Kendini başkalarıyla kıyaslamak

Alıntıdır.
İnsanların aşağılık duygusunu anlatan en önemli etken beden dilidir. Bunu yaşayan kişiler gerçekte bir yanılgının içindedir. Bu konudaki yeteneklerinin farkında değildirler. Kendilerini sürekli olarak diğer insanlarla mukayese ederler. Bunun sonucunda kişi kendini daha değersiz, yeteneksiz ve daha aşağı seviyede hisseder. Bu duygular sanal yaşanan bir durum olarak kabul edilir, bu düşünceler gerçek değildir. Bu duyguyu yaşayan kişilerin çevresiyle ilişkileri bozuktur. Ayrıca kişiler sürekli olarak kendilerini ispatlamak isterler.

Alıntıdır.
Aşağılık kompleksini yenmek için ne yapılabilir?

Bu kişiler önce bu sorunu yaşadıklarını kabul etmelidir. Bu duygunun temelinde özgüven eksikliği bulunmaktadır. Kişi önce kendi yeteneklerinin farkına varmalı, benim özelliklerim bu diyebilmelidir. Mükemmeliyetçilikten uzaklaşmalı, kendisinin her konuda başarılı olamayacağını kabul ederek, yaşamını sürdürmesi gerekir. Özelliklerini kabul ederek, bunları geliştirmek için kurslara katılmalıdır. Kişinin fiziksel özelliklerinde olan kusurdan kaynaklanan aşağılık kompleksi bulunuyorsa, bu özelliklerini kabul etmeye çalışmalıdır.

Kendimi sürekli başkalarıyla kıyaslıyorum. Onun şartları daha iyi, o daha güzel, o daha iyi yerlerde yaşıyor, onun ilişkisi çok iyi. Ben niye mutlu değilim diye söylenip duruyorum. Battıkça batıyorum ve mutlu da değilim. Bu durum maalesef elimde değil. Hatta gerçekten herkesin çok mutlu benim çok mutsuz olduğumu düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz bu konuda?
Kıskanma huyunuzu törpüleyerek başlayın derim.

Back
X