Anket Kendinizi en çok ne zaman 'kadın' olarak güçlü hissediyorsunuz?

Kendinizi en çok ne zaman 'kadın' olarak güçlü hissediyorsunuz?

• Ankete Katılan
    516

Editor

Edidir Edi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
1.294
2.993
658
İstanbul
A) Zorluklara rağmen ayakta kalmayı başardığımda
B) Kendime vakit ayırdığımda
C) İş hayatında başarı elde ettiğimde
D) Sevdiklerime destek olduğumda
E) Hayır demeyi öğrendiğimde
F) Anneliği/doğurganlığı deneyimlediğimde
G) Kendi kararlarımı kendim verdiğimde
H) Diğer: (Yorumlarda paylaşın)

Not : Maksimum beş(5) seçenek işaretleyebilirsiniz.

“Kendinizi en çok ne zaman 'kadın' olarak güçlü hissediyorsunuz?” sorusu kadını aşağılayan bir soru değildir. Aksine, bu tür bir soru:
Kadının kendi gücünü fark ettiği, Toplumsal rollerin dışında da değerli olduğunu hissettiği, ve özgüvenini tanımlayabildiği
bir alan yaratır. Kadınların hayatlarının hangi anlarında içsel güçlerini fark ettiklerini gösterir. Empati, dayanıklılık, başarı, üretkenlik gibi yönlerini açığa çıkarır. Toplumsal baskılara rağmen güçlü hissettikleri anları paylaşma şansı verir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorluklara rağmen yeniden ayağa kalkınca, kendime vakit ayırınca, spor yaparken vs. kendimi daha güçlü hissediyorum. Hayallerimi de gerçekleştirirsem daha güzel olacak inşallah.

Pozitif durumlar yaşadığımda, sağlığım iyi olduğunda ve sevdiklerimin de sağlıkları iyi olduğunda ama kadınlıkla ilgisi yok galiba bunların
Kadın olduğumuz için erkeklerden daha aciziz iması var soruda.yani erkekler için zaten bunlar normal şeyler, güçlü hissettirmez ama kadınlar yapabilirse güçlü hissettirmesi gerekiyor gibi.hoş değil

Kadın olduğumuz için erkeklerden daha aciziz iması var soruda.yani erkekler için zaten bunlar normal şeyler, güçlü hissettirmez ama kadınlar yapabilirse güçlü hissettirmesi gerekiyor gibi.hoş değil
Haklısınız bunlar insani şeyler zaten

Ben kendime yatırım yaptığım zaman, maaşım geldiğinde istediğim eğitimi alabildiğim zaman kendimi güçlü hissediyorum. Mesela şimdi dil kursunun taksitleri var biraz pahalı ama paramı eğitime harcadığımda kendimi aşırı güçlü hissediyorum.

Kadın olarak güçlü hissetmek denince annelik tecrübesi yaşarken güçlü hissetmek dışında diğer seçenekler alakasız olmuş yinede sizin için 3 tane seçiverdim

İş hayatında vs birey olarak başarı tatmin ediyor ama konu "kadın"lıksa, evimi derleyip toplayıp, yemeğimi yapıp, çocuklarımla güzel vakit geçirdiysem güçlü hissediyorum. Hayatın diğer alanlarındaki gücümü kadın olmaktan değil de bir birey olmaktan alıyorum.

Ne kadar salak salak sorular bunlar ya

Bize -salakça- gelen şeyler genelde anlamadığımız şeylerdir. Senin bu soruya tahammül edememen, kadın olmanın ne demek olduğunu hiç sorgulamadığını gösteriyor. Merak etme, düşünmeye başladığında bu ‘salakça’ dediğin soruların aslında ne kadar derin olduğunu fark edeceksin…
tabii bir gün düşünürsen.

ve Sakin ol, kimse sana ‘kadın olarak ne zaman ütü yaparken en güçlüsün?’ demedi ki.
Soru kendini güçlü hissettiğin anı soruyor.

Yanlış anlamışsın “kadın” olarak güçlü hissetmekten bahsediyor soruda, erkekler de erkekçe güçlü hissettikleri şeyleri konuşabilirler. Ben şöyle bir düşündüm ama kadın olarak dediği için kafamda netleşmedi. Ha farklı şeyler de olabilir şıklarda verilmemiş… herkes çünkü verilen her şeyi deneyimlememiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…