Kendini başkalarıyla kıyaslamak

aylaogretmen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Mart 2019
135
293
23
Kendimi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorum. Onun şartları daha iyi, o daha güzel, o daha iyi yerlerde yaşıyor, onun ilişkisi çok iyi. Ben niye mutlu değilim diye söylenip duruyorum. Battıkça batıyorum ve mutlu da değilim. Bu durum maalesef elimde değil. Hatta gerçekten herkesin çok mutlu benim çok mutsuz olduğumu düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz bu konuda?

önce bunu neden düşündüğünü sorgula
ne beklentin var hayallerin neler mesela

Kendimi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorum. Onun şartları daha iyi, o daha güzel, o daha iyi yerlerde yaşıyor, onun ilişkisi çok iyi. Ben niye mutlu değilim diye söylenip duruyorum. Battıkça batıyorum ve mutlu da değilim. Bu durum maalesef elimde değil. Hatta gerçekten herkesin çok mutlu benim çok mutsuz olduğumu düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz bu konuda?
İyi de zaten bu düşüncelerle mutlu olamazsınız ki.
Elinizdekilere şükretmeyi öğrenin.

Dün bende kendimi Lady Diana ile kıyasladım
Baktım kadın çok güzel üstelik te Galler prensesi dedim ne güzel hayatlar bunlar..
Ama işin aslı bu değil tabi yani görünen ile gerçek.Mutsuz bir evlilik sonucu bulimia hastalığı ile mücadele,kısıtlanmış özgürlük,hep ikinci planda kalmak,sürekli göz önünde olup mutluymuş rolü yapmak..ve sonunda tam mutlu olacakken genç yaşta ölüp gitmek..
Yani demem o ki kimsenin hayati dört dörtlük değil,hele bizim dışardan gördüğümüz gibi hiç değil.
Kendinizi sizden iyi durumda olduğunu düşündükleriniz ile değil gerçekten yardıma muhtaç,sefalet içinde yada hastalıklarla boğuşan insanlarla kıyaslayın bakalım kim daha şanslı çıkacak?

ben de sizin için o atanmış ama ben atanamamışım :( dedim şu an. Sizin bana göre daha mutlu olduğunuzu düşünüyorum mesela :)

çağın hastalığı galiba.insanların gıpta damarlarına bastıkları için sürekli her mecrada ,insan da azda meğilliyse özeniyor normal olarak.bence en güzeli kendinize odaklanın belkide onlarda sizin için aynı şeyi düşünüyordur.ne dersiniz?

ben de sizin için o atanmış ama ben atanamamışım :KK43: dedim şu an. Sizin bana göre daha mutlu olduğunuzu düşünüyorum mesela :)
Canım Allah tez zamanda sana da atanmayı nasip etsin. Ben de atandım ama gep doğu görevlerinde yalnız başıma zor oldu. Aynen hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil.

Sosyal medyada ki paylaşımları göz ardı edin. Sanırsın orda herkes mutlu, dizilerde ki sahte hayatlar gibi.

Sosyal hesaplardan uzak durabilirsiniz, kullanıyorsanız.
Sosyal medyada ki paylaşımları göz ardı edin. Sanırsın orda herkes mutlu, dizilerde ki sahte hayatlar gibi.
Sosyal medyalarımı hep kapattım. Ama yine de herkesin nerde ne yaptığını, nasıl yaşadığını biliyorum. Ondan dolayı kaçamıyorum bazı leyleri görmekten.

Sosyal medyalarımı hep kapattım. Ama yine de herkesin nerde ne yaptığını, nasıl yaşadığını biliyorum. Ondan dolayı kaçamıyorum bazı leyleri görmekten.
Sadece görünen yüzünü görebilirsin, dışardan sahsahali içi dram olan öyle hayatlar var ki. Ara sıra böyle şeyleri arastirabilirsin.

o imrendiğin insanlarında, o kadar çok sorunu varki...başkalrıyla kıyaslamayı bırakmassan, bir ömür mutsuz geçireceksin..eğer illa kıyaslarım bu benim huyum diyorsan, senden daha kötü durumda olanlarla kıyasla kendini...

Odak noktanızı değiştirmek için çalışmalısınız . Bu bir süreç , uzunda sürebilir kısada . Odağınızı sizden daha iyi konumda ya da daha kötü konumda olanlardan ziyade kendinize yönlendirmelisiniz . Değiştirmek istedikleriniz neler mesela ? O yönlerde çalışmalısınız. Gerçek mutluluk içimizde saklı . Başkalarının hayatlarında değil. İnanın böyle düşünmeye başladığınızda her şey zamanla değişecek . Başardığınız her küçük adım sizi zamanla içsel huzura ve mutluluğa götürecektir . :KK200:

İstersen kızabilirsin ama en nefret ettiğim insan profilisin.

Sen en tepelerede gelsen mutlu olamazsın.
Altında başka bişey arama hasetlik fesatlık bu.

Kendini geliştirmen kendinle barışman lazım

Instagram uygulamasını telefonundan kaldır :)

Back
X