Kendimle ilgili fazla bilgi verdim:(

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
7.350
18.924
248
28
Merhaba hanımlar. Ben insanları seven ama asla güvenilmeyeceğini düşünen biriyim. Yani bana göre en iyi insan bile dedikodu yapıyor ya da çıkarlar çatıştığında önce kendini düşünür. Bu sebeple yakın arkadaşlarıma bile bazı şeyleri asla anlatmam ya da değiştirerek anlatırım. Geçenlerde arkadaşımla otururken biraz fazla açıldım sanırım. Daha önce anlatmadığım şeyleri anlattım özel hayatım ya da aile hayatımla ilgili. Ve bu şuan beni çok rahatsız ediyor. Daha önce bu hissi bir arkadaşımda da hissetmiştim. Böyle olunca soğuyorum sanki çok içli dışlı olmuşuz gibi geliyor ya da sahiplenilmişim gibi falan. Konuştuğum arkadaşım duygusal ve muhabbeti iyi biri ama hırslı da biri. Yani ego sorunları var ve hırslandığında başka birine dönebilirmiş gibi geliyor. Ben insanlarla sadece eğlenip gülmek ufak birkaç dertten bahsetmek istiyorum ama böyle olunca da hiçbir şeyini anlatmıyorsun,kapalı kutusun falan deniyor. Sizce düşüncelerim doğru mu yoksa bunu aşmalı mıyım?

Kimse açık vermem ama derdimi çok samimi olduklarima anlatırım. Az samimi olduğum birine azıcık kendimden birşey anlatsam kendimi rahatsız hissederim ben de.. çok samimi olduğum insan sayısı da oldukça azdır ve yillanmistir.

Merhaba hanımlar. Ben insanları seven ama asla güvenilmeyeceğini düşünen biriyim. Yani bana göre en iyi insan bile dedikodu yapıyor ya da çıkarlar çatıştığında önce kendini düşünür. Bu sebeple yakın arkadaşlarıma bile bazı şeyleri asla anlatmam ya da değiştirerek anlatırım. Geçenlerde arkadaşımla otururken biraz fazla açıldım sanırım. Daha önce anlatmadığım şeyleri anlattım özel hayatım ya da aile hayatımla ilgili. Ve bu şuan beni çok rahatsız ediyor. Daha önce bu hissi bir arkadaşımda da hissetmiştim. Böyle olunca soğuyorum sanki çok içli dışlı olmuşuz gibi geliyor ya da sahiplenilmişim gibi falan. Konuştuğum arkadaşım duygusal ve muhabbeti iyi biri ama hırslı da biri. Yani ego sorunları var ve hırslandığında başka birine dönebilirmiş gibi geliyor. Ben insanlarla sadece eğlenip gülmek ufak birkaç dertten bahsetmek istiyorum ama böyle olunca da hiçbir şeyini anlatmıyorsun,kapalı kutusun falan deniyor. Sizce düşüncelerim doğru mu yoksa bunu aşmalı mıyım?
Bende aynen sizin gibiyim maalesef hiç kimseye güven olmuyor o yüzden hiç bir derdimi eşimden başka kimseye anlatmam.

'Yakin arkadasima bile' kismi bana biraz fazla geldi acikcasi.
Hele bir de degistirerek anlatma.
Ne bileyim neden normal sohbet muhabbet ederken yalana basvuruyorsunuz ki, anlatmamak bir tercih ama degistirerek anlatmak.
Ne bileyim burada yazarken degistirerek anlatmak mantikli mesala da gercek hayatta buna neden gerek duydugunuzu anlayamadim ben.

bir de ne kadar ozelden bahsediyoruz o da onemli.
Kimseye esimle ozelimi anlatmam mesela, ama yakin arkadasima esimle yasadigim bir problemi anlatabilirim. Yakin arkadas sayim da bir elin parmaklarini gecmez zaten.

'Yakin arkadasima bile' kismi bana biraz fazla geldi acikcasi.
Hele bir de degistirerek anlatma.
Ne bileyim neden normal sohbet muhabbet ederken yalana basvuruyorsunuz ki, anlatmamak bir tercih ama degistirerek anlatmak.
Ne bileyim burada yazarken degistirerek anlatmak mantikli mesala da gercek hayatta buna neden gerek duydugunuzu anlayamadim ben.

bir de ne kadar ozelden bahsediyoruz o da onemli.
Kimseye esimle ozelimi anlatmam mesela, ama yakin arkadasima esimle yasadigim bir problemi anlatabilirim. Yakin arkadas sayim da bir elin parmaklarini gecmez zaten.
Mesela ailemle yaşadığım bir tartışma,eski sevgilimle ilgili bir olay,kendimle ilgili bir bilgi. Değiştirerek anlatma sebebim de anlatmak istiyorum ama koz da vermek istemiyorum. Yakın arkadaşıma bile fazla güvenmek saçma geliyor nihayetinde insan işte. Büyük ya da küçük hiçbir sırrın tutulduğuna şahit olmadım.

Eşim dahil kimselere bu kadar içimi döküp ağlayıp açılmam. Sadece bazı konularda tecrubelı bır fıkır olsun dıye anneme anlatırım. O da sadece bazı konular. 10konudan 1tanesıdır yanı anlattıgım ıc doktugum. Cunku annem eski nesil doğal olarak bizim zamanımızda o yoktu şükret bu vardı bak sende yok şanslısın şükret modunda. Kendince benım yasadıgım hayat onunkının yanında çerez kalacak kadar zayıf, basit bir problem olarak kalıyor. Onun için bebek bezlerini elimde çitileyeyim kazanda kaynatayım yok kaynana problemi yaşayayım eşimin sürü sepet akrabaları sürekli evimde olsun modunu olmadıgı ıcın annem beni şanslı sayıyor. Biraz dertleşsem hep bu modda. Herkesin derdi kendine büyük. X bir arkadaşla dertleşiyordum yüzeysel olarak, bana ne şanslısın loveitred imkanların cok fazla, cocugunu rahat buyutebılıyorsun, karısanın görüşenin yok valla kıymetini bil demişti. Sürekli kendi yaşadığı hayatla benimkini kıyaslıyor benim çevrem çok sıkılıyorum. O yüzden kimseye anlatmıyorum. Beni nankör, şımarık falan diye değerlendiriyorlar. Halbuki öyle değil :KK47: :KK51:

Mesela ailemle yaşadığım bir tartışma,eski sevgilimle ilgili bir olay,kendimle ilgili bir bilgi. Değiştirerek anlatma sebebim de anlatmak istiyorum ama koz da vermek istemiyorum. Yakın arkadaşıma bile fazla güvenmek saçma geliyor nihayetinde insan işte. Büyük ya da küçük hiçbir sırrın tutulduğuna şahit olmadım.
Zaten anlatarak ona koz verdiğinizi düşünüyorsanız o sizin yakın arkadaşınız değil demek ki. 3 4 tane yakın arkadaşım var ve herşeyimi bilirler, onlar olmasa herşey içimde kalsa ne yaparmışım bilmiyorum.

beni bu kk cok sasirtiyor bu tarz konularda,
nasil hic sir tutulduguna sahit olmadiniz, demek ki sizin gercekten hic yakin arkadasiniz yok, uzucu gercekten.

ya da ben sansliyim diye dusunucem artik,
cok zor arkadas edinirim evet ama hic oyle dost kazigi diyecegim buyuk bir olay yasamadim.

Neyse yine de ilk dedigimin arkasindayim.
Evet anlatmamak bir tercih, ama degistirerek anlatmak bence dogru degil, olay ozunda onemsiz bir detay gibi gorunse de bu sizde huy olarak kalacaktir devamli yaptikca. Ben mesela dikkat ediyorum, kayinvalidem boyle, o kadar basit meseleleri bile (aklindan ne geciriyor bilemiyorum) oldugu gibi anlatmiyor, illa bir ekleme/cikarma yaparak anlatiyor. Mevzuyu bildiginiz zaman hatta cok garip oluyor. Benim nezdimde kendisinin hic inandiriciligi yok mesela.

Gizli ajan mısınız, ülke mi kurtarıyorsunuz? Ölümlü dünyada bir insanın, başka bir insana söylemekten korkacağı nasıl bir sırrı olabilir ki?

Başkasına ait bir şeyse asla haddime düşmez ve bana yakışmaz bunu bir başkasına anlatmak ama benimse istediğime anlatırım.

Ben her şeyi anlatırım, yakın olsun, uzak olsun fark etmez.
Diyelim ki başkasından duydum ya da yüzüme vurdu diyelim. Söylediklerimin arkasında da hiç gocunmadan dururum.
Söylüyorsam yaşanmıştır, o an ne hissettiysem doğrudur ama karşımdakinin bu davranışı, onunla ilgili daha büyük sıkıntılar yaşamadan önce hayatımdan çıkmasını sağlar.

Avantaja çeviriyorum yani. Yoksa anlattıklarımı cümle aleme yaysın, Allah’tan başka korkacağım kimse yok çok şükür.

Sonucta insaniz. Dertlesmeye ihtiyacimiz oluyor. Ben de kendimle ilgili cok sevdigim abla dedigim kisiye kendimi acmistim. Sonradan fark ettim o kendinle ilgili hicbir ayrintiyi vermemisti bana. Konusmaya cok ihtiyacim varsi bunalimdaydim.
Bir sebepten aramiz acildi. Sen zaten gecimsizsin eski esinle anlasamamissin ikili iliskilerde iyi degilsin dedi aglayarak kapadim telefonu Allah a havale ettim.

en güzelini yapiyorsun
ben burayi kesfettigimden beri kimseye bir seyimi anlatmiyorum
cok canim sıkıldiysa buraya yaziyorum en azindan insanlar tanimadiklari icin farkli bakis acilariyla yorum yapiyorlar baskasina anlattimi korkusu yok
kimse biliyormu korkusu yok
iki kisinin bildigi sır degildir

Eşimden başkasına anlatmam. Ne anneme ne babama bir sırrımı veririm. Bazen de buraya yazıyorum akıl almak istediğimde, toparlanmam gereken zamanlarda.
Ne iyi geçirdiğim zamanları ne tatillerimi ne kötü hissettiğim zamanları anlatmayı sevmiyorum. Üstünkörü bahsederim genel şeylerden o kadar.

beni bu kk cok sasirtiyor bu tarz konularda,
nasil hic sir tutulduguna sahit olmadiniz, demek ki sizin gercekten hic yakin arkadasiniz yok, uzucu gercekten.

ya da ben sansliyim diye dusunucem artik,
cok zor arkadas edinirim evet ama hic oyle dost kazigi diyecegim buyuk bir olay yasamadim.

Neyse yine de ilk dedigimin arkasindayim.
Evet anlatmamak bir tercih, ama degistirerek anlatmak bence dogru degil, olay ozunda onemsiz bir detay gibi gorunse de bu sizde huy olarak kalacaktir devamli yaptikca. Ben mesela dikkat ediyorum, kayinvalidem boyle, o kadar basit meseleleri bile (aklindan ne geciriyor bilemiyorum) oldugu gibi anlatmiyor, illa bir ekleme/cikarma yaparak anlatiyor. Mevzuyu bildiginiz zaman hatta cok garip oluyor. Benim nezdimde kendisinin hic inandiriciligi yok mesela.
İsim vermeden bile olsa sırlar başkalarına anlatılıyor. Siz duymadıysanız kulağınıza gelmemiştir. Geniş bir çevrem var ve iki kişinin 3. Ortak arkadaşıysam mesela buna çokça şahit oluyorum. En yakın arkadaşımı çok severim ve görüp görülebilecek en iyi kızdır ama o bile arkadaşının ilişkisiyle ilgili şeyleri bana anlatabiliyor sırf konu olsun diye. Olayların kontrolümden çıkması hoşuma gitmiyor sanırım

Bir derdim varsa çözemeyecek birine anlatmak bana saçma geliyor.Sırrı da zaten anlatsak ne olur anlatmasak ne?Ki çok önemli bir sır ise zaten anlatılmamalı.Değilse anlatılmasının manası yok.Güvenmiyorsanız uzak durun.O arkadaşınıza da anlatmanızı abartmaya gerek yok bence.Bundan sonra görüştüğüzde değinmezsiniz o konulara.Unutulur gider.

Bir derdim varsa çözemeyecek birine anlatmak bana saçma geliyor.Sırrı da zaten anlatsak ne olur anlatmasak ne?Ki çok önemli bir sır ise zaten anlatılmamalı.Değilse anlatılmasının manası yok.Güvenmiyorsanız uzak durun.O arkadaşınıza da anlatmanızı abartmaya gerek yok bence.Bundan sonra görüştüğüzde değinmezsiniz o konulara.Unutulur gider.
Sırdan kastım dert de olabilir ama özel şeyler

Hayır; sonradan pişman olacağınız şeyleri kesinlikle anlatmayın. Duygusal bir anında anlatıyor insan sonra pişman oluyor. Dikkali olun. Koz olarak kullanılmasa bile kişi onu unutmaz, kendi kafasına göre eklemeler yapar, kendine göre yorumlar, falan. Her şeyinizi anlatmak zorunda değilsiniz.

Back
X