• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kene var diye evden çıkmayacak mıyız siz napıyorsunuz?

Ben de incianın veya sivenonun tam hatırlamıyorum losyonunu aldım oğlum için. Yine de istediğimden daha az çıkıyorum ve şort giydirmiyorum çıktığımızda. Vücudunu kontrol ediyorum. Lavanta yağı, nane yağı be suyla da sprey yaptım arada eve sıkıyorum.

Kene yüzünden KKKA olmaktan korkuyorsunuz haklısınız ama bu sıcakta çocuklar eve de kapatılmaz, böcek koruyucu losyonlar kullanırsınız, açık renkli kıyafetler tercih edersiniz ki kene gelmişse kıyafette çabuk farkedesiniz, ayrıca her biriniz kendi sokağınız için belediyeden ilaçlama talep edin.

Egedeyim burası 40 derece, haliyle kış mevsiminde kar kıyamet eksilere düşen hava sıcaklığı da olmadığından kene pire gibi haşereler kış mevsiminde de ölmüyor, üstelik her gün 3 defa dışarı çıkarmamız gereken köpeğimiz var, keneler köpekleri hiç affetmiyor, köpek besleyenleriniz hem onun hem kendi sağlığı için lyme aşısı yaptırsın + hem kene hem pire için çok etkili tabletler var veterinerlerinizden isterseniz verirler, 1 tablet ortalama 6 ay köpeği kene ve pirelerden koruyor.

Biz ilçendeyiz köy gibi düşünün günde 4 saat dışardayız yapacak bir şey yok . Ben üzerine acaba gelip yapışır mı diye düşünmüyorum. Çünkü düşünsem başıma geliyor . Korunuyoruz düşünmüyoruz korkmuyoruz . Şurada 2 ay dışarda olacağı sonra yine boğazımıza kadar kar yağar yol kapanır zaten

10damla limon okiliptüs yağı
10damla lavanta yağı
10damlada çay ağacı yağı bunları seyehat boy sprey şişeme ayarlamayı düşünüyorum bende. Lavanta dışında yağım yoktu sipariş verdim artık gelince yapıcam. Kıyafetlere ayakkabılara sıkmak için.
Eksik yazmışım bu karışım kokuları sevmedikleri için, zemine sıkmışlar mesela bi tarafa bu kokudan kaçıyolar haz etmiyolar
Peki bir sey sorabilir miyim bu yaglari su ile mi karistirmak gerekiyor

Herkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Kene için ilaç var. Sinek koruyucu gibi fısfıs şeklinde. Çocukların ayağına sıkarsınız ben öyle yapıyorum. Kocanız otursun evde kolaysa ne sacma

Bahçe girişinde oturuyoruz keneyle ilgili haberler çıkmadan önce fark ettik. Köpeği bahçeye salıyoruz bi geliyor abartısız 10 tane kene yapışmış hayvana! Bunca senedir oysa hiç yaşanmamıştı böyle bir şey. Ev dubleks ve köpek aşağıya inmemesine rağmen yatağımda bile kene gördüm. O günden sonra bahçeyi ilaçlattık yan komşu da kendi bahçesini geçen sene ilaçlatmıştı zaten. O günden beridir yok ama artık tik oldu resmen. Parkı geçtim kendi bahçeme çıkmaya çekiniyorum. Sağlık bakanlığı da hiçbir açıklama yapmıyor enterasan.
Bahçe çevrili ise iki tane tavuk alın. Toplar keneleri. Köyde hep o şekilde temiz kalıyor etraf.

Keneyi kendiniz çıkartmayın sivas ta yaşadığım için sık sık karşılaşıyoruz
Ama bu dışarı çıkmamıza engel değil
eve gelince de kontrol edersiniz zaten her türünde hastalık yok

Son düzenleme:
Herkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
hafta sonu piknik planları yapan ben ;) bu kadar korumacılık çocuklara fayda değil zarar getirir bence parka çıkarın birşey olmaz olacağı varsa zaten her türlü olur.

Kene kovucu spreyleri sıkın 1-2 saatte yenileyin, sevmediği itici kokular kullanılabilir ben bi şişeye hazırlamayı düşünüyorum 10ar damladan. Başkada yapacak bir şey yok, kene her zaman vardı. Nedense yine korku pompalama seyansı başladı sosyal medyada.
Aynı şeyi yapacağım inşallah, hafta sonu yağları almayı planlıyorum. Zaten birçok çocukta Pandemi de iz kaldı bir de bu çıkmasın

Her gün çıkıyoruz biz parka, çimlerde değil ama toprakta oynamasına izin de veriyorum. Spor ayakkabı ve uzun tayt giydiriyorum. Köye gittiğimizde de kovucu sprey sıkmıştım. Başka yolu yok çünkü, eve kapatamayız.

Ben nane ve lavanta yağı sürüyorum çocukların cildine. Sivri sineğide kaçırıyor. Sizinkiler daha küçük üstelik bu yaşta ki çocuk eve hapsedilmez. Ona bakarsak evde de deprem olabilir, yangın çıkabilir.
Güneş görmedikleri için d vitamini eksikliği oluşabilir. Her an tehlike olasılığı buluruz ararsak. Ben olsam dinlemem alırım çocuklarımı çıkarım.

Back
X