Merhabalar herkese. Buraya çok sık konu açıyorum ama bu defa kimseyle derdim yok sadece kendimle ilgili bir fikir isteyeceğim sizden. Böyle bir şey yaparsam belki başkalarını da bu kadar dert etmem, bu işe odaklanırım diye düşündüm. Mantıklı mı bilemiyorum tabi.
Bizim elimizde şu an minik bir dükkan var. Dikdörtgen küçük bir oda gibi. Arka tarafta küçük bir lavabo. Biraz tadilata ihtiyacı olan bir yer. Duvarların boyanması, lavabo tarafına kapı takılması gibi. Ya da yapılacak işe göre ışıklandırma spot ışıklar falan. Biz daha önce bir iş için burayı kiraladık ancak sonra vazgeçince, sözleşmeyi da yapmıştık dükkan bir sene boyunca bize kaldı mecbur. Yaklaşık 6 ay daha boş dükkana kira ödemeye devam edeceğiz. Ama ben burayı bir iş yaparak değerlendirirsem devam ederim diye düşündüm.
Çok cüzi bir kirası var 1750₺. Ana caddeyle arasında iki bina var. Bir tarafında küçük bir bakkal dükkanı, onun yanında emlakçı, diğer tarafında tütüncü, çiğ köfteci ve en son caddeye cephe olan köşede de benim çalıştığım özel öğretim kursu var. Dükkanın karşı tarafında ise bir erkek berberi bir de yine yola cephe olan kısımda bir çay ocağı var. Bu çay ocağına daha çok erkekler gidiyor yani servis bekleyenler falan oturuyor önünde. Akşam geç saate kadar açık oluyor. Gündüz bizim kurstaki öğrenciler de oraya gidiyor kız-erkek. İçeriye hiç girmedim ama sanırım poğaça börek de oluyormuş sabahları. Etrafını ve çevreyi tarif ediyorum ki fikir olsun diye.
Benim mesleğime gelince öğretmenim ama yan tarafta şu an çalıştığım kurs var zaten. Eğitimle ilgili bir şey yapmak hoş olmayacaktır.
Bütçeyi göz ardı ederek fikir verebilirseniz sevinirim. Çünkü küçük bir girişim olacak ve edindiğim fikre göre kosgeb ya da başka girişimci desteklerini araştıracağım. Ya da ailemden borç alabilirim. Ama neticede bütçe işini halledebileceğime inandığım için o kısmı geçiyorum.
Sizce böyle küçük bir dükkanda ne yapabilirim?
Pilavcı. Net tutan işlerden biri
KOSGEB için önce iyi bir proje hazırlamanız ve başlangıçtaki bütün giderleri karşılamanız gerekiyor. Bir de yaptığınız tüm harcamalar resmi belgeli olmalı. Sizin adınıza olmalı. KOSGEB incelemelerini yapıp, projenizi onaylarsa eğer, yapmış olduğunuz giderlerin %70 ila 80'lik kısmını size ya kredi olarak ya da hibe olarak veriyor.
Yani hiçkimseye baştan al bu parayla kendine iş kur demiyorlar.
Bunu bilerek başlangıç yapmanızı tavsiye etmek istedim. Bol şanslar dilerim.
Keşke eliniz yatkın olsada terzi açabilseniz
Patso yapılabilir.
Yatkınlığınız varsa manikür, pedikür, ağda.
Terzi.
fatura ödeme merkezi.
Aklıma gelenler bunlar oldu.
Ben tostçu yapardım of mis gibi çok iyi gider çay ocağı da varmış tostunu alır çayını içer
Karışık , sanayi tostu aşırı revaçta
Gideri de az bir tost makinesi bitti gitti
Baklavaci semsettin bi arastirin cok ucuz oldugu icin urunleri asiri tercih ediliyor bayilik aliyorsunuz bitti turkiyenin hic bi yerinde tutmayan bayisi yok ayrica urunleri onlar getiriyor siz sadece kasaya eleman ayarlayacaksiniz
Kesinlikle katılıyorum. Tostçu. Boyayın temizleyin spot mpot da istemez butik gibi.Ben tostçu yapardım of mis gibi çok iyi gider çay ocağı da varmış tostunu alır çayını içer
Karışık , sanayi tostu aşırı revaçta
Gideri de az bir tost makinesi bitti gitti
İmitasyon ürünlerle toka bijuteri gibi bir yer olabilir. Üretimle uğraştırmaz, toptan alır, kâr ekleyip satarsınız.
Benim de ilk gençlik hayalim, Çapa, Yusuf paşa ve Haseki'nin oralarda bir yumurtalı ekmek dükkanı açmaktı. 2000'lerin başında:)
Envai çeşit yumurtalı ekmek satmak istiyordum. Etrafta üniversiteler, hastaneler ve iş hanları dolu bir yer. Öğrencisi, doktoru, memuru, beyaz yakalısı. Her kesime hitap edecektim.
Çok azmettim, boşa hayal kurma yapamazsın dediler. Yapamadım. Evet.
Olur tabi bir kahve makinesi bir tost makinesi patso da olur hem konsept kahve olur karton bardaklarda bardak üstüne isim de yazarsınız öğrenciler seviyorBir arkadaş da patso demiş. Olabilir aslında maliyeti düşük bir şey. Benim aklımdan da şu geçiyor aslında. Bir kahve makinesi. Espresso capuchino falan yapabilen makinalardan. Çaycı bir de. Kruvasan, kurabiye tarzı bir şeyler. Öğrenciler ilgi gösterir diye düşünüyorum. Hatta biraz konsept cafeye çevirebilsem öyle yerlerin konumu bile önem arz etmiyor. İnsanlar fotoğraf çekip sosyal hesaplarına koymak için bile gidiyor öyle yerlere. Tost fikri ile bu söylediklerim bir arada olur mu acaba?
Yorumuzu okumadan benzerini yazdim. Bence bu fikir is yapar. Bulundum bolgede yapsam eminim full cekerBir arkadaş da patso demiş. Olabilir aslında maliyeti düşük bir şey. Benim aklımdan da şu geçiyor aslında. Bir kahve makinesi. Espresso capuchino falan yapabilen makinalardan. Çaycı bir de. Kruvasan, kurabiye tarzı bir şeyler. Öğrenciler ilgi gösterir diye düşünüyorum. Hatta biraz konsept cafeye çevirebilsem öyle yerlerin konumu bile önem arz etmiyor. İnsanlar fotoğraf çekip sosyal hesaplarına koymak için bile gidiyor öyle yerlere. Tost fikri ile bu söylediklerim bir arada olur mu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?