- 25 Haziran 2020
- 308
- 552
- 18
- 34
- Konu Sahibi melankolik_24
-
Aynı şekilde düşünüyorum. Kendini değiştirmek çok farklı bir şeyGittiğim ortama göre kıyafetimi ayarlıyorum. Bu kendini değiştirmek değil ortama uyum sağlamaktır. Ne insanları rahatsız etmek isterim ne kendimi rahatsız hissetmek isterim.
Onlar iyi niyetli ve siz de nezaket sahibiymişsiniz. Karşılıklı ilişkilerde en önemlisi, hatta zihniyetten de önemlisi bu bence. Niyet ve nezaket. farklı zihniyet ancak zenginlik katar.Bence bu durum biraz zihniyet meselesi.
Üniversiteden çok sevdiğim ferace giyen bir arkadaşım vardı, ev oturmasına beni çağırmıştı. Babası evde olacaktı, normalde yabancı gelirse haremlik selamlık oturuyorlar ama ben gelince tek kişiyim diye aile ve ben aynı sofrada oturucaktık. Ben boğazılı kazak, bol ispanyol paça pantalon vs giyip gittim. Arkadaşım ne gerek vardı, normalde tesettürlü değilsin bunu bilerek soframıza çağırdık keşke rahat edeceğin şeyi giyseydin demişti. Ben kişiliğimden ödün vermemiştim, sadece ortama uygun giyinmek istemiştim. Açıkcası çok iyi insanlar olduklarını, laf söz etmeyeceklerini bildiğim halde ortamda sırıtmamak adına öyle giyinmiştim. Ancak o gün anladım ki size değer veren saygı duyar. Eğer karşı tarafın zihniyetinde yargılamak var ise sizi ne giyerseniz giyin yargılar.
Sizin giyiminizi az çok bilerek davet etmişler. Siz elbisenizin ortama uygun olduğunu düşünüyorsanız giyinin ve gidin.
Onlar bizden birinin dügününe gelirken nasil giyinsin o zaman uyum saglamak adina?Kendinizden taviz vermeyeceksiniz diye bir ortamda sırıtmanın anlamı var mı? Herşeyin ve her yerin bir usulü adabı vardır.
Şık ve temizOnlar bizden birinin dügününe gelirken nasil giyinsin o zaman uyum saglamak adina?
Herkese merhaba, gelecek ay ablamin esinin ailesinden birinin dügünleri var. Bizi de davet ettiler. Dügünü olcak kisilerin ve enistemlerin yasam tarzi bizden daha farkli. Biz de cok acik ve uc giyinmeyiz ama onlar daha kapali giyinmeyi tercih ediyor. Ben bir elbise begendim uzun ama askili annem uygun olmaz diyor. Ben de neden kendimi degistircem ki baskalari icin diyorm annem yine de biraz uyum saglamak gerekiyor diyor, sen kendin rahat edemezsin o ortamda diyor. Benim size sorum elbise konusundan bagimsiz baskalari icin (hadi belki cok uzak insanlar icin degistirmezsiniz ama cekirdek aileyi ilgilendiren konularda) kendinizi uyum saglamak icin degistiriyor musunuz?
Onlar bizden birinin dügününe gelirken nasil giyinsin o zaman uyum saglamak adina?
Ben ortama uyum sağlarım. Neticede bende kalıcı bir değişiklik yapmayacak. Elbise alırken hem onlara hem bize uyan bir elbise alırım mesela. Sonra da kullanırım. Bu kendimi değiştirmek olmaz.Herkese merhaba, gelecek ay ablamin esinin ailesinden birinin dügünleri var. Bizi de davet ettiler. Dügünü olcak kisilerin ve enistemlerin yasam tarzi bizden daha farkli. Biz de cok acik ve uc giyinmeyiz ama onlar daha kapali giyinmeyi tercih ediyor. Ben bir elbise begendim uzun ama askili annem uygun olmaz diyor. Ben de neden kendimi degistircem ki baskalari icin diyorm annem yine de biraz uyum saglamak gerekiyor diyor, sen kendin rahat edemezsin o ortamda diyor. Benim size sorum elbise konusundan bagimsiz baskalari icin (hadi belki cok uzak insanlar icin degistirmezsiniz ama cekirdek aileyi ilgilendiren konularda) kendinizi uyum saglamak icin degistiriyor musunuz?
Herkese merhaba, gelecek ay ablamin esinin ailesinden birinin dügünleri var. Bizi de davet ettiler. Dügünü olcak kisilerin ve enistemlerin yasam tarzi bizden daha farkli. Biz de cok acik ve uc giyinmeyiz ama onlar daha kapali giyinmeyi tercih ediyor. Ben bir elbise begendim uzun ama askili annem uygun olmaz diyor. Ben de neden kendimi degistircem ki baskalari icin diyorm annem yine de biraz uyum saglamak gerekiyor diyor, sen kendin rahat edemezsin o ortamda diyor. Benim size sorum elbise konusundan bagimsiz baskalari icin (hadi belki cok uzak insanlar icin degistirmezsiniz ama cekirdek aileyi ilgilendiren konularda) kendinizi uyum saglamak icin degistiriyor musunuz?
İnsanlar sizin düğününüze gelecek diye tesettürden mi çıksın? Yani mantıksız mantıksız konuşuyorsunuz . Taviz veremem diyorsanız isterseniz çıplak gidin bize ne ? Neden bize soruyorsunuz?Onlar bizden birinin dügününe gelirken nasil giyinsin o zaman uyum saglamak adina?
Sizin konunuz başkası için değişmekle alakalı değil aslında. Bence durumu kisisellestirmeyin. Ben de açık biriyim kapalı arkadaşlarımın , yakinlarimin düğünleri oldu katıldım ama her ikisinin de çevresini az çok bildiğim için kendim ona göre giyindim. Elbette siz istediğinizi giymekte özgürsünüz ama gerçekten sizden daha muhafazakar olduğunu bildiğiniz insanların içinde rahat edecekcesin elbette giymenizde bir mahsur yok. Ben kendim rahat edemeyeceğim ona uygun şeyler tercih ediyorum. Hatta bazı davetlere de katılırken ortam profilini sorarım giyim konusunda uygun olsun diye. Yani bunu şöyle değerlendirin bodrumda sahildesiniz şehir içinde bile gezerken üstümde mayo ya da bikini altımda küçük bi şort ya da pareo bile yeter. Bu normal katsilanabilir orada ama İstanbul'un en lüks en şaşalı semtinde bile hoş durmaz bu. Kendim etilerde çalıştım .Herkese merhaba, gelecek ay ablamin esinin ailesinden birinin dügünleri var. Bizi de davet ettiler. Dügünü olcak kisilerin ve enistemlerin yasam tarzi bizden daha farkli. Biz de cok acik ve uc giyinmeyiz ama onlar daha kapali giyinmeyi tercih ediyor. Ben bir elbise begendim uzun ama askili annem uygun olmaz diyor. Ben de neden kendimi degistircem ki baskalari icin diyorm annem yine de biraz uyum saglamak gerekiyor diyor, sen kendin rahat edemezsin o ortamda diyor. Benim size sorum elbise konusundan bagimsiz baskalari icin (hadi belki cok uzak insanlar icin degistirmezsiniz ama cekirdek aileyi ilgilendiren konularda) kendinizi uyum saglamak icin degistiriyor musunuz?
Konuyu baska yere getiriyorsunuzİnsanlar sizin düğününüze gelecek diye tesettürden mi çıksın? Yani mantıksız mantıksız konuşuyorsunuz . Taviz veremem diyorsanız isterseniz çıplak gidin bize ne ? Neden bize soruyorsunuz?
Bunu yapan sizsiniz aslında. Nerde ne giyineceğini bilmeden akıl alan da sizsiniz.Konuyu baska yere getiriyorsunuz
Evet bilmiyorm arkadaslara soruyorm. Yorum yapmaya mecbur degilsiniz. Konuyu ciplakliga tesettüre getirdiniz ya.Bunu yapan sizsiniz aslında. Nerde ne giyineceğini bilmeden akıl alan da sizsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?