- 4 Haziran 2022
- 96
- 179
- 23
- Konu Sahibi Sevbasaryukselumuthepvar
burada konu açan kadınların şöyle bir durumu oluyor. Evlilik sorunlu eş sorunlu ama boşanma lafı olunca nasıl oldu eşim beni çok severdi diyorlar. Sanki sorunsuz evlilik varmış gibi anlatıyorlar.
Madde madde yazıyorum bakın. Birde bunlar sadece anlattıklarınız. Anlatmadığınız neler vardır.
-Ailesini sizden önemli görmesi
-Yapmadığınız bir şeyle sizi suçlayıp size inanmaması
-Evden kovması
-Hmailelikte maddi sıkıntılar çıkarması
-Küsmesi
-Kendini haklı görüp sabit fikirli olması
-Tekrar yazıyorum kovmasını yazdım ama tekrar tekrar kovmuş en önemlisi bu. birde lohusa karısını ve yeni kavuştuğu bebeğini.
Yani şunlara göre sizin açmanız gereken davayı o açınca nasıl şaşırdınız?
Kendi durumunuzdan örnek vererek açıklamanız benim için çok değerli teşekkür ederim.Bunları eşiniz yanlış olarak görse zaten yapmaz. Yanlış olarak görmüyor ve yapıyor. Bu durumda sizin yaptığınız fedakarlığı da farketmiyor ki. Zaten ona göre haklı.
Kendi açınızdan bu yanlışlara rağmen onu idare ediyorum diyorsunuz. Bunu o düşünürse anlam kazanır şaşırmanız. Ben neler yaptım ama kadın yine alttan aldı deyip farketmesi gerekiyor. Hala sizi kovan bir adamın yaşattıklarında şaşılacak bir durum yok bence.
Bu kadar kendinden feragat eden hiçbir kadının değerini kıymetinin bilindiğini görmedim. İnsanın sınırları olmalı yuva tek kişilik değildir. Sadece siz çabalamak zorunda değildiniz. Bunları da oturduğum yerden bir şey yapamadan yazmıyorum bu arada eşim 6 aylık evliyken benim sınırlarımı ihlal edecek benim için sorun olan bir davranışta bulundu. İlk 2 seferde anlattım konuştum bazen tartıştım aynı şey 3. Kez yaşanınca evi terkettim. nerede olduğumu bilemedi kaç gün. Bu doğru yaklaşım demiyorum asla ama korktu. 4yıldır bir daha yaşanmadı. Yani bazen bitmesini beklemeden sınırlarımızı çizmeliyiz. Bizler hep idare eden alttan alan yumuşak duran oluyoruz. Yuvayı dişi kuş yapar diye diye öğretildi bize. Sanıyoruz ki diş kuş olmak kendi hassasiyetlerimizden sınırlarımızdan sırf yuvam devam etsin diye vazgeçmek. Dişi kuş olarak sağlam yuva yapmaya değil sadece yuva yapmaya çalışıyoruz. bence dişi kuş olmaktan daha önemlisi DİŞLİ KUŞ olmak. Hepimizin olması dileğiyle.
Böylece İlk mesajınızdaki sert tavrınızın nedeni kendi durumunuzdan örnek vererek açıkladığınızda gayet iyi anladım, yaşanmışlıklarınız var ve bu yaşanmışlıklar nedeniyle siz kadınların DiŞLİ kuşlar olmasını istiyorsunuz.
Benim durumuma gelecek olursak eşim genel olarak herkes için yanlış olabilecek durumdaki yanlışlarının farkında değil; kendisini doğru görüyor. Verdiği tüm tepkilerinde doğru olduğunu düşünüyor. Benim kovması sonucu evden gitmem onu hiç etkilemiyor. Çünkü verdiği tepkiler sağlıklı tepkiler değil. Sağlıklı bir insan olsa bu noktaya kendisi getirmezdi ve sizin eşiniz gibi farkına varıp durumu düzeltmek için çabalardı.Sizin eşiniz sizin onu terk etme tepkiniz karşısında korkmuş ve tekrarını yaşatmamış nitekim sağlıklı bir insanın da bunu yapması beklenirdi.