Kendinizin psikoloğu olmak

Psikoloğun söylediğini mantıklı buldum çünkü ben de benzer duygular hissettiğimde kendime bunu telkin ettim fakat en yakınlarımıza karşı elbette daha duyarlı oluruz. Kocanızla musmutlu olun inşallah 💗
Kitap veya dizi karakterleri ile ilgili onların yerinde olsam ne yapardım ya da onları buna iten ne oldu diye sorgulama yapıyorum. Tabi istemsizce mutlulukları yüzümü gülümsetir, hüzünleri de içime dokunur.
Teşekkürler 💓

Şeker Portakalı beni bu hayatta en çok etkilemiş kitaptır, okumadıysanız tavsiye ederim. Çocuğun yaşadığı şeyleri ben yaşamışım gibi derinden hissettim ve ağlayarak okuduğum bir kitap oldu 🙀

Teşekkürler 💓

Şeker Portakalı beni bu hayatta en çok etkilemiş kitaptır, okumadıysanız tavsiye ederim. Çocuğun yaşadığı şeyleri ben yaşamışım gibi derinden hissettim ve ağlayarak okuduğum bir kitap oldu 🙀
Neyi bekliyoruz, Zeze?
Gökyüzünden güzeller güzeli bir bulutun geçmesini.
Çok önceden okumuştum, küçüktüm o zamanlar. Sanırım tazeleme vakti gelmiş. Teşekkürler :)

İnsanların bu alandaki bilgisizliğini kullanıyorlar
Bundan yıllar evvel, annem kanser tedavisi görürken başedemediğimiz bir noktada psikolojik yardım almamız gerekti ve ben o zaman Kerem Doksat hocayla tanıştım, o zamanlar tüm aile birlikte destek aldık ondan. Bizi yönlendiren onkolog aynen şu cümleyi kurmuştu ; tanıştığınızda göreceksiniz yeniden doğmuş gibi oluyor insan... Cidden öyle o farkı anlamak için bu tür insanları tanımak gerekiyor, o kadar okumama rağmen ben bile böyle bir şey deneyim yaşayacağımı tahmin etmemiştim. Sonra okumaya devam ettim Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu öyle akıp gitti. Bizim ülkemizde bu isimlere ulaşmak büyük paralar gerektirdi her zaman belki de bu yüzden bilemiyorum.
Diğer isimleri bilmem ama Adil Yıldırım gayet kaliteli biri gibi geliyor bana ilişkiler konusunda.sonuçta milyarlarca insan var dünyada.elbette tutmadığı zamanlar olacaktır.bu bilimde bile böyle.

Arkadaşlar, selam. İnşallah konum yeryüzüne düşen ilk testesteron tanesi kocalar ve onların firavun,nemrut,deccal karışımı aileleri vs. diğer konular arasında kaynamaz 😂

Şöyle ki ben kendimi bildim bileli kendimle konuşuyorum -hanımefendi ben deliyim- Buna sesli düşünmek dersek daha doğru olur. Sonra psikoloji ile ilgili araştırmalar yaptım ve bu sesli düşünmelerim kendi kendini terapi etmek gibi bir şey oldu. Merak ettim de bunu siz de yapıyor musunuz? Bir de hep para kazanınca psikoloğa gidecem derdim. Şu an param var ve gitmiyorum. Artık ihtiyacımın olduğunu hissetmiyorum. Bu durum normal mi?

Bu arada bildiğiniz ilginç psikolojik tespitler var mı? Mesela bilinçaltı sebepleri olan tutum ve davranışları kendinizde veya çevrenizde gözlemlediğiniz oldu mu? Bu konuya meraklıyım da üzerinde konuşmak istiyorum.

Ve kızlar hayırlı sabahlar 🥰
Günaydınlar 🌸

Bunu her zaman yapabiliyorsanız ne mutlu. Kendi kendinize konuşmaya devam edin. Kendinize telkinlerde bulunun kesinlikle işe yarayacaktır. Sinirlenince sadece nefese odaklanmak bile iyi gelirken bilinçli bir şekilde konuşmak nasıl iyi gelmesin.

Ama bazen insanın kendi kendiyle bile konuşası gelmiyor. Öyle kendini çıkmazda öyle kendini kötü hissediyor. Bende çok konuşurdum ta ki evliliğim çıkmaza girene kadar. O arada kaybetmişim bu özelliği . Kendimle konuşamayınca terapistle konuşmaya başladım işte. Biliyor musunuz sonra sonra o özellik yeniden geldi. Ve gelene kadar da gittiğini farketmemişim.

Umarım hiç böyle çıkmazlara girmez hep kendinizle iyi geçinirsiniz😇

Diğer isimleri bilmem ama Adil Yıldırım gayet kaliteli biri gibi geliyor bana ilişkiler konusunda.sonuçta milyarlarca insan var dünyada.elbette tutmadığı zamanlar olacaktır.bu bilimde bile böyle.
Adil Yıldırım örneğini sırtlan diyerek ben vermiştim. Oradaki sorun şu, insanların terapiyle çözmesi, hayatında yanlış biçimlenmiş tüm düşüncelerini anlaması gerektiği yerde ilgili uzman psikolog/psikiyatrist olmalı. Diğeri sizi tanımadan sadece genelgeçer tahminlerle bir analiz yapmaya çalışıyor ve komik duruyor. Yoksa ilişkisi için dinleyen dinlesin, erkeklere sırtlan kendilerine papatya denilerek rant sağlayan adama para kazandırmak isteyen varsa kendi tercihi. Ama her ilişkisi aynı seyirde ilerleyen, hayatının her aşamasında aynı sorunlar yaşayan birinin bunu çözümleyebilmesi için "askerdeki adam sana yazmıyor mu, yol ver" diyen birinden daha fazlasına ihtiyacı var.

Adil Yıldırım örneğini sırtlan diyerek ben vermiştim. Oradaki sorun şu, insanların terapiyle çözmesi, hayatında yanlış biçimlenmiş tüm düşüncelerini anlaması gerektiği yerde ilgili uzman psikolog/psikiyatrist olmalı. Diğeri sizi tanımadan sadece genelgeçer tahminlerle bir analiz yapmaya çalışıyor ve komik duruyor. Yoksa ilişkisi için dinleyen dinlesin, erkeklere sırtlan kendilerine papatya denilerek rant sağlayan adama para kazandırmak isteyen varsa kendi tercihi. Ama her ilişkisi aynı seyirde ilerleyen, hayatının her aşamasında aynı sorunlar yaşayan birinin bunu çözümleyebilmesi için "askerdeki adam sana yazmıyor mu, yol ver" diyen birinden daha fazlasına ihtiyacı var.
Güzel anlatmışsın. Bizim ülkedeki psikologların bir ortak noktası da herşeyi çocukluk dönemine bağlaması.çok güzel, sevgi dolu bir çocukluk geçirsen bile herşeyi anne, baba yaklaşımına bağlıyorlar.hayattaki sorunların başka kaynakları da var.çok sevgi doluydum desen bile illaki anne, babaya bağlayacaklar.

Günaydınlar 🌸

Bunu her zaman yapabiliyorsanız ne mutlu. Kendi kendinize konuşmaya devam edin. Kendinize telkinlerde bulunun kesinlikle işe yarayacaktır. Sinirlenince sadece nefese odaklanmak bile iyi gelirken bilinçli bir şekilde konuşmak nasıl iyi gelmesin.

Ama bazen insanın kendi kendiyle bile konuşası gelmiyor. Öyle kendini çıkmazda öyle kendini kötü hissediyor. Bende çok konuşurdum ta ki evliliğim çıkmaza girene kadar. O arada kaybetmişim bu özelliği . Kendimle konuşamayınca terapistle konuşmaya başladım işte. Biliyor musunuz sonra sonra o özellik yeniden geldi. Ve gelene kadar da gittiğini farketmemişim.

Umarım hiç böyle çıkmazlara girmez hep kendinizle iyi geçinirsiniz😇
Kimsen olmayınca kendinin her şeyi olmak zorunda kalıyorsun. Kendimle geçinmek için ilk önce kendimi tanımalıyım :) bunu yazarak da yapan insanlar var.
Gerçekten rutin hayatımızda çok işe yarıyor. Basit goller yemiyoruz en azından. Tabi çıkmazda olunca ayrı. Karanlıkta söylemeye çekindiklerimiz aydınlıkta işitilecek mi? Issız bir adada, kalenin birinde hissettiklerimizi bir çatıdan haykırabilecek miyiz?
Çok teşekkür ederim 💗 umarım sizin de her gününüz bir öncekinden çok daha güzel olur

Hayatımızın sürücü koltuğunda biz olmalıyız sürekli yönlendirmeye ihtiyaç duyan insanlar var ayrıca taktiklerle ilişki yürütmek çok saçma olunca kendiliğinden oluveriyor zaten zorlamak anlamsız

Hayatımızın sürücü koltuğunda biz olmalıyız sürekli yönlendirmeye ihtiyaç duyan insanlar var ayrıca taktiklerle ilişki yürütmek çok saçma olunca kendiliğinden oluveriyor zaten zorlamak anlamsız
O taktiklerle hayatını sürdürenler var maalesef :) ihtiyaçtan falan da değil de ben üşengeçliklerinden diye düşünüyorum. Kim seaaaanslaaarca gidip analiz ettirecek kendini

O taktiklerle hayatını sürdürenler var maalesef :) ihtiyaçtan falan da değil de ben üşengeçliklerinden diye düşünüyorum. Kim seaaaanslaaarca gidip analiz ettirecek kendini
Her karşıma çıktıklarında salak mısın ya kalbime geliyordu kalbim estetik benim diye yükseliyorum 😂 zihnimizi bulanıklaştırdılar
Manifest 777 aldım kabul ettim diye saçmalıklar da var ya rabbi akıl ne büyük nimet

Arkadaşlar, selam. İnşallah konum yeryüzüne düşen ilk testesteron tanesi kocalar ve onların firavun,nemrut,deccal karışımı aileleri vs. diğer konular arasında kaynamaz 😂

Şöyle ki ben kendimi bildim bileli kendimle konuşuyorum -hanımefendi ben deliyim- Buna sesli düşünmek dersek daha doğru olur. Sonra psikoloji ile ilgili araştırmalar yaptım ve bu sesli düşünmelerim kendi kendini terapi etmek gibi bir şey oldu. Merak ettim de bunu siz de yapıyor musunuz? Bir de hep para kazanınca psikoloğa gidecem derdim. Şu an param var ve gitmiyorum. Artık ihtiyacımın olduğunu hissetmiyorum. Bu durum normal mi?

Bu arada bildiğiniz ilginç psikolojik tespitler var mı? Mesela bilinçaltı sebepleri olan tutum ve davranışları kendinizde veya çevrenizde gözlemlediğiniz oldu mu? Bu konuya meraklıyım da üzerinde konuşmak istiyorum.

Ve kızlar hayırlı sabahlar 🥰
Kendi kendime yalnızken çok konuşurum. İş yaparkende kendime kızar, söylenirim ya da tebrik ederim :D Annem duyduğunda '' sen kiminle konuşuyorsun? '' der asdf. Bazen aşırıya mı kaçıyorum acaba diye düşünüyorum. Bu durum inşallah şizofrene bağlamaz beni diyorum :D Oysa ki arkadaş çevremde çok onlarla da konuşur, paylaşırım sıkıntı yok o konuda ama yinede kendime en iyi gelen benim sanırım. İyi bir psikolog olduğuna inanıyorum ama hem çok pahalıdır hemde olduğum şehirde kesinlikle yok. Param olsa giderim. Çocukken annem devlete götürürdü ya o kadar anlamsız sorular sorarlardı ki çözüme kavuşturmak istedikleri yere ben zaten çoktan gelmiş olurdum ama o birç çözüm değildi. Bu bahsettiğim doktorlarla konuşmak iyi gelmezdi bana ta ki özelde bi doktora gidene kadar onunla bi yıl yine ayrıntıları anlatamasamda gider gelirdim bana hediyeler verirdi sonra İstanbul'a gitti bir daha göremedim. Yani iş başa düştü :)

Kendi kendime yalnızken çok konuşurum. İş yaparkende kendime kızar, söylenirim ya da tebrik ederim :KK70: Annem duyduğunda '' sen kiminle konuşuyorsun? '' der asdf. Bazen aşırıya mı kaçıyorum acaba diye düşünüyorum. Bu durum inşallah şizofrene bağlamaz beni diyorum :KK70: Oysa ki arkadaş çevremde çok onlarla da konuşur, paylaşırım sıkıntı yok o konuda ama yinede kendime en iyi gelen benim sanırım. İyi bir psikolog olduğuna inanıyorum ama hem çok pahalıdır hemde olduğum şehirde kesinlikle yok. Param olsa giderim. Çocukken annem devlete götürürdü ya o kadar anlamsız sorular sorarlardı ki çözüme kavuşturmak istedikleri yere ben zaten çoktan gelmiş olurdum ama o birç çözüm değildi. Bu bahsettiğim doktorlarla konuşmak iyi gelmezdi bana ta ki özelde bi doktora gidene kadar onunla bi yıl yine ayrıntıları anlatamasamda gider gelirdim bana hediyeler verirdi sonra İstanbul'a gitti bir daha göremedim. Yani iş başa düştü :)
Hahahah canım kendim 🥳 sanırım iletişim yönümüz güçlü kendini anlamayan kimseyi anlayamaz kendi içine bakamayan kendi derinliğini göremeyen nasıl empati kurup çevresi ile etkili iletişimde bulunabilir ki

Haklısınız devlete gidip memnun kalanı görmedim ben de profesyonel yardım apayrı bir şey

İlk işiniz selflove olsun o zaman 🤌🏻

Back
X