- Konu Sahibi kalemlisan
-
evde 35 yasini gecmis bir "güya" abim var.
Universiteyi gecen sene anca bitirdi.
Onca sene annemgil onun okul harcini, gelir giderini ödemek zorunda kaldilar.
Neden tahammul ettiler onun masraflarina cunki o annemlere Okudugum okul en iyi okul ordan mezun olana kesin is veriyliyor diye yine büyük konusarak egosunu tatmin etti.
bana göre kendisi, verimsiz, tembel, rahatina düskün, yasina ragmen rahatlikla baba parasi yiyebilen ve bundan sIKINTI duymayan bir insan bu bahsettigim insan. Ama bi okadarda kendini 4 4 luk görür.
Benim gözümde gülünc durumlara düsüyor kendisi..
Simdi ailede terrör estiriyor, sebep: kendisini kiz bulmaya araci olunmuyormus...
Oysa evlenmek istiyor diye iyi niyetle yaklasan onca insan seferber oldu kac kez araci oldular farkli farkli kisilere.
Ama ne zaman ki bir kiz adayi kendisine gösterildi, ya burun kivirdi yada o kizi kücük düsürdü.
Simdi ben bu kisiden nefret ediyorum, ve asla kendisine araci olmam. Benim ona karsi saygim yok kendisine aile babasi olacak kapasitede görmuyorum, o kaliteyi onda göremiyorum ve bu sebepten de onu Allaha havale ediyorum.
Ben 80 kiza kirmizi kart gösterdim diyerek kimi zaman övünerek sanki kizlar onunla evlenmek istiyormusta o onlari begenmemis havalarina giriyor. Bir yandan durum bu, bir yandan da kiz bulsunlar diye neredeyse yalvariyor her gittigi yerde.
Böylesi karaktersiz, beceriksiz aciz bir insan benim abim oldugu icin ben gercekten cok üzgünüm.
Bir yandan hak yerini buluyor, o kimi kizlari kucuk dusurdugu icin, onun begendigi kizlar da simdi onu begenmiyor!!!
Evlenemedigi icin evde terrör estiriyor, ve gözümde iyice kücülüyor.
Ise giremezmis bunun sebebi de evlenmesse ise odaklanamazmis? Böyle sacmalik olur mu ya...
Kim ödiyecek onun evlilik masrafini? annemgillere yüklenecek bu yasina ragmen. ne kadar igrenc bir insan bu
nefret ediyorum kendisinden artik yok olsun gitsin bu evden.
Neden tahammul ettiler onun masraflarina cunki o annemlere Okudugum okul en iyi okul ordan mezun olana kesin is veriyliyor diye yine büyük konusarak egosunu tatmin etti.
bana göre kendisi, verimsiz, tembel, rahatina düskün, yasina ragmen rahatlikla baba parasi yiyebilen ve bundan sIKINTI duymayan bir insan bu bahsettigim insan. Ama bi okadarda kendini 4 4 luk görür.
Simdi ailede terrör estiriyor, sebep: kendisini kiz bulmaya araci olunmuyormus...
Oysa evlenmek istiyor diye iyi niyetle yaklasan onca insan seferber oldu kac kez araci oldular farkli farkli kisilere.
Ama ne zaman ki bir kiz adayi kendisine gösterildi, ya burun kivirdi yada o kizi kücük düsürdü.
Simdi ben bu kisiden nefret ediyorum, ve asla kendisine araci olmam. Benim ona karsi saygim yok kendisine aile babasi olacak kapasitede görmuyorum, o kaliteyi onda göremiyorum ve bu sebepten de onu Allaha havale ediyorum.
Ben 80 kiza kirmizi kart gösterdim diyerek kimi zaman övünerek sanki kizlar onunla evlenmek istiyormusta o onlari begenmemis havalarina giriyor. Bir yandan durum bu, bir yandan da kiz bulsunlar diye neredeyse yalvariyor her gittigi yerde.
Böylesi karaktersiz, beceriksiz aciz bir insan benim abim oldugu icin ben gercekten cok üzgünüm.
Bir yandan hak yerini buluyor, o kimi kizlari kucuk dusurdugu icin, onun begendigi kizlar da simdi onu begenmiyor!!!
Ise giremezmis bunun sebebi de evlenmesse ise odaklanamazmis? Böyle sacmalik olur mu ya...
Kim ödiyecek onun evlilik masrafini? annemgillere yüklenecek bu yasina ragmen. ne kadar igrenc bir insan bu
Farkında mısınız ama o kendisi, karaktersiz vs. şeklinde hitap ettiğiniz kişi sizin abiniz aynı anadan-babadan olma damarlarınızda aynı kanın dolaştığı abiniz.
Abinize hitap şekliniz bana hiç hoş gelmedi.
Evet ,, anlattıklarınıza bakılırsa abiniz gerçekten rahatına düşkün, tembel bir yapıya sahip. Ama anneniz-babanız ona para vermekten gocunmuyorsa, sizin siteminiz niye? Sonuçta muhattap olan siz değilsiniz, ayrıca o kendine 35 yaşından sonra baba parası yemeyi yakıştırıyorsa, bu sizi niye ilgilendirir? Onun kendi sorunu..
Kız bulma meselesine gelince, neden kendi biriyle tanışmıyor?
Ben böyle aracı olma işlerini hiç sevmem, sonradan arada bir sorun cıksa aracı olan kişinin başı ağrır çok.
Ayrıca yetişkin, kocaman bir adam kendi evleneceği kişiyi kendi seçmeli, tanımalı fikrimce..
Yine de Allah sabır versin abiniz zor bir insan demek ki, ama hitap şekliniz çok soğuk, uzak, sanki bir yabancıya sesleniyormuşcasına geldiği için bana çok itici geldi..
kesinlikle rahatlamadim, rahatlamak icin yazmadim, yazarak rahatliyacagimi da düsünmedim;cunki problem ne zaman biterse ozaman rahatlarim bunu biliyorum.
belki caresizlikten, belki öfkemden buraya yazdim sinirledigim durumun bir özetini.
yazdigimin bir nushasini da word dosyasina kopi yapip yazdirdim. orda birakacagim onun eline gecsin ve hakkinda neler dusundugumu birde yazili okusun, belki kucuk bir umut utanir da kendine gelir diye...
kesinlikle rahatlamadim, rahatlamak icin yazmadim, yazarak rahatliyacagimi da düsünmedim;cunki problem ne zaman biterse ozaman rahatlarim bunu biliyorum.
belki caresizlikten, belki öfkemden buraya yazdim sinirledigim durumun bir özetini.
yazdigimin bir nushasini da word dosyasina kopi yapip yazdirdim. orda birakacagim onun eline gecsin ve hakkinda neler dusundugumu birde yazili okusun, belki kucuk bir umut utanir da kendine gelir diye...
Bu erkekler de evlenmeye kafayi takti mi fena oluyorlar.
üst baslikta kendisine saygim kalmadigini belirttim.
"Ne olursa olsun o sizin abiniz," cumlesini de ben yadirgadim. ne olursa olsun yinede sev olmuyor iste! sevgi zor kazanilan bir olay... Ona karsi sevgimi yitireli cok oldu. Simdi saygimi da yitirdim.
ben kendisiyle ilgili yasadigim onca olaylar sonucu kendisinden nefret ettim ve kendisine karsi yabancilastim bu dogrudur.
Babam ve annemde durumdan oldukca sikayetci! babam acikca fikrini söyluyor ama evde figan kopuyor ozaman, ama bu abi olacak kisi annemi evi terk etmekle tehdit edince anne yüregi buna dayanmiyor ve her dedigine evet demek zorunda kaliyor her hatasini ört bas etmek zorunda kalinca her dedigi icin kendini yipratinca bu durum beni de oldukca kizdiriyor.
ve gözümde bu kadar hata yapan büyük bir insan huyunu degistirmedikce kendisi abim degil bir yabanci gibi olacak herzaman benim icin!
Kac yasindasiniz? Merak ettim. Benim abim 28 yasinda isi hic iyi gitmedi kafe actik yurumedi kapattik bi ise girdi paralar dokuldu olmadi simdi yine bi ise girdi yine paralar dokuldu abime harcanan paralardan ailecek etki gorduk ama Allaha sukur ki zorluk cekmedik bazen kizdigim zamanlar oluyor ama sonucta abim simdi isi iyi oldugunda ablamla benim gelecegim icin parasini esirgemiceginden eminim aile boyle bisey zaten ki para senin cebinden cikmiyo veya gosterilen gelin adaylari sizi eetkilemiyor bu kadar dert etmenizin sebebi daha onceden olan seyler mi acaba? Cikti alip gormesi icin oorta yere koymak hos bi davranis degil bence
Aynen ya evlenince noluyorsa sanki
Kac yasindasiniz? Merak ettim. Benim abim 28 yasinda isi hic iyi gitmedi kafe actik yurumedi kapattik bi ise girdi paralar dokuldu olmadi simdi yine bi ise girdi yine paralar dokuldu abime harcanan paralardan ailecek etki gorduk ama Allaha sukur ki zorluk cekmedik bazen kizdigim zamanlar oluyor ama sonucta abim simdi isi iyi oldugunda ablamla benim gelecegim icin parasini esirgemiceginden eminim aile boyle bisey zaten ki para senin cebinden cikmiyo veya gosterilen gelin adaylari sizi eetkilemiyor bu kadar dert etmenizin sebebi daha onceden olan seyler mi acaba? Cikti alip gormesi icin oorta yere koymak hos bi davranis degil bence
Onun psikolojisine uygun bazi kavramlari arastirip veya eksiklerini/hatalarini vs buna dair yazilar bulup onune koysaniz daha yapici olur.
Ya da gec kalinmis bir hamle olarak uzman destegi...
Su haliyle yaptiklariniz/ planladiklariniz -paylasamadiginiz her ne ise- hincinizi almaktan oteye gecmez bence.
Hos bir davranis olmadigini biliyorum ve elbette bende hosnut degilim bu durumlardan. Ama öfkeme yenik düsüyorumBBöyle olsun istermiydim ben
Ama abiniz size böylesi seyler yasattimi? Psikolojik baski yapiyor evde. ve benim dayanamadigim durum bu!
Bundan elbetteki bende etkileniyorum. ben evde kavga degil huzur istiyorum.
her evden ciktigimda isime üzgün gidiyorum.
Böyle devam ederse diger abim gibi bende evden cikar giderim.
Psikolojim bu kadar hasari kaldirmiyor. Stressten mide rahatsizliklari basladi... sagligimi dahi etkileyen durumlar oluyor burda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?