• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendisi üniversite kocası yada sevgilisi lise mezunu olanlar???

Ben kendi durumumu anlatıcam sadece, yorum yapmıcam çünkü bizde öyle oldu diye sizde de öyle olacak değil.

Eski sevgilim ön lisans mezunuydu, kurumsal bir firmada tekniker olarak çalışıyodu, 800 tl maaş ve 200 tl de ticket parası alıyodu.
Ben hacettepede çocuk gelişimi okuyorum, o zaman 3. sınıftım.
Bir de bizim sosyoekonomik durumumuz da onun ailesinden daha üst düzeydeydi. Bu benim için önceleri hiç problem değildi, ne olacak ki diyordum.
Öğrenince ablamın ilk tepkisi 'Ne yapacaksın teknikerle?'
Annem burun kıvırdı.
Babam mesleğini duyunca 'lise mezunu mu?' demiş.
Yine de bırakacaksın edeceksin demediler. Ben de devam ettim.
Benim arabam vardı, onun yoktu, ben öğrenci halimle aylık onun maaşı kadar harçlık alıyordum, bizim 3 arabamız vardı, onun sadece babasının arabası vardı.
Bunlar gel zaman git zaman onun için sorun olmaya başladı.
Benim gayet iyi niyetle anlattığım küçük şeyler (manikür yaptıracağım dediğimde mesela) 'çok paran var tabii, git' lere dönüştü.
Sürekli kendi ailesiyle bizi kıyaslamaya başladı. 3 araba ile ne yapıyorsunuz vs...
Sonra ben yazın işe girdim 1000 tl maaş + yol parası ile işe başladım. Bunu bile çekemedi. 'Para kazanmaya başladın tabi değiştin' dedi, 'para kazanıyorum diye bana hava mı atıyosun' dedi, neler neler... Daha bunu kabullenemeyen adam ben asıl mesleğimi elime alıncaki imkanlarımı asla kabullenemiycekti.

Sonra gel zaman git zaman bunlar benim için de sorun olmaya başladı.
Arabasının olmaması, maaşının düşük olması, konum olarak mezun olunca ondan daha iyi konumda olacak olmam, ondan daha yüksek maaşımın olacağı vs...
O beni arabasıyla gelsin alsın istiyordum artık.
İleride 'eşim tekniker' demek istemiyordum.
Ayrıca onun eşlerinin hanımları okumamış insanlardı ve onlarla ortak yanım bile olmayacaktı, eş şeklinde ortak arkadaşlarımız olmayacaktı, inan bunu bile düşündüm zaman içinde.
Üstelik benim yüksek lisans gibi ideallerim vardı, o ise ön lisans okumuş ve daha da bir şey yapma gayretinde değildi.

İlişkimiz 1 sene sürdü.

Gel zaman git zaman ayrıldık (tek sebep bunlar olmasa da önemli faktördü bunlar) Ayrıldıktan 5 ay sonra, çok sağlam bir kaynaktan benimle 'MANTIK BİRLİKTELİĞİ' yapmış olduğunu öğrendim... Öyle diyormuş millete, onun iyi bir işi olacak, arabası var, ailesinin durumu iyi...

Beynim yandı tabi. Bundan sonra ben de ''iki tarafın en azından birbirine denk'' olmasını savunuyorum.

Ama umarım siz istisnasınızdır. Hakkında hayırlısı olsun:nazar:

Benim durumum da size benziyor, benimde ailemin maddi durumu iyiydi eşimin ise vasatın altındaydı. Ben üniversite mezunuydum eşim ortaokul mezunu, benim iş kariyerim eşimin eşimden yüksekte. Eşimin çevresi ile benim çevrem çok çok farklı, arkadaşlarımız, zevklerimiz falan filan. Ben yıllardır eşimin tahsildarlık yaptığını gururla söylerim hiç çekinmem. Çünkü alın teriyle kazanılan her meslek kutsaldır.
Gerçi sizin başınıza başka olumsuzluklar gelmiş, buda sizin şanssızlığınız olmuş.
Sonuç 21 yıllık bir evliliği sürdürüyoruz. Farklılıkları sorun olarak görmektense hayatımıza renk olarak koyduk.
Yani isteyince oluyor, birbirinizi seviyor ve sayıyorsanız sorun olmaz.

Son düzenleme:
insanına göre değişir. iyi ve karşısındakine değer veren insan her zaman iyidir.
ileride sizinki de belli olur. nasıl olsa hemen evlenmiyorsunuz.
bizim okulda bir öğretmen arkadaş vardı eşi ortaokul mezunu ve tornacıydı. çok mutlulardı ama o eşni ders çalıştırıyordu liseyi açıktan bitirmeye çalııyodu ne oldu sonra bilmem. yani eksik her zaman eksik oluyo ve siz tamamlanmasını istiyorsunuz

Canım benim de 2 yıllık ilişkim var, benim de çocukluk aşkımdı. Ben yüksek lisans mezunuyum, erkek arkadaşım ise ortaokul. O da ticaretle uraşıyo.
Yaşı da küçük değil hem, hadi oku bir meslek edin desem geç kaldık.
Keşke çocukluk aşkımı hiç bırakmasaydım da, yol gösterseydim diyorum sadece.
Ailem istemedi, hala istemiyor, istemeyecek de.
Ama çok seviyorum.
Çok iyi pozisyonlarda, çok yakışıklı, çok zengin etrafımda dolananlar var.
İstemiyorum.
Arkadaşlarımız tutmuyor, zevklerimiz vs.
Ama ben onu seviyorum.
Onunla yemek yemeyi, gülmeyi, ona bakmayı, ona bişeyler öğretmeyi dahi seviyorum.
Hiç kompleksi yok, hatta bilmediği şeylerle ilgili dalga geçio. Komiklik çıkıo ortaya.
Ama deli gibi uraşıo, açıktan liseye gidio, seneye üniv. sınavına dahi girecek.
Artık mesleği olmasa da sırf çocuklarım babam üniv mezunu desinler diye çabalıyor.

Hayat sadece mutluluk için. O ne dedi bu ne dedi yok..
Aşk varsa hayatında, üzülme, bil ki çok şanslısın hatta.. :nazar:

Şimdi her şey güzelken sorun edilmeyen şeyleri ileride sorun olabilir. Aklınızdan çıkarmayın derim. :34:
Katze çok güzel örnek vermiş.

Benim kuzenimde de var aynı dert malasef.Kendisi öğretmen olacak okulu bitince ama sevgilisi ortaokul mezunu:S
Şimdi herşey toz pembe geliyor onlara ama ilerde nasıl sıkıntılar çekicekler kimbilir.
En basitinden bizimle aynı ortama geldiklerinde eşlerimiz arasında onun eşi ezilecek.Karısından düşük maaş alacak ve bu canını sıkmaya başlıcak.
İlerde çocukları olduğu zaman annem öğretmen babam tamirci diyecek çocuk.Kendi okumamış çocuğuna nasıl örnek olacak.
Çok sıkıntılı bir durum.
Ama en azından lise ünv. birbirine dana denk sayılır,yinede zor tabi.Göze alınacak gibi değil.

okumakla adam olunmuyor.

Helal tarafından olsun da ısterse kocam lımon satsın.

Her okul dıplomasıı olmayan da cahıl egıtımsız degıldır ayrıca...adam olsun kısılıklı karakterlı ve ınsana deger veren,helalıyle calıtıgı bır ısı olsun,eşi ve cocuklarını kımseye muhtac etmesın yeter.

Bunlar unıversıte dıplomasından cok daha onemlı...

Yoksa cok goruyoruz cevremdede var adam y5 yasına gırmıs unıversıte mezunu ama ıssız...
Evlenecek aıle destegı olmasa 0 ,cunku hıc calısmamıs.bu paraya mı calısıcam deyıp ıs begenmemıs bır baltaya sap olamamıs kaba tabırle...

Okumak tabıkı cok onemlı,dılerız kı butun gencler okusun ama herseyı de buna baglamayın lutfen...

Cok kızıyorum boyle ayrım yapanlara...

aslında çıftler arasında esıtlıgın onemlı olduguna ınanıyorum .
evlendıgınız de sız esınızden daha cok para kazanırsanız ,esınız kompleks ,gurur meselesı yapabılır .
hos sımdı de oyle gururlu erkek kalmadı ya neyse .
sımdı kı erkekler valla kadının para kazanmasından hosnut,hatta kendısınden bıle cok kazanmasından memnunlar.
utanmasalar onlar oturacak bız bakacagız eve barka.boyle bır devırdeyız valla.
kısacası sevgılınızın rahatsız olacagını sanmıyorum sızın ıcın de problem olmaz ıse sorun yoktur demektır.

eşitlik daha guzel tabiki ama sevgi varsa aşılmayacak bişey değil. birde artık herkes üniversite mezunu. yani üniversite okumanında bir anlamı kalmadı bence. Üstelik biyoloji okuyormuşsun mezun olunca mesleğinin garantisi mi var hayır yok. belki arkadaşının senden çok daha iyi yerlere gelecek. Birçok üniversite mezunu arkadaşım işsizken yada asgari ücret alıyorken ben lise mezunu olarak onların 2 katını alıyorum ve iyi bi yerde çalışıyorum çok şükür. bence şans birazda.hiçbirşeyin garantisi yok bu hayatta

Sizi seviyorsa, ailenizden sorunsuz olarak sizi istemek istiyorsa girsin sınava, bir açık öğretim bile okuması yeterli olur çabasını ispatlamak açısından.

Eşim lise mezunu ben şuan üniversitede okuyorum...
Ne ben sorun ediyorum ne o sorun ediyor...
Arada sevgi olduğu sürece böyle gereksiz problemler olacağını sanmıyorum...

aşıkken, herşey toz pembeyken sorun gibi durmayan durumlar ilerde sıkıntı yaratıyo, ama karşı tarafın hayat tarzı, hayata bakışı aradaki farkı kapatabilir, adam lise mezunu olur kendini geliştirmiştir kompleksi yoktur geçinir gidersiniz, neticede adama uzay geometrisi soruları soracak değilsin ilişki sürecinde, ama tabiki eşimin kampüs havası solumuş olmasını isterim şahsen, ayrıca şunuda belirtmek isterim bu yazdıklarım lise-üniversite kıyaslaması, ilkokul-üniversite birlikteliklerine şans vermiyorum

Aof ye başvursun sevgiliniz dışarıdan bir bölüm bitirsin.

Aöf'e Başvurcak sonra elinde herhangi bir diploma olacak ve kafanızda oluşacağını düşündüğünüz bütün sorunlar toz olup uçacak mı ? Bu mantıksız bence. Kaldı ki sizin sevgiliniz sokakta boş boş gezen insanlardan değilmiş. Bir insan sadece para kazanıp hayatını kaliteli sürdürmek için okur öyle değilmi ?
Eşim kuaför bir çok kez böyle bir konu açıldı ve aynı şeyleri çok kez dile getirdim. Eşime bir kere daha sevgiliyken dedim ki. Açık liseye yazılsana. O da dedi niye benim zaten mesleğim var çok iyide para kazanıyorum. Önemli olan geçinebilmek. kenarda köşede atılık bir diploma insanı insan yapmaz. Ama tabiki siz doktor olursunuz profesör olursunuz eşiniz işçi olursa sorun. Buna lafım yok. Ancak dediğim gibi gelir düzeyleri eşit oldukça diploma değildir sorun. Ben üniversite okuyorum. Eşim ilkokul mezunu. Ama benim onun kadar para kazanma ihtimalimin olması için. doktor felan olmam lazım.
Bizim aramızda hiç bir problem olmuyor inşallah sizinde öyle olur. Son olarakta arkadaşınızın çalıştığı alanı bilmiyorum ama bu da çok önemli. Benim eşim sıradan bir fabrikada işçi olsaydı o zaman kendini geliştirmemiş olurdu. Şimdi günde onlarca kişiyle muhattap oluyor. Bu çok önemli..

aşıkken, herşey toz pembeyken sorun gibi durmayan durumlar ilerde sıkıntı yaratıyo, ama karşı tarafın hayat tarzı, hayata bakışı aradaki farkı kapatabilir, adam lise mezunu olur kendini geliştirmiştir kompleksi yoktur geçinir gidersiniz, neticede adama uzay geometrisi soruları soracak değilsin ilişki sürecinde, ama tabiki eşimin kampüs havası solumuş olmasını isterim şahsen, ayrıca şunuda belirtmek isterim bu yazdıklarım lise-üniversite kıyaslaması, ilkokul-üniversite birlikteliklerine şans vermiyorum

Niye benim eşim ilkokul mezunu :)

arkadaşlar bnm 2 senelik bir ilişkim var.kendisi çocukluk aşkım ayrıca.hayatımda en çok istediğim şey onla beraber olmaktı bu hayalim gerçekleşti.fakat bir sorun var.bn üniversite de okuyorum sevgilim ise lise mezunu teknisyen çalışıyor.mayısta askere gitcek inş.annem bu ilişkimi biliyor ve karşı çıkıyor.bu konu beni çok yıpratıyo.ama sevdiğim için direniyorum.şimdi bnm merak ettiğim benm durumumda yada bnm gibi sıkıntılar çekipte sonra feraha kavuşananlar var mı?

annenden önce bunu senın sorun edıp etmedıgın önemlı..bana göre sorun olmazdı kendını gelıştırıp gelıştırmedıgıne bakarım ben okul hıkaye nice okumus mevki sahıbı ınsanlarında ne yaptıklarınıokuyoruz göruyoruz kısı senın ıcın dogruysa annenı ıkna edebılrsın

ben üniv.eşim lise mezunu..offf bunlara bakarsanız evde kalırsınız valla..

önemli olan doğru bir insan olmak ve o insanı bulmak..

hepimiz gideceği yer aynı..farklı biryere gitmiyoruz..iyi bir insan olsun..da

merhabalar..
bende anlatmak istedim kendi yaşadıklarımı...
ben üniversite mezunuyum sevdiğim aşık olduğum kişi ise lise mezunuydu. liseyi bitirir bitirmez çalışmaya başlamış ve geçerli bir mesleği var kolayca iş bulabiliyor ve işinide çok iyi yapıyor.
biz birbirimizi çok sevdik evlenmek istedik ama benim ailem karşı çıktı.. annem kesinlikle istemedi, ağladı, bağırdı çağırdı yeri geldi hakkımı helal etmem dedi yeri geldi güzellikle anlattı, ama beni vazgeçiremedi. babam bize destek veren tek kişiydi, kardeşlerim bile istemedi.. ama babam ünv mezunu olupta adam olmayan bir sürü insan var dedi... mesleğide var işte dedi.
canım babamın desteği sayesinde annemi zorla ikna ettik (aslında ikna olmadı ama sustu bişey demedi)
şimdi biz 5 aylık evliyiz, birbirimizi çok seviyoruz. adam gibi adamla evliyim. benim ailemide çok seviyor, ailemde onu çok seviyor. annem damadım da damadım der durur :) onun aileside çok iyi insanlar iyi anlaşıyoruz.
eşimle hemen hemen aynı maaşları alıyoruz ama o dışarıda iş yapıyor bazen benim iki katım kazndığı oluyor. senin paran benim param lafı olmaz bizde..

çok uzun ve karışık anlattım ama söylemek istediğim lise mezunu ünv mezunu olması önemli değil, çalışmayı seven ve ne olursa olsun gocunmadan pazarda manavda bile çalışırım diyebilen çalışmaktan korkmayan bir insansa isterse ortaokul veya ilkokul mezunu olsun.

arkadaşlar bnm 2 senelik bir ilişkim var.kendisi çocukluk aşkım ayrıca.hayatımda en çok istediğim şey onla beraber olmaktı bu hayalim gerçekleşti.fakat bir sorun var.bn üniversite de okuyorum sevgilim ise lise mezunu teknisyen çalışıyor.mayısta askere gitcek inş.annem bu ilişkimi biliyor ve karşı çıkıyor.bu konu beni çok yıpratıyo.ama sevdiğim için direniyorum.şimdi bnm merak ettiğim benm durumumda yada bnm gibi sıkıntılar çekipte sonra feraha kavuşananlar var mı?

ben canım. ben üniversite mezunuyum, eşim lise. ben çalışıyorum, o şu anda çalışmıyor (bulunduğumuz yer dolayısıyla) ailem çok karşı çıktı 6 senelik ilişkiden sonra evlendik. herkes bir yerden sonra anlaşamazsınız diyor senelerdir. bekliyorum bakalım ne zaman anlaşamıycaz. :)

Back
X