Merhabalar;
Ben ürünü aldım. 2 aydır denemekteyim. Benimle birlikte annem ve bir arkadaşım daha ürünü deniyor. Aldığım ürün Biocarin Keratin Ampül ve internetten aldım. Hepsi Burada'da var.
Ürünü anneme kendi saçında sorun yaşamış ve bu ürün ile toparladığını iddia eden bir güzellik uzmanı önermiş. Ben tıp doktoruyum ve birçok kozmetik ürüne çok büyük şüpheler ile yaklaşmaktayım. genelde işe yaramayacakları ya da gerçekten etken madde içermedikleri ya da fiyat/performans oranlarının düşük olduğu görüşündeyim ve kolay kolay da bir ürün demem.
Ürünün tam içerik bilgisine kullanım talimatı ve kutusundan ya da internetten de ulaşamadım yani formülasyonu bilmiyorum :) Yine de genel olarak bu sınıf ürünleri inceledim ve bir zararı olmaz diye düşünerek denemeye karar verdim.
Annem ve arkadaşımın saçları çok ince, zayıf ve çabuk kırılıyor. Bu sebepten uzatamıyorlar. Benim saçlarım güçlü ve kalın telli ama eskisi kadar gür değil. Keratin yeni saç çıkarmaya yardımcı olamaz diye tahmin ediyorum. Ama mevcut saçların biraz kalınlaşıp, kırılmasını engelleyebilir. Düzleştirir ve parlaklaştırır. Bu şekilde güçlenen saç uzar ve küçük saçların kalınlaşıp uzamasına ve kırılmamasına etkisi olabilir diyerek denemeye başladık.
İçinde yazdığı şekilde 6 hafta her hafta 1 kür yaparak başladık. şampuanımın ve saç kremimin de içine ekledim yine içinde yazdığı şekilde. Uygulamalardan sonra saçım düzleşti (zaten düzdü, dümdüz oldu :)) parlaklığı arttı. Kırıklarımın uç kısımlarında kopmalar fark ettim ama bu tamir olma yolundaydı ve kırıklarım 4. kürden sonra büyük ölçüde tamir oldu. 2. ayda küçük saçlarımda daha iyi uzaman farkettim. Her hafta düzenli yapmadım. 6 kürü tamamlamam 2 ay aldı. Ara ara devam ediyorum ve hep içine sıvı keratin karıştırılmış şampuan ve saç kremi kullanıyorum. Özel bir şampuan ya da saç kremi kullanmıyorum. Klasik piyasadakiler.
Annem de memnun olduğunu belirtti, küçük saçlarda uzama ve genel bir iyilik, tellerde çok az da olsa kalınlaşma belirtti. Arkadaşım da aynı şekilde ama hiçbir şekilde sihirli değnek dokunmadı. Ama net tarif edemediğimiz bir gelişme var. Şampuan ve saç kremine 1 yıl kadar karıştırmaya devam edeceğim. planım bu.
Bu sırada anemi (Kansızlık) saç gücünü çok etkilediğinden kaç ilacı da kullanıyorum. Planım annem ve arkadaşımın saçında keratin tedavisini
PRP ve kansızlık tedavisi ile birleştirmek.
Bir doktora gidip hemogram, ferritin ve gerekli diğer kan testelerini yaptırmanız. Aslında her güzellik içten geliyor bence.
Sizleri gelişmelerden haberdar edeceğim.
Bu sırada keratin serumunu kaşlarıma da sürmeye başladım. Allerjik reaksiyon görmedim ama göze kaçmaması için özel dikkat ediyorum. Kimseye tavsiye etmiyorum. İçindeki kullanım talimatına aykırı ve tehlikeli ama kendimi kobay yaptım diyebiliriz.
Sevgiler.