Kesenin erken yırtılması (EMR) sonucu erken doğum yapanlar

Ben 6 yıllık evliyim son 3 yıldır da hamile kalmak için uğraşıyordum aslında bi sebep yoktu ama olmuyordu bizde tüp bebek yapmaya karar verdik ilk denemede de tutmuştu herşey iyi gidiyordu hamileliğimin ilk 4 ayı zor geçti devamlı kustum çok zorlandım sonra herşey düzeldi derken kasılmalarım başladı son zamanlarda biraz yormuştum kendimi oyüzden mi oldu diye hep kendimi suçluyorum kendimi yorduğum için mi kasılmalar başladı bi yandan işe gidiyordum bir anda herşey tersine döndü tam Doğum günümde 1 aydır da süreç bu şekilde devam etti 20 gün hastanede kaldım çok zor günler geçirdim çok acı çektim karşılığı böyle mi olacaktı

Rabbim bu zor günlerin hatrına bize çok güzel günler yaşatacak inşallah böyle düşün. Yavrularımızın sızısı hep içimizde olacak. Bir damla yaş gözümüzün pınarında hep bekleyecek. Seni hiç tanımıyorum görmedim ama ne yaşadığını ne hissettiğini iliklerime kadar hissediyorum inan bana. Keşke aynı şehirde olsaydık yanında olup destek vermek isterdim

Tek tesellim o güzel günler görürüz inşallah allah bize sağlıklı evlatlar nasip etsin bu durumu ancak yaşayan anlar herkes gelip bişeyler söylüyor ama hiç teselli olmuyor acını hissedemiyorlar biz birbirimizi daha iyi anlarız çok saol canım burdan yazmak bile az da olsa beni rahatlatıyor çünkü kimseye insan ne hissettiğini anlatamıyor herkes üzülmeyim diye konuyu bile açmak istemiyor susuyorlar ama anlatmak en iyi gelen şey

Kesinlikle. Bu süreçte benim en büyük destekçim eşim oldu. O beni anlamdaydı ya da yanimda olmasaydı heralde hiç toplayamazdım kendimi Allah onu basimdan eksik etmesin. Seninle konuşmak çok iyi geldi banada. Eğer soracağın birşey olursa ya da konuşmak istersen ben burdayım güzel haberlerini alırım inşallah

Başınız sağolsun bende bir ay oldu kaybedeli oğlumu hepimizin ortak noktası kanamalar gibi geldi bana ama sadece kanama olması keseyi deler mi birde benim çevremde kanamasi olup sağlıklı doğum yapan çok var neden bizim kesemiz patladı sadece ? Aklım çok karışık .. Bir sebep arıyorum kesenin delinmesi için ama bana da test yaptılar doğum yaptığım gün idrar yolu enfeksiyonu çıkmadı ben vajinal enfeksiyondan supheleniyorum ama hiç bir belirti yoktu bu pazartesi baktiricam onada .doktor doktor gezicem sebebini bulmak için

Kanama bende de 1hafta devam etmişti suyum gelince durmuştu ama hep normal dediler kanama olmasına

Kanama bende de 1hafta devam etmişti suyum gelince durmuştu ama hep normal dediler kanama olmasına
Kanama için sebep söylediler mi bundan filan kaynaklanıyor diye ? Benim kahverengi geliyordu hep ama son hafta farkettigim az miktarda sümüksü kan geldi .sümüksü olması tuhaf gelmişti o zaman bana

Sizinde başınız sağolsun benim suyumun geldiği gün doktorum hem kan alarak enfeksiyona baktı hemde vajinadan kültür alarak vajinal enfeksiyona baktı ama hiç enfeksiyon çıkmadı. Streste etkileymiş bu durum üstünde. Ve kanamalar keseyi zayiflatabilir demişti doktorum. Ama şu an sizin dediğinizde bana mantıklı geldi. Eğer sorunuza cevap bulabilirsiniz lütfen bizide bilgilendirin. Bende yazın universite hastanesine gidip iyice araştırılmasını isteyeceğim. Sizin kaç haftalikti ve nasıl oldu?

Kanama için sebep söylediler mi bundan filan kaynaklanıyor diye ? Benim kahverengi geliyordu hep ama son hafta farkettigim az miktarda sümüksü kan geldi .sümüksü olması tuhaf gelmişti o zaman bana
Benimde aynisi oldu bu arada. Bir hafta once kahverengi ve sümüksü akıntı gelmişti bir kaç gün sonra kontrolüm var diye beklemiştim. Keske...

Benimde aynisi oldu bu arada. Bir hafta once kahverengi ve sümüksü akıntı gelmişti bir kaç gün sonra kontrolüm var diye beklemiştim. Keske...
Bilgilendiririm tabi sizde bana yazın birşey ogrenirseniz belki birbirimize umut oluruz ... Benim sorunlarım 19.haftada başladı kendimi çok yordum 1 damla kan ve kahverengi leke geldi hemen acile gittim progestan fitil verdiler dinlen dediler . plesentam asagidaymis ondan kan gelebilir korkma ama dikkat et dediler .bebeğimin başı hep aşağıdaydı secde pozisyonunda duruyordu hep.yattim 3 hafta boyunca günde 3 lt su içtim .bazen hiç leke gelmiyor bazen az miktarda geliyordu.yarimsaatte iki üç kere tuvalete gidiyordum .son 1 hafta lekelenme ve ara ara sümüksü kan geldi ama ben bilemedim 1 gün boyunca hep kasilmam oldu 2 gün sonra doktora gidicegim için pek takmadim.gittim doktora suyun azalmış bebeğin baş ve bacak boyu 1 hafta geride dedi.dedim kasilmam var olsun normal dedi idrar yoluna bakin hiç test yapmadık dedim yapamam kanaman olduğu için doğru sonuç vermez dedi .iğne yazsam bulamazsin dedi yazmadı.(bu arada yengemin 28 .haftada kasılması olmuş doktor hastahaneye yatırmış serum iğne filan vermiş enfeksiyon var sende demis.benimki neden onemsenmedi belki kurtulurdu oğlum ama ben bilemedim işte ) anlaşmalı perinatoga yönlendirdi o bana bebeğin geç döllenmiş 1 hafta geride değil dedi kasilman normal dedi .suyun az ama sınırın yine üstünde sıkıntı yapma rahat ol dedi .çok sevindim varya inan dünyalar benim oldu oğlum sağlıklı diye ...tam rahatladım derken 1 gün sonra tuvaletten sonra 1 fincan kadar su geldi pek anlamadım 1 saat sonra yine tuvaletten sonra geldi bu sefer paspasa damladi hemen acile gittim sonrası zaten kabus .kesen patladı bebeğin yaşamaz dediler dayanicam dedim tutabildigim kadar tutucam ama 1 gün sonra hiç suyu kalmadı suni sancı veriler benden de idrar testi kültür testi kan filan herşeye baktılar hiç bir şey çıkmadı .milyarlarca sebep olabilir dediler

Anladım sizde çok zor şeyler yaşamışsınız Allah yardımcınız olsun. Nerdeyse ayni şeyleri yaşamışız. Şimdi siz deyince farkettim benim bebeğim de 16 haftadan sonra hep secde pozisyondaydı. Acaba benimde mi plesentam aşağıdaydı? Ama benim doktorum hiç böyle şeyler söylemedi. Doğduğunda kaç haftalikti bebeğiniz? Ve doğum öncesinde mi, doğum da mi yoksa sonrasında mi vefat etti bebeğiniz?

Amin inşallah hepimizin...bilmiyorum doktor farkederdi herhalde sizin öyle olsaydı ayrıntılı ultrasona girdiniz mi ? Dediğim gibi 23+2 sanıyorduk ama geç döllenmiş 1 hafta yani 22+2 de doğdu.dogumda kaybettim oğlumu doğdu sonra nefes alamadı birkaç saniye sonra doktorlar göstermedi zaten kafamı çevirdiler dayanamadı daha fazla ...beni kandırdı doktorlar 500 gram üstü olursa kuveze koyuyoruz dediler 530 gram doğdu oğlum nefes alıyor mu kuveze koyun dedim koymadılar ölmesini beklediler of Allahım kabus gibi hala gözümün önünde

Birde benim sütüm gelmeye başlamıştı hergun dört beş damla geliyordu bende diyordum oh ne güzel benim sütüm çok var oğlumda emer doğunca diyordum :) doktora söyledim sütüm geliyor erken doğum habercisi mi diye hayır normal gelebilir dediler .şimdi bakıyorum da ne çok belirti varmış hiç birini anlamamisim anlatamamisim normal demişler

Yazdıklarınızı okudukça içim ürperdi. Ne kadar da aynı şeyleri yasamışız. Kaderimiz nerdeyse birebir. Benim bebeğim de erkekti. Karnımda hep secde konumundaydi. Benimde sütüm gelmeye başlamıştı damla damla. Doğum yaptığımız hafta bile aynı. Benim yavrumda doğduktan sonra nefes alamadığı için vefat etti. Ama benim ebem kalp masajı yaptı uğraştı yani. Delirmek üzereyim içimin yangını hiç sönmüyor. Sanki zaman geçtikçe yangınım büyüyor. Kuzumun kokusunu unutamıyorum. Ellerini saçlarını dudaklarını unutamıyorum. Ona bir damla sütümü veremedim. Ufak bir kiyafet giydiremedim. Kefen nasip oldu cennet kokuluma. Sıcak kucağıma saracakken buz gibi toprak aldi yavrumu. Bu kış ne zaman kar yağsa hep içim titredi yavrum karın altında kaldi diye. 5 aydır boğazım hep düğüm düğüm...

Bende hep kanama olayını normal karşılamalarını hiç anlamadım keşke başka doktorlara daha görünseydim 1 hafta kanama oldu habercisiydi belkide suyun gelmesinin

Benimde öyle acım geçer sandım ama sanki zaman geçtikçe daha çok zor geliyor bana daha çok acı çekiyorum
Of zor ya çok zor yaşadıklarımız nasıl diner bilmiyorum benimde düşündükçe kalbim sızlıyor..uyku ilacıyla uyuyabiliyorum .belki antidepresana başlarım yakında .en azından daha az düşünür daha az acı çekerim .bizi en iyi biz anlarız kader ortagiyiz inşallah bundan sonrası güzel olur bizim için..

Merhaba aynı acıları yaşamışız hepimiz bende 26 haftalıkken aniden suyum geldi ve doğum yaptım 53 gün yaşadı bebeğim çok umutlandım ama nasip olmadı işte kaybettim yavrumu.. Benimde ilk 3 ay kanamam olmuştu ondan sonra rahattım ama bebek sürekli aşağıya baskı yapıyordu sizin yazılarınızı okuyunca aklıma geldi ve suyum gelmesen bi kaç gün önce idrarımı rahat yapamıyprdum tahlil felan herşey normaldi bi sebep arıyorum işte ne bileyim..acı dinmiyor Allah inancım beni ayakta tutuyor rabbim hepimizin sabrınınartıtrsın ilk bebeğimdi tekrar hamile kaldınız mı arkadaşlar buraya yazın lütfen bize de umut olsun..hem çok istiyorum hem çok korkuyprım rabbim yardımcımız olsun..

Merhaba arkadaşım. Sanki yazdıklarını ben yazmışım gibi hissettim okudukça. Neler hissettiğini neler yaşadığını iliklerime kadar hissederim. 14 ay oldu doğum yapıp bebeğimi kaybedeli ama hala yavrumun kokusu hep burnumda. Yavrumun hasreti hep benimle.
Ben hala korunuyorum. Hem psikolojik olarak hazır olmak istiyorum hem de fazla kilolarımi vermek istiyorum. Aslında seninde dediğin gibi hem çok istiyorum hem çok korkuyorum.
İki üç aydır adet düzensizliği yaşadım . Doktora gittim polikistik Over olduğumu öğrendim. Doktorda kilo verirsen daha iyi olur dedi. Birde inofolic combi diye bir ilaç verdi ve en az üç ay kullanman gerekiyor dedi. Yakında onu kullanmaya başlayacağım bakalım.

Evet sadece biz birbirmii anlarız benimde kilo vermem lazım şu an dikkat ediyorum psikolojik olarak da hazır değilim malesef bende haziran gibi gideceğim kadın doğuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…