Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

zaman ayırıp cvp verdiğin için tekrar teşekkür ederim yanlız sertlik 5 ay kadar sürüo demişsin ama bandajı çıkarıp konuştuğumda güldüğümde yada yemek yediğimde yani çenem hareket ettiğinde kulakta ve içindeki o sert kıkırdakta acayip rahatsızlık verici bazı hareketler oluo ve gerçekten çok can sıkıcı bi durum bu.. sana sormak istediğim kulak yumuşayana kadar 5 ay boyunca bu şekildemi olcak hep :S bide bandajı takmayı tamamen bıraktığında kulaklarında açılma oldumu ?

rica ederim , bandajı çıkarıp güldüğümde falan bende çok az bir rahatsızlık oluyordu da 3 hafta falan sürdü hatırladığım kadarıyla bence çok rahatsız oluyorsan doktoruna sor ne olur olmaz , sürekli olur mu böyle güldüğünde bilmiyorum bende olmadığı için fazla hatırlamıyorum sadece yatarken sertliğini hissediyordum ve yastığa başımı yan koyarken tam yatamıyordum bandaj olduğun da bile :)

bandaj takmayı 3 hafta hergun taktım daha sonra sabahtan 3 kadar takmadım ama geri kalan sürede taktım böylede 1 bucuk 2 aydır belki gündüzler takmışımdır hatırlamıyorum tam , son 3 aydır geceleri takmıyorum ve açılma solda sağa göre hani çok dikkat edince sanki birazcık açılmış gibi işaret parmağım tam giriyor diğerine girmiyor tam ,daha fazla olur mu bilmiyorum ama sanmıyorum çünkü şişliklerde indi tamamen sadece ipler kaldı tam erimedi ben salaklık yapıp zaman bulamayıp 5 aydır doktora gitmediğim için soramıyorum ama 1 yılda tam oturuyormuş

kızlar selam hepinize hazır foruma girmişken yazamadan geçemedim
ben geçen yaz ağustosun 8inde kepçe kulak ameliyatı oldum
7 ayı geçti ve allahıma bin şükürler olsun ki kulaklarım süper
öncelikle kararlıysanız korkulacak hiçbirşey yok sadece ameliyatı olmak istediğinize karar verin gerisi su gibi akıp gidecek
ve ayrıca hiçbi insanın kulağı simetrik değildir benm sağ kulağım soluma göre daha açık ama bariz bi açıklık yok milimetrik bişey ve bariz de fark olsaydı bile takmazdım çünkü artık kepçe değilim ve saçımı full topluyorum örüyorum

Son düzenleme:

2000 Tıp Merkezi diye bir yer var istanbul büyükçekmecede. doktoruyla telefonda konuştum çalıştığım için gidemiyorum. yanlış anlamadıysam 1500 dedi o da. orda yaptıran var mı acaba?

benım amelıyat olalı 9 ay oldu yardımcı olmak ıstedım canım. 39 qun erken bence kulaqın seklının oturması acısından. 2 ay ıcınde kulak tam seklını almaya baslar. Bandaj ını cıkardıqın sonrakı hal normal halı cunku bandajı taktıqında arkaya doqru bı baskı uyquladıqı ıcın cıkardıqın da yapısık duruyor. kulaqın ustu kısmındekı sertlık sankı dokunuyorsun ama hıssetmıyor gıbı olduqun 5-6 sonra tamamen qecıyor allaha sukur ben cok memnunum ve hıc bır sıkıntım olmadı

1v1y öncelikle geçmiş olsun yardımcı olduğun için tşk ederim seni hiç tanımasamda hayatımda aldığım bu önemli kararda çok etkin oldu.. forumda tüm yazılanları okudum ve yazdıkların bana cesaret verdi ameliyatımı fatih hocaya oldum.. yanlız çok ilgili çok dobra çok yardımcı olduğu konusunda seninle tam tersini düşünüorum.. ameliyata girdiğimde ismimi bile bilmiordu düşün..neyse olan oldu artık.. eğer zahmet olmassa sana bi kaç soru sormak istiorum çünkü burda bana yardım edebilecek kişilerin en başındasın çünkü aynı hocaya olduk :) bugün benim 44.günüm ama bandajı çıkartıp yemek yediğimde güldüğümde falan kulağın içindeki o sert tabakada sanki bişeyler batıo ve çok rahatsız edio.. bu ameliyatı olanlar 10 gün içinde gündelik hayatlarına rahat rahat devam ettikelerini söylerken ben 44 gündür evden dışarı çıkmadım çünkü gerçekten çok rahatsız edio.. hocaya gidip sorduğumdada bişey yok 3 4 ay içinde yumuşar diip gönderio. ama anlamıo benim sorunum sertlik deil bu batmalar.. bide sendede eriyen dikişmi kullanıldı ve kulak arkanda belli 2 tane siyah çizgimi vardı ve o çizgiler ne kadar sürede kayboluo çünkü benimkiler çok belli siyah 2 tane çizgi. kremide 30. gün bıraktım sürmene gerek yok dedi.. sana tekrardan geçmiş olsun inş bu sürecin sonunda bende senin gibi mutlu olurum ..

mercanayyy nerdesinnn ?seninle beni aynı doktor ameliyat etti..kulakların ne durumdalar canım..

ameliyat olmuş arkadaşlarıma soruyorum, kulaklarınızda simetri farkı oluştumu ? ben üçüncü ayıma girdim sağ kulağım soluma göre biras daha açık oldu,bu durum şu sıralar canımı çok sıkıyor..sizler ne durumdasınız?

benimde 50. günüm aynı sorun bendede var üstelik birazda değil sol kulağım hemen hemen eski haline gelirken sağ kulağım biraz daha kafaya yakın..üstelik müthiş bi şekilde korudum kulaklarımı 1 bucuk ay gece gündüz bandaj taktım.. ameliyattan önce her ne olursa olsun ameliyattan sonraki şekli öncekine göre iyi olur diye düşünüodum şimdi ise inan eski kulaklarımı mumla arıorum.. bunu başarabilmek her babayiğidin harcı deildir doktoru tebrik ediorum bu yüzden.. hayatımda bu kadar sıkıntılı bi dönem yaşadığımı hatırlamıorum ve galiba bundan sonrada böyle devam edecek.. olmayı düşünen arkadaşlar varsa milyon kere düşünsünler doktorlarını çok iyi araştırsınlar dendiği gibi basit bi ameliyat kesinlikle değil.. tamam ameliyat sancılı değil ama ameliyattan sonrası tam bir işkence ve istediğiniz sonucu alma ihtimaliniz bence çok düşük.. kulakalrından memnun olmayanlara tavsiyem şimdi bi kulağınızı geriye doğru itin öbür kulağınıza ellemeyin ve aynada bakın.. inanın bana kepçe olmak 2 kulağın asimetrik olmasından kat kat iyidir.. kulakalrdaki milim farklılık bile aşırı dikkat çekio ve hiç bi şekilde ameliyattan sonra kulaklar doğal durmuo.. yinede olcaksanız eğer doktorunuzu kesinlikle en ince ayrıntısına kadar araştırın.. ankaradaysanızda keçiören araştırma hastanesini seçenekleriniz arasından kesinlikle çıkartın..

Geçmiş olsun benimde 3 ay olmak üzere. Sol kulağım diğerine göre üstten hafif daha açık dikkatli baktığımda farkediyorum ama çok fazla olmadığı için saçımı falan toplayınca rahatsız etmiyor. Yüzde yüz simetrik olabileceklerini beklemiyordum zaten. Eskisini düşününce hiç şikayet etmiyorum hazır o psikolojiden kurtulmuşum bukadarına şükür :) Sanada tavsiyem çok çok belirgin değilse kafana takıp moralini bozma.

Sizede geçmiş olsun. Üzüldüm açıkcası okadar sıkıntıyı çektin ve eski haline dönüyorsa belli ki olmamış birşeyler. Doktorundan da memnun değilsin belli gidip konuşsan. Benim doktorum 1 ay bant takmamı önermişti ben de hiç çıkartmadım ama zaten korumakla alakası yok ameliyatta yapılan neyse o oluyor sanırım bant sadece kıvrılmasın dikişler atar diye takılıyor. Ayrıca benim arkasında da iz yok ve dikiş falanda aldırmadım hiç. Nasıl birşey yaptı doktorum bilmiyorum ama memnunum. Doktoru iyi seçmek gerektiğini forumu okuyup anlamıştım. Olmayı düşünen arkadaşlar hangi hastanede yaptıracaksa yapacak doktoru çok iyi araştırmalı. Tekrar geçmiş olsun umarım halledebilirsin sorununu.

tabıkı cevaplarım :) valla canım ılk olarak o batma konusunda bırsey dıyemıcem cunku bende oyle birşey olmadı onu fatih bey olmasa bile barış bey var yardımcısı oda yardımcı olabılır belkı ona soylersen. kulaqın ust kısmındakı mesela sertlık gıbı oluyor ya uyusukmus gıbı sankı o 5-6 ay arasında komple kaybolup gıdıyor. evet canım bende de eriyen dikişler kullanıldı sağ üsttekı hatta 3 ay sonra falan düştü. siyah çizgi yokta bende normal cok ince bir çizgi var ilk başlarda daha belirgindi şimdi ise cok ince bir çizgi halinde anlasılması zor . sadece sağ kulaqımın tam ortasında bole sıyahımsı bir cıkıntı var cok ufak bir şekilde sanırsam orada dıkıs mı attı nolduysa dokununca bile hafif acıyor ama onun dısında hıc bır sıkıntım yok allaha sukur. Ve sana az da olsa cesaret verdiysem ne mutlu amelıyat olmanda. Benım dusuncem sonuc ne olursa olsun eskı halınden ıyı olacıqdı ve ole de oldu cok sukur. Baska sorun varsa seve seve cevaplarım canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…