• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendinizi baskalari icin degistiriyor musunuz?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Herkese merhaba, gelecek ay ablamin esinin ailesinden birinin dügünleri var. Bizi de davet ettiler. Dügünü olcak kisilerin ve enistemlerin yasam tarzi bizden daha farkli. Biz de cok acik ve uc giyinmeyiz ama onlar daha kapali giyinmeyi tercih ediyor. Ben bir elbise begendim uzun ama askili annem uygun olmaz diyor. Ben de neden kendimi degistircem ki baskalari icin diyorm annem yine de biraz uyum saglamak gerekiyor diyor, sen kendin rahat edemezsin o ortamda diyor. Benim size sorum elbise konusundan bagimsiz baskalari icin (hadi belki cok uzak insanlar icin degistirmezsiniz ama cekirdek aileyi ilgilendiren konularda) kendinizi uyum saglamak icin degistiriyor musunuz?

Gittiğim ortama göre kıyafetimi ayarlıyorum. Bu kendini değiştirmek değil ortama uyum sağlamaktır. Ne insanları rahatsız etmek isterim ne kendimi rahatsız hissetmek isterim.
Ben de ona göre bir elbise sectim ama askili olmasi bile sorun oluyor simdi. O yüzden ikilemde kaldim.

Normalde hippi gibi giyinirim ama adliyeye giderken takım elbiseyle giderim, bence bu kendini değiştirmek değil 😊 mevlütlü düğüne de mini elbiseyle gitmem mesela. Bu başkalarını düşündüğümden değil kendime olan saygımdan. Niye gittiğim yerde eğreti durayım ki ?

Hangi elbise içinde rahatsanız onu giyinin. Davet ettikleri insanların tek tek ne giyeceklerine müdahele edemeyeceklerini göze alarak yapacaklardır düğünü muhtemelen o yüzden sizin kasmanıza gerek yok anneniz de düğün sonrası kulağına gelebilecek dedikodular için uyarıyordur sizi ama o da kafasına takmasın yani konuşur konuşur susarlar kötü niyetli insanlara ne yapsanız yaranamazsınız
Öte yandan çekirdek ailem için ortamın huzuru adına elimden geleni yaparım uyum sağlarım ancak çizgilerim vardır ben de bir bireyim değiştiremem kendimi kaldı ki çekirdek ailem beni en iyi tanıyan kişilerse zaten değişmem talebinde bulunmazlar.

Normalde hippi gibi giyinirim ama adliyeye giderken takım elbiseyle giderim, bence bu kendini değiştirmek değil 😊 mevlütlü düğüne de mini elbiseyle gitmem mesela. Bu başkalarını düşündüğümden değil kendime olan saygımdan. Niye gittiğim yerde eğreti durayım ki ?
Gecen sene yine bir dügünleri olmustu. Hos bir elbisem vardi onu giycektim ama onlar fazla özenen insanlar olmadigi icin cok dikkat cekcem diye giymek istemedim. Teyzem gencsin simdi giymicen de ne zaman giyceksin, belki onlarda sana bakip aa ne güzel özenmis gelmis deyip kendilerini degistircekler sen yine de havali git dedi. Düsününce mantikli gelmisti.

Evlerine ziyarete gidiyorsam oldugum gibi giderim.
Dugun muzikli calgili dugunse evet askili elbisemi giyerim. Mevlutlu dugunse kapali giyinirim. Askiliyla gidemem cunku bunu kendim icin yaparim. Kadin erkek ayri oturulan cemiyetlere katilmam prensip icabi. Siz ortama gore davranin baskalarinin begenilerine gore degil tabiki.

Back
X