Kendinden yaşça küçük veliye sürekli "abla"diyen müdür

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kahramanca davranmışsınız, tebrik ederim, diğer veliler susuyorsa nezaketindedir bence, siz ne sanmıştınız, bravo alkış

keşke buraya yazacağınıza resmi olarak şikayet etseydiniz de, hakkınızda bir de tazminat davası açsaydı müdür

Yaptınız yodumda belirtmemistiniz bu durumu o yüzden o anlamı çıkardı. Yukarda yodunlarda dedim ya ben her hitap şeklinin bir yerinin oldugunu düşünüyorum.Bir okul müdürü bir banka müdürü vs.aynı noktada olan insanların biraz daha dikkat etmesi taraftarıyım dediğim gibi Pazard esnafla alışveriş yaparken abla abi bacım rahatsız olmam.Ama cidden müdür de hiç o samimiyeti falan vermedi 5 cumlede 10 kere abla.vallagi kulağı tırmalıyor.Takıldım tek nokta dediğim gibi mekana göre hitap şekilleri

sizin amacınız ne, tutmuşsunuz devletin öğretmenini bu forumda eleştiriyorsunuz, biz ne yapalım, abla demişdemiş, nasıl çözelim sizin sorununuzu anlamadım ki ben, amacı ne bu konunun???
Devlet memuru diye elestirilemez mi?Ayrıca sizi buraya zorla getiren olmadığı gibi varlınıza ölüp bitende yok.Memnun degilseniz bakmayın konuya çıkın sizi tutan yok :)

veliden şikayet olduğu halde taşın altına elimi soktuğum için kendi adıma memnun oldum ama bi yandan okula veli cahrilacaksa s..tım demektir.Konu cok dağıldı kusura bakmayın.
Siz ablacım diyen müdürü eleştireceğinize ilk önce kendi uslubunuzu düzeltin, bir bayana hiç yakıştıramadım

Siz ablacım diyen müdürü eleştireceğinize ilk önce kendi uslubunuzu düzeltin, bir bayana hiç yakıştıramadım
Tamam hanım efendi.Eminim hiç ama hiç bu tarz bi kelime kullanmadınız.Gece gece neye bilendiyseniz artık :) iyi geceler size

Kardeşinizin abartmadigina emin misiniz.belki arada bir konu oraya geldi bahsedildi birkaç kez.her ders matematik anlatmayıp sadece siyaset konuştuğunu sanmıyorum öğretmenin onun da yetiştirmesi gereken bir programı var.b ir de öyleyse bile gidin öğretmenle konuşun idareciye gidip şikayet etmek hiç hoş olmamış.benim de bir velim gidip mudure öğretmen haftada bir odev veriyor niye hergün vermiyor diye mudure şikayet etmişti güya.ben de bana soyleseydiniz açıklama yapardim niye gidip mudure soyl ediniz mudurun bana hergün odev ver diye emir vereceğini mi sanmistiniz demiştim.hitap şekline gelince hiç hoş değil okumuş bir insanın bir hanimrfendi demeyi bilmesi gerekiyor

Ne abarttınız kendinizi ya şu kaşıntı hallerimiz bitse ülkece daha duyarlı oluruz kucuk şeylere ttakıldığimizdan onumuzu gormuyoruz

Olurmu canim biz milletçe Paris sokaklarından buraya ihraç edildik abla kelimesi de nedir ki

Olurmu canim biz milletçe Paris sokaklarından buraya ihraç edildik abla kelimesi de nedir ki

eğitimi hanım bey diye algılıyor, yazık, eğitim başka bişi, kendini bilmek, insanları hor görmemek vs
o değil de ben kendi yazısındaki küfre taktım, ne kadar hassas konu sahibi
ayrıca eğitim evde başlar, küfür eden bir abla profili çocuk için son derece sakıncalı bence

Bilemiyorum adı egitim yada modernlik se yok ben değilim iş yerinde üst yöneticiler var onlarada abi derim hoşuma gidiyor ne yani bir ağız dolusu konuşup gulemiyceksem insanlarla ne anlamı var şu buz gibi dünyanın her zaman rahatlıktan yyanayım yanlız rahatlıkla ahlak ve saygı kavramını karıştırmayalım

Çoğu kişi çok saldırgan cevaplar yazmış, neden anlamadım? Daha sakin, mesleği ve durumu açıklayıcı cevaplar, tavsiyeler verilse en azından kişi hatasını düzeltse daha iyi olmaz mı? Ben de veli olsam ilk soracağım şey matematik dersinde niye matematik anlatılmıyor olurdu, bu soruda ne var ki.? Veliler herşeyi işleyişi, yönetmeliği bilemez ki, düzgün bir dille anlatmak bu kadar zor olmamalı. Bir doktor abla teyze deyince, siz yerine sen deyince ortalığı ayağa kaldıranlar neden burda müdürü bu kadar savunmuş ki? Bence saldırgan yorumlar yerine açıklayıcı yorumlar daha iyi olurdu.

Birincisi öğretmen size yaptığınız işi öğretmeye kalkıyor mu?
İkincisi müdürün abla demesi yanlış tamam da konudaki tek önemsenmeyecek yanlış bu.

+Bende öğretmenim bazı velilerimle öncesinden tanıştığımız için bende onlara abla diyorum. Ve bugüne kdr sorun yaşamadm

Ay ben çocukken de ergenlik yaşlarındayken de ablacım hitabını duymuşumdur mesela pazarcılar, tezgahtarlar falan. Kendilerince kibar bi hitap mıdır nedir, kendilerinden küçüklere hanımefendi demek zor gelince ablacım kolaylarına geliyor.
Ama hiç takmamıştım. Kendimden 20 yaş büyük birinin bana hanımefendi demesi beni mahçup eder. Ne deseler bilemedim.

1-uslüp çok yanlış geldi
2-müdürün üslubu eleştirilirken yazıda küfür var
3-öğrencinin velisi değil, anne baba değil
4-madem veli toplantısına giden abla herşeyi doğru yaptı o halde anne babadan neden korkuyor
5-Kamu personeli bu tür yorumlarla yıpratılmamalı
6-yazdığı konu gerçekte bir sorun mu yoksa eleştiri mi bu konuda biz ne yapabiliriz,
7-müdürün abla demesiyle iyi eğitim verilememesi ne ilgisi var

Cevap vermiycem konuya konu eskisin kapansın dedim de cok pis baydınız artık.Profilinizde gezindim plazada beyaz yakalı olamadınız hayalim bu değildi diye kendinizi baya bir yipratmiş üstüne üstlük özel sektörde tutunamamışsınız diye memurluğu alt kademe gibi görüp hor görmüşsünüz.Hatta performansim çok düşük iş arkadaslarım performans degerlendirmesinde adımı yazcak diye uzulmussunuz.

Devlet memuru elestirilemez değildir.

Ayrıca hayallerine tutunamayıp memurluğu düşük kademe görürken memur olan siz!(ki memurluk nice kişinin hayalidir hiçte düşük kademe degildir)
Memurlugun hakkını veremeyen kendinizin bile düşük performans gösteriyorum diyen siz kalkipta burda bana konuyla zerre alakası olmadığı halde yok devlet memuru yipratilmisin yok bilmem ne gibi cümleler kuramazsınız.Yarası olan az ilerde gocunsun lütfen.konuya yofum attinizdan beri merak ediyom bu kadının derdi ne diye.Sizi cok iyi anlamakla beraber iyi bir psikolog öneriyorum.Ayrıca madem düşük performans gösteriyorsunuz buna karşın az çalışmanıza rağmen yıpranıyorsunuz bırakın memurluğu işini hakeden biri yerinize başlasın.gece gece çattiķ ya..

Onu geçtim size aile yapımı anlatmak zodunda değilim ki gerek yorumlarda gerek paylasımımda ailem ile ilgili ipuçları var?

1.yine de bu sorularımın cevabı değil
2.herkesin bir hayali var, yazıyı bile doğru okuyamamışsınız, yazıd memurluğu kötülemedim, okuduğunuzu iyi anlamak için bol bolkitap okuyun, bir 10 sene sonra siz de hayatınızın eleştirisini yaparsınız,çok pardonhiçsanmıyorum
3. bu uslupla insanların sizi ciddiyealmalarını beklemeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…