Anket Kendinizi en çok ne zaman 'kadın' olarak güçlü hissediyorsunuz?

Kendinizi en çok ne zaman 'kadın' olarak güçlü hissediyorsunuz?

• Ankete Katılan
    538
Ekonomik özgürlük cok önemli. Ve kendi kararlarını kendin almak..hayatının iplerini eline alabilmek..

Annelik konusunu ise anlayamadım.anne olmayı çok istiyorum. Allahim ins nasip eder. Anne olan arkadaşlardan rica ediyorum Anne olmak kadına ne şekilde bir güç veriyor, ona bir hayat kurabilmenin cabası mi.yoksa onu karnında taşımak, ve doğurmak mi. Kendi annemle bile konuşamadığım şeyler. Bir süre önce Anne olmak istemiyordum..bazen ara ara düşünüyorum.. Anne olmak istemeyen arkadaşlarım da var. Annelik insana nasıl bir güç katar.

Çocuklarımı geleceğe hazır olarak büyütüp; bedenimle, duygularımla, hislerimle, zekamla ayakta durmaya çalışarak bütün zorluklara karşı direniyorum. Direnişimin bu adı da “güçlü kadın” sanırım..

"Dünyada kadınlar ve erkekler olarak iki ayrı imparatorluk kurulmuş olsaydı; "kadınlar" imparatorluğu daha güçlü olur tarih sizi konuşurdu."
Bir "erkek" olarak eşimin düşüncesi.

Zorlukların bir çoğuna göğüs görebildiğimi düşünüyorum. Ve bunlar olurken hiç ağlamamak da çok büyük başarı .

Diger şıklardan eleyecek olursak annelikten başka başarım olmadı .ilk seçeneğin dışındakileri de başarmayi çok isterdim .ve onlarla birlikte multi güçlü bir kadın olabilirim diye düşünüyorum. Şıklardan biri çok zor ama iş yine bende bitiyor .

Ben güçlüyüm !

Birazdan balkon yıkayacam 37 derecede güneşe karşı başarırsam güçlü hissedecem cinsiyetimden bağımsız.

ilk düşüğümü yaptığımda…of kadın olmak çok zormuş be dedim ve ilk kez o zaman bu cümleyi kurdum.

Bir anne olarak sezeryandan sonra ilk bebeğimi emzirmek için yataktan kalktığım an ben çok güçlü bir kadınım ve bunu başardıysam herşeyi başarırım dedim.
Ve tabikide bir anne olarak hem bebeğime hem evime ve işime yetişebildiğim için de çok güçlü hissediyorum hiçbir erkeğin de bizim yaşadıklarımızın altından kalkabileceklerini düşünmüyorum

Tüm zorluklara rağmen ayakta kalabildigim için, ve anne olduğum için çok güçlüyüm,annelik dünyadaki en güzel hediye

Anne olunca bir cesaret geliyor. Minik bir yavruyu korumak, büyütmek için zor şeyleri deniyorsun, yapıyorsun. Eğitimi ve sağlığı için sevmediğin şeylere sabrediyorsun. Tek başına yaşarken kendini önemsemezken, hatta yaşamayı istemezken, bebeğin olunca kendine dikkat eder oluyorsun, icine mutluluk yerleşiyor, çocuğum için hayatta kalayım, güçlü durayım diyorsun.

Birazdan balkon yıkayacam 37 derecede güneşe karşı başarırsam güçlü hissedecem cinsiyetimden bağımsız.
Bayram öncesinde bunun (aynı şartlarda) cam silme versiyonunu yaşadık, güçlü hissetme sebebi gerçekten

En son iş çıkışı aşırı depresif hissederken irademe yenik düşmeyip ağlamamalıyım diyip ağlamamıştım.

kendi kararımı kendim verebiliyorum ve ve kendime vakit ayırıyorum o yüzden hem güçlüyüm hem mutluyum

Kadın olarak güçlü hissetmek bende çok az görülen, belki de hiç görülmeyen bir şey.
Ama insan olarak güçlü hissetmek her zaman yaşadığımız bir şey.
Sorudaki tırnak içine alınarak dikkat çekilmek istenen kadın detayını anlayamadık Editor.

Yani ne bileyim, anca erkeğin kolayca yapabileceği bir işi ben yapınca "vaay be kadın olarak kendimi güçlü hissettim" diyebilirim. Ha bu durum da olmuştur birkaç kere tamir işlerinde.
Beklediğiniz cevap bu değilse soru gerçekten anlaşılamadı ve/veya bizce şıklar soruyla alakasız

Herkesin yanıtı eşsiz. Her kadın şahsına münhasır. Ama benim için bunun cevabı yanlış yaptıkça pişman oldukça. Yapmak istemiyip yaptıkça. Kendi gururuma yenik düştükçe, başaramadığımda. Bi daha deneyip bi daha olmadığımda. Kendime kızdığımda. Sezeryan göbeğim erisin diye eliptik bisiklet aldım. Hala erimedi. Göbeğimi her gördükçe. Gördükçe kızıyorum gidip bira içiyorum kızdıkça gobekleniyorum sanırım

‎Sarışın olmayan kavruk doktorların popişime popişime vurduğunu görüp bir Orta Doğu ülkesinde doğduğumu fark edince başladı bende (ağlamamışım bile) O günden beri her gün

Son düzenleme:
Bence hiç biri. Özel biri hayatıma girip bana kadın gibi hissettirdiğinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…