Kendini ifade edememe...

Psikoloji bölümü demeyin orada kimse görmüyor çok az kişiye ulaşıyor lütfen taşımayın hemen🙏🏻 Basit gündelik bir konuyu bile anlatma sıkıntısı çekiyorum..özellikle eşime...bana bakarken özellikle daha da kasılıyorum beynim duruyor ne anlatıcağımı unutuyorum falan...çok sinirleniyorum ağlıyorum hıncımdan...bu aralar annemle konuşurken bile oluyor...bunu yaşayan yada yakınında birinde yaşayanlar var mı bana ne önerirsiniz? Çocuk düşünüyorm antidepresan içerken daha iyiydim ama bırakmak zorunda kaldım...hayatımı çok etkiliyor bu durum
Ben senden daha beter bir durumdayim nasil duzelir bilmiyorum .yanlis doktor sectigimi dusunuyorum.yine terapist cabalarim oldu ama artik beynimde bir hasar oldugunu dusuniyorum.youtub da bir adam neuformat yapmayi ogretiyor.adi reklam olurmu bilmem.simdi teker teker butun travmalarimi temizlemeye calisiyorum.illet gibi yapisti ustume bu durum.eskiden gulup nese sactigim insanlarla bile konusurken sinir basiyo ustume

Şöyle söyleyeyim cnm... aynı belirtiler bende de vardı ama hep antidepresan ilaçları kullandım yıllarca

Psikoloji bölümü demeyin orada kimse görmüyor çok az kişiye ulaşıyor lütfen taşımayın hemen🙏🏻 Basit gündelik bir konuyu bile anlatma sıkıntısı çekiyorum..özellikle eşime...bana bakarken özellikle daha da kasılıyorum beynim duruyor ne anlatıcağımı unutuyorum falan...çok sinirleniyorum ağlıyorum hıncımdan...bu aralar annemle konuşurken bile oluyor...bunu yaşayan yada yakınında birinde yaşayanlar var mı bana ne önerirsiniz? Çocuk düşünüyorm antidepresan içerken daha iyiydim ama bırakmak zorunda kaldım...hayatımı çok etkiliyor bu durum
Sakin cocuk dusunme ben ucuncu kizimdan sonra oldum boyle

Sakin cocuk dusunme ben ucuncu kizimdan sonra oldum boyle
Peki ne zamana kadar yapmıcam çocuk? Daha önce p..l ilaç içerken hamile kaldım aldırmak zorunda kaldım çok tehlikeliydi bebek için ilaç...aradan kaç sene geçti şimdi ilacı bıraktım kötü oldum diye yine mi ilaç içicem bunu sonu yok ki kısır döngü...panik atak oluyordum eskiden en azındN onu atlattım panik ataktan korkmuyorum korkmadığım içinde olmuyor..sosyal fobi oluştu şimdide ama nereye kadar çocuk yapmayacağım..bilmiyorum cahilcemi düşünüyorum ama ölümcül hastalık değil sadece psikolojik saçma sapan korkular takıntılar..bi şekilde alt ederim diye düşünüyorum düşünmek istiyorum...çok zorluyorum kendimi çnkü çok çaba gösteriyorm..hep konuşmaya çalılıyorum eşimlede başkalarıylada..çekinsemde çok korksamda deniyorum...

Peki ne zamana kadar yapmıcam çocuk? Daha önce p..l ilaç içerken hamile kaldım aldırmak zorunda kaldım çok tehlikeliydi bebek için ilaç...aradan kaç sene geçti şimdi ilacı bıraktım kötü oldum diye yine mi ilaç içicem bunu sonu yok ki kısır döngü...panik atak oluyordum eskiden en azındN onu atlattım panik ataktan korkmuyorum korkmadığım içinde olmuyor..sosyal fobi oluştu şimdide ama nereye kadar çocuk yapmayacağım..bilmiyorum cahilcemi düşünüyorum ama ölümcül hastalık değil sadece psikolojik saçma sapan korkular takıntılar..bi şekilde alt ederim diye düşünüyorum düşünmek istiyorum...çok zorluyorum kendimi çnkü çok çaba gösteriyorm..hep konuşmaya çalılıyorum eşimlede başkalarıylada..çekinsemde çok korksamda deniyorum...
Ben heryerde kucuk duruma dustugumun farkindayim artik.delirdigimi dusunmeye basladim zaten.cocuk isine gelince bilemem tabi sen daha gencsin anladigim kadariyla .senin kararin en dogrusudur.ama doktorlar sana ne dedi. Bana takinti oldugu soylendi.ama doktorumun birisi tam bir sarlatandi.doktora yalniz gitmek istedigim icin bu is uzuyor.evdekilerin bilmesini istemiyorum nedense.ne garip

Yani bizdeki sorun ne.kanimizda ne eksik.beynimizde hangi tahtalar eksik.hormonlarimizmi bozuk.ne illet bisey ki.yiyip bitircek en sonunda beni.eskiden suratina tukurdugum insanlarin yaninda simdi ilk okul cocuklari gibi davraniyorum.insanlar anliyor bende bir gariplik oldugunu ve birbirlerine isaret ediyor.o kadar net yani.varmi bunun caresi.iyi bir doktor.bursa da.kim.bu rezillikten biktim artik.nedeni cocukluk travmalariymis.benim cocukluk travmadan ve dayaktan gecilmiyor.temizle temizle bitmez yani.

İnanın bende hangi doktora gittiysem çözğm odaklı değillerdi..kaç seans zorlayarak gitmeme rağmen bana şöyle yapmalısın böyle yapmalısın diyen olmadı ben oturdum dert anlattım..anlatmak çözüm değil ki...muhakkak düzgün doktor vardır fakt bana hiç denk gelmedi...banada takıntı dediler.obsesif bozukluk...benm sürekli değişiyor takıntılarım mesela 1 kaç sener resmen sosyal fobiye döndü...sosyal fobiden önce alışverş merkezlerine giremiyordum kalabalıktan çok çekiniyordum..şimdide tam tersi 1 e 1 olmaktan karşılıklı oturup özel konulmaktan rahatsız oluyorum resmen sanki karşımdaki benim kaşıma gözüme bakıyor (ki normal bakması konılurken başka nereye bakabilir) beni içten içe eleştiryor gibi geliyor..saçma sapan düşünceler yani..sizne hissediyorsunuz neyden rahatsız oluyorsunuz?

Yani bizdeki sorun ne.kanimizda ne eksik.beynimizde hangi tahtalar eksik.hormonlarimizmi bozuk.ne illet bisey ki.yiyip bitircek en sonunda beni.eskiden suratina tukurdugum insanlarin yaninda simdi ilk okul cocuklari gibi davraniyorum.insanlar anliyor bende bir gariplik oldugunu ve birbirlerine isaret ediyor.o kadar net yani.varmi bunun caresi.iyi bir doktor.bursa da.kim.bu rezillikten biktim artik.nedeni cocukluk travmalariymis.benim cocukluk travmadan ve dayaktan gecilmiyor.temizle temizle bitmez yani.
Eskiden geliyor...benimde annem bana hamileyken çok ilaç içmiş bana hamile olduğunu bilmeden..öğrenincede hamile olduğunu çok ağlamış çok kötü hamilelik geçirmiş beni aldırmak istemiş falan..ben bunun etkilediğini düşünüyorum çnkü bnde hep sevilmeme korkusu var ya yalnız kalırsam kimse beni sevmezse korkusu...tahta eksikliği değil fazla hassas insanlarız malesef..çok ince düşünüyoruz..herkes sorunları var haytta bizimde bu malesef...

Eskiden geliyor...benimde annem bana hamileyken çok ilaç içmiş bana hamile olduğunu bilmeden..öğrenincede hamile olduğunu çok ağlamış çok kötü hamilelik geçirmiş beni aldırmak istemiş falan..ben bunun etkilediğini düşünüyorum çnkü bnde hep sevilmeme korkusu var ya yalnız kalırsam kimse beni sevmezse korkusu...tahta eksikliği değil fazla hassas insanlarız malesef..çok ince düşünüyoruz..herkes sorunları var haytta bizimde bu malesef...
Ben cok iyi bir doktor buldum yakin zamanda kadin tek seansta binlerce kelime dile getirdi.hic bu kadar kestirmeden ise baslayan teknik birine rastlamamistim.ama kadinin ofisi cok sapa biryerde ve sirf bu yuzden gidemedim.kadin bana bu isi nasil ccozduklerinianlatti.odevler seklinde.yani bana birtakim odevler verecegini ve uygulamalari nasil yapmam gerektigini gayet teknik yonleriyle anlatti.yani ben dedimki ona:konusmaktan ve dinlemekten cekinsem bile dinliyormus gibi yapabilmeliyim yada birkac basit kelime edebilmeliyim.kadin cok prefosyonel.ama bende sansmi var.ofisi sapa yerde.ben kimseye soylemiyorum doktor doktor gezdigimi.insanlara laf anlatmaktan da biktim zaten.kucukjen sevgiden yoksun kalisim ve annemin attigi dayaklar beni bu hale getirdi.bende de yalniz kalamama ve asiri ozguven eksikligi var.ama neuformat ve basit birkac emdr teknikleriy en azindan kendi hemcinslerim ile konusmayi basardim resmen.birkac kisi ilede durumu mu duzeltebildim.ama gecmiyor bu illet.devam cogu yerde.kadin beynimde seratonin seviyesinin dusuk olmasindan bahsetti..cunku ben hep gecmisi dusunen ve gecmiste takilip kalan yapacak daha onemli bir isi olmayan ot gibi biriyim.

Ben cok iyi bir doktor buldum yakin zamanda kadin tek seansta binlerce kelime dile getirdi.hic bu kadar kestirmeden ise baslayan teknik birine rastlamamistim.ama kadinin ofisi cok sapa biryerde ve sirf bu yuzden gidemedim.kadin bana bu isi nasil ccozduklerinianlatti.odevler seklinde.yani bana birtakim odevler verecegini ve uygulamalari nasil yapmam gerektigini gayet teknik yonleriyle anlatti.yani ben dedimki ona:konusmaktan ve dinlemekten cekinsem bile dinliyormus gibi yapabilmeliyim yada birkac basit kelime edebilmeliyim.kadin cok prefosyonel.ama bende sansmi var.ofisi sapa yerde.ben kimseye soylemiyorum doktor doktor gezdigimi.insanlara laf anlatmaktan da biktim zaten.kucukjen sevgiden yoksun kalisim ve annemin attigi dayaklar beni bu hale getirdi.bende de yalniz kalamama ve asiri ozguven eksikligi var.ama neuformat ve basit birkac emdr teknikleriy en azindan kendi hemcinslerim ile konusmayi basardim resmen.birkac kisi ilede durumu mu duzeltebildim.ama gecmiyor bu illet.devam cogu yerde.kadin beynimde seratonin seviyesinin dusuk olmasindan bahsetti..cunku ben hep gecmisi dusunen ve gecmiste takilip kalan yapacak daha onemli bir isi olmayan ot gibi biriyim.
Yine yol katetmişsiniz..demek ki daha da iyi olabilir..öyle düşünün..ben de her zaman daha ileriye gidebildim..bana az da olsa umut veriyor..hiç alışveriş merkezlerine gidemiyordum kaçıyordum..şimdi en çok alışveriş merkezine gidiyorum...panşk atağı yendiğime hala inanamıyorum..ama işte başka suretle geri geliyor:) hep çekşngendim uyangaçtım uzun konuşamazdım ama ailemleyken şakırdım espriler falan..şimdi onlarında yanındada tutuk oluyorum ..çok rahatsız edici bi hastalık..yalnız şu yukarda beyin ile ilgili görünün diyen hanımefendiye aklım takıldı...tamda belirtmedi ne olduğunu

Bence aklına geleni hemen sor ve söyle karşındakine. Bu yapının üzerine git. Belki saçmalarsın belki kekelersin ama rezil ola ola nasıl davranman ne konuşman gerektiğini öğrenirsin. Çekinerek kendini geliştiremezsin.
Tüm yazdiklariniza katılıyorum 👍
Konu sahibi gerçekten korkularının üstüne gitmezsen yenemiyorsun,bende oyleydim,fazla özgüven eksikligim vardi,ki hala da tam olarak yenmiş sayilmam,lakin o kadar korktuğum şeylerin üstüne gittim ki ve hala gidiyorum,inan özgüvenin biraz biraz yerine geliyor, duzeldigini sende fark edeceksin,herşeyden önce beyninde bitir,yaparım ederim de

Ben de senin gibi eşime bişey söyleyecek olsam 5 6 defa düşünüyodum ya kekelersem ya düzgün cümle kuramazsam,ya rezil olursam vs vs ama korkularımın üzerine gitmeyi öğrendim şükür rahatım artık şimdi en fazla 2 kere düşünüp söylüyorum 😅dene lütfen bişey olmuyor emin ol ❤️

İstersen kekele, istersen farklı bi cümle kur ya da kurama.. bunlar seni sevenler icin iğne ucu kadar önemli degil, emin ol farkedilmez bile belki.. kasma kendini yanlıs olacaksa da olsun sonunda ucurum yok ya..

Ben yabancılara bisey anlatırken sıkıntı cekiyordum,heyecanlanıyor,kekeliyordum... Son 3 aydır hergün 20 dk sesli kitap okuyorum. Ve suan öyle bir sıkıntım yok. Denemek bedava :D ama hemen sıkılıp bırakma, sonuçta zamanla tesir edecek birşey. Üstelik bebege de cok yararlı.

Evet...??? Yarım kaldı sanırım
Aynen 👍 aynı belirtiler bende de vardı hatta artık alay konusu bile oluyordum... tesadüf eseri göz doktoruna gittim ben..gözlerimin sağ ve sol tarafını göremediğini o yüzden beni beyin cerrahisine göndereceklerini söylediler gittim ve bende hipofiz bezi hastalığı çıktı

dua et bol bol .ruhun daralmış, işe gir evdeysen. kitap oku bol bol deniz kenarı varsa yakın yerlerde deniz kenarına git beni hep mutlu etmiştir deniz. yürü güneşe 10 sanıye bakmaya çalış güneşe 10 sn bakmak depresyonu alır derler.

Tüm yazdiklariniza katılıyorum 👍
Konu sahibi gerçekten korkularının üstüne gitmezsen yenemiyorsun,bende oyleydim,fazla özgüven eksikligim vardi,ki hala da tam olarak yenmiş sayilmam,lakin o kadar korktuğum şeylerin üstüne gittim ki ve hala gidiyorum,inan özgüvenin biraz biraz yerine geliyor, duzeldigini sende fark edeceksin,herşeyden önce beyninde bitir,yaparım ederim de

Ben de senin gibi eşime bişey söyleyecek olsam 5 6 defa düşünüyodum ya kekelersem ya düzgün cümle kuramazsam,ya rezil olursam vs vs ama korkularımın üzerine gitmeyi öğrendim şükür rahatım artık şimdi en fazla 2 kere düşünüp söylüyorum 😅dene lütfen bişey olmuyor emin ol ❤
İşin komiği bazen çok rahat oluyorum o benden çekiniyor farkediyorum:) bazende kendimi çok aşağdahissediyorum eşimle bile konuşamıyorum..yani tamamen kişinin kendisinde bitiyor iş...psikolojim o gün nasılsa konuşmam özgüvenimde ona göre oluyo

Back
X