- 20 Nisan 2019
- 149
- 38
- 48
- 34
- Konu Sahibi Acar Bebek
-
Duaların için cok teşekkür ederim. Çok zor . Ne kokusu burnumdan ne güzelliği gözümün önünden gidiyor. Günler geçtikçe daha çok özlüyorum doyamadığım yavrumuRabbim yardimcin olsun gerçekten cok ama cok zor üzülme ya hakkında hayırlısı olsun insAllah sorun olmaz daha
Duaların için cok teşekkür ederim. Çok zor . Ne kokusu burnumdan ne güzelliği gözümün önünden gidiyor. Günler geçtikçe daha çok özlüyorum doyamadığım yavrumu
[/QUOTE üzülme diger dunyada annesini bekliyor yavrun Rabbim hayırlısını nasip eder kuluna.
Sıkma canını
Mrb bende şuan aynı durumu yaşıyorum daha çok taze benimde 25. Haftada erken suyum geldi 3 hafta susuz bi şekilde dayandı ama 2 gün önce sancılarım başlayınca Doğum yaptım ama bebeğim yaşamadı şuan çok kötüyüm bende aynı şeyi tekrar yaşamaktan çok korkuyorum gerçekten çok zor nasıl dayancam siz 5 aydır naptınız acısı dindi mi azda olsa benim bebeğim canlı doğdu ama 1 gün dayanamadı çok acıMerhaba
5 ay önce 24+3 haftalık hamileyken aniden hic bir sebep yokken kesem patladi ve bebeğimin hiç suyu kalmadi. Onu icimde tutmak için çok çabaladım ama 8 gün sonra hayatim tehlikeye girince suni sancıyla onu doğurmak zorunda kaldim ve doğum sırasında kaybettim yavrumu. Yeniden hamile kalmak istiyorum ama ayni olayi yaşamaktan çok korkuyorum. Böyle bir durumla karşılaşıp tekrar hamilelik yaşayanlar varsa lütfen deneyimlerini yazabilir mi? Artık kafayı yemek üzereyim. Umarım bana yardımcı olan biri çıkar.
Merhaba
5 ay önce 24+3 haftalık hamileyken aniden hic bir sebep yokken kesem patladi ve bebeğimin hiç suyu kalmadi. Onu icimde tutmak için çok çabaladım ama 8 gün sonra hayatim tehlikeye girince suni sancıyla onu doğurmak zorunda kaldim ve doğum sırasında kaybettim yavrumu. Yeniden hamile kalmak istiyorum ama ayni olayi yaşamaktan çok korkuyorum. Böyle bir durumla karşılaşıp tekrar hamilelik yaşayanlar varsa lütfen deneyimlerini yazabilir mi? Artık kafayı yemek üzereyim. Umarım bana yardımcı olan biri çıkar.
Gerçekten okuyunca acınızı hissettim Rabbim tekrarını yaşatmasınMrb bende şuan aynı durumu yaşıyorum daha çok taze benimde 25. Haftada erken suyum geldi 3 hafta susuz bi şekilde dayandı ama 2 gün önce sancılarım başlayınca Doğum yaptım ama bebeğim yaşamadı şuan çok kötüyüm bende aynı şeyi tekrar yaşamaktan çok korkuyorum gerçekten çok zor nasıl dayancam siz 5 aydır naptınız acısı dindi mi azda olsa benim bebeğim canlı doğdu ama 1 gün dayanamadı çok acı
Amin inşallah okadar zor ki kucağıma almayı beklerken mezara gitti bebeğim allahtan gelene sabretmekten başka çaremiz yok inşallah tekrar bebeğim olur zamanla alışırım ama o hep içimde bir sızı olarak kalacakGerçekten okuyunca acınızı hissettim Rabbim tekrarını yaşatmasınhiç kimseye evlat acısı vermesin. İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle meleginizi nasip etsin Rabbim Allah sabır ve iç huzuru versin acınızı dindirsin
Amin inşallah sabretmekten başka çaremiz yokAllah’ım sabrımızı arttırsın Rabbim bi daha yaşatmasın
Mrb bende şuan aynı durumu yaşıyorum daha çok taze benimde 25. Haftada erken suyum geldi 3 hafta susuz bi şekilde dayandı ama 2 gün önce sancılarım başlayınca Doğum yaptım ama bebeğim yaşamadı şuan çok kötüyüm bende aynı şeyi tekrar yaşamaktan çok korkuyorum gerçekten çok zor nasıl dayancam siz 5 aydır naptınız acısı dindi mi azda olsa benim bebeğim canlı doğdu ama 1 gün dayanamadı çok acı
Ben görmeye cesaret edemedim hiç görmek istemedim eşim gördü oyüzden o daha da zorlanıyor şuan çok zor süreç gerçekten bende şuan raporluyum ama 4 ay ne yapıcam bilmiyorum bi süre zaten sezeryan olduğum için ağrılarım var iyileşmesi gerekecek .devamlı aklıma geliyor kendimi de suçluyorum belki engel olabilirdim diye düşünmekten hep kafayı yicek gibi oluyorum keşke şöyle yapsaydım böyle yapsaydım diyip duruyorumAcısı dinmiyor maalesef. Sizi bilmiyorum ne yaptınız, ben bebeğim doğar doğmaz elime aldım. Iyice baktım optum kokladım ama doyamadimm onun için icim hiç soğumuyor belkide. Doğum yaptıktan sonra yasal olarak 4 aylik doğum izni çıktı ama evde kalırsam çok kötü olurum diye iznimi doktorumun izniyle iptal ettirdim. Lisede öğretmenim normalde hemen işe yani öğrencilerim yanina döndüm. Onlar iyi geldi bana. Birde spor salonuna yazıldım. Aslında biraz iyi gelmişti ama bu aralar artik o da kar etmemeye başladı. Siz beni çok iyi anlarsınız çünkü yaşamayan bilmiyor
Ben görmeye cesaret edemedim hiç görmek istemedim eşim gördü oyüzden o daha da zorlanıyor şuan çok zor süreç gerçekten bende şuan raporluyum ama 4 ay ne yapıcam bilmiyorum bi süre zaten sezeryan olduğum için ağrılarım var iyileşmesi gerekecek .devamlı aklıma geliyor kendimi de suçluyorum belki engel olabilirdim diye düşünmekten hep kafayı yicek gibi oluyorum keşke şöyle yapsaydım böyle yapsaydım diyip duruyorum
Benim aslında 1 hafta önce kasılmalarım başlamıştı hastanede falan yattım durdurmak için kanamam da vardı ilaç tedavisi falan oldum kasılmalar azalmıştı ama 1 hafta sonra suyum geldi kasılmalar tetiklemiş olabilir deniliyor birde kanımda biraz enfeksiyon çıkmıştı oda sebep olabilirmiş yani tam kesin bişey yok bilmiyorum düşünüyorum önlenebilirmiydi diye içinden çıkamıyorum dediğin gibi Buda bizimsınavımız ama insan bazen ikna olmuyorSakın kendini suçlama Allahin dediği olur. Yavrunu bu dünya da senden daha çok kim düşünebilirdi kim koruyabilirdi ki. Bak senin bile elinden birşey gelmiyor çünkü dediğim gibi Rabbimin dediği oluyor. Bizimde imtihanimiz bu. Allaha olan inancımız olmasa dayanılacak gibi değil ama ben Rabbime sığınıyorum. Sende ona sığın ne olur tevekkül et. Ben normal doğum yaptım ebem çok iyiydi doğumdan çıkınca bana şunu dedi " hemen psikolojini topla iyi ol yoksa bu olay sonraki gebeliklerini etkiler" onun icin lütfen sende biran önce iyi olmaya çalış.
Peki senin kesen neden yırtılmış sebep olarak ne sundular?
Benim aslında 1 hafta önce kasılmalarım başlamıştı hastanede falan yattım durdurmak için kanamam da vardı ilaç tedavisi falan oldum kasılmalar azalmıştı ama 1 hafta sonra suyum geldi kasılmalar tetiklemiş olabilir deniliyor birde kanımda biraz enfeksiyon çıkmıştı oda sebep olabilirmiş yani tam kesin bişey yok bilmiyorum düşünüyorum önlenebilirmiydi diye içinden çıkamıyorum dediğin gibi Buda bizimsınavımız ama insan bazen ikna olmuyor
Tekrar olmaz dedi ama bilmiyorum bide bizim tüp bebekti bu onunda etkisi olmuş olabilir dedi ama herşey yolunda gidiyordu şimdi tekrar olursa normal olsun istiyoruz bu bebek için çok emek vermiştim çok uğraşmıştım çok sıkıntılar çekmiştim ama olmadı belkide şansımızı çok zorladık ne desek boş artık ama birdahaki gebeliğe kadar nasıl sabredecim bilmiyorum siz tekrar başladınız mı ikinci için bana doktorum 6 Aydan sonra denemeye başlayabilirsin demiştiSeni çok iyi anlıyorum. Bende hiç enfeksiyon çıkmadı ama olaydan bir ay önce kanamam olmuştu doktor o sebep olabilir dedi. Peki doktorun bir daha ki hamilelik için ne dedi? Yani aynı olayın tekrar yaşanma ihtimali hakkında ne diyor?
Tekrar olmaz dedi ama bilmiyorum bide bizim tüp bebekti bu onunda etkisi olmuş olabilir dedi ama herşey yolunda gidiyordu şimdi tekrar olursa normal olsun istiyoruz bu bebek için çok emek vermiştim çok uğraşmıştım çok sıkıntılar çekmiştim ama olmadı belkide şansımızı çok zorladık ne desek boş artık ama birdahaki gebeliğe kadar nasıl sabredecim bilmiyorum siz tekrar başladınız mı ikinci için bana doktorum 6 Aydan sonra denemeye başlayabilirsin demişti
İstanbul’dayım 31 yaşındayım çok az kalmıştı kavuşmamıza ama şimdi çok uzun süre yine bebek hasreti çekicem en çok canımı bu yakıyorBen en son kontrole 2 buçuk ay önce gittiğimde normal doğum yaptığım için biyolojik olarak gebeliğe artık hazır olduğumu söyledi doktorum. Ama önce psikolojik olarak hazır olman lazim dedi. Çünkü hamilelikte en önemli faktör psikoloji dedi. Ben henüz kendimi psikolojik olarak kendimi toplayamadığım için daha düşünmüyoruz. Hala korunuyoruz. Konuyu açtığımda yaşadığım gibi çok korkuyorum tekrar aynı olayları yaşamaktan. Benim doktorum da tekrar yaşaman hiç böyle birşey yasamayanla aynı ihtimal dedi. Bu arada hangi şehirde yaşıyorsun ve yaşın kaç?
İstanbul’dayım 31 yaşındayım çok az kalmıştı kavuşmamıza ama şimdi çok uzun süre yine bebek hasreti çekicem en çok canımı bu yakıyor
Hiç bilmiyorum psikolojime bağlı aslında zaman ne gösterecek ona göre bi yol çizicez sen nerdesin peki yaş kaç bence sende korkma inşallah daha iyi olcak bence kendini hazır hissettiğinde düşünmeye başla erteledikçe daha çok kafanda kuracaksın hem ikincisinde Emin’im ki daha çok dikkat edicez daha çok özen göstericez bi sıkıntı olmıcak inşallahAma bak en azından Istanbul'dasın imkanların daha çok inşallah daha iyi olacak öyle düşün. Peki 6 ay sonra hemen düşünüyor musun?
Ben 28 yaşındayım Uşak'tayım. Aslında bazen hemen olsun istiyorum ama korkuyorum. Bazende ertelemekten kokuyorum ya erteledikce olmasi zor olursa diye. Araftayım anlayacağın. 22 aylik evliyim daha . Evlendikten 10 ay sonra hamile kaldim. Beklenmedik bir hamilelikti yani korunurken hamile kaldim. Hamileliğimi ilk öğrendiğimde çok panik olmuştum ama çabuk kabullenip benimsemistim. Gergin bir gebelik gecirdim biraz. Ne zaman gerilip üzüldüysem kasilmam ve kanamam olurdu. Belki de onlar sebep oldu. Doktorum da %90 sebep olaral bu kanamaları gösterdiHiç bilmiyorum psikolojime bağlı aslında zaman ne gösterecek ona göre bi yol çizicez sen nerdesin peki yaş kaç bence sende korkma inşallah daha iyi olcak bence kendini hazır hissettiğinde düşünmeye başla erteledikçe daha çok kafanda kuracaksın hem ikincisinde Emin’im ki daha çok dikkat edicez daha çok özen göstericez bi sıkıntı olmıcak inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?