştim. Tabiki düzelmedi dahada dozunu arttırdı, işi yanımda kızlara bakarak onlara ne tatlı ne güzel şansa bak, banada neleri geliyor demeye kadar götürdü..

Septembercım yani insan bazen sadece hayatında kimse olmadığından hani derler ya denize düşen yılana sarılır diye bu tarz insanlara prim verebiliyor ama bence onu ve onun dediklerini kaale alma ...
Duygusal olarak insanın hayatını rayına oturtamayınca insan kendini suçluyor ister istemez ama öyle değil tabii ki .Aslında ben hep şuna inanırım biri seni beni dış görünüş ile değerlendirecekse hiç hayatımda olmasın zaten , değmeğen biri için kendinden ödün verme .Dişini yaptırmak sana iyi gelecekse yaptır ama sadece kendin için .Herşey düzene girer umarım

Septembercım yani insan bazen sadece hayatında kimse olmadığından hani derler ya denize düşen yılana sarılır diye bu tarz insanlara prim verebiliyor ama bence onu ve onun dediklerini kaale alma ...
Duygusal olarak insanın hayatını rayına oturtamayınca insan kendini suçluyor ister istemez ama öyle değil tabii ki .Aslında ben hep şuna inanırım biri seni beni dış görünüş ile değerlendirecekse hiç hayatımda olmasın zaten , değmeğen biri için kendinden ödün verme .Dişini yaptırmak sana iyi gelecekse yaptır ama sadece kendin için .Herşey düzene girer umarım

Güzel yorumun için teşekkür ederim arkadaşım. Doğru denize düşen yılana sarılır misali adam sandım ben onu. Zamanla öyle laflar ettiki anlatamam ve asla kendinde suç bulmuyor, ben doğruları diyorum diyoor. Hiçbirşeyimi beğenmeyen biri,, daha yeni mail atmış bana ''seni alan kimse olmaz'' diye yazıyor..Halen uğraşıyor benimle..Ruhen çökertti beni..duygusal yalnızlığıma sebep buldum onun sayesinde..Dişimide yaptırmak ruhen iyi gelecek evet aynaya baktığımda iyi hissedecem kendimi, sağol..

arkadaşım hiç kendine takıntı yapma.hayatı kendine zehir etme.güzellik görecelidir.evet ilk etapda dış görünüşe bakarız ama belli bir zaman sonra tipi bırakıp iç dünyasına bakarız kişinin.kişiliği daha çok önem taşır.
bence güzellikden ziyade bir bayanın albenisi olmalı , havası olmalı.kendine güveni olması gerekli.
sabah uyandığında güzel bir duş al ve cıvıl cıvıl bir müzik aç.senin ruhunu okşasın.aynaya baktığında güzel ve bakımlıyım diye içinden geçir inan bu çok etkili.kendi kendine güzel değilim dersen ki bence güzelsindir, kendinide güzel olmadığına inandırırsın.suratın asılır ve suratı asık biride hiç hoş gelmez göze .
benden önemli hiç birşey ve hiç kimse yok.ben herşeyden önemliyim de:smiley-cool:

kendi kendimi motive et canım.erkeklerle olan ilişkilerin de uzun değilse bir düşün derim.ya hemen samimi oluyorsundur tatlım, yada sinirli bir yapın vardır.
sen kendini iyi hisset,bakımlı ol.sonra kaç onlar kovalasın.
kimseye kişiliğinden ödün verme,taviz verme.
kendi kurallarınla oyna oyununu.

dediğim gibi BEN HER ŞEYDEN DAHA DEĞERLıYıM DE :sm_cool:

sevgiyle kal...

arkadaşım hiç kendine takıntı yapma.hayatı kendine zehir etme.güzellik görecelidir.evet ilk etapda dış görünüşe bakarız ama belli bir zaman sonra tipi bırakıp iç dünyasına bakarız kişinin.kişiliği daha çok önem taşır.
bence güzellikden ziyade bir bayanın albenisi olmalı , havası olmalı.kendine güveni olması gerekli.
sabah uyandığında güzel bir duş al ve cıvıl cıvıl bir müzik aç.senin ruhunu okşasın.aynaya baktığında güzel ve bakımlıyım diye içinden geçir inan bu çok etkili.kendi kendine güzel değilim dersen ki bence güzelsindir, kendinide güzel olmadığına inandırırsın.suratın asılır ve suratı asık biride hiç hoş gelmez göze .
benden önemli hiç birşey ve hiç kimse yok.ben herşeyden önemliyim de:smiley-cool:

kendi kendimi motive et canım.erkeklerle olan ilişkilerin de uzun değilse bir düşün derim.ya hemen samimi oluyorsundur tatlım, yada sinirli bir yapın vardır.
sen kendini iyi hisset,bakımlı ol.sonra kaç onlar kovalasın.
kimseye kişiliğinden ödün verme,taviz verme.
kendi kurallarınla oyna oyununu.

dediğim gibi BEN HER ŞEYDEN DAHA DEĞERLİYİM DE :sm_cool:

sevgiyle kal...

Değerli yorumun için teşekkürler..Dış görünüş önemli aslında, bir insanı etkilemeli veya dediğin gibi bir çekiciliği olmalı. Ben o şahıs yüzünden güvenimi kaybettim, önceden dış görünüşüm için bir kılıf bulmazdım, daha öncede söylediğim gibi bir bahanem oldu benim. Belki seçimlerim yanlıştı bilemiyorum nerde yanlış yaptığımı, ama tavsiyerinide dikkate alacağım. Mümkün mertebe bakımlı geziyorum, her zamankinden daha bakımlı olmaya çalışıyorum. Kendime değer vermekle başlayacam herşeye.
Tekrar teşekkürler..

ay ne komplekslı bı cocukmus o!!! bence o kendı dıs gorunusunden rahatsızdı ve bunu kompleks halıne getrmıstı bu yuzden de senın guzellıgını gordukce senı kıskanıyodu ve sana karsı sacma sapan konusarak kendı egolarını tatmın etmeye calısıodu
gercekten boyle psıkopat ınsanlar var hayatta.uzucu bı durum..
bosver sen onu bunu cnm bnm baskasının dedıgını ne sallıyosun onemlı olan senın ne dusundugun
emınım gayet guzel bı kızsın bı aynanın karsısına gec bı bak kendıne gozlerın goruyo sacların var dilin var konusabılıyosun sukretmelıyız halımıze tatlım benım bı hastanın senı boyle ıncıtmesıne ızın verme

ay ne komplekslı bı cocukmus o!!! bence o kendı dıs gorunusunden rahatsızdı ve bunu kompleks halıne getrmıstı bu yuzden de senın guzellıgını gordukce senı kıskanıyodu ve sana karsı sacma sapan konusarak kendı egolarını tatmın etmeye calısıodu
gercekten boyle psıkopat ınsanlar var hayatta.uzucu bı durum..
bosver sen onu bunu cnm bnm baskasının dedıgını ne sallıyosun onemlı olan senın ne dusundugun
emınım gayet guzel bı kızsın bı aynanın karsısına gec bı bak kendıne gozlerın goruyo sacların var dilin var konusabılıyosun sukretmelıyız halımıze tatlım benım bı hastanın senı boyle ıncıtmesıne ızın verme

Bencede öyleydi, hatta yüzünede söyledim sen komplekslisin bunuda etrafındaki kişileri yargılayarak rahatlıyorsun dedim. Mesela örnek olarak otobüsteydik ben oturuyorum, o ayakta, bir eliyle elimi tutuyordu, diğer eliyle saçlarımı okşuyordu, bana ''kız saçların azalmış kel olacan dedi '' :1: bende içimden ne romantik bir an diyorum, dişlerimden tutun, sırtımdaki kamburumdan, giydiğim kıyafetten, hatta ayakkabılarımı bile beğenmiyordu. Kısacası herşeyime bahane buluyordu. Son görüşmemizde ben karşıdan geliyorum bana bakarak ''saçlarını kıstırmış, kamburunu çıkartmış geliyor''demişti...milleti gösterip kızlar etek giymişler hep, bacakları açık, sende giye giye pantolonmu giydin paçoz demişti '' inanın şuan üstümde kısa etek var, ama onun şansına ne zaman onla görüşsem pantolon oluyordu üstümde, gerçi etekde olsa yine beğenmezdi ya neyse..Benim canımı sıkan hala imalı laflar ediyor olması zormuş, benim evlenmemmm sebep ise çirkin oluşummuş...
Elbetteki şükrediyorum vasat değilimki ben, niye böle canımı acıttı, hep kendimi suçluyorum izin verdim onun bana böle yapmasına, niye görüştüm diye...mafoldumben

İnsanın kendisine güvenmesi için;
Kendisine güvenmesi gerektiğini bilmesi gerekir.
Sağlam bir güven için kimsenin mükemmel olmadığı gerçeğini kabullenip,artıları ile eksilerini tolere etmelidir.
Bazen kusursuz bir gülüşün tüm kusurları kapatacak anahtar olduğu formülünü bilmesi gerekir.
Fiziksel eksiklerini kültürel,kültürel eksikliklerini fiziksel yönleri ile kapatmak yerine;mevcut halini geliştirmeye çalıştırmalıdır.

Konu ve yorumlar asıl sorunuzun dışına çıkmış biraz ama ben o kişi ve o kişinin saçma kritikleri ile ilgili yorum yapma gereği görmedim.Zaten ayrılık gibi isabetli bir karar almışsınız.

Birinin saçma sapan düşünceleri için, haddini aşan yorumlar yaptığı için, kendinize olan güveninizi kaybedecek değilsiniz. Unutmayın, siz istediğiniz için o sizi beğenmeyen, devamlı eleştiren, sizi eksik gören, kişi hayatınızda. Çıkardığınız anda bitmiştir. Ayrıca bu yorumları yapan kişi memnun değilse, yolu açık olsun, hem beğenmem hem kalırım diyorsa, bu ne yüzsüzlük.

Sen kendine güvenip, kendine değer vereceksin, sen vermezsen başkalarının düşüncelerinin önemi yok. Gereksiz kişileri takmanın ve dikkate almanın anlamıda yok. ınsanca bir gereksinimde olsa beğenilme ihtiyacı, sen kendini biliyorsan, eksiklerini, fazlalıklarını biliyorsan, başkalarının ne düşündüğünün önemi yok. Herkes kendine göre eksik ve fazla, kimse mükemmel değil.

Gerekeni yapmışsın zaten, hayatından çıkarmışsın o insanı. Hayırlı olsun.

Erkek arkadasiniz cok mu yakisikliydi da size bunlari soyeledi?
Madem sizi begenmiyordu neden bi iliskiye basladi tamamen sacmalamis..
Kimsenin sizi begenmenmesini onemsemeyin bence en onemlisi sizin kendinizi sevmeniz.
Oz guven ancak kendini sevmekle olusur bence megaloman olmaktan bahsetmiyorum kesinlikle..
Vucudunuzda hosunuza gitmeyen yerler icin biseyler yapabilirsiniz kimse icin deil ama kendiniz icin
Siz rahatsiz olmuyosaniz kimseye laf dusmez..

İnsanın kendisine güvenmesi için;
Kendisine güvenmesi gerektiğini bilmesi gerekir.
Sağlam bir güven için kimsenin mükemmel olmadığı gerçeğini kabullenip,artıları ile eksilerini tolere etmelidir.
Bazen kusursuz bir gülüşün tüm kusurları kapatacak anahtar olduğu formülünü bilmesi gerekir.
Fiziksel eksiklerini kültürel,kültürel eksikliklerini fiziksel yönleri ile kapatmak yerine;mevcut halini geliştirmeye çalıştırmalıdır.

Konu ve yorumlar asıl sorunuzun dışına çıkmış biraz ama ben o kişi ve o kişinin saçma kritikleri ile ilgili yorum yapma gereği görmedim.Zaten ayrılık gibi isabetli bir karar almışsınız.

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Aslında kültürel eksiğim yok fazlam olduğu söylenir, fiziksel olarakda yaşıtlarıma göre 10 yaş genç durduğumda. Fakat insanın hoşlandığı ve sevgilim dediği kişiden böle şeyler duyması gururunu incitmesine neden oluyor.
Burdaki konu ve yorumlar asıl sorunun ana kaynağıyla ilgiliydi. Ben cesaretsizliğimin ve güvensizliğimin altında yatan nedeni sorguladım içimde ve o kişiden sonra böle olduğuma karar verdim, bu kişi etken olduğu için bahsetme ihtiyacı duydum, asıl sorunumun ana etkeni. Her ne kadar hayatımdan çıksada bıraktığı yığınları toplamaya çalışıyorum..

Birinin saçma sapan düşünceleri için, haddini aşan yorumlar yaptığı için, kendinize olan güveninizi kaybedecek değilsiniz. Unutmayın, siz istediğiniz için o sizi beğenmeyen, devamlı eleştiren, sizi eksik gören, kişi hayatınızda. Çıkardığınız anda bitmiştir. Ayrıca bu yorumları yapan kişi memnun değilse, yolu açık olsun, hem beğenmem hem kalırım diyorsa, bu ne yüzsüzlük.

Sen kendine güvenip, kendine değer vereceksin, sen vermezsen başkalarının düşüncelerinin önemi yok. Gereksiz kişileri takmanın ve dikkate almanın anlamıda yok. İnsanca bir gereksinimde olsa beğenilme ihtiyacı, sen kendini biliyorsan, eksiklerini, fazlalıklarını biliyorsan, başkalarının ne düşündüğünün önemi yok. Herkes kendine göre eksik ve fazla, kimse mükemmel değil.

Gerekeni yapmışsın zaten, hayatından çıkarmışsın o insanı. Hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim, haklısınız sonuna kadar...

Erkek arkadasiniz cok mu yakisikliydi da size bunlari soyeledi?
Madem sizi begenmiyordu neden bi iliskiye basladi tamamen sacmalamis..
Kimsenin sizi begenmenmesini onemsemeyin bence en onemlisi sizin kendinizi sevmeniz.
Oz guven ancak kendini sevmekle olusur bence megaloman olmaktan bahsetmiyorum kesinlikle..
Vucudunuzda hosunuza gitmeyen yerler icin biseyler yapabilirsiniz kimse icin deil ama kendiniz icin
Siz rahatsiz olmuyosaniz kimseye laf dusmez..

Onun dış görünüşü elbetteki yakışıklı ve hoş değildi. Ama çevresindeki insanlara acımasızca eleştirmeye bayılan biri, bununda dobralık ve doğruluk olarak görüyor içinde. Ben onun beni sevmesini beğenmesini önemsedim, asıl sorunumda ondan sonra başladı.Buradaki yazan herkesin fikirlerini dikkate alacağım, sizede çok teşekkürler..

Başkaları için değil, kendiniz için birşeyler yapmak istiyorsanız yapın. Sizi beğenmeyen, kıran, inciten bir insanla beraberliğinize son vererek en doğru şeyi yapmışsınız.

Back
X