Kendinizi baskalari icin degistiriyor musunuz?

Onlar iyi niyetli ve siz de nezaket sahibiymişsiniz. Karşılıklı ilişkilerde en önemlisi, hatta zihniyetten de önemlisi bu bence. Niyet ve nezaket. farklı zihniyet ancak zenginlik katar.

Biraz değiştiririm yani karşımdakine saygı anlamında ama kendimden taviz vermek boyutunda değil, örneğin ben olsam yine hoşuma gidecek ama ortama daha uygun bir kıyafet seçerdim. Eğer bulunduğum ortamda insanlar içki içmiyorlarsa veya sigara içmiyorlarsa ben de yanlarında içmem vb.

Yerine göre giyinmek yerine göre konuşmak gibidir bu değişmek değildir nerde nasıl olacağımızı bilmektir.

Aile ortamında kıyafetimi ayarlarım, kimse kimseden rahatsız olmasın, eşimin ailesi çok kapalıdır o yüzden başımı örtmesem de uygun kıyafetler seçiyorum, bu kendini değiştirmek değil ortama uyum sağlamaktır bence. Mesela geçenlerde nişana gittik, klasik ispanyol paça bir pantalon ve fakir kol tabir edilen şık bir bluz giydim, topuklu ayakkabı ve takılar ile gayet iyi oldu, bende rahat ettim, üzerime dikilen bakışlardan hoşlanmıyorum çünkü

Ben ortama uyum sağlarım. Neticede bende kalıcı bir değişiklik yapmayacak. Elbise alırken hem onlara hem bize uyan bir elbise alırım mesela. Sonra da kullanırım. Bu kendimi değiştirmek olmaz.

buna medeniyet denir ..herkesin tesetturlu oldugu ortamda size carsaf giyin denmiyor..binlerce model var gorece daha kapali giyinilebilir..ustelik siz davetlisiniz yani ev sahibinin ortamina uyum saglamalisiniz...

Çok çok yakınımın düğününde tek askılı giyen bendim dahası herkes kapalıydı. Umurunda mı hayır....esiminde değil...kimse için kendimi degistiremem

Onlar bizden birinin dügününe gelirken nasil giyinsin o zaman uyum saglamak adina?
İnsanlar sizin düğününüze gelecek diye tesettürden mi çıksın? Yani mantıksız mantıksız konuşuyorsunuz . Taviz veremem diyorsanız isterseniz çıplak gidin bize ne ? Neden bize soruyorsunuz?

Sizin konunuz başkası için değişmekle alakalı değil aslında. Bence durumu kisisellestirmeyin. Ben de açık biriyim kapalı arkadaşlarımın , yakinlarimin düğünleri oldu katıldım ama her ikisinin de çevresini az çok bildiğim için kendim ona göre giyindim. Elbette siz istediğinizi giymekte özgürsünüz ama gerçekten sizden daha muhafazakar olduğunu bildiğiniz insanların içinde rahat edecekcesin elbette giymenizde bir mahsur yok. Ben kendim rahat edemeyeceğim ona uygun şeyler tercih ediyorum. Hatta bazı davetlere de katılırken ortam profilini sorarım giyim konusunda uygun olsun diye. Yani bunu şöyle değerlendirin bodrumda sahildesiniz şehir içinde bile gezerken üstümde mayo ya da bikini altımda küçük bi şort ya da pareo bile yeter. Bu normal katsilanabilir orada ama İstanbul'un en lüks en şaşalı semtinde bile hoş durmaz bu. Kendim etilerde çalıştım .
Ben herşeyin ölçülü olmasından yanayım . Kapaliliga karşı olmadığım gibi açıklığa da karşı değilim.
Bazı noktalarda dini bazı noktalarda sosyal düşünüyorum. Bayramda ziyaret edeceğim insanların yanlarına giderken bile dikkat ederim. Mesela çok muhafazakar bi akrabam var kendisini bu bayram hariç her bayram ziyaret ederim. Kendilerinin bu hassasiyetini bildiğim için ben de onların bu hassasiyetine saygı duyuyorum. Evlerine giderken yanıma aldığım totomu kapatacak uzunlukta kolları uzun olan bi gömleği üzerime alıyorum hemen .
Tabi şimdi yaşım 30 eskiden kimse beni değiştiremez kimse için değişmem derdim şimdi yine aynı şeyi söylüyorum ama bu durumun biri için değişmekle alakalı olmadığını anladım sadece.

Ona uygun kıyafet al sende
Derde bak ya
3-4 saat geçireceğin bir yer için bu kadar kasma

Annemin bir lafı vardır; gittiğin yerdekiler körse gözünü kırp da gir. Bu kendini değiştirmek değil de ( çünkü o ortamdan çıkınca yine özüne dönersin) rahat etmek adına uyum sağlamaktır.

Askili uzun elbise bana pek acik gelmedi.
Dikkat çekici bir göğüs dekoltesi, mini elbise çıplak bacak ya da derin sirt dekoltesi şeklinde mevlutlu düğüne gidince bakislardan rahatsız olunabilir de askılı uzun elbise normal bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…