Kese büyük çıktı

Arkadaşım n son gittiğimde 5+5 di..yarın son kontrolüme gideceğim 6+6 oldu hamileliğim..görünse görünür dedi dr..çok uzatıncada kurtaj zorlaşır dedi..

canım 8. 9. haftada ilk kez duyanlar var,yarın duyamazsanız sakın kürtaj olma en azından bir hafta daha bekle.
o kadar okudukki burdan kürtaj denipte çok sonra duyulanları,bi iki hafta kürtajı neden zorlaştırsın anlamadım zaten bebek gelişmiyorsa.

Arkadaşım n son gittiğimde 5+5 di..yarın son kontrolüme gideceğim 6+6 oldu hamileliğim..görünse görünür dedi dr..çok uzatıncada kurtaj zorlaşır dedi..

çok yanlış bir düşünce doktorunu hemen değiştir ben 8 haftalıkken kürtaj oldum ve doktor 8 haftaya kadar bekledi kesede embriyo görünür diye cogu kişide 9 haftalıkken kalp atısı görünüyor sonra pişma olma derim yinede sen bilirsin.

ya bişi diyimmi aynı olay benimde başıma geldi. Kalp atışı yoksa bekleniyo ya bebeğin boyu git gide küçülüyo büyümediği için eriyo. Ona dikkat et. Benim mesela kürtaj olmadan önce doktor baktı hiç gözükmüyodu bebekler. Tamamen yok olmuş kese boştu.

Uzatınca kürtaj zorlaşırmış. Bunları kızılcık sopasıyla dövmek lazım. Küçükse küçük, büyükse büyük, tam olsa bile 12. haftaya kadar bazısı getiriyor annenin burnundan bebek düşecek diye. Rahim vücutta en çok sinir geçen bölgelerden biri, en önemli şey moral. Doktorunu tekrar değerlendir bence.Benim ilk gittiğim doktor da böyleydi, değiştirdim. Şimdiki doktorumun "Şimdilik herşey yolunda" lafına bayılıyorum. Ne moralimi bozuyor, ne pembe gözlük veriyor.
Kuzenime de aynını yaptılar. Kiliste doktor bebek öldü, hadi kürtaj yapalım hadi dedi. Yıkıldılar ama kürtajı yaptırmaya antebe geldiler. Burada da doktor bebeğin yaşadığını tespit etti. Şimdi bir tosuncukları var.
Bir rahatsızlığın zehirlenme durumun yoksa bekle bence. Allah sana hayırlısıyla yavrunu bağışlar işallah.

bak yaaa ne kadar kolay doktorlara göre. göz göre göre bebeği öldüreceklerdi haa yazıklar olsun yaa adam gibi bakmıyolar uyuslar

Son düzenleme:
söylediklerinizde çok haklısınız ama benim kese gelişio ama içi boştu..içinde embriyo görürse devam ettireceğiz dedi dr..ve ölede bir durumum var ,hamileliğimboyunca hep kahverengi lekelenme oluyor bende..ara arada sancımm inşallah yarın görürürüz bebeğimi ve ayrılmam ondan...

inşallahh canımmm güzel haberlerle gel inşallahhh.

slm kızlar..evet dr bir sevinçle gittim ,içimde heyecan dilimde dua..ve aynı gün yani dün eşimle evlilik yıldönümüzüdü..şans işte..ama kese yine bomboş ve ben tam 7 haftalık oldugumhalde embriyoda yolk keseside hala yok..bomboş ..boş gebelik diyorlarmış adına..ve yarın sabaah aldıracağım..tüm hayallerim yıkılmadı sadece ertelendi arkadaşalar..ama sizi ve sevinçlerinizi yine takip edeceğim burdaa kolera:) bu arada ben hala kurtadan korkuorum..ya uyursam uyanamazsam diye.... kürtaj olanlarrr nolur biraz bilgiii

canım yaa bir hafta daha bekle,en azından 8 olsun,hiç değilise kesin boş gebelik dersin o zaman yapacak bişey yok.

hiç belli olmuyo bu durumlar,belki sende çok geç döllenme oldu.tamam çok umutlanma ama bi hafta daha bekle bence garanti olsun.

umarım kürtaj olman gerekmez ve bebeğini görürsünüz ama eğer boş gebelik çıkarsada kürtaj korkulacak bişey değil,zaten narkoz alıyosun hiç bişey hissetmiyosun,uyandığında bi bakmışsın bitmiş bile.

elifff çok üzüldüm. Ama gerçekten 1 hafta daha bekleme şansın varmı? Kanı zehirlermi acaba?
Bunu sor doktora emi. Bekleme şansın varsa bekle istersen.

Ne olursa olsun hayırlısı olsun. Benimde başımdan geçti. çok üzüldüm çok ağladım. Ama geçti. Dediğin gibi sadece ertelendi...

Inşallah gerekmez ama yine de kürtajla ilgili bilgi vereyim. Ben çok korkuyodum hayatımda birak narkozu tedavi bile görmedim. Hamd olsun.... Ameliyathaneye girdiğimde korkudan titriyodum hatta. Boydan bir gecelik giydim. Başımda bone vardı. Sonra küçücük bir iğne. Sadece 15 dk da işlem bitiyo. Ve inan bana bayıldığını bile hatırlamıyomusun. Hiç korkulacak birşey yok. Sadece burukluk oluyo. Ilk bir hafta oturup kalkarken kendine çok dikkat et. Ayaklarını hiiiiç üşütme. Bide 40 gün boyunca kanaman gelecek endişelenme.30.gün adet başlamış olacak. Ilk adet çok sancılı oluyor. Telaşlanma. Kontrole gitmeyi ihmal etme. Bunları kürtaj olucaksın diye değil sadece korkma diye anlattım. Kk da çok okudum ben 7.8. Haftada bebeği görenler var. Olabilir yani. Allah bize ne uygun gördüyse onu yaşıyoruz. Anne olmak gerçekten kolay değil.

Ne olursa olsun güçlü olmak lazım. Innnşallahhh inşallahhhh sağlıklı evlatlarımız olsun.

Canım arkadaşım,

beklemenin bi anlamı yok,,çünkü kese buyumuş yeterince bekledikçe bana zarar verirmiş..ben umudumu kaybetmedim ..bu bir sınav..saece kesede bebek olmaması cok rastlanan bır durum değil..şaşkınız ailece...bir sürü tahlil verdi dr ..yaptırcam..inş 3 ay sonra tekrar denicez ..

Demek okadar basit kürtaj..ohh içim rahataladı..çok korkuodum çünkü....adı bile soğuk yaaa...birde bebek olmasına engel deniyordu eskiden..ilk bebekte kürtaj olmak ii değil denirdi..ama nasip bunlar ve yapcak baska sey yok..çarem bu...

kim demiş kürtajdan sonra cocuk olmaz dıye ben kürtaj oldum ve hemen hamıle kaldım üstüne hiç adet olmadan hemde tabi glifor kullandım bunun cok faydası oldu sanada tavsıye ederım cnm

Hastanede kaldığımda oda arkadaşım düşük yapmıştı. Annemde dahil 1-2 tane kadın teselliye gelmişti. Hepsinin ortak kararı düşükten sonra hamile kalmanın inanılmaz kolay ve çabuk gerçekleştiği. bazısı operasyon sonrası adetinin geciktiğini sanmışlar hatta.
allah sabrını ve tesellisini versin. Umarım yakın zamanda hayırlısıyla müjdeli haberini alırsın. Çok geçmiş olsun.

canım benim sana zarar veriyosa hemen ol kürtajını. Sağlık olsun. Ama kürtajdan sonra asıl hemen hamile kalınıyo. Hatta halk arasında çocuğun bi ayağı içerde kalmış denir. Hiç üzülme. Sadece ertelendi. Tekrar hamile kalıcaksın ve biz burada hep beraber sevineceğiz.

saolun arkdaşlar..bizburda en yakın arkadaşlarımızdan bile duymadıgımız tesellileri birbirimize söyleyen küçük bir aile olduk..

ve ben dün aldırdım bebeğimi..aynen anlattgn gibi oldu kürtaj kolera..ama yine de tırstım baya..narkozdan uyanırken eşime....aldıalr bebğimiiama ben yine yapcamm,yine yapcammmm demişimm..ağlayarak...

gülsemmi ağlasammı:)

boşgebelik oldugu için insan ister istemez 2.bebekte de aynışeyler olurmu diye korkuyor..tekrar bu üzüntüyü yaşarsam mahvolurum...

o glıfoz deneen ilaç neki?*

siz neler yapıosunuz..?çalışıomusunuz..evdemisiniz..nasıl geçio hamileliğiniz....kızlar?

elifim işler yoğundu ancak girebildim topiğe.

Canımm çok geçmiş olsun. Rabbim bi daha acı yaşatmasın. Dediğin gibi insan 2. Cisinde daha çok korkuyo yine yaşarmıyım die.

Ama rahat olmak çok önemli gerçekten.

Muhtemelen 3 ay korunma vermiştir doktor sana. Sonrasında başlarsın hemen çalışmalara. Folik asidi ihmal etme.

Kürtajdan sonra hemen hamile kalınıyo. Ben hamile kalmak için hiç çaba sarfetmedim bile. Yumurtlama dönemini bile takip etmedim. Olursa olur dedim.

Sonra bi baktım günüm geçmiş te hamileymişim :)

çok şükür sağlıklıyız. Bebeğimizi kaybettik evet. Ama en azından hamile kalabiliyoruz. Bide çok rastlanan bi durum bizimki. Kürtaj olunca anladımki çoook insan da var kürtaj. Kimse sölesem aa ilki benimde öle olmuştu diyenler vardı. Bunlarda tabi teselli oluyo canım.

Bana gelince 1 hafta beklemem gerekiyodu biliyosun. Kese büyüktü ya. Dün gittim doktora. çok şükür herşey yolundaymış. Kese büyük ama o senin yapından dedi doktor. çocuk büyümüş. Kalbide atıyo. Allaha şükür. Doktor gösterince göz yaşlarımı tutamadım. Bu kez sevinçten ağladım. Rabbim inşallah sana ve diğer arkadaşlarıma da nasip etsin. Inşallah devamı gelir. Ama hep korkuyo insan heppp. Bi kımıldasa içimde. O zaman dicemki orda ve sağlam. Böle insan bişi anlamıyo ya. Ay nasıl acaba die merak ediyo. Bende verdim kendimi işe zaman geçsin die . Herşeyin hayırlısı olsun hepimiz için.

koleramm çok sevindim senin adına..tıkır tıkır atıodur kalbii bebişininnnn:)kıyamamm..ben sana çok sağlıklı olacak demiştim ama...:)inş benimde öle olurr..inşş bende sevnrm ve bu kes sonsuza dekkk yanımda kalır bebeğim:)

sen nerde çalışıosun?ben çok yoğun bi işte havaalanında çalışıorummm....3 vardia oalrak...ve yer hostesi olarakk..ofisteyim.....

bana her yenii gelişmeyi yaz..kalbini,hareketlerini,,ona aldıklarını,,,:)benimki şimdilik olmadı,izin ver seninki ile yaşayayım bu sevinciiii:)

ELİFİM CANIM BENİM BENİMDE İŞİM YOĞUN SAYILIR MUHASEBECİYİM. OTURDUĞUM YERDEN ÇALIŞIYORUM AMA BİRAZ STRESLİ. AMA BU SEFER STRESİ ATTIM KENARA OOOH RELAKSIM EVDE HİÇ İŞ YAPMIYORUM BIRAKIYORUM DAĞINIK KALSIN BEBEĞİM İYİCE BÜYÜYENE KADAR BÖYLE.
BAK NE DİCEM BENİM AÇTIĞIM Bİ TOPİK VARDI. SONRA O TOPİĞİ http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...olsun-olmasin-diyenler-buyrun-topigimize.html BU ADRESE TAŞIDIK. ÇOK GÜZEL İYİ ARKADAŞLARIM VAR. SENDE ARAMIZA KATIL OLURMU:)

elif çok geçmiş olsun.bende boş gebelik yaşadım ve kürtaj oldum.seni çok iyi anlıyorum.ama üzülme.benim kürtajdan sonra peş peşe 2 çocuğum oldu :) Allah tekrarından esirgesin.glifor şeker ilacıdır.ben şeker hastası olduğum için kullanıyorum.bu ilacın etkilerinden biride yumurtlamayı düzene sokar.bazı trioid hastalarına,yumurtlamaları bozuk olduğu için verilir.ama asla kafana göre kullanabileceğin bi ilaç değil !!
zaten gerek duyacağınıda hiç sanmıyorum.moralini yüksek tut.dinlen.3 ay ara vermen lazım zaten dr söylemiştir.kendini hazır hisettiğinde durmak yok yola devam :))

konu sahibi arkadaşım seninde gözün aydın.Allah kucağınada almayı nasip etsin.yanı sırada bu özlemle yanan herkese.şu mübarek gün Allah kimseye yok dedirtmesin inşallah.sevgiyle kalın.

çoook teşekkürler Allah razı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…