Evlenince siz onun tarafiyla aile oluyorsunuz da esiniz sizin tarafla aile olmuyor mu? Tamam kimsenin ailesi yardim etmesin evlenecekler calisip yapsin herseyi ama yapana da bir zahmet geri ödensin. Bekar kardesleriniz vermis size parayi. Yarin bir gün onlara da lazim olmayacak mi? Bence esiniz domuzdan bir kil zihniyetine sahip. Aman simdi huzur bozulmasin sonra da versem olur derseniz haksizliga göz yummus olursunuz. Esiniz karimin huzuru bozulmasin hazir borclar da bitmisken kardeslerinden aldiklarimizi geri ödeyelim diyor mu? Hem altinlariniza el koymuslar hem de salon icin verilen paranin üstüne yatmislar. Ayip insan ailesinin yaptiklari yüzünden esine karsi mahcubiyet duyar sizinki bir de agresif takiliyor. Ben böyle haksizliklara hic gelemem ve dogru bildigimi yaparim. Onunki aileyse benimki de aile. Sizin durumunuz para mevzusu degil aslinda. Anne babasindan birak fayda görmeyi bir de maddi olarak sömürülen erkegin evlendikten sonra hic yasanmamis gibi onlara laf söylettirmemesi ve ne olursa olsun hakli olduklarini düsünmesi. O kadar cok var ki bu forumda böyle koca tipi.
evlenmişssin eşinle çok mutlusun ve ailesinden hoşlanmadığın için seni uzak bile tutuyor. Parayıda vermeni istememiş ailene. Yapıcak bişe yok .
Sonuçta siz en basta bunu kabullenmişssniz ödemişsizniz ailene ödetmişssin. Tepki koymamıssınız şimdide aileme para vericem diye eşini kızdırmanın anlamı yok . Aieni en basta düşüncektin
Eşimle mutluyum iyi anlaşıyorum diyorsan eğer, bunları unutacaksın aksi halde hep bi huzursuzluk,
Sizin yaşadıklarınız çok yabancı değil, devir fena değişmiş, yapan bi taraf varsa diğer taraf kendini geri çekip bu durumu çok güzel kullanıyor
Altta kalanın canı çıksın resmen.!!!! Gelin - damat alıyoruz değilde, olay indirimden eşya almaya dönüyor, ne kadar ucuza kapatırsak kârdır. Ekonomik durumu iyi olmayana şunu bunu al denmez ama varken yapmayanada çakal denir kaba olacak ama. Eee bu uyanık tarafada hak ettiği kadar değer saygı verilir, yapmacık olan insan bu durumu kolay çözer yüzlerine güler içi kan ağlasada ama duygularını dışından da yaşayan için durum daha vahim.
ever canım eşimin hakkını yıyemem ama aileme o parayı vermek zoruna hısedıyorum kendımı ailem istemez ama kardeşimde bekar daha neden onun parasının üzerine konayım haksızmıyım
evet canım çalısıyorum.bılmıyorum sasırdım eşimin dünkü tavrına.bız artık bır aile olmusuz onun ailesıyle artık ona göre laf edılmemesi gerekıyormuş..
bence kesinlikle ver canım sonra sadece vicdan azabı yaşarsın çünkü anladığım kadarıyla senin ailende çok varlıklı bi aile değil onlara yazık değilmi benim eşiminde ailesi hiç bişey yapmadı ama benim ailem herşeyimi dört dörtlük yaptı ama ben çalışamadığım için yardımcı olamadım sonra çok üzüldüm eşinde bencillik yapmasın emin ol aynı durumda onun ailesi olsa seni karıştırmaz bile bunlar erkeklerin doğasında var kendini sakın ezdirme nasıl başlarsa öyle gider güzel ve sakince kimseyi suçlamadan konuş durumu anlat biz sırt sırta veririz herşeyi karşılarız de olmazsa günah senden gider ama ailenin lütfen zor durumda kalmasına göz yumma
Ailene simdi o parayi verirsen, esin onu kesin ailesine anlatir. Onlarda cok güzel rahatlar "Bak oglum, onlar size yardim yaptida ne oldu, yaptiklarini geri aliyorlar iste" diyecekler.
Bizde yardim ederdik ama hic durumumuz yoktu, ama olsaydi biz hem yapardik hemde hic senden geri istemezdik vs gibisine sallarlar.
Kocanda buna bir güzel inanir ve senin evde huzur diye birsey kalmaz, ailene karsi tavir alir.
Bence ailen su an senden madem o parayi istemiyor, sen esine tamam, zaten ailemde istemiyordu, borcumuzu ödüyelim de.
Sonrada kendin azar azar biriktir bir kenara esinden habersiz ve ailene ondan habersiz ver.
Maalesef herseyde dürüst olunmuyor, heleki karsindaki insanlar sana dost olmayinca.
düğünde üstüne düşeni yapmıcaklar,
kuyumcudan bile kaçacaklar,
herşeyi ailem yapmışken ben aileme para vermicem öylemi.....
maaş kartımı aileme vermediğime şükretsin derim.
kendi çalıştığın parayla ailene çokda güzel yadım edebilirsin hatta verirken kocandan izin istemene bile gerek yok.ben veriyorum dersin olay biter.anlayışlı madem kocan anlayışı burda göstersin.elbette kaıcığım istediğin kadar ver.erkek tarafı gibi borçlandılar der.
şahsen düğünde iki tarafta üstüne düşeni yaptı hatta o kadar fazla yaptılarki bize beş kuruş borç bırakmadılar.o yüzden çok şükür diyorum.ama yinede ben eşimin ailesi yapmadı benim ailem yaptı tarzı konuşmalardan ziyade öyle yada böyle biz evlendik mutluyuz deyip öncesine takılmadan mutlu olunmayı tavsiye ederim.
ayrıca ailene bundan sonra her ay para vericeğini bunun lafını açılmaması gerektiğini bunun bir vefa borcu olduğunuda güzel bir dille izah etmelisin.
Canm galiba sinirden biraz devrik yazmıssın o yuzden yanlıs anlamısta olabilirim ama anladığım kadarıyla cevap veriyorum
Sanıyorum suan borcunuz var ve sıkısık bi donemdesiniz
Eğer ailenin suan icin paraya ihtiyacı yoksa bence onlara para vermeyi biraz daha ertele önce kendi borclarınızı bitirin
Eşin belkide suan gecim sıkıntısı oldugu icin sert tepki vermistir
Tepkisi elinizdeki parayı sizin borcunuz varken ve ailenin ihtiyacı yokken ailene vermeneyse biraz haklı
Ama ailenin yaptıklarını gormezden gelip para fln ödemem onlara ilerdede diyorsa sen sonuna kadar haklısın
Cunku o zaman bu buyuk nankörlük olur gercekten
Buarada yine senin kayınpeder iyimiş sadece ustune dusenleri odememis size odettirmis
Benimki gibi milyarlarca borc takmamıs
bu arkadaşın yorumuna aynen katılıyorum, yüz milyara yakın kredi çekmemizi isteyen bir kayınpederle cebelleştim geçen ay.adam yapmış borcu yapmış borcu, bankalar ona kredi vermiyor o derece yani, aramış oğlunu bana kredi çek.evi yıktım yemin ediyorum, dağılır bu yuva dedim.zaten doluyum ailesine.düğünü eşle ortak paramızla yapmamıza rağmen, onların taraftan takılan ne var ne yoksa el koyduğu yetmiyormuş gibi, bi de kredi çekecekmişiz paşama.
Yeni kanuna göre eşin imzası olmadan kefil olunmuyo ama kredi çekilebiliyo.bu da beni korkuttu, habersiz çeker verir filan.bir ay kan kustum sıkıntıdan.da vazgeçti kp paşası şükür.olan benim bir ay stresime oldu.
ailenize öder misiniz bilmem ama, bence kardeşlerinizin hesabından aldıklarınızı ödeyin(sünnet parasından kullanmıştınız galiba).
Eşinin ailesine kızgınlığını anlıyorum, eşimin ailesi ellerini cebine atmadı hiç, eşimle beraber yapmıştık tüm masrafları. Düğün salonunu onlar tuttu(sözde), parasını biz ödedik. Salonda öğrendik durumu. Düğünü ailesi istedi diye yapmış olduk, benim ve ailemin öyle bir talebi olmamıştı. Bileziklerin ve harcadıkları 3 kuruşun parasını eşim geri ödemiş onlara(tesadüfen öğrendim).
Eskiden kızardım, ama şimdi zerre kadar umurumda değil. Allah 5 kuruşlarına muhtaç etmesin.
Ailenin de ihtiyacı yoksa onlara ödemene gerek yok bence. Kardeşlerine de masraf yapacaklar nasılsa, evlatları için yapıyorlar. Karşılık beklemiyorlardır. Sadece kardeşinin parasını ödesen yeterli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?