• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kene var diye evden çıkmayacak mıyız siz napıyorsunuz?

Sokak hayvanlarının toplanmasının/katledilmesinin sonuçları bunlar, kimse kusura bakmasın
Bizim arka sokakta tanıdık bi teyzenin tavukları var, biz geçen sene 2 tanesi site bahçesinde kalsın dedik komple temizlediler bahçeyi. Geçen yılda osuruk böceği doluydu her yer ilaçlamaya rağmen uçuyolardı onca ilacın yapamadığını 2 tavuk halletmişti. Sokak hayvanlarından ziyade tavuk kuş türlerine verilen zarardan olduğunu düşünüyorum.
Kedi köpek kene ve türleri konusunda zaten muzdarip hayvanlar, onlarada yapışıyor. Evcil kedisi köpeği olanlar dahi dışarı bahçeye salarken korkuyor.

Herkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Öyle şey olur mu .çocuklar bütün gün nasıl evde duruyorlar...normal bir bakış açısı değil bu...güneş gitti mi her akşam parka götürürüz çocukları..şortla ..ama spor ayakkabı giydiriyorum daha rahat oluyor ..ötekisi çocuklara haksızlık .siz de ağırlığınızı koyun...yazık değil mi onlara...eşinizin ki trafik kazaları oluyor diye trafiğe cikmamak gbi birsey

Ankara'da olan keneler zararli değil diye biliyorduk.gecenlerde bir kişi keneden vefat etti. Ben çocuklara koruyucu sprey sıkıyorum ,uzun pantolon giydirip çoraba içine sokuyorum. Gelince kontrol ediyoruz. Ama mecbur sort giyecekler spreyle idare edecez sanırım. Ama aldiklarimizda küçük sürekli almak lazim

Kene yayıldıktan sonra sadece parkta olmaz ki
Aynen, herkes sadece ormanlık alan, park bahçe, çayır çimende kene olur sanıyor ama yollarda da cirit atıyorlar, her sene kenelerle başımız dertte ama 2 sene evvel buraları öyle bir kene bastı ki yerel bir marketten içeriye girerken kene kolonisinin üzerinden atlamak zorunda kaldım:)))
Sahibi de bilgisiz miydi umursamaz mıydı kim bilir🤷‍♀️kapınızın önü kene kaynıyor bu haldeyken kimse gelmez ilaçlatın dedim, ilaçlattılar mı bilmiyorum koloni halde gezen keneleri görünce bir daha gitmedim.

Mutlaka belediyelerinizden ilaçlama hizmeti isteyin, ayrıca evi bahçeli olanlara da ziraat yüksek mühendisi ve böcek uzmanı Derya Ulaşoğlu beyaz bayrak yöntemi öneriyor, bir çubuğa beyaz havlu bağlayın, çim vs alanlarda bayrağı gezdirip 5-10 metrede bir kontrol edin, bahçenizde kene varsa havluya gelecektir tabii bunu yaparken kenelerin size gelmemesine dikkat edin.

Kene yeni birşey değil ki.
Ben çocukken yavru sokak köpeklerinin üzerinde görmüstum arkadaşlarla temizlemiştik hatta hayvanın kulağından falan.
Neden bu denli çığırtkanlık yapılıyor anlamıyorum.
Öte yandan lavanta yağını eksik etmem evden,kokusuna haşere gelmiyor. Bit bulaşmasın diye kullanıyordum(kızımın saçları uzun ve gür)hala kullanmaya devam ediyorum iki çocuğuma da. Site bahçesine de çıkıyorlar. Uyarıyorum yeşilliklere girmeyin fazla,sokak kedilerine dokunmayın diye(sitede kedi nüfusu fazla)geldiklerinde eve üst bas değişiyor,her akşam duş alıyorlar. Kızımı kontrol etmiyorum ama oğlanı yaşı küçük olduğu için basitçe kontrol ediyorum. Yeter bence. Paranoyak olacağız hepimiz bu gidişle zaten,çok evham yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kene yeni birşey değil ki.
Ben çocukken yavru sokak köpeklerinin üzerinde görmüstum arkadaşlarla temizlemiştik hatta hayvanın kulağından falan.
Neden bu denli çığırtkanlık yapılıyor anlamıyorum.
Öte yandan lavanta yağını eksik etmem evden,kokusuna haşere gelmiyor. Bit bulaşmasın diye kullanıyordum(kızımın saçları uzun ve gür)hala kullanmaya devam ediyorum iki çocuğuma da. Site bahçesine de çıkıyorlar. Uyarıyorum yeşilliklere girmeyin fazla,sokak kedilerine dokunmayın diye(sitede kedi nüfusu fazla)geldiklerinde eve üst bas değişiyor,her akşam duş alıyorlar. Kızımı kontrol etmiyorum ama oğlanı yaşı küçük olduğu için basitçe kontrol ediyorum. Yeter bence. Paranoyak olacağız hepimiz bu gidişle zaten,çok evham yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Kenenin çesitleri var, o koyunlardan köpeklerden vs topladıklarımız zararsızdı.
Bizde köyde küçükken damda yatardik, otların icinde gezerdik hiç bilmeyi kenenin gelip bizi isirdigini tutundugunu falan.
Bu korktukları cins farklı bir tur göcmen kuşlara tutunup geliyorlar genelde.

Kenenin çesitleri var, o koyunlardan köpeklerden vs topladıklarımız zararsızdı.
Bizde köyde küçükken damda yatardik, otların icinde gezerdik hiç bilmeyi kenenin gelip bizi isirdigini tutundugunu falan.
Bu korktukları cins farklı bir tur göcmen kuşlara tutunup geliyorlar genelde.
Doğrudur muhakkak ben pek hakim değilim nedir ne değildir, ama bu korkuyla da yaşanmaz.

Doğrudur muhakkak ben pek hakim değilim nedir ne değildir, ama bu korkuyla da yaşanmaz.
Evet öyle, ya çıkarsa diyip hayatı zehir etmenin bir anlamı yok yaz günü.
insanların paniğinede diyecek bir şey yok gerçi, kaç senedir pandemiydi yok o salgini ,yok bu salgini, yok kene sonu gelmiyor.

Evet öyle, ya çıkarsa diyip hayatı zehir etmenin bir anlamı yok yaz günü.
insanların paniğinede diyecek bir şey yok gerçi, kaç senedir pandemiydi yok o salgini ,yok bu salgini, yok kene sonu gelmiyor.
Benim oğlum 2018 doğumlu, çocuk evden çıkmak istemez olmuştu (pandemi sebebiyle alışmıştı )markete bile gelmiyordu benimle pandemi bittikten sonra.
Çocuk yeni yeni alıştı çıkıyor.kapatamam eve yeniden başa sarmak korkunç benim açımdan.
Tedbir alıp hayatımıza devam etmemiz gerek. Fiziksel sağlık kadar ruh sağlığımız da önemli. Özellikle çocuklar hareket etmeliler.

Benim oğlum 2018 doğumlu, çocuk evden çıkmak istemez olmuştu (pandemi sebebiyle alışmıştı )markete bile gelmiyordu benimle pandemi bittikten sonra.
Çocuk yeni yeni alıştı çıkıyor.kapatamam eve yeniden başa sarmak korkunç benim açımdan.
Tedbir alıp hayatımıza devam etmemiz gerek. Fiziksel sağlık kadar ruh sağlığımız da önemli. Özellikle çocuklar hareket etmeliler.
Benim kızımda 2017 doğumlu tam dışariyla tanışıp kumla toprakla, parkla oynayacagi yaşa denk geldi.
Pandemide herkes maskesini atmıştı biz bir sene daha taktık, uzun süre kolonya kullanmaya devam ettik.

Benim kızımda 2017 doğumlu tam dışariyla tanışıp kumla toprakla, parkla oynayacagi yaşa denk geldi.
Pandemide herkes maskesini atmıştı biz bir sene daha taktık, uzun süre kolonya kullanmaya devam ettik.
Allah bağışlasın,sağlıkla büyüsün kızınız. Aynen tam oyun oynayıp,sosyalleşecekleri zaman eve kapadık,markete götürmek bile yasaktı. Çocuklarla sahile gittiğimizi ama parkların şeritlerle kapatılmış olduğunu hatırlıyorum mesela. Bomboş parklar,birbirine mesafeli duran insanlar,alışveriş sırasında bile yaklaşana ters bakardık. Aksırana tıksırana yine öyle. Ne günler geçirmişiz, düşününce korkunç geliyor.
Eski alışkanlık oldu bir çok şey bırakamıyorum,mesela,
Biz hala kolonya kullanıyoruz. İlk zamanlar dezenfektan kullanıyorduk sonra kolonyaya devam ettik. Hala arabada her kapı kolunda 1er şişe kolonya sprey,çantamda yine aynı şekilde. Evden çıkıp arabaya gidince ilk işim kolonya fıstlatmak oluyor ellerime. Ha öyle %80 kolonya almıyorum artık,güzel kokulu bebek kolonyalarından alıyorum ama o elleri dezenfekte etme işi bende kaldı asla vazgeçemiyorum,o kolonya olacak yakınımda,yamacımda dışardaysam. Vazgeçemedim😌

Herkese merhaba Ankara da yaşıyoruz iki çocuğum var ve malum bu kene olayı yüzünde eşim çocukları eve hapsetmiş durumda biri 11 diğeri 3 yaşında erkek çocuğu bu güzel havalarda eve tıkıldılar parka bahçeye çıkmalarına izin vermiyor eşim. Bu durum hiç normal gelmiyor bana biz önlemimizi kendimizce almaya çalışalım uzun giydirelim çoraplarını pantolonlarının üstüne çekelim ona rağmen kene ısırırsa hemen doktora gideriz diyorum ama eşim yapı olarak da çok pimpirikli kabul etmiyor. Siz nasıl yapıyorsunuz yada uyguladığınız bir korunma yöntemi var mı?
Çıkıyorum. Eşim işte zaten. Sızın kı işe gitmiyor mu?
Bu erkek milletinin bı keneye karısmadıgı kalmıştı. Sanki siz bunu düşünemiyorsunuz.

Instagramda kalpçi doktor diye bir kullanıcı var. Sağlık ile ilgili şeyler paylaşıyor. Kenelerden korunmak için bir tarif paylaştı ve deneme videosu da eklemiş tarifin sonuna. Bi bakın isterseniz.

Konu sahibi gibi buraya yazanlar hep Ankaralı mı? Hep iç Anadolu da mı oluyor bu vakalar? Örneğin ,Bursa da,izmir de ,Muğla da gibi gibi farklı yerlerde de oluyor mu? Bir de ,ev içine girme ihtimalleri vs oluyor mu camdan,kapıdan sivri sinek gibi?

Back
X