Kendini sevmek nasil olur

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.854
12.419
363
Kizlar dert gibi de diil bu ama 31 yasina girdim bugun. Ve tek bir karar aldim bu dogumgunumde: kendimi sevmek.

Yillardir herkes kendini sev kendini sev diyor surekli bu lafi duyuyorum. Son 5 6 sene depresyonda gecti. Ciddi depresif kendime bakmadigim mutsuz oldugum baskalarinin isteklerine oncelik verdigim siddete ugradigim iliskimden cikamadigim her seye stres oldugum 40 kilo aldigim diyabet karaciger yaglanmasi bel fitigi yeme bozuklugu anksiyete major depresyon vitamin eksikligi vajinismus Allah ne verdiyse yakalandigim bir donemdi.

Neyse ki tedavilerim devam ediyor 95 kilodan 81e indim ama bu sene boyle farkli bir sey yapmak istiyorum. Mesela her gun kendini sevmekle ilgili yoga videolari antremanlar yapiyor sevdigim seyleri yapiyor kendimi sanata sepete veriyorum kendimi sevmekle kendime vucuduma iyi bakmakla ilgili meditasyonlar yapiyorum. Bu sene o cok moda deyisle "sifalanmak" istiyorum.

Siz neler yapiyorsunuz bu konuda biraz paylassaniza kizlar.

Kizlar dert gibi de diil bu ama 31 yasina girdim bugun. Ve tek bir karar aldim bu dogumgunumde: kendimi sevmek.

Yillardir herkes kendini sev kendini sev diyor surekli bu lafi duyuyorum. Son 5 6 sene depresyonda gecti. Ciddi depresif kendime bakmadigim mutsuz oldugum baskalarinin isteklerine oncelik verdigim siddete ugradigim iliskimden cikamadigim her seye stres oldugum 40 kilo aldigim diyabet karaciger yaglanmasi bel fitigi yeme bozuklugu anksiyete major depresyon vitamin eksikligi vajinismus Allah ne verdiyse yakalandigim bir donemdi.

Neyse ki tedavilerim devam ediyor 95 kilodan 81e indim ama bu sene boyle farkli bir sey yapmak istiyorum. Mesela her gun kendini sevmekle ilgili yoga videolari antremanlar yapiyor sevdigim seyleri yapiyor kendimi sanata sepete veriyorum kendimi sevmekle kendime vucuduma iyi bakmakla ilgili meditasyonlar yapiyorum. Bu sene o cok moda deyisle "sifalanmak" istiyorum.

ben kimseye hak ettiğinden fazla değer vermiyorum, bu bana iyi hissettiriyor...

Ben kendimi mutlu edecek seyleri yapiyorum mesela. Sevdigim filmleri tekrar tekrar izlemek, sevdigim atistirmaliklardan yemek, yeni bir kitaba baslamak, arada esimle biryere gittigimizde de sevincli oluyorum🥰
Bir de en buyuk huzur benim icin enerjimi emen insanlardan uzak durmak.

Bir arkadasımın durumunda yazıyordu. Küfürlü ve hos degil banlanmam insallah ama yazacağım yine de. "Herkesin amk bana bişey olmasın" işte insanlar boyle seviyor kendilerini. Bu hayatta başka hic kimse önemli degil sadece ben iyi olayım yeter diye düşünüyorlar. Size de kendinizi ne iyi hissettiriyorsa onu yapın. Kendinize bakın gezin dolaşın sevmediginiz insanlarla sırf nezaketten dolayı gorusup konusmayin mesela

ben kendimi sevdigim icin hic birseyi icime atmam :) beni ne darladiysa yada karsimdaki kafami nasil bozduysa ayni anda hesaplasmaya basliyorum :) insanlar üzülücek bozulucak küsücek diye düsündüklerimi söylemekten vazgecmiyorum , benim de kilo verme maceram var ama onu dert etmiyorum hic halledilir illaki :) sonra canimin istemedigi hicbirseyi yapmiyorum ve insanlara hayir diyebiliyorum :) deseler diana berlin yaniyor hic dert degil valizi toplar parise yerlesirim kafasindayim :)

Öyle önemli bir mevzu ki kendini sevmek, kendini seven insan akışa bırakabilen; bir olayda sırf kendini suclu görmeyen, yara alsada yarasını saran insandır.

Bu konuda herşeyde olduğu gibi ufak alıstırmalar yapmak gerekiyor. (Bilir kişi degılım sadece çok fazla okudum bu konuyla alakalı ve sonunda uygulamaya calışan biriyim.)

Bu çalışmalara gelecek olursak; okudugunuz ya da kendinize istediğiniz şey için sınav o gün ya da yakında karsımıza cıkar. Mesela hakkının yenmemesi için bir meditasyon yapıldı veya karar alındı, hakkının yendiği bir olay yakında karsımıza cıkar, bu olayı gözlemlemek gerekiyor. Bu olay bu durumu deneyimlemek için sınavım demek gerekiyor. Ve orada nasıl bir davranış tutum sergilemeniz gerekiyorsa aldıgınız karara göre , hemen gercekleşmeyecek bu. Zaten bu konu o sınavı verince kapanacak. Bu durumları görmek gerek.

Kendimize bizde eksik olan , davranış bozuklugu vs. Bu konuları toparlayıp kategoriler altında yapmamız gerekenleri yazacagız.
Örneğin birinin güvensizliği ve kendini sevmemesi aileden gelir , birinin ki iş hayatından , bazısının evliliğinden.
O konuları derinlemesine düşünüp bunları not almak gerekiyor, aldıkça görecegınız durum, muhtemelen hep aynı noktaya varcak. Bu noktaları belirleyip ilerlemek daha doğru.

Kendine güvenin yolu ise aklınızda olan bişeyi gerceklestirmek, kendine artı katabilmek, yarım bırakmamak , bırakılan yarımları tamamlamak.

Youtube kanallarını psıkologlarıda dinlemenizi tavsiye ederim, meditasyon evet yöntem ama tek kanalla degıl bir çok kanalla ilerlemenizi öneririm:)

Nasıl zayıfladın diyetisyenler mi

Kelimeyi basitleştirirsek kendini sevmek, abartılmamış bir bencilliktir. Ben onu seviyorum diye başkasının önündeki yemeği almazsın ama yemek istediğin, kendine söylediğin bir yemeği de paylaşmak istemezsin.
Her olaya uygulanır bu. İşin özü bencillik

Ben dogdugumdan beri kendime asigim 😂😂
İnsan nasil kendini sevmez anlamam mumkun degil zaten ama sevin kendinizi , bu hayatta en degerli sey kendinizsiniz
Ben bunun bencillik oldugununda dusunmuyorum , kendimi sevmem cocuklarimi kendimden cok sevmeme engel degil yada evde son kalan ve evdeki herkesin bayildigi bir adet tatliyi uce bölüp cocuklarima ve esime yedirmeme de engel degil , cunku onlari mutlu etmeyi de seviyorum
Ama istemedigim hicbir seyi kimse yaptiramaz bana ( sadece cocuklarim icin yapabilirim , zorunlu durumlarda da esim icin)
Cok rahat hayir derim
Onceliklendirme yaparken kendimi ilk siraya koymam ama cocuklarimdan sonraya koyarim vs vs
Ve en onemlisi zaten ben mutlu ve huzurluyken yakin cevremdeki herkes mutlu ve huzurlu oluyor

Kendinizi sevmek, kendinize değer vermektir aslında. Kendinizi iyi hissetmek için yaptığınız şeylerden tutun, sizi iyi hissettiren insanlarla vakit geçirmeye kadar değişir bunlar.
Ben bana iyi gelmeyen insanlardan uzaklaştım - bazen yalnız kaldığımı düşünsem de yalnızım ama huzurluyum diyorum. Onun yanı sıra kendime bakıyorum - saç ve vücut bakımımı düzenli bir şekilde yaparım. Bol bol dışarıya çıkarım, kitap okurum, farklı yemekler yaparım - denerim. Alış veriş beni çok mutlu ediyor mesela. Bütçeme göre tabiki ve abartmadan ama kendime bir yatırım olarak görüyorum çünkü giydiğim taktığım şeyler özgüvenime dolaysıyla bana iyi geliyor.

Her gün Allah sen beni iyi ki yaratmissin diyorum , eşim geliyo akşam ona da diyorum iyi varım di mi diye :)))))
Kendinizi sevmeniz için çok güzel olmanıza üstün yeteneklere falan ihtiyaç yok.

Sabahları kalkıp ayaklarımı yataktan yere basabildiğim için, kendi başıma tuvalet ihtiyacımı giderebildiğim ve yıkanabildiğim için şükrediyorum öcelikle, uzun hastane dönemlerinde bunları yapamayan insanlar gördüm çünkü, en çok şükrettiğim şeylerdir. Yıllardır kilo sorunum var ama hiç bir sorunumu hayati hale getirmedim, kendimde çok sevdiğim şeyler saçlarım, gözlerim, ellerim. Çok süslü püslü bir kadın değilim ama kendimden çok eminim bu yaratılıştan gelen bir şey sanırım özel bir şey yapmıyorum böyle hissetmek için. Hayatta eksik gördüğüm tek yanım bilgi, sürekli okuyorum bu yüzden. Yanımda olan, hayatımda var olan şeye şükrüm sonsuz. Kedim ve eşim bu anlamda çok iyi hissettiriyorlar bana. Ve tabii bir şeyler üretmek bana iyi hissettiriyor ; yeni bir nevresim takımı diktim mesela gidip gelip bakıyorum çok hoşuma gidiyor :)) evde yaptığım reçeller, konserveler kiler dolabımı açtıkta beni mutlu ediyor. 25 yıl iş hayatının ardından 2,5 aydır evdeyim, aynı şirkette 17 yıl çalıştım, bana verdikleri başarı plaketine bakınca kendimle gurur duyuyorum. 42 yaşındayım, mide hastasıyım, alerjilerim var ama üstünde durmuyorum hiç, şükür şükür şükür, Rabbim dermansız dertle imtihan etme diye dua ediyorum, inancınızı bilmem ama namaz kılıyorum ve bu bana çok iyi geliyor, günde beş kez arındığımı hissediyorum. Balkonda ki çiçeklerimi seviyorum mesela, açtıklarında çok mutlu oluyorum, ben ektim onları Rabbim yaşamalarına beni vesile etti diyorum. Velhasıl yogalar, meditasyonlar, terapiler vs... çok yöntem var mutlu olmak için ama ben mutluluğu ve kendimi sevmeyi kendi hayatımın içinde buldum.

Özsaygı...
Birey olduğunu bilmek...
Kendinden taviz vermemek..
Sınırları ve ilkeleri olan bir insan olabilmek...

hepsi kendini sevmenin yolları...

Konuyu acan arkadasa tesekkur ediyorum.Moral dusuklugunde donup donup okunacak tavsiyeler...Hayat kisa maalesef, tek geldik,tek gocecegiz bu dunyadan.Kendi sevgisinin alasini hak ediyor insan...sevgiler...:halay:

Kizlar herkese tek tek cevap veremedim calisirken ama hepsini dikkatle okudum. Cok tesekkurler. Supersiniz!!! Boyle tavsiyelere ihtiyacim vardi...

Kendini sevmenin yolu bir başkasına hayır diyebilmek :KK66:
Karşındaki mutlu olsun diye her gelen teklifi geri ceviremezsen üzülen sen olursun.
Canın istiyorsa git, gez, eğlen, ara, sor.. başka birinin mutluluğu için kendi mutluluğunu ve refahını feda etme. Kim olursa olsun..
Sen biriciksin, en başta kendimize değer vermeliyiz ki karşımızdaki de bize saygı duyabilmeli.

Saydıklarını görünce bu benim dedim. 25 kilo aldım, anksiyete, majör depresyon tedavisi görüyorum ve vajinusmusum. Konuyu takipteyim. Allah yardımcın olsun.

Back
X