herşey açık açık konuşulmalıydı konuşuldu ve ona rağmen bu tavırlara maruz kaldıysan yerinde tepkini verecektin, mesela kuyumcudan çıktılar mı sen de peşlerinden çıkıp hayırdır başka yere mi gitmek istiyosunuz diye sorsaydın sen de ödemeseydin o yüzükler elbet alınacak, eşinin yaptığı da ayıp köprüyü geçene kadar tiyatrosu oynamış sana resmen
onlar oğlan veriyor yaa daha ne istersin bire kadın.o olmasaydı evde kalırdın alimallah.otur kalk şükret.
bence mantık bu. başka izah bulamıyorum
çalışmıyosan bu kocayla işin zor gibi geliyo
eşimle aramızda normalda para mevzusu falan olmaz hakkını yemıyeyım maaş kartı bıle bende ne yaptın ne ettın demez ve çalısıyorum
Ailenin çok ihtiyacı olmasa bile senin de hakkın onlara borcunu ödemek,
erkek aileleri nasıl düğünü falan yapıyorlar sonra ödetiyorlar, sende ödemek isteyebilirsin en doğal hakkın..
Ki mutlaka ihtiyaçları vardır..
ne gurursuz insanlarmış kuyumcudan kaçmakta nedir ya
hiç mi adap usül görmemişler
yerinde olsam aileme tabi ki o parayı veririm
eşiminde ağzını açtırmam
o zaman unutucaksın canım düğün mevzusunu, sen yüzde yüzde haklı olsan bi yerden sonra illaki savunmaya geçecek ve sen iyice sinirleneceksin
unuttum desem bıle olmadık zamanlarda aklına gelıyor ve konusu ortaya atıyorsun maalesef
evet canım çalısıyorum.bılmıyorum sasırdım eşimin dünkü tavrına.bız artık bır aile olmusuz onun ailesıyle artık ona göre laf edılmemesi gerekıyormuş..
zaten bende bu kız ailesi erkek ailesi olayını anlamam.bedavada kız alıp oturun.her iki tarafında yapacağı masraf ele değil çocuklarına gidiyor yağmasanızda bi gürleyin be.maddi olamıyorsunuz manevi destek olun,sonrada şanlı şöhretli düğün yaptık diye etrafa hava atmakta üstlerine yok ama
Bir zerre bile haksız değilsiniz. Bu tarz mal, mülk, para kavgaları hoş olmasa da sizin aileniz enayi miydi de kardeşinize varana dek ellerinde avucunda ne varsa döktüler sizin için? Şu anda geri adım atarsanız bu adam kısa zamanda yüzsüzlüğü ele alır. Haydi ailesi uyanık ve yüzsüz, eşiniz bari kendini bilsin ya.
Yalnız zamane devri bir acayip herhalde, kadın her halükârda sıkıntıyı çeken, düşünen taraf oluyor, erkekler ise sorumsuzlukta ve bencillikte aya çıkacak neredeyse ben bunu gördüm iyice.
ever canım eşimin hakkını yıyemem ama aileme o parayı vermek zoruna hısedıyorum kendımı ailem istemez ama kardeşimde bekar daha neden onun parasının üzerine konayım haksızmıyım
keşke ailen de birşey yapmasaymış.o kadar borca girdiniz madem biraz daha girecektiniz.eşiniz değerini bilmez böyle işte.paranın verilmesi konusunda birşey diyemiycem emin olamadım.borçlarınız var ve eşiniz vermek istememiş olabilir.ama şöyle de diyebilirdi.haklısın senin anneler yaptı benimkiler yapmadı ama bu parayı borçlarımız için kullanalım.gerçi kimse demiyor bunu,kimse kendi ailesini kötülemek istemiyor.yine size karşı bu konuda anlayışlıymış o da iyi birşey.
Unuturlar canım unuturlar..
Senin ailenin yaptığı hiç bir şeyi unutmazlar.
Ama kendi ailesi ile ilgili tüm kötü vukuatları silerler senden de silmeni beklerler.
Silme de gör gününü, huzura hasret kalırsın!
Bu dönem aşkınızı en yoğun hissettiğiniz dönemdir(!)
Malesef, malesef, malesef....
Şimdikiler oğullarını bedavaya evlendiriyor,anayım babayım diye saygı bekliyorlar.
Kız ailesine yüklenenler apayrı facia
merhaba kızlar,
önce söz nişan düğün zamanını kısaca anlatıcam konunun anlaşılması için ; düğün zamanına kadar k.valide ve k.pederım her türlü masraftan kaçtılar aklınıza gelebılecek en önemlısıde benı ve ailemı adam yerıne koymadan cahilce biz sunu yapmayız bız bunu yapmayız deyıp kenara cekıldıler kızım ne istersin adetınız nedır demek yok.( lütfen sıze bişey yapmak zoruında değilsiniz madem evlenıcek yaşa geldınız demeyın ama ınsan gelınıne bır terlıktemı almak istemez adamlar yüzükleri bıle almadan kuyumcudan cıktılar ve paraları ben ödedığım gıbı kuyumcudakılerın acıyan bakışlarına maruz kaldım.her neyse allaha şükür eşimle herşeyımızı kendımız yaptık onlara ıhtıyacımız olmadan allaha şükür.normalda bızde salon parasını erkek tarafı verır herseyı bız yapmamıza rağmen salon parası ödenıceği zaman adamlar ortadan kayboldu ve bız takılardan ödedık ve düğün sabahı dünyanın borcu yapatılıcak bu takılarla neyse dedık verdık eşimde sokta tabı kı salonun kaporası dıye eşim yarısını vermıştı adamlar vermedığı gıbı bırde kendılerıne bırakılan 2000 kusur takıya el koymuslar.sorun burda başlıyor bu arada 5 aylık evlıyım dün akşam eşime hayatım gün paramın su kadarını aileme verıcem dedim ve adam bana bız borç öduyoruz elımızde para kalmıyor nasıl verıceksın hem ne dıye dedı bende hayatım düğünü tamamen bız karsıladık ama nişan söz ve kına gecesını ailem yaptı dedım.ve kınayı abım nişan salon parasınıda ünv. Okuyan kardeşim sünnet parasıyla karsıladı gerı kalanınıda babamlar.adam benım ailemde para yoktu dedi vermedıler bır şok daha ne yaptılarkı paraları kalmadı kı durumları allaha şükür durmları iyi.bende dedım madem herseyı bız karsılıcaz benım ailem kerızmı onlarda yapmasın ve onlara borcumuz bu bızım ödıcem dedı adam bağırdı cagırdı dedım ailenın bana yaptıklarını unuttun sanırım .girdik bırbırımıze haksızmıyım ya erkek tarafı herseyden kaçıcak ama kız tarafı hep versın kı eşimle gayet iyi anlaşıyoruz ve aileme karsıda iyi ama ben anne ve babasıın evlenene kadar yaptığı cırkeflığı cahıllığı ilgisizliği unutamıyorum ama o zamanınd ahaklısın hayatım bılmezdım böyle yaoıcaklarını dmesıne rağmen gördüm kü unutmuş ama hakkını yemıyeyım hoslanmadığım için ailesınden uzak tutar benı.off yardım edın haksız kım ve gelip özür dıleyene kadar affetmıcem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?