kendisine saygim kalmadi...

kalemlisan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
507
93
123
Almanya
evde 35 yasini gecmis bir "güya" abim var.
Universiteyi gecen sene anca bitirdi.
Onca sene annemgil onun okul harcini, gelir giderini ödemek zorunda kaldilar.
Neden tahammul ettiler onun masraflarina cunki o annemlere Okudugum okul en iyi okul ordan mezun olana kesin is veriyliyor diye yine büyük konusarak egosunu tatmin etti.

bana göre kendisi, verimsiz, tembel, rahatina düskün, yasina ragmen rahatlikla baba parasi yiyebilen ve bundan sIKINTI duymayan bir insan bu bahsettigim insan. Ama bi okadarda kendini 4 4 luk görür.
Benim gözümde gülünc durumlara düsüyor kendisi..

Simdi ailede terrör estiriyor, sebep: kendisini kiz bulmaya araci olunmuyormus...
Oysa evlenmek istiyor diye iyi niyetle yaklasan onca insan seferber oldu kac kez araci oldular farkli farkli kisilere.

Ama ne zaman ki bir kiz adayi kendisine gösterildi, ya burun kivirdi yada o kizi kücük düsürdü.
Simdi ben bu kisiden nefret ediyorum, ve asla kendisine araci olmam. Benim ona karsi saygim yok kendisine aile babasi olacak kapasitede görmuyorum, o kaliteyi onda göremiyorum ve bu sebepten de onu Allaha havale ediyorum.
Ben 80 kiza kirmizi kart gösterdim diyerek kimi zaman övünerek sanki kizlar onunla evlenmek istiyormusta o onlari begenmemis havalarina giriyor. Bir yandan durum bu, bir yandan da kiz bulsunlar diye neredeyse yalvariyor her gittigi yerde.
Böylesi karaktersiz, beceriksiz aciz bir insan benim abim oldugu icin ben gercekten cok üzgünüm.

Bir yandan hak yerini buluyor, o kimi kizlari kucuk dusurdugu icin, onun begendigi kizlar da simdi onu begenmiyor!!!
Evlenemedigi icin evde terrör estiriyor, ve gözümde iyice kücülüyor.
Ise giremezmis bunun sebebi de evlenmesse ise odaklanamazmis? Böyle sacmalik olur mu ya...

Kim ödiyecek onun evlilik masrafini? annemgillere yüklenecek bu yasina ragmen. ne kadar igrenc bir insan bu

nefret ediyorum kendisinden artik yok olsun gitsin bu evden.

Son düzenleme:

Of cok zor bir durum.Allah size sabir versin :/

Çok af edersin, ama abin tam bir parazit.

Bu kadar yıl yattıktan sonra çalışmak istemiyorum diyemiyor da, evlenemediğimden odaklanamıyorum diyor. Hem hangi üniversiteyi bitirirse bitirsin, adamlar giriş ve mezuniyet tarihine bakıp, ne yaptın bunca sene bitiremedin üniversiteyi demez mi?

Abin hıyar olsa, cacığa doğranmaz. Allah kolaylık versin kardeşim.

Okudum.. Dusundum dusundum yapacak yorum bulamadim. İcinizi dokmussunuz rahatladiniz mi en azindan?

kesinlikle rahatlamadim, rahatlamak icin yazmadim, yazarak rahatliyacagimi da düsünmedim;cunki problem ne zaman biterse ozaman rahatlarim bunu biliyorum.
belki caresizlikten, belki öfkemden buraya yazdim sinirledigim durumun bir özetini.
yazdigimin bir nushasini da word dosyasina kopi yapip yazdirdim. orda birakacagim onun eline gecsin ve hakkinda neler dusundugumu birde yazili okusun, belki kucuk bir umut utanir da kendine gelir diye...

Son düzenleme:

Farkında mısınız ama o kendisi, karaktersiz vs. şeklinde hitap ettiğiniz kişi sizin abiniz aynı anadan-babadan olma damarlarınızda aynı kanın dolaştığı abiniz.
Abinize hitap şekliniz bana hiç hoş gelmedi.
Evet ,, anlattıklarınıza bakılırsa abiniz gerçekten rahatına düşkün, tembel bir yapıya sahip. Ama anneniz-babanız ona para vermekten gocunmuyorsa, sizin siteminiz niye? Sonuçta muhattap olan siz değilsiniz, ayrıca o kendine 35 yaşından sonra baba parası yemeyi yakıştırıyorsa, bu sizi niye ilgilendirir? Onun kendi sorunu..
Kız bulma meselesine gelince, neden kendi biriyle tanışmıyor?
Ben böyle aracı olma işlerini hiç sevmem, sonradan arada bir sorun cıksa aracı olan kişinin başı ağrır çok.
Ayrıca yetişkin, kocaman bir adam kendi evleneceği kişiyi kendi seçmeli, tanımalı fikrimce..
Yine de Allah sabır versin abiniz zor bir insan demek ki, ama hitap şekliniz çok soğuk, uzak, sanki bir yabancıya sesleniyormuşcasına geldiği için beni çok rahatsız etti..

Son düzenleme:
Aileniz, cocuk yetistirmedeki hatalarindan oturu sıkıntisini yine kendileri cekiyor...

Abiniz de iradi olarak kendinde birseyleri degistirmek icin cabalamak yerine aynen devam ederek yalnizliga mahkum oluyor...

Yani tembellik vb tanimlamalariniz sadece bir sonuc. Ve maalesef simdi baska problemlerin de nedeni oluyor...

Caninizi sıkmayin. Herkes halinden memnun bence.

üst baslikta kendisine saygim kalmadigini belirttim.
"Ne olursa olsun o sizin abiniz," cumlesini de ben yadirgadim. ne olursa olsun yinede sev olmuyor iste! sevgi zor kazanilan bir olay... Ona karsi sevgimi yitireli cok oldu. Simdi saygimi da yitirdim.
ben kendisiyle ilgili yasadigim onca olaylar sonucu kendisinden nefret ettim ve kendisine karsi yabancilastim bu dogrudur.

Babam ve annemde durumdan oldukca sikayetci! babam acikca fikrini söyluyor ama evde figan kopuyor ozaman, ama bu abi olacak kisi annemi evi terk etmekle tehdit edince anne yüregi buna dayanmiyor ve her dedigine evet demek zorunda kaliyor her hatasini ört bas etmek zorunda kalinca her dedigi icin kendini yipratinca bu durum beni de oldukca kizdiriyor.

ve gözümde bu kadar hata yapan büyük bir insan huyunu degistirmedikce kendisi abim degil bir yabanci gibi olacak herzaman benim icin!

Son düzenleme:

Onun psikolojisine uygun bazi kavramlari arastirip veya eksiklerini/hatalarini vs buna dair yazilar bulup onune koysaniz daha yapici olur.
Ya da gec kalinmis bir hamle olarak uzman destegi...

Su haliyle yaptiklariniz/ planladiklariniz -paylasamadiginiz her ne ise- hincinizi almaktan oteye gecmez bence.

Kac yasindasiniz? Merak ettim. Benim abim 28 yasinda isi hic iyi gitmedi kafe actik yurumedi kapattik bi ise girdi paralar dokuldu olmadi simdi yine bi ise girdi yine paralar dokuldu abime harcanan paralardan ailecek etki gorduk ama Allaha sukur ki zorluk cekmedik bazen kizdigim zamanlar oluyor ama sonucta abim simdi isi iyi oldugunda ablamla benim gelecegim icin parasini esirgemiceginden eminim aile boyle bisey zaten ki para senin cebinden cikmiyo veya gosterilen gelin adaylari sizi eetkilemiyor bu kadar dert etmenizin sebebi daha onceden olan seyler mi acaba? Cikti alip gormesi icin oorta yere koymak hos bi davranis degil bence

Son düzenleme:

Ne olursa olsun o sizin abiniz demedim ben ama , öyle bir cümle kurmadım yani :)
Ben sadece bu konuda yazdıklarınıza istinaden bir yorum yazdım, daha önceki yaşanmışlıklarınızı bilemem ki.. Tabi ki saygınızı yitirmiş olaiblirsiniz önceki yazdıklarınızdan dolayı, sadece bir kardeşin abisi için böyle soğuk cümleler kurmasını yadırgadım. Yoksa kimin ne yaşadıgını bilemem neticede..
Öyleyse anne-babanızla konuşmalısınız diyeceğim ama bu yaşa kadar bu kadar şımartılmış bir evlat nasıl düzelebilir bilemiyorum. 35 yaşına kadar her istediğinde evet denilmiş ve yapılmadıgında zorlayarak yaptırmaya çalışmış. Rahata alışmış başka bir deyişle. Alışmış kudurmuştan beterdir derler ya hani, abinizi değiştirmeniz zor zaten, onu bu rahata alıştıran ailenizi değiştirmeniz de cok zor. Bu durumda sadece üzülebilirsiniz, yapacak bir şey kalmıyor.

Size cok basit bir misal verecegim;

Bir isimiz dustugu zaman, kiyameti kopariyor, ve yardimci olmiyacagini söyluyor. sebebi bizde ona kiz bulmaya yardimci olmuyormusuz!
Ozaman ben yardimi baska kisiden almak zorunda kaliyorum.
Böyle oluncada rezil duruma düsmekten cekiniyor, cunki o dururken baskasindan yardim istemis oluyorum.
Söz konusu mesela bir araba almak olunca, ben kiz basima araba almaya nasl gideyim??? Böyle caresizlik icerisine düsürüyor kardesini.
ve bu araba keyfi degil, degismek zorunda! Cunki is icabi sehir disina gidiyorum haftanin 6 günü 100 km. Suan kullandigim arac benzinli. Ve nekadar zarara giriyorum. Bu arabanin degismesi ve yakitinin diesel olmasi sart. Bir senedir beni oyaliyor. ve simdiye kadar 4000 euro sadece yakita gitti...

Hos bir davranis olmadigini biliyorum ve elbette bende hosnut degilim bu durumlardan. Ama öfkeme yenik düsüyorum BBöyle olsun istermiydim ben
Ama abiniz size böylesi seyler yasattimi? Psikolojik baski yapiyor evde. ve benim dayanamadigim durum bu!
Bundan elbetteki bende etkileniyorum. ben evde kavga degil huzur istiyorum.
her evden ciktigimda isime üzgün gidiyorum.
Böyle devam ederse diger abim gibi bende evden cikar giderim.
Psikolojim bu kadar hasari kaldirmiyor. Stressten mide rahatsizliklari basladi... sagligimi dahi etkileyen durumlar oluyor burda...

Son düzenleme:

yapilan iyilikleri dillendirmek istemiyorum zor gunlerde elbette insan yardim etmeli ve bu soz konusu olmamali, ama kizdigim nokta cok farkli umarim kendimi izah edebiliyorumdur.
Bazen yüzzüslüge kadar gidiyor nokta öyle oluncada yadirgiyorum...

Kiz adaylari beni etkiliyor, bana da baski yapiyor, neymis diyorlarmis ki senin hic mi kiz kardesin yok, nasil araci olmaz sana...
annem diyorki falanca oglana kizi , kiz kardesi bulmus... vs vs vs...
ben bunlari duymaya dayanamiyorum...

yanlis anlasilma olmasin diye belirtme ihtiyaci hissettim ben sadece kendi yazdigimi yazdirdim. kendime ait olmayan baskasi tarafindan yazilan yazilari elbette paylasmiyacak oldugumdan eminsiniz insallah diye umuyuroum...

Son düzenleme:
ondan sonra bir konu patlar burda..yengem çok sinir bozucu..annesine babasına abisine birde 5 yıldır hiç çalışlmayan kocasına bakıyor...fakat kocasını her yerde aşağılıyor..aşağılar tabi erkek adam asalak gibi yaşar mı..ona erkek mi denir..giydirin bir etek verin eline bir eski gömlek..temizlik yapsın bari..aman kardeş bırak sakın aracı olma alacağın beddualarla cennet yüzü görmezsin...

ben elimden geleni yaptim buna eminim
dinlemiyor kimseyi, akrabalardan konusmayan kalmadi kendisiyle, o kendisini hakli göruyor....

birde diyorki ise girerse kendisiyle evlenecek kiz onun parasi icin evlenirmis kendisiyle onun icin ise girmeden tanismasi gerekiyormus kizla.

simdide odaklanamiyorum ise diye öyle bir bahane bulmaya basladi.

biz diyoruz ki gir isine basla, sonra elinden geleni yap. o ise baslamaya niyetlenmiyor bile...
evde bos durmak insani bunalima sokar, calistikca daha mutlu olursun,
Bu yasa gelmis bir erkek evladin once kendi ayaklarinin uzerinde durmasi gerek... sonra evlenmesi gerek deniliyor
ama o dinlemiyor
Tutturuyor once kizla tanisacakmis yoksa ise odaklanamazmis...

Bunlari duyunca benim midem bulaniyor... her erkek böyleyse yok olsunlar benim hayatimda hic olmasinlar ben kendi basima yasarim diyor hemcinslerinden de nefret etmeye basliyorum

Peki hic konustunuz mu abinizle duzgunce yani bence boyle fevri davranmayin belki abinizde sorunlari var ve bu sekilde yansiyor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…