- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi kalemlisan
-
kiz icin en iyisi evlenmemek ozaman...
ben elimden geleni yaptim buna eminim
dinlemiyor kimseyi, akrabalardan konusmayan kalmadi kendisiyle, o kendisini hakli göruyor....
birde diyorki ise girerse kendisiyle evlenecek kiz onun parasi icin evlenirmis kendisiyle onun icin ise girmeden tanismasi gerekiyormus kizla.
simdide odaklanamiyorum ise diye öyle bir bahane bulmaya basladi.
biz diyoruz ki gir isine basla, sonra elinden geleni yap. o ise baslamaya niyetlenmiyor bile...
evde bos durmak insani bunalima sokar, calistikca daha mutlu olursun,
Bu yasa gelmis bir erkek evladin once kendi ayaklarinin uzerinde durmasi gerek... sonra evlenmesi gerek deniliyor
ama o dinlemiyor
Tutturuyor once kizla tanisacakmis yoksa ise odaklanamazmis...
Bunlari duyunca benim midem bulaniyor... her erkek böyleyse yok olsunlar benim hayatimda hic olmasinlar ben kendi basima yasarim diyor hemcinslerinden de nefret etmeye basliyorum
Guzel sozden anlamiyorsa hakarete varmadan ona kendi gerceklerini soyleyerek konusun, tembellik gibi.
Bunun icin bahane uretmemesi gerektigni ve bundan sonra hayatini degistirme firsati varken psikologa gitmeden veya ozelestiri yapmadan ancak yerinde sayacagini, diplomanin saglikli bireyler icin ise yaradigni ve ayrica bu kosullarda aile kurmasinin guc oldugunu anlatiniz mi?
Ve bir sure onu gormezden gelmenizi kaale almamanizi tavsiye ederim, belki cocuk gibi ilgi ya da azar gormedigi zaman simarikliktan vazgecer.
Hatta pedagoga danisan ebeveynler gibi o gitmese bile siz bir psikologa danisabilirsiniz...?
Su an biz kk da ona ne kadar sovsek de sizin icin cozum uretmis olacagimizi sanmiyorum.
Bence abiniz hic olgunlasamamis ve artik psikolojik olarak tum cevresine zarar veriyor sayilir (bunu konuyla alakasi olmayan bi gozlemci olarak yaziyorum tabi)
Abiniz nerden mezun oldu cok merak ettim. Bu kadar yil aileniz ne ugruna dayandi. Nasi goz boyadi. Bogazici odtu falan mi? Evlenemezse ise odaklanamaz degil is bulamayacagini biliyor. Arayi gorusmelere gidip kendini kucultmek istemiyor. Insallah evlenmez.
Almanyada kazanilmasi zor bir universiteden mezun. ama insan evde bos durdukca, mezun oldugu universitenin de kendini kurtaramiyacagini saniyorum.
Mezun olduktan sonra kesin ise alinacagina annemleri inandirarak dayandilar ve devam okuttular bunca sene.
Ve okurken dersleri ikiser ucer alarak okudu.
Bunun sebebi de yine derslere odaklanamiyormus evlenmedigi icin onun icin ikiser ucer almasi gerekiyormus deyip durmustu....
Okuyanlar nasil okuyorlar sanki?
Annemler garibim bilseler bu ders sistemlerini sanirim bu kadar tahammul etmezlerdi. Anne babanin niyeti kötüye kullanildi bence ve bunun cezasini ilahi bir adalet olarak cekiyor diye dusunuyorum.
Ama siz yinede insAllah evlenmez demeyin, onun yerine insallah dogru yolu bulur demenizi tercih ederim.
Benim icin oyle en azindan. Ben hem birinin temizligini yapip hem yemegini yapip hem yatagina girip hem de asaglanmayi hor gorulmeyi kaldiramiyorum. Uzucu geliyor. En azinda tesekkur eder insan ama hayir ustune suclamayi da iyi bilirler. Hem hizmet et hem suclu ol.
ama şöyle bir gerçek varki biz ne kadar değişirse değişsin yaşanmış şeyleri yok sayamıyoruz.. şuan 33 yaşında..bir diğer abim konuşmuyor hiç onunla..düğününe bile gitmedi.. bende ne yalan söyleyim diğer abimleri sevdiğim kadar sevemiyorum ama yinede Allah razı olsun diyorum bişeyleri görüp anlayıp değiştiği için.. şimdi eşi bize suç buluyor çünkü eşinin kötü hallerini hiç görmedi.. bize kızıyor..size çok düşkün çok seviyor siz çok soğuksunuz diyor.. ama anlatamıyoruz ki.. ne diyelim Allah herkese hidayet versin..sizede sabır ve huzur
abiniz sirtini annenize dayamis .bence suc anneniz de .abiniz ,annenizden yuz buluyor .
sizin yerinizde olsam ayri eve cikarim, ana ogul saadet icinde yasasinlar.
Evlenip ailenizle mi yaşayacakmış?
Bilmiyorum baska ne yapabilir ki?
Aileme ödetirim herseyi, onlara yaslarim kendimi diye düsüüyordur belkide kim bilir... O yüzsüzdur, ondan beklenir hersey
böyle düsünmese ise baslar biriktirir di herhalde...
Ayni kandan olmak bic birsey ifade etmiyor, ben de hayatimdan bir an once defolmasini diledigim "abi" ile ayni havayi teneffus ediyorum. Yasamayan anlayamaz.Farkında mısınız ama o kendisi, karaktersiz vs. şeklinde hitap ettiğiniz kişi sizin abiniz aynı anadan-babadan olma damarlarınızda aynı kanın dolaştığı abiniz.
Abinize hitap şekliniz bana hiç hoş gelmedi.
Evet ,, anlattıklarınıza bakılırsa abiniz gerçekten rahatına düşkün, tembel bir yapıya sahip. Ama anneniz-babanız ona para vermekten gocunmuyorsa, sizin siteminiz niye? Sonuçta muhattap olan siz değilsiniz, ayrıca o kendine 35 yaşından sonra baba parası yemeyi yakıştırıyorsa, bu sizi niye ilgilendirir? Onun kendi sorunu..
Kız bulma meselesine gelince, neden kendi biriyle tanışmıyor?
Ben böyle aracı olma işlerini hiç sevmem, sonradan arada bir sorun cıksa aracı olan kişinin başı ağrır çok.
Ayrıca yetişkin, kocaman bir adam kendi evleneceği kişiyi kendi seçmeli, tanımalı fikrimce..
Yine de Allah sabır versin abiniz zor bir insan demek ki, ama hitap şekliniz çok soğuk, uzak, sanki bir yabancıya sesleniyormuşcasına geldiği için beni çok rahatsız etti..
Ayni kandan olmak bic birsey ifade etmiyor, ben de hayatimdan bir an once defolmasini diledigim "abi" ile ayni havayi teneffus ediyorum. Yasamayan anlayamaz.
Konu sahibi arkadasim, ben henuz kurtulamadim dilerim sen bir an once kurtulursun
Cunku yabanci gibi hissediyor, anliyorum onu..hep boyle guzel olur kardeslik baglariniz dilerim :)Bilemiyorum belki de benim kardeşlik bağlarım cok kuvvetli olduğu için böyledir, bir abim yok ama canımdan çok sevdiğim ablam var, haklısınız yaşamayan bilemez bana tuhaf gelen konu sahibinin yabancıymış gibi hitap etmesiydi. Allah size de sabır versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?