kendisine saygim kalmadi...

kiz icin en iyisi evlenmemek ozaman...

Benim icin oyle en azindan. Ben hem birinin temizligini yapip hem yemegini yapip hem yatagina girip hem de asaglanmayi hor gorulmeyi kaldiramiyorum. Uzucu geliyor. En azinda tesekkur eder insan ama hayir ustune suclamayi da iyi bilirler. Hem hizmet et hem suclu ol.

Guzel sozden anlamiyorsa hakarete varmadan ona kendi gerceklerini soyleyerek konusun, tembellik gibi.
Bunun icin bahane uretmemesi gerektigni ve bundan sonra hayatini degistirme firsati varken psikologa gitmeden veya ozelestiri yapmadan ancak yerinde sayacagini, diplomanin saglikli bireyler icin ise yaradigni ve ayrica bu kosullarda aile kurmasinin guc oldugunu anlatiniz mi?

Ve bir sure onu gormezden gelmenizi kaale almamanizi tavsiye ederim, belki cocuk gibi ilgi ya da azar gormedigi zaman simarikliktan vazgecer.
Hatta pedagoga danisan ebeveynler gibi o gitmese bile siz bir psikologa danisabilirsiniz...?

Su an biz kk da ona ne kadar sovsek de sizin icin cozum uretmis olacagimizi sanmiyorum.
Bence abiniz hic olgunlasamamis ve artik psikolojik olarak tum cevresine zarar veriyor sayilir (bunu konuyla alakasi olmayan bi gozlemci olarak yaziyorum tabi)

35 Yaşında bi erkeğin böyle olması ilginç. ben bile hala okuyorum aileme yük oluyorum derken, adamın hiçbirşey umrunda değil vay be

Abiniz nerden mezun oldu cok merak ettim. Bu kadar yil aileniz ne ugruna dayandi. Nasi goz boyadi. Bogazici odtu falan mi? Evlenemezse ise odaklanamaz degil is bulamayacagini biliyor. Arayi gorusmelere gidip kendini kucultmek istemiyor. Insallah evlenmez.

Kendisiyle cok konsuldu , ama sil bastan hep basa dönuyoruz, artik konusmak istemiyorum kendisiyle.
ben kendisinden yasca kücügüm belki agrina gidiyor dediklerim bilmiyorum,
ama kendinden buyukleri de dinlemiyor.
Onun dogrusu kendi dogrulari.
Ben anliyamazmisim onu, diyor.

Annemede her firsatta artik hayata nasil devam edecegini bilemedigini soyleyerek annemin de yuregini parcaliyor.
Annem dertten gidecek...
Ne bicim insan bu artik kendisinden gercek anlamda nefret ediyorum.

Ben kendisini zaten kaale almiyorum hatta oldukca saygisizlasmaya basladim kendisine karsi. Bunun dogru bir davranis oldugunu savunmuyorum ama saygiyi hakkettigini de dusunmuyorum bu sartlarda kendisine abi hitabinda bulunabilecegimi de sanmiyorum, kendisyle mumkun mertebe hic konusmamaya calisiyorum...sinir oluyorum.

Sövmülmesini her halukarda arzu etmem.

Son düzenleme:

Almanyada kazanilmasi zor bir universiteden mezun. ama insan evde bos durdukca, mezun oldugu universitenin de kendini kurtaramiyacagini saniyorum.
Mezun olduktan sonra kesin ise alinacagina annemleri inandirarak dayandilar ve devam okuttular bunca sene.
Ve okurken dersleri ikiser ucer alarak okudu.
Bunun sebebi de yine derslere odaklanamiyormus evlenmedigi icin onun icin ikiser ucer almasi gerekiyormus deyip durmustu....
Okuyanlar nasil okuyorlar sanki?
Annemler garibim bilseler bu ders sistemlerini sanirim bu kadar tahammul etmezlerdi. Anne babanin niyeti kötüye kullanildi bence ve bunun cezasini ilahi bir adalet olarak cekiyor diye dusunuyorum.

Ama siz yinede insAllah evlenmez demeyin, onun yerine insallah dogru yolu bulur demenizi tercih ederim.

Onunla evlenecek kiza uzuldum simdiden. O yuzden oyle dedim. Pardon

Eger halini düzeltmez ve böyle devam ederse bende üzülüyorum.
kendisi tanissin ki kiz da kendisi huyunu bilerek secmis olsun, Ben vebale giremem, Onun icin kefil olmam...hatta dügününe dahi gitmek istemiyorum. sevmiyorum onu.

Benim canimi o kadar cok yakiyor ki,
Ilk yazilarda sen neden okadar uzuluyorsun ki seninle ne alakasi var denmisti.
Okadar cok alakasi var ki...
ucu bana dokunuyor...

Annem Oglum sunu yap dediginde "benim daha önemli islerim var ( kiz bulmayi kast ediyor) sizin islerinizle ugrasamam diyor" Bunu diger yazilarimda yazdigim gibi bilincli yapiyor. siz bana kiz bulmuyorsunuz madem butun islerinizi size zorlastiracagim natigi ile hareket ediyor.

Görülmesi gerek is de benimle ilgili olunca diyor ki, ben hicbirseye bakamam, bakmiyacagim, daha önemli islerim var kiymet bilsin diyor ( buda yeni mazereti, simdide olayi ceviriyor ben saygisizim onun icin yapmiyormus gibi simdide böyle kendini hakli cikarmaya calisiyor) .
bunu derkende anneme bana tabak hazirla diye emri vaki yaparak yemek istedigini söyluyor.

Bunu duyunca sinirlendim, madem rest cekiyor, ozaman sonuclarina katlansin ve benim yaptigim yemekleri asla agzina sürmesin. Annem bunu duyunca tabi acisini benden cikardi, guya annemde yaptigim yemeklerin hic birini agzina sürmeyerek bana sucluluk duygusu yasatmaya calisti, Ciktim odama. ne yaparlarsa yapsinlar.
Kendilerini kandiriyorlar, kizdigim noktayi anlamamazliktan gelerek sadece yemeyi yememe kismina odaklandilar.
Alin yine bana kesildi fatura...
oysa böyle olunca bana da dert oluyor.

Yüzsüz oldugunu söyledim kendisine, okadar yüzsüz ki, nefret ediyorum ondan. Basima dert aciyor her defasinda.
Yüzsüz , yalanci , kendini begenmis, egoist , ama bir okadar da bana göre aciz bir insan.

Böyle abisi olan var mi aranizda?
Yaziklar olsun böylesine...
nefret ediyorum ondan!!!!

Bu haliyle kimseyle evlenmesini bende istemem, bu sebepten es seciminde daha titiz davranilmali.

bunu söylemekten cekinmiyegim; böylesiyle kimse evli olmak istemez.

genelleme yapmak istemiyorum ama distan bakan sanar ki gayet kibar ve nazik. ama huyunu arastirsalar mutlaka bir yerden patlak verir, cok titiz davranmak lazim, Hersey ilk etapta göründügü gibi olmuyor .. nazik ve kibar sandiklari bu kisi evde SIKINTI yasatiyor ailesine. nefret ediyorum kendisinden

Son düzenleme:
çok içtenlikle yazmışsın
aile üyelerimizi biz seçemiyoruz
ağabeyin de olsa kötü davranışa göz yummaman çok güzel

abiniz sirtini annenize dayamis .bence suc anneniz de .abiniz ,annenizden yuz buluyor .
sizin yerinizde olsam ayri eve cikarim, ana ogul saadet icinde yasasinlar.

inşallah doğru yolu bulup değişir.. seni çok iyi anlıyorum gerçekten.benimde abim var 27-28 yaşına kadar evde terör estirdi..biz dört kardeşiz hepimiz ondan nefret ederek büyük desem yeridir... psikolojik şiddetle büyüdük sayesinde...sizinde abiniz gibi çalışmadı gezdi tozdu evde yattı.. 30 yaşında işe girdi ancak..oda evlenmeye karar verdiğinde.. annemede bizede çok çektirdi.. ama sonra çok değişti Allah devamını getirir inşallah :) öyle böyle değil sanki onu verdik yerine her konuda mükemmel birini almış gibiyiz.. bizimle tek tek ilgilenir arar sorar her işimizde koşar..önceden yolda görse kafasını çevirirdi.. nasıl oldu bilmiyorum o insan nasıl değişti hala inanamıyorum ama oldu.. sizde umudunuzu yitirmeyin Allah hidayet versin olmayacak şey yok.. inşallah sizin abinizde değişir.. şimdi evli çok iyi bir eş ve aile babası oldu.. ama şöyle bir gerçek varki biz ne kadar değişirse değişsin yaşanmış şeyleri yok sayamıyoruz.. şuan 33 yaşında..bir diğer abim konuşmuyor hiç onunla..düğününe bile gitmedi.. bende ne yalan söyleyim diğer abimleri sevdiğim kadar sevemiyorum ama yinede Allah razı olsun diyorum bişeyleri görüp anlayıp değiştiği için.. şimdi eşi bize suç buluyor çünkü eşinin kötü hallerini hiç görmedi.. bize kızıyor..size çok düşkün çok seviyor siz çok soğuksunuz diyor.. ama anlatamıyoruz ki.. ne diyelim Allah herkese hidayet versin..sizede sabır ve huzur

bende unutamiyorum cogu seyi, saygi kolay kazanilan birsey degil, iki kardesi var, ikisini de nefret ettirdi kendinden.

Kültürümüzden kaynakli yanlis bir algi ki erkeklere söz söyliyemiyor anneler. Kizlarina yükleniyorlar. eger birgün cocuklarim olursa Rabbim beni kiz evladima karsi böyle etmesin insallah Erkek evladinda hayirlisini versin insallah

Son düzenleme:
abiniz sirtini annenize dayamis .bence suc anneniz de .abiniz ,annenizden yuz buluyor .
sizin yerinizde olsam ayri eve cikarim, ana ogul saadet icinde yasasinlar.

kalbim cok yarali, insallah kotu ve karanlik günlerin geride kalacagi günesli günler bekliyordur beni, ciddi anlamda kalbime agrilar giriyor, bu yasimda kriz mi geciyirorum bilmiyorum, ama yüregimde vucudum da dayanmiyor bu yipratmalara...

Bilmiyorum baska ne yapabilir ki?
Aileme ödetirim herseyi, onlara yaslarim kendimi diye düsüüyordur belkide kim bilir... O yüzsüzdur, ondan beklenir hersey
böyle düsünmese ise baslar biriktirir di herhalde...

Nasıl bir mantık çok ilginç...
İş yok güç yok, kendine bakamazken bir de evlenecek.
Aileniz abinizin en büyük yardımcısı boşuna kızmayın ona. Yüz bulmuş astarını istiyor sadece. Sonuçta arada kalan, kötü olan hep siz olursunuz.

Ayni kandan olmak bic birsey ifade etmiyor, ben de hayatimdan bir an once defolmasini diledigim "abi" ile ayni havayi teneffus ediyorum. Yasamayan anlayamaz.

Konu sahibi arkadasim, ben henuz kurtulamadim dilerim sen bir an once kurtulursun

Ayni kandan olmak bic birsey ifade etmiyor, ben de hayatimdan bir an once defolmasini diledigim "abi" ile ayni havayi teneffus ediyorum. Yasamayan anlayamaz.

Konu sahibi arkadasim, ben henuz kurtulamadim dilerim sen bir an once kurtulursun

Bilemiyorum belki de benim kardeşlik bağlarım cok kuvvetli olduğu için böyledir, bir abim yok ama canımdan çok sevdiğim ablam var, haklısınız yaşamayan bilemez bana tuhaf gelen konu sahibinin yabancıymış gibi hitap etmesiydi. Allah size de sabır versin.

Cunku yabanci gibi hissediyor, anliyorum onu..hep boyle guzel olur kardeslik baglariniz dilerim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…