- 3 Kasım 2010
- 391
- 198
- 323
- Konu Sahibi dolunay229
-
Bazı insanlarda şeytan tüyü var. Girdiği ortamı ele geçiriyor.Arkadaşlar merhaba, benim derdim uzun yıllardır çözemediğim kendimi ifade edememe durumu.
Bir ortama giriyorum genelde sessiz kalıyorum. Konuşuyorum fikir beyan ediyorum ama kendimden öyle bahsedeyim, ballandıra ballandıra hani anlatırsın bişeyler ve herkes seni dinler gibi duruma veya kendimi göstereyim olayına giremiyorum. Haliyle insanlar beni tam olarak tanıyamıyor bu sefer de kendince benimle ilgili fikir beyan ediyor. Çoğu da yanlış fikirler tabi.bazen umursamıyorum ama bazen de bu durum canımı sıkıyor. Ve her gittiğim yeni ortamda malesef aynı şeyi yaşıyorum ve kendimi kabul ettiremiyorum. Ettirmek de gerekli mi onu da bilmiyorum. Etkili ve güzel konuşma becerisine sahip değilim diye üzülüyorum Ama bi yandan da içimden konuşmak filan da gelmiyor yani. İçimdeki bu çelişki, kafa karışıklığı,çekingenlik, isteksizlik vs. Bir türlü değişmiyor. Kendimle hep kavga halindeyim. 33 yaşındayım bu nedenden dolayı sanırım evlilik de olmadı. Bir yandan istiyorum bir yandan da kimseyle uğraşmak istemiyorum Psikiyatriye gittim ilaç verdi iyi
Geldi ilk haftalar mutlu etti ilaç ama sonra etkisi kalamdı psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama iyi bir doktor bulamadım. Sizin bu duruma verecek tavsiyeleriniz var mu? Belki bir fikir verirsiniz, benzer durumlar yaşadıysanız nasıl çözdünüz
Gözlemlediğim kadarıyla Anlatanlar toplumda daha çok beğenilen, kabul gören oluyorkendinizi zaten ballandıra ballandıra anlatmayın
Oluyor tabi her ortamda karşıma çıkar öyle olanlar ister istemez neden ben böyleyim diyorum maleaefBazı insanlarda şeytan tüyü var. Girdiği ortamı ele geçiriyor.
Bnce sen etrafında biriyle yarışıyorsun. Onu kendine kıyas almışsın. Oraya ulaşana kadar mutlu olamıyorsun. Var mı öyle biri etrafta hemen aklına gelen bir örnek.
Gözlemlediğim kadarıyla Anlatanlar toplumda daha çok beğenilen, kabul gören oluyor
Evet haklısınız aslında Akıcı konuşmak ve kelimeleri iyi seçmek demek istediğim.Kendini ballandira ballandira anlatanlar toplumda daha çok kabul gormuyor. Aksine bir ortamda devamli kendini öven kişi çoğu insanı rahatsız eder aksini ben görmedim en azindan.
Bence "ballandira ballandira anlatiyor" dediğiniz şey muhtemelen akıcı konuşuyordur ve kelimeleri iyi seçiyordur.
Arkadaş ortamında sohbet ederken aynı olayı biri digerinden daha güzel anlatıyor mesela ama ballandirmakla alakasi yok bunun.
Teşekkür ederim güzel bir yöntem deneyeceğim.Öncelikle kendinizi rahat bırakmalısınız. Üstünüze bu kadar gelirseniz içten içe gerilim yaşar, rahat konuşacaksanız da konuşamazsınız. Bence önce bi kendinizi olduğunuz gibi sevip kabul edin. Sonra yavaş yavaş değiştirmeye çalışın. Denemeler yapa yapa. Içimden gelmiyor demissiniz ya hayır zorlayın kendinizi.
Herkesin cok güzel espriler yapiyor , cok komik oldugu icin etrafı dolu değil inanın. Esprisi harika olur ama insanlığında sorun vardır örneğin. Biraz zamanla insanlar sizi tanıdıkça yakınlık kurmak isterler ancak içimden gelmiyor diyerek kaçarsanız maalesef bu olmaz. Her gun minik minik alıştırma yapın. Azar azar daha çok konuşun etrafinizdakilerle. Bir selamla bir merhabayla ufak bir gulumsemeyle başlamak zor değilherkes asiri girişken olmak zorunda değil.
Ben çok is ortamı degistirdim muhtemelen bu sene de değiştiricem. Her yeni girdigim ortamda sil baştan kabul ettirmek cidden bunu surekli yaşadım. Yöntemim bu. Azar azar yakınlaşmak bir anda samimi olmaktan çok daha kuvvetli ilişkiler oluşturuyor bence.
Bence kendini ifade etmek, sadece konuşularak yapılacak bir şey değil.Bence insan ne olursa olsun önce kendine güvenmeli ve samimi olmalı yani kendi olmalı gerisi karşı tarafa geçiyor zaten .Kendine kabul ettirmek derken ?Kime ,niye ?Beni kabul eden böyle etsin ..Ve bence her insan kendi doktoru olmalı.psikolojik ilaçlar bir yere kadar .Bir de reklam gibi olmasın ama ben ümitle hayata uyan diye psikoloji üzerine ve düşünceler üzerine olan bir kanalı takip ediyorum.Çok iyi geliyor.Belki işinize yarar.Arkadaşlar merhaba, benim derdim uzun yıllardır çözemediğim kendimi ifade edememe durumu.
Bir ortama giriyorum genelde sessiz kalıyorum. Konuşuyorum fikir beyan ediyorum ama kendimden öyle bahsedeyim, ballandıra ballandıra hani anlatırsın bişeyler ve herkes seni dinler gibi duruma veya kendimi göstereyim olayına giremiyorum. Haliyle insanlar beni tam olarak tanıyamıyor bu sefer de kendince benimle ilgili fikir beyan ediyor. Çoğu da yanlış fikirler tabi.bazen umursamıyorum ama bazen de bu durum canımı sıkıyor. Ve her gittiğim yeni ortamda malesef aynı şeyi yaşıyorum ve kendimi kabul ettiremiyorum. Ettirmek de gerekli mi onu da bilmiyorum. Etkili ve güzel konuşma becerisine sahip değilim diye üzülüyorum Ama bi yandan da içimden konuşmak filan da gelmiyor yani. İçimdeki bu çelişki, kafa karışıklığı,çekingenlik, isteksizlik vs. Bir türlü değişmiyor. Kendimle hep kavga halindeyim. 33 yaşındayım bu nedenden dolayı sanırım evlilik de olmadı. Bir yandan istiyorum bir yandan da kimseyle uğraşmak istemiyorum Psikiyatriye gittim ilaç verdi iyi
Geldi ilk haftalar mutlu etti ilaç ama sonra etkisi kalamdı psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama iyi bir doktor bulamadım. Sizin bu duruma verecek tavsiyeleriniz var mu? Belki bir fikir verirsiniz, benzer durumlar yaşadıysanız nasıl çözdünüz
Teşekkür ederim yorum ve tavsiye içinBence kendini ifade etmek, sadece konuşularak yapılacak bir şey değil.Bence insan ne olursa olsun önce kendine güvenmeli ve samimi olmalı yani kendi olmalı gerisi karşı tarafa geçiyor zaten .Kendine kabul ettirmek derken ?Kime ,niye ?Beni kabul eden böyle etsin ..Ve bence her insan kendi doktoru olmalı.psikolojik ilaçlar bir yere kadar .Bir de reklam gibi olmasın ama ben ümitle hayata uyan diye psikoloji üzerine ve düşünceler üzerine olan bir kanalı takip ediyorum.Çok iyi geliyor.Belki işinize yarar.
Terapi gibi geldi yorumunuz teşekkür ederim :)Evet bazilarinin hitabeti daha iyidir, daha etkilidir ama her gun konferans vermiyorsunuz sonucta, asgari duzeyde fikirlerinizi belirtiyor olmak sizi kendini ifade edemeyen biri neden yapsin ki.
Kimisi az konusur cok dinler, herkes farklidir.
Sizin hakkinizda soylenenleri de eleyin, az cok o elektrigi aliyoruz bence, biri iyi niyetle mi bir sey dedi kotu niyetle mi, ona gore alinip kirilin.
Ve bir yerde okumustum yillar once ve cok hosuma gitmisti.
Birinin yaninda sessizce oturun kendinde ne varsa sizi de oyle gorecektir diye.
Ornegin az konustugunuz icin sinsi diyorsa kendisi sinsidir, az konustugunuz icin beceriksiz buluyorsa kibirlidir vs vs
Yani bilmeden aslinda insanlari tanimak icin bir yol acmissiniz bence kendinize.
Geriye sadece verileri birlestirmek kalmis :)
Kendinizden de bahsedin tabi ama o dediginiz ballandira ballandira anlatma kismi surekli kendinden bahsetmekse surekli kendinden bahseden insanlari sevmiyorum ben. Eninde sonunda bencilligine sizi de kurban eder cunku.
Çoğu isimde 3’ün altındadır sanıyorumIsim ve soy isminde C,Ç,L,U,Ü harflerinden kaç tane var?
3'ün altındaysa solar plexus çakra çalış.
Çoğu isimde 3’ün altındadır sanıyorum
Hee, benim 3müş kurtardım mı şimdiİsim+soy isim. Hatt evliler için kızlık soy ismi bazen dahil, göbek adı bazen dahil.
Yok aslında eksiklik noktasında dokuz çakradan ilk üçe bile girmiyor diyebilirim. Reel istatistiki veri değil tabi bu. Karşılaştıklarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?