Bilinç altı yapılan şeyleri kocamda çok gözlemledim bende psikolojiye çok ilgiliyim oldum olası insanları izler anlamaya çalışırdım Bi kafede otururken bile karşı masadaki kişileri hareketleri vs ile o an ki durumlarını anlamaya çalışmak çok hoşuma giderdi oyun oynar gibi geliyordu bu bana eşime de bunu çok yapıyorum hatta bazen bu yaptıgım analizler yüzünden ona çok üzüldüğüm ailesine karşı da çok öfkelendigim oluyo çocugun bilinç altını mahvetmişler yıpranmış diye çünkü farkında olmadan bilinç altındaki düşünceler hislerle o kadar çok kendini zorluyor ki ama bunu ona hiçbir şekilde anlatamadım ona yaptıgı şeyler normal geldigi için. Kendi kendimle bende konuşurum ama sesli olarak değil kafamın içinde konuşurum bazen bu beni iyileştiriyor bazen de çevremden çok uzak kalmama sebep oluyor çünkü kendimi o kadar iyi anlıyorum ki beni dinleyecek anlamasını istedigim birilerine ihtiyacım olmadıgını düşündüğüm oluyo. Ben bide fazladan eşyalar ile konuşuyorum ya bişey düşse niye düşüyorsun düşmezsen olmaz mıydı dedigim oluyor bişey yapacaksam yine kendi kendime konuşuyorum şunu yapıyım da böyle olsun, bunu yapmayı unutmuşum diye bazen eşim böyle iş yaparken ben kendi kendime konuşunca ona bişey söylüyorum sanıyor hattaArkadaşlar, selam. İnşallah konum yeryüzüne düşen ilk testesteron tanesi kocalar ve onların firavun,nemrut,deccal karışımı aileleri vs. diğer konular arasında kaynamaz
Şöyle ki ben kendimi bildim bileli kendimle konuşuyorum -hanımefendi ben deliyim- Buna sesli düşünmek dersek daha doğru olur. Sonra psikoloji ile ilgili araştırmalar yaptım ve bu sesli düşünmelerim kendi kendini terapi etmek gibi bir şey oldu. Merak ettim de bunu siz de yapıyor musunuz? Bir de hep para kazanınca psikoloğa gidecem derdim. Şu an param var ve gitmiyorum. Artık ihtiyacımın olduğunu hissetmiyorum. Bu durum normal mi?
Bu arada bildiğiniz ilginç psikolojik tespitler var mı? Mesela bilinçaltı sebepleri olan tutum ve davranışları kendinizde veya çevrenizde gözlemlediğiniz oldu mu? Bu konuya meraklıyım da üzerinde konuşmak istiyorum.
Ve kızlar hayırlı sabahlar
zeki insanlar kendi sorunlarına yetecek çözümü kendileri bulabilirler bu tuhaf birşey değil,sesli konuşmayı kendine telkinde bulunmak amaçlı denediğinizi düşünüyorum ve bu durumun normal olduğunu söylüyor psikologlar,hatta ders çalışırken sesli okumanın verimi 2 kat arttırdığnıda söylüyorlar,zaten şu şekilde düşünün psikolog size tavsiyelerde bulunacak,problemlerinizin üstüne nasıl eğilmeniz gerektiğini söyleyecek ve sonuç olarak problemlerinizi yine siz kendi iradenizle çözeceksiniz,kendinize yetemeyecek çözüm yolları bulamayacak duruma gelirseniz bir psikolog şart tabi ama günlük rutinlerimizde nelerle karşılaşıyoruz yeterince mantıklı düşünen zeki bir insansaniz kendi içinizde çözümlendirebilirsiniz buda doğal bir süreç...Arkadaşlar, selam. İnşallah konum yeryüzüne düşen ilk testesteron tanesi kocalar ve onların firavun,nemrut,deccal karışımı aileleri vs. diğer konular arasında kaynamaz
Şöyle ki ben kendimi bildim bileli kendimle konuşuyorum -hanımefendi ben deliyim- Buna sesli düşünmek dersek daha doğru olur. Sonra psikoloji ile ilgili araştırmalar yaptım ve bu sesli düşünmelerim kendi kendini terapi etmek gibi bir şey oldu. Merak ettim de bunu siz de yapıyor musunuz? Bir de hep para kazanınca psikoloğa gidecem derdim. Şu an param var ve gitmiyorum. Artık ihtiyacımın olduğunu hissetmiyorum. Bu durum normal mi?
Bu arada bildiğiniz ilginç psikolojik tespitler var mı? Mesela bilinçaltı sebepleri olan tutum ve davranışları kendinizde veya çevrenizde gözlemlediğiniz oldu mu? Bu konuya meraklıyım da üzerinde konuşmak istiyorum.
Eşiniz adına daha fazla üzülmeyin bence çünkü şu an sizinle yaşıyor olması büyük şansBilinç altı yapılan şeyleri kocamda çok gözlemledim bende psikolojiye çok ilgiliyim oldum olası insanları izler anlamaya çalışırdım Bi kafede otururken bile karşı masadaki kişileri hareketleri vs ile o an ki durumlarını anlamaya çalışmak çok hoşuma giderdi oyun oynar gibi geliyordu bu bana eşime de bunu çok yapıyorum hatta bazen bu yaptıgım analizler yüzünden ona çok üzüldüğüm ailesine karşı da çok öfkelendigim oluyo çocugun bilinç altını mahvetmişler yıpranmış diye çünkü farkında olmadan bilinç altındaki düşünceler hislerle o kadar çok kendini zorluyor ki ama bunu ona hiçbir şekilde anlatamadım ona yaptıgı şeyler normal geldigi için. Kendi kendimle bende konuşurum ama sesli olarak değil kafamın içinde konuşurum bazen bu beni iyileştiriyor bazen de çevremden çok uzak kalmama sebep oluyor çünkü kendimi o kadar iyi anlıyorum ki beni dinleyecek anlamasını istedigim birilerine ihtiyacım olmadıgını düşündüğüm oluyo. Ben bide fazladan eşyalar ile konuşuyorum ya bişey düşse niye düşüyorsun düşmezsen olmaz mıydı dedigim oluyor bişey yapacaksam yine kendi kendime konuşuyorum şunu yapıyım da böyle olsun, bunu yapmayı unutmuşum diye bazen eşim böyle iş yaparken ben kendi kendime konuşunca ona bişey söylüyorum sanıyor hatta
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin. Kocanızı da gazlayın bence diğer bütün kocalar sana kurban olsun diyeSize de mutlu sabahlar.
Kendi kendime konuşmak mı bilmiyorum da ben kendimi gazlamaya çalışırım.
Hasta yatıyorum kaç gündür. Ama sürekli yatamam,kalkıp yapmam gereken işler var. Önce Çarşamba geliyor,sonra da Cuma gelecek diye kendimi motive ettim.
Çok şükür hafta sonu oldu ve kocam yanımda ve tüm işi yapacak,ben de dinleneceğim inşallah.
Teşekkürler aynen dediğiniz gibi yapıyorum. Süreç içerisinde de yeni şeyler öğreniyorum. Bazen fazla farkındalık iyi değil diyenler oluyor ama düşüncelerimi sağlıklı tutmaya çalışıyorum ve gerektiğinde bırak dağınık kalsın da diyebiliyorum. Dışımızda neler olup bittiğinden ziyade içimizde neler olup bittiği önemlizeki insanlar kendi sorunlarına yetecek çözümü kendileri bulabilirler bu tuhaf birşey değil,sesli konuşmayı kendine telkinde bulunmak amaçlı denediğinizi düşünüyorum ve bu durumun normal olduğunu söylüyor psikologlar,hatta ders çalışırken sesli okumanın verimi 2 kat arttırdığnıda söylüyorlar,zaten şu şekilde düşünün psikolog size tavsiyelerde bulunacak,problemlerinizin üstüne nasıl eğilmeniz gerektiğini söyleyecek ve sonuç olarak problemlerinizi yine siz kendi iradenizle çözeceksiniz,kendinize yetemeyecek çözüm yolları bulamayacak duruma gelirseniz bir psikolog şart tabi ama günlük rutinlerimizde nelerle karşılaşıyoruz yeterince mantıklı düşünen zeki bir insansaniz kendi içinizde çözümlendirebilirsiniz buda doğal bir süreç...
Arkadaşlar, selam. İnşallah konum yeryüzüne düşen ilk testesteron tanesi kocalar ve onların firavun,nemrut,deccal karışımı aileleri vs. diğer konular arasında kaynamaz
Türkiye'de de en çok onlar iş görüyor. İnsanlar oturup kendilerini analiz ettirmeyi, sonrasında kendi hayatlarında sorumluluk almayı o kadar zor görüyor ki "2 gün mesaj atmayan erkek sırtlan erkektir, sen 3 gün atma taktik uygula" diyen yaşam koçları işlerine geliyor maalesef. Kitap falan çıkarıyorlar baya.Bu arada psikolog derken son zamanlarda mantar gibi türeyen yaşam koçumu, motivasyon arkadaşımı ne olduğu belli olmayan tuhaf tiplerden bahsetmiyorum tabii
Ben de bazen çözümsüz kalıyorum ve o zaman dünya sanki sürgün yeri ve ben bitmesini bekliyorumKendini analiz edip çözüm bulabilen insanlara saygım büyük ama kendi kendinin psikologu demeyelim ona tabii :) Ben 6 sene okuyup kendimi sadece anlayabilmeyi yapabiliyorum çözme kısmı bende yok maalesef.
Dediğin bence çok etkili bir yöntem.benim annem nasıl hissettiğin, ne düşündüğün kendi elinde derdi.gerçekten de insan ne düşüneceğine ve hissedeceğine büyük ölçüde kendi karar verebiliyor.içinden geçen iç sesler seni bu duruma itiyor.beyin sandığımız kadar başına buyruk çalışan bir organ değil.eee ben böyle düşünuyorum bu konu hakkında değip, köşeye çekilirsen mutsuz olursun.demem o ki.iç sesleri biz kendimize göre düzenlersek beynimiz de ona göre düşünce ve his üretiyor.senin içinden konuşuğun şeylere inanıveriyor yani.Arkadaşlar, selam. İnşallah konum yeryüzüne düşen ilk testesteron tanesi kocalar ve onların firavun,nemrut,deccal karışımı aileleri vs. diğer konular arasında kaynamaz
Türkiye'de de en çok onlar iş görüyor. İnsanlar oturup kendilerini analiz ettirmeyi, sonrasında kendi hayatlarında sorumluluk almayı o kadar zor görüyor ki "2 gün mesaj atmayan erkek sırtlan erkektir, sen 3 gün atma taktik uygula" diyen yaşam koçları işlerine geliyor maalesef. Kitap falan çıkarıyorlar baya.
Çok merak ettim kendisini.İnsanların bu alandaki bilgisizliğini kullanıyorlar
Bundan yıllar evvel, annem kanser tedavisi görürken başedemediğimiz bir noktada psikolojik yardım almamız gerekti ve ben o zaman Kerem Doksat hocayla tanıştım, o zamanlar tüm aile birlikte destek aldık ondan. Bizi yönlendiren onkolog aynen şu cümleyi kurmuştu ; tanıştığınızda göreceksiniz yeniden doğmuş gibi oluyor insan... Cidden öyle o farkı anlamak için bu tür insanları tanımak gerekiyor, o kadar okumama rağmen ben bile böyle bir şey deneyim yaşayacağımı tahmin etmemiştim. Sonra okumaya devam ettim Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu öyle akıp gitti. Bizim ülkemizde bu isimlere ulaşmak büyük paralar gerektirdi her zaman belki de bu yüzden bilemiyorum.
Çok teşekkür ederim.Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin. Kocanızı da gazlayın bence diğer bütün kocalar sana kurban olsun diye
Ben de kafamda senaryolar kurarımBen içimden konuşurum.
Ortam müsait olsaydı dışımdan da konuşurdum belki.
Kafamın içinde mahkeme kurar kendimi yargılarım. Bazen de çok masum olduğum-ancak masumiyetimi kimsenin görmediği- konularda bilinçaltım öyle bir rüya gösterir başkalarını yargılar, reelde yaşanması gereken o mükemmel kesiti rüya içinde yaşarım. Hayatimda olmuyor ama içimde kalmasın zorla oldururuz evelallah
Belki de yazdıklarımdan gram bir şey anlaşılmadı.
Olsun..
Yıllarca hayatımda olan insanlar anlamazken...
Psikoloğa gitmeme sebebiniz şu:
Her şeyin o kadar farkındasınız ki bir uzmanın sizde uyandıracağı şey zaten bu; farkındalık oluşturmak.
Karar aşaması vs bize kalacak.
Biz her şeyin çok farkındayız.
O zaman nanay o iş.
Hayirli günler dilerim.
Çok merak ettim kendisini.
Çok haklısınız boyumuzu aşan dertlerde maalesef çaresiz kalıyoruz. Herkes yardıma ihtiyaç duyar ve gerektiğinde yardım alabilmeliyiz.Bunun üzerine yıllardır okuyorum, kendi psikolojim ve çevremdekileri anlamak üzerine farkındalığım yüksek. Michel Foucault, Freud, Jung, Yalom, Kerem Doksat, Mustafa Ulusoy...... yıllarca beynimde döndü durdu, okudum okudum
Ancak bazı dönemler yani ne olduğunu bildiğim ama başa çıkamadığım ölüm ve yas psikolojisi ile ilgili destek aldım zamanında. Aile ve sosyal ilişkiler, ufak tefek buhranlar kendi kendine aşılabiliyor ya da bazı davranışları obsesyona çeviriyorsam bunda farkındalığım oluyor ama kendimin psikoloğu olabilir miyim ; hayır böyle tanımlayamam. Ben desteği bu konuda çok tecrübeli ve bilinen bir uzmandan aldım asla kendi kendine yetilecek bir alan değil orası. İnsan kendini telkin edebilir , motive edebilir, bazı davranışlarını çözümleyebilir ancak eğitimli bir psikolog ya da psikiyatrist olmak bambaşka bir dünya. Bu arada psikolog derken son zamanlarda mantar gibi türeyen yaşam koçumu, motivasyon arkadaşımı ne olduğu belli olmayan tuhaf tiplerden bahsetmiyorum tabii
Çok haklısınız boyumuzu aşan dertlerde maalesef çaresiz kalıyoruz. Herkes yardıma ihtiyaç duyar ve gerektiğinde yardım alabilmeliyiz.
İnanır mısınız bu tuhaf tiplere öylesine gıcık oluyorum ki Şeyma Subaşı'nın herkesi mutlu edemezsin sen pizza değilsin cümlesinde bile daha fazla ilim, irfan, hikmet vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?