Uzun bir hikaye ama kisaca anlatmak gerekirse, yakin arkadaslarimdan biri Afrika kokenli bir Amerikali. Ama yillardir cozemedim gitti kendisini.
Bu arkadas ben ve yine baska bir erkek arkadas (Latin Amerika kokenli ) kismen yakin sayiliriz. Isimlerine Jennifer, John diyelim. Iki yil once bizler bu kadar samimi degilken, John bana email atti. Jennifer' in sevgilisi olup olmadigini , onu begendigini falan soyledi. Ben de email attim sevgilisi yok, ama koyu bir hiristiyan dindadir dedim. Gel zaman git zaman ben bu olaydan hic bu kiz arkadasa bahsetmedim , nefret ediyorum gonul iliskileri ile ugrasmayi, birbirine insan ayarlamayi. John arada konusuyor bu meseleyi benimle ama ustun koru ben biliyorum diye, ve arada arkadasliklari sanil diye soruyordum John'a. Ama sanirim Jennifer bu cocukla kedinin fareyle oynadigi gibi oynuyor bazen yakin bazen uzak davraniyor. Cocuk mesaj atmadigi zaman surekli mesaj atip birseyler soruyor, artik arkadas degilmiyiz diye sacma sapan seyler soyluyor falan filan.
John ise Jennifer'in ona kur yaptigini soyluyor, ama kiz arkadastan edindigim izlenim ise , kesinlikle ilgisi yok bu cocuga, ve ben dolayli olarak John'a ilgisi var mi diye anlamaya calisirken ilgisi olmadigini acikca dile getirdi. Ama John'a yolladigi mesajlara bakinca tam aksi anlasiliyor. Sorun su ki bu kiz vatandas guya biri ile cikmaya basladi ve guya bir tek ben biliyorum. Dun bu iki arkadasi ayri ayri gordum. John bayagidir mesaj atmiyormus galiba jennifer's gecenin bir yarisi kiz arkadas bana" sen John'a benim biri ile ciktigimi mi soyledin" diye mesaj atti yok soylemedim diyorum. Sacma sapan oyunlari ile ve John'un ona uzak davranmasini benim ona bu kizin baska biriyle ciktigini soylemem oldugunu ima ediyor.
Gecenin bir yarisi sacman sapan seylerle itham edildim, isin kotusu John'un ona ilgi duydugunu soylemek zorunda kaldim ve John'a da soyledim ne oldugunu ve ne soyledigimi ve ozur diledim soyledigim icin. Ve cok uzuldum cidden. John ise nicin uzuldugumu anlamadigini, bunun normal oldugunu, zaten soyleyeyim diye soyledigini falan filan soyledi.
Jennifer daha once de John'a mesaj atmis benim hakkimda birseyler soylemissin birine gibi sacma sapan mesaj atmis. Yani ayni sacma sapan taktigi oynayip duruyor ikimiz arasinda.
Simdi benim sorum, ben bu cocugun ilgisini bu kiza soylememek ile yanlis mi yaptim?
Siz olsaniz bu durumda ne yapardiniz.