Merhaba cnm kulağının üzerine yatabiliyormusun?Ağrı sızı var mı?
Bende uzun zamandır forumda takip ediyorum ameliyat olma konusunu, bugün cesaretimi toplayıp doktora gittim ve bana ameliyatın sadece iç kıkırdağı dikerek ameliyatı dikeceğini, zamanla o şekilde kaynama olmayacağını, orta derecede bir darbede bile tekrar açılma riskinin olduğunu söyledi.Buda beni çok korkutuyor, hadi şimdi kalktık ameliyatı yaptırdık,olur ya 3-5 sene sonra açıldı o zaman tekrar tekrar ameliyat masasına yatmak, kobay gibi her seferinde bi deneme daha yapmak fikri beni aşırı derecede soğuttu.Şimdi sizden yardım istiyorum, sizede böyle şeyler söylendimi? burda ameliyat olalı 1-2 seneyi aşan birileri varmı? yoksa başka doktorlara da gitmelimiyim nede olsa bu daha ilk görüştügüm doktordu...
bende ameliyatı daha olmadım ama bilgi topluyorum sanırım kıkırdak kaynadıktan sonra darbe alsan bile bişe ifade etmiyo sorun kıkırdak kaynayana kadar dikkatli olmakta canım
senin şu dediklerini doktordan duymuş olsam bugün bu iş bitmişi ama bana öyle şeyler söylediki sanki ameliyat olma der gibiydi
neler söyledi bizede söylermisin bizde yanlıs etkilenmiyelim he bide nasıl bi dokturmuş o morel vercegine morel bozuyo
Belli bir süre geçtikten sonra ufak darbelerde filan birşey olacağını sanmıyorum ben , sonuçta futbolculardan bile yaptıranlar var.Örnek Barcelonalı Dani Alves adam futbol oynuyor yeri geldiğinde çok sert toplara kafa atıyor , yeri geldiğinde rakiplerleriyle sert mücadelelere giriyor ama hiç bir şey olmuyor.Biraz da doktorun kabiliyetine bağlı olmalı açılma durumu.
Belli bir süre geçtikten sonra ufak darbelerde filan birşey olacağını sanmıyorum ben , sonuçta futbolculardan bile yaptıranlar var.Örnek Barcelonalı Dani Alves adam futbol oynuyor yeri geldiğinde çok sert toplara kafa atıyor , yeri geldiğinde rakiplerleriyle sert mücadelelere giriyor ama hiç bir şey olmuyor.Biraz da doktorun kabiliyetine bağlı olmalı açılma durumu.
geçmiş olsun ameliyatı nerde oldun tek kulakmı oldun çift mi ?
Teşekkür ederim canım. Tek kulaktan oldum, Ankara'da devlet hastanesinde.
rica ederim şekerim. Bende ankaradayım hangi hastanede oldun acaba ögrenebilirmiyim ücret ödedinmi he bide keşke çift olsaydın belki simetri farkı oluşmazdı :/
Hiçbir ücret ödemedim canım, Hacettepe Hastanesinde oldum. Çift olamazdım çünkü kepçe olmayan kulağım gayet yapışıktı :)
asistanmı yaptıı niye acılma olduki bende çift kulak yaptrcam korkuyorum acılcak diyee
asistanmı yaptıı niye acılma olduki bende çift kulak yaptrcam korkuyorum acılcak diyee
açılma yapmamıştır canım sadece tek kulağından memnun değilmiş sanırım. :))
ankaradayım bende. hacettepede falan çok sıra bekledin mi acaba? prosedürü nasıl biraz bilgi verebilir misin? ben de olmak istiyorum da. bir de görüntüden memnun musun?
Evet canım tek kulağımdan, ameliyat olan kulağımdan memnun değilim. Diğerinde zaten sorun yoktu. Hacettepede çok sıra beklemedim, üç hafta sonrasına ameliyat tarihi verdiler. KBB bölümüne gidip muayene oldum, şikayetimi söyledim gittiğim muayenede de ameliyat tarihi aldım. Ameliyattan önce tetkikler, konsültasyonlar yapıldı. Daha sonra da ameliyata girdim. Görüntüsünden memnun değilim. Ben bu hastanede bu bölümde ameliyat olmaya kk'dan bir üyenin olumlu yazıları sonucu karar vermiştim ama devlet hastanesi olmasından mı bilmiyorum, hastayla doğru düzgün iletişime geçilmiyor. Ben ameliyatı yapacak doktoru bir kez muayenede bir kez ameliyatta oldum, ne şekli konusunda konuştuk ne başka bir şey. Benim ameliyat olmayan kulağım kendiliğinden yapışıktı, kepçe olanın da aynı onun gibi olmasını istiyordum. Ancak doktorlar simetrik olmasından ziyade doğal olmasını önemsemiş ve kulağımın üst kısmından açıklık bırakmışlar. Evet doğal bir kulak ama bir tanesi yapışık ötekinin üst kısmı açık olunca anormal durdu. Asimetriklik de beni çok rahatsız etti. Hacettepe tam teşekküllü gönül rahatlığıyla ameliyat olunabilecek, sağlık açısından doktorlarına güvenilecek bir hastane. Benim hatam ya da doktorların hatası aramızda iletişim kurmayıp benim nasıl bir kulak istediğimi konuşamamak oldu. Kafalarına göre iş yaptılar ve sonuç 2. ameliyat maalesef.
yani anladıgım kadarıyla kepcelikten kurtuldu kulagın ama digeri gibi olmadı ? ben 2 sini birden yaptırcm sence iyi yaparlarmı bilgi toplamak istiyorumda cok korkuyorum simetri farkı filan olcak diye yani simetri farkı olurda rahatsız edici derece olmasın istiyorum cok dikkat edilince görünsün sadece yada hiç belli olmasın istiyorumsence güzel yapabilirmiler çift kulagı senin oldugun yerde açılma ihtamli sadece %1 diyolar aama yinede olanlar yardımcı olursa cok sevindirik oluruz
Aynen canım kepçelik gitti ama simetri farkı oluştu. Güzel yapabilirler eger nasıl bir kulak istediğini konuşabilir anlatabilir onlar da bunu uygulayıp kafalarına göre iş yapmazlarsa :) Buna çoğu insan sadece kepçeliğin gitmesi gözüyle bakıyor ama kulağın şeklinin bin bir farklı çeşidi var, biri düz biri yapışık biri ayrık olabilir. Şekli konusunda doktorunla kesinlikle konuşmalısın, doğallık da önemli ama simetri farkının olmaması benim icin daha önemliydi mesela. Ama doktorumla maalesef konuşma fırsatını devlet hastanesi olduğundan doğru düzgün yakalayamadığım için benimki hüsran oldu. Açılma ihtimaliyle ilgili kimse garanti veremez canım. Çünkü o doktorun becerisiyle ve senin kıkırdak yapınla alakalı. Doktor beceremeyebilir veya kulağın dikişi kabul etmeyebilir yani içine atılan dikiş tutmayabilir. Açılma olursa ancak bu iki durumda olur ama işinin ehli bir doktor seçersen sorun yaşamazsın diye düşünüyorum büyük ihtimalle. Araştırmanı iyi yap ve şekliyle ilgili mutlaka ama mutlaka konuş. Doktorunun dediklerini de mümkün olduğunca yapmaya çalış, bandını düzenli tak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?