- 3 Aralık 2019
- 1.753
- 5.655
- 158
- 31
- Konu Sahibi Carinanebulasi
-
yeterli bir anne olamamak konusunda kendinizi sorguluyorsanız iyi bir anne olacağınıza ve çocuğunuza iyi bakacağınıza eminim. Çocuk gelişimci Winnicott'un bir sözü var "yeteri kadar iyi bir anne olmak" der ve mükemmel olmanın imkansızlığına vurgu yaptığı gibi herşeyin mükemmel olduğu ütopik bir dünyanın zaten çocuğun gelişimini ketleyeceğini savunur. Eşinizin sağlığı ile ilgili kaygılarınızı anlıyorum. Benim de oluyor arasıra. Allah korusun tabi ki yarın ne olacağımızın bir garantisi yok ama siz eşiniz sapasağlam, sağlıklı ve hayatta ve yanınızdayken sanki o ölmüş gibi depresyonda yaşıyorsunuz böyle düşündükçe. Onun şu an sağlıklı ve yanınızda olmasının mutluluğunu yaşayın. Allah sağlıklı ömürler versin ikinize de, çocuğunuzu güle güle sağlıkla büyütün.Merhaba hanımlar. Buraya yeni üye oldum. Benimde anlatmak istediğim bazı şeyler var. Sizlerin gözünde belki dert sayilmayabilir ama benim En mutlu huzurlu olacağım zamanları rahat geçirmek istiyorum. Şöyle yaşım 25 çocukluğumdan beri kendimi tam mutlu hissetmiyorum. En ufak sorunda var olmamam gerektiğini düşünüyor ve ölmeyi istiyorum. Evlendim eşimle birbirimize sevgimiz saygımız sonsuz maddiyat dışında bir sorun yok. Hamile olduğumu öğrendiğimden beri çocuk ile ilgili kötü düşüncelerim vardı yeterli anne olamamak gibi iyi bakmamak gibi. Üç ay geçince şimdi eşime baktığımda onun her an olebilecegini düşünüyorum üzülüyorum. Her akşam her sabah bu düşünceler geçiyor aklımdan hiçbir şeyden tat alamaz oldum. Onun yokluğunu düşünmek beni kahrediyor. Aranızda var mi benim gibi düşüncelere sahip birileri ne yapabilirim ..
Ah be kuzum zaten kim ömrünü biliyo. Bız de yarina cikmayabiliriz. Hep kotulere odaklanarak yasamiyoruz sadece. Hayal kuruyoz gorevlerimizi yapiyoruz yasam surdurmeye çalışıyoruz herkesin basina gelebilir ama buna odakli yasamiyoruz. Zaten melankolik ya da depresif gibiymissin bi de ustune hamilelik hormonlari eklenince combo olmus. Sinav dunyasi kotu de yasiyacaz iyi de. Ama bence bi psikologa git ha ne dersin:) bisiyler duzelir belki. Ya da yeni arkadas edin hayatina renk katacak seyler yap.. El isi bisiyle ugras. Bu dusune dusune guzel bi here varmaz. Rabbim hayirlisiyla dogurmayi nasip etsin o yavrunun da sinir sistemini etkiler senin bu dusuncelerin hormonlarin. Allah muhfaza logusalik daha da agir bi surec. Bnce bunu kontrol altina al en kiaa surede. Hayatin aslinda bi ceza gibi olmadigini herkesin hayatinin da dort dortluk olmadigini bilsen. Hic ummayacagin insanlar kim bilir ne dertlerle sinaniyor. Rahat birak su zihnini. Dua et hayatinda bi bosluk var tahmini onu doldurmani istiyorum... İnsallah cabucak gecer.bebegine odaklan esine ..guzel seyler dusun. Kotuyu cekmek diye bisey var.ki inanirim. Yapma ....
Ilaç kullanmayı bende istemiyorum bu durumla daha az düşünmeye çalışıyorum kötü düşünce geldiğinde. Ama huzursuzluk kalıyorAnksiyete diyoruz buna. Bende de var. Kendini torpulemeyi ogreneceksin. Ben ilaç kullanmak istemedim bebek düşündüğüm için. Doktor verdi ama içmedim. Fakat sanırım gebelere uygun antidepresan da varmış. Doktora gidip bir danış istersen.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ailelerden uzağız hamilelik hakkında konuşup endiselerimi söyleyeceğim birileri yok zaten çok dert de anlatamam ben kendi derdimi küçümser başkalarına odaklanirim. Elimden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağım onun için. Belki bebeğim bana daha fazla enerji ve yaşama sevinci verir. Kimsenin garantisi yok hayatta elimde değil aklıma geliyoryeterli bir anne olamamak konusunda kendinizi sorguluyorsanız iyi bir anne olacağınıza ve çocuğunuza iyi bakacağınıza eminim. Çocuk gelişimci Winnicott'un bir sözü var "yeteri kadar iyi bir anne olmak" der ve mükemmel olmanın imkansızlığına vurgu yaptığı gibi herşeyin mükemmel olduğu ütopik bir dünyanın zaten çocuğun gelişimini ketleyeceğini savunur. Eşinizin sağlığı ile ilgili kaygılarınızı anlıyorum. Benim de oluyor arasıra. Allah korusun tabi ki yarın ne olacağımızın bir garantisi yok ama siz eşiniz sapasağlam, sağlıklı ve hayatta ve yanınızdayken sanki o ölmüş gibi depresyonda yaşıyorsunuz böyle düşündükçe. Onun şu an sağlıklı ve yanınızda olmasının mutluluğunu yaşayın. Allah sağlıklı ömürler versin ikinize de, çocuğunuzu güle güle sağlıkla büyütün.
Bilmem mi. Ben de yenemiyorum. Kendimi oyalayacak şeyler bir miktar ise yarıyor.Ilaç kullanmayı bende istemiyorum bu durumla daha az düşünmeye çalışıyorum kötü düşünce geldiğinde. Ama huzursuzluk kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?